Annorlunda fredagsmat

Äntligen fredag!
Sambon kom hem tidigt så vi åkte till Täby C en stund. Köpte en present lite min systers (ännu ofödda) bebis, det lilla pyret kommer vilken dag som helst.
Tänk att Isak snart inte är yngst/minst längre?! Galet!! Trots att han bara är fyra månader kan jag inte förstå att han varit en nyfödd storlek-femtio-bebis.

Isak var en exemplarisk stadsunge. Glad i bilen på våg dit, åt när vi kom fram, hängde i bärselet och sov fram tills det var dags att åka hem och fortsatte sova i babyskyddet och en stund hemma. Sånt ökar på självförtroendet! 

Nu är det dags att äta fredagsmiddag - ungspannkaka! Kanske ingen klassisk fredagsmat men jag tycker det är löjligt gott!

Imorgon blir det kanske en tripp till Ikea för att köpa massa nytt till badrummen. Men vi får se.



Att glädjas åt andras lycka...

I onsdags var det första träffen med mammagruppen för i år. Temat var Föräldrarskap och vi fick berätta lite om hur vi känner oss just nu genom att ta olika kort med egenskaper på (ex glad, pålitlig, uppmärksam m.m). Sen talade vi om förlossningen, hur den upplevdes och sist om hur vi upplevde föräldrsrskapet. Jag beskrev att jag trodde att jag skulle ha mer tid över, men att det inte alls blev så. Kuratorn som var med bekräftade att det var vanligt att känna så och frågade om de andra kände likadant. Jag fick ett nickade till svar från några men en i gruppen kände inte alls så. Hennes bebis (som är en vecka yngre än Isak) sov hela nätterna, sov bra på dagarna och var allmänt lugn. Så hon kände att hon hade tid för sig själv, sambon och tid att renovera sitt hus. Det funkade bra helt enkelt.

Hur mycket jag än ville vara glad för hennes skull så kunde jag inte låta bli att bli provocerad. Provocerad för att hon satt och sa att allt var så himla bra medan jag öppnade mig och sa att det ibland var svårt att få tid för mig själv, och definitivt för sambon. 
Jag skulle absolut inte vilja byta bort Isaks egenskaper, hur kasst han är sover. Vi har olika barn och olika liv därefter, så är det bara.
Under den 1,5-2h som mammagruppen höll på sov den här andra bebisen i babyskyddet hela tiden. Under samma tid hade Isak bajsat ner sig så att jag fick byta kläder, ätit, sovit, lekt med alla sina leksaker jag hade med - två gånger samt flirtat med sin bebiskompis som också är med i samma mammagrupp.
Isak är en aktiv bebis helt enkelt, och den andra är...en mindre aktiv sådan.

Jag har skakat av mig känslan av att vara provocerad nu, men är fortfarande lite förvånad över att jag tog det så hårt.
En skitsak ju. 
Man ska ju inte jämföra sig med andra, gör man så gott man kan så får man försöka inse att det duger! 

Hoho...Isak?
Isak nattas numera alltid i sin säng och sen får han komma in till oss någon gång när vi gått och lagt oss.
Måste dock flytta babyvakten för den ser inte ner i sängen ordentligt - som ni ser.





"Lagringsutrymmet är fullt"

Det är det värsta jag vet när telefonen nekar mig att ta fler bilder för att "Lagringsutrymmet är fullt"! Har försökt rensa bort onödiga bilder men nu är det kört, nu måste jag lägga över bilderna på datorn. Det innebär för min det stt de flesta av dom blir bortglömda. Nu ör ju telefonen full med både gravidbilder och bebisbilder, så jag har nog aldrig stretat emot så mycket som jag gör nu. 
Men det är väll bara att göra!

Har tänkt göra en fotobok, då är det lite enklare att ta fram och titta på bilderna - och roligare att visa för andra.

Här är några bilder jag sparat på telefonen när jag "tömt" den tidigare.
Två bilder från Nynäs havsbad. En bild från då vi bodde i Kungsängen (älskar tröjan å min rumpa på bilden).
Och en bild innan balen på Karlbergs slott förrförra året, tror jag.


Längtar efter vår...

Köpte tulpaner idag och det fick min vårlängtan att bli ännu större. Dagens modd och slask är ju knappast något att ha. 
Varm vårsol och lättare klädsel klingar så fint i mina öron, men det lär nog dröja innan det är dags. 
Längtar även efter ljusa eftermiddagar och kvällar. Och det är ju ändå något som är säkert - att det blir ljusare längre och längre för varje dag som går. Underbart!
Bästa tiden på året är väl ändå när man hör barnen leka ute på kvällarna? När det är ljummet och ljust ute. Fast det när nog mer under sommaren man kan få vara med om det... 

I morgon är det första träffen med mammagruppen för i år. Vi har träff en gång i månaden med olika teman varje gång. I morgon är det tema Föräldrarskap. Känns som ett diffust ämne, men tror det kan vara intressant. BVC-sköterskan som vi brukar träffa sa att det är en duktig kvinna som håller i det hela, så jag har höga förväntningar.

Nu har jag precis nattat Isak och sitter i fåtöljen brevid spjälsängen en stund. Harry ligger vid mina fötter, han vill vara med hela tiden.
Ska försöka smyga ner och sätta mig i soffan en stund. Men sen blir det bog sängen tidigt. Har varit så trött idag.
Kan bero på att jag sov sådär inatt. Isak låg och tryckte nära, nära, i min famn hela natten och Harry låg lindad runt mina ben. Så jag låg som en packad sill hela natten. Inatt får Harry dock ligga på golvet i sin hundbädd. 


Egentid

För första gången, på jag vet inte hur länge, ligger jag i sängen med en bok - ensam (bortsett från Harry). 

Isak sover i sitt rum (det varar så länge det varar) och sambon är borta över natten. Så här ligger jag och ska slå upp första sidan ur boken Babyboost som jag önskade mig, och fick, i födelsedagspresent.

Egentid med andra ord. Det varar så länge det varar. Ska försöka samla ork att söva om Isak i sin säng när han vaknar sen, men risken finns att jag tar in honom till mig så vi får sussa tillsammans.
Kvälls-tröttheten gör mig verkligen lat.

Trevlig kväll allihopa!

Hur fjantig är jag inte egentligen...
Isak sover i rummet intill, men ändå har jag babyvakten precis vid huvudet på högsta volym.
Lite nojig kanske?


Tummen upp!

•Vågen visade 64kg igår. 1kg kvar till invägningsviken, 4 kg kvar till målvikten. 

•Isak somnade snällt i sin säng igår.

•Var på BVC för att väga Isak, han har gått upp jättebra.

•Han somnade i bilen på väg hem så jag kunde bara lyfta över honom i vagnen så fortsatte han sova.

•Om ett tag ska vi gå promenad med en vän och hennes bebis. 

•Hunden Harry är här den här veckan. 


Det går bra nu!

Jag för ca ett år sedan...




Dag fyra

Dag (läs: natt) fyra på operation: "Söva Isak i sin säng" har börjat bra. 19.20 låg han i spjälsängen, ammad och sövd. Nu, 21.00, vaknade han första gången. 

Gjorde som igår och la på mage och därefter på sidan. Fick ta upp en gång, men det var mest mitt fel för jag la ner honom så klumpigt.

Nu äter han, sen ska jag prova lägga honom igen. Oavsett hur resten av natten går så har det gått riktigt bra hittills måste jag säga. 

Igår kom jag förresten i mina gamla jeans. Sist jag prövade dem saknades en decimeter i midjan, men nu fick jag igen dem. Dock "hängde" lite utanför, men ändå. Haha
Bra tycker jag.
Har kvar en liten putmage, som ni ser på bilden, och armarna saknar form. Ska se vad vågen säger i morgon, vägde 65.9kg sist (ca2 veckor sendan). Invägnigsvikten hos barnmorskan i vecka 8 var 63kg och målvikten är 59-60kg. Väger jag mer i muskler är det väl ok, men inte mer i fett!


Hur man än gör så har man ändan bak...

Ytterligare ett inlägg om operation 'Söva Isak i sin säng'.

Problemet är verkligen inte att få honom att somna. När det är läggdags sätter pappa på pyjamas, gosar lite, sen tar jag honom ammar och håller om ordentligt, spelar samtidigt en speldosa (ett lejon från Teddykompaniet) och vips så sover han som en stock. 

När jag sedan lägger ner honom på rygg så vaknar han i samma sekund och blir ledsen, tar jag upp (håller upprätt) så somnar han direkt. Så har vi hållt på, lägga ner/ta upp/lägga ner/ta upp.
Provade lägga honom på mage till sist, och då fortsatte han otroligt nog att sova - MEN.....! Han kan inte vända sig själv från mage till rygg, så jag vågade inte låta honom sova så med tanke på PSD (Plötslig spädbarnsdöd). Men efter en liten stund rullade jag upp honom på sidan och det gick bra. Han sover ofta på sidan när vi sover tillsammans, och ibland på rygg, så det är han i alla fall van vid.

Vi får se hur kvällen/natten fortsätter, jag ska lägga mig i sängen och se ett avsnitt av 'familjen annorlunda' på tv4play tänkte jag. 


Btw...
Gick in på Zara home kids och tittade lite. Guuud så mycket fint! 






Nya sömnrutiner?

Jag vet att det blir mycket bebisprat numera på bloggen... Det är svårt att skriva om annat när hela mitt liv kretsar kring Isak.

Hur som helst. Jag tänkte berätta för er att jag igår fick Isak att sova i sin säng halva natten.
Jag ammade i fåtöljen i hans rum runt 19, han somnade så jag la ner honom men då vaknade han - ledsen. Så jag tog upp, höll honom upprätt mot mig, han slutade gråta så jag la ner. Första kanske 40-45 min vaknade han och började leka ett par gånger, men jag tror inte han hade förstått än var meningen med att ligga där var.
Innan klockan var 20 hade han somnat till ordentligt i min famn igen och jag la ner, han vaknade fortfarande men inte helt. Istället klippte han med ögonen, kisade på mig och somnade. Jag höll båda händerna på honom så att han skulle känna att jag var där. 

Vid 20.15-20.20 somnade han ordentligt i sin säng och sov till ca 21 - vilket framsteg! Det var ett tag sedan jag ammade då så han fick mat, och sen la jag ner honom igen. Han vaknade men behövde bara ta upp en gång.
Jag gick och la mig därefter för att få chansen att sova lite. Första gången på nästan fyra månader som jag sover utan bebis, inte konstigt att jag hade svårt att somna.
Strax efter 22 vaknade han igen och då fick han mat, nattade om i sängen men fick ta upp/lägga ner ett par gånger. Sen sov han till strax efter tolv och då var det dags för blöjbyte. Därför vaknade han till rätt ordentligt så då smög sig latheten på och han fick komma in till oss. Men såhär i efterhand kunde jag nog ha bara ammat honom så hade han slumrat till igen.

Men jag är supernöjd med natten ändå. Jag hade inte förväntat mig så mycket men jag trodde nog att han skulle gråta mer, för att han var ledsen. Visst grät han lite nu mellan gångerna men det var bara "jag-är-trött-gråt" vad jag kunde höra. 
Även fast han sov med oss sista halvan av natten så kändes det som han hade förstått lite ändå, för han var inte alls lika snuttig utan vi kunde ligga en bit ifrån varandra. 

Vi får se hur kommande natt går, hoppas den går lika bra och att jag inte jinxat för mycket nu. 

Isak, knappt en månad gammal.
Första gången han sov i sin säng, tror det var i typ 10-15 min.



Isak i första hand...

Igår var jag i Täby C i princip hela dagen. Shoppade för en del av pengarna jag fått i julklapp/födelsedagspresent, men inte till mig utan till Isak.
Jag vill gärna köpa kläder till mig själv men blir osugen när plaggen inte sitter som förr. Måste väll inse att jag fött barn och att kroppen inte är som förr, tränar ju inte heller aktivt så hur skulle den kunna vara det?
Men ändå... 
Jag ska beställa lite amningsplagg på nätet istället.

Isak fick istället lite nya kläder...
Byxor fr Newbie
Onepece fr Newbie, har den i 56 men den är urvuxen. Köpte 74 denna gång, så har han att växa i.
Blå body fr H&M (på rean)
Blå-vitrandig body fr Åhléns (på rean)
Tröja med stjärna fr Åhléns
Och... Kalsonger (på rean) Isaks första. Dom kan han ha i sommar med eller utan blöja. Tänk er så sött med en så liten kille som sitter i bara kalsonger på en filt och myser. Gulle...


My b-day

Idag fyller jag år! 

Sambon viskade hela "ja må hon leva" till mig i sängen i morse innan han gick till jobbet. Vad gör man inte för att inte väcka bebis...
Det var mysigt i alla fall, och innan det var dags att gå upp hade jag ju Isak att gosa med.

Senare blir det nog en promenad med en vän och sen ska min dag firas lite till. 

Min födelsedag för två år sedan...
Middag på Hard rock café och drinkar på Olssons skor.
I år blir det hundra gånger lugnare, och lika glad är jag för det. 



Firar tidigt

Idag firades min födelsedag lite i förskott. Vi fikade och jag fick fina presenter och även Isak fick lite nytt.

I morgon kväll ska vi fira lite till, vi får se vad jag hittar på under dagen när sambon jobbar.

Isak fick ett babygym. Tidigare har vi ju haft honom i korgen med en mobil över, eller på golvet med leksaker. Men vi märkte att han uppskattade ett gym igår hemma hos kusinen. Så då var Isaks mormor och morfar snälla och köpte ett åt honom. ❤️


Inspiration från instagram




Vad har Gud att säga om amning?

Igår var vi på dop i (på?) Vaxholm. Hade aldrig varit i Vaxholms kyrka förr, men den var ljus och fin. Prästen var riktigt bra tycker jag, kändes modern på något vis och ställde frågor om märkets betydelse på dopljuset och varför man har en vit lång dopklänning bla. Min bänkrad var väldigt tyst, ingen av oss var konfirmerade eller hade kunskap om sådana saker - så det var bra att få lite koll nu. 

Isak skötte sig bra i kyrkan, han ville äta när vi kom in så först satt jag längst bak och ammade, sen somnade han så då flyttade jag fram lagom till ceremonin började. Jag kan säga att det var första gången jag ammade i en kyrka. Funderade lite på vad Gud egentligen tyckte om att man ammade där. Nu skylde jag bröstet, men ser Gud det som rent eller orent att amma i kyrkan?
(PS. Icke troende.)

När man sjunger i kyrkan låter det alltid så mäktigt tycker jag. Det var flera gånger som jag fick hålla tillbaka tårarna. Skyller på hormonerna den här gången.

I bilen på väg till dopet. 


 

Bakar

I morgon ska vi, som tidigare nämnt, på dop. Det ska bli skönt att få piffa till sig och komma ut lite, speciellt efter en vecka som började med att jag blev sjuk. 

Isak har varit en glad och lätthanterlig bebis idag så jag passade på stt baka lite på eftermiddagen. Snickerskakor blev det. Mest för att som verkar goda men också för att mamma och pappa kommer på besök på söndag för att fira min födelsedag (som är på måndag).

Mördegsbotten på plåten som varit i ugnen en stund, och kola i kastrullen. 

Nu är kolan utsmetad på plåten, när det svalnat ordentligt ska jag smälta choklad över vattenbad och sen bre ut. 
Det blir nog gott! 


Carpe Diem

Hittade en bild från BB på sambons telefon. Jag ser överkörd ut, men ni ska få se den ändå. Isak var inte ens ett dygn på bilden. 

Tror Isak sover här, och jag försöker äta lite - som ni ser.

Den allra första bebistiden gick verkligen fort. Man tror inte det när man är i det, men vips så är dom inte så där nyfödda längre.
Just nu så har jag svårt att förstå att Isak ska bli ännu större och lära sig ännu mer, jag är fast i nuet. Ändå är jag lite stressad över alla förändringar som ska ske i år. 
Vi ska försöka få Isak att sova i egen säng, han ska få börja smaka mat (inte riktigt än), så småningom ska jag sluta amma och sen börjar jag skolan (sept). Hur ska vi hinna få rutiner till dess, utan mig? För då ska pappan ta över ett tag. Hur ska Isak klara sig? Hur ska pappan klara det? Hur ska JAG klara det, utan Isak på dagarna?

Det är förstås helt onödigt att jaga upp sig för detta redan nu. Och när vi väl kommer dit kommer säkert alla inblandade klara sig fint. Men ändå...tankarna jagar iväg ibland.

Isak är ju lite Carpe Diem. Han har ju inte så mycket att välja på eftersom det är där han är utvecklingsmessigt. Men även jag borde försöka vara lite mer Carpe Diem, njuta mer av varje minut och sluta noja. Allt löser sig ju med rutiner och separationsångest till slut. 
Jag ska jobba på det!

Tiden har sprungit iväg från första bilden och nu, idag, sitter han i mitt knä och vill titta i en bok. Helst vill han "ta upp" sakerna på bilden men det går ju tyvärr inte. Tror jag ska leta efter en bok med glada färger och som har lite olika material på varje sida att känna på. Det skulle han gilla.




Friskluft

Inatt tror jag Isak sov i ett streck mellan 22-03. Jag minns i alla fall inte att jag vaknat däremellan. 
Känner mig mer utvilad och pigg idag, så det går åt rätt håll nu.

Vi tog en promenad under förmiddagen, det var så himla härligt med friskluft. Isak sov som en stock under tiden, men så fort vi kom hem och jag parkerade vagnen på altanen så vaknade han. Typiskt! Skulle vilja ha en sån där arm som IKEA har (hade?) i en glasbur förr. Ni vet som drog ut och in en låda hela tiden för att visa hållbarheten på ikeas kök. En sån arm hade varit bra att ha som kunde gunga vagnen när man kommit hem från en promenad.

Strax innan tre blev Isak trött igen så jag packade ner honom i vagnen och ställde ut honom på altanen bara. Han somnade snabbt men vaknade efter bara någon kvart. Jäkla unge alltså, måste man gunga på vagnen hela tiden? Haha




Känslan från förr...

Minns ni när man var liten och var sjuk. Till sist började man leka igen, fast orken inte fans där helt och hållet - men det var i alla fall ett tecken på att man började bli frisk. 

Ungefär så känner jag nu.
Helst skulle jag vilja ta en promenad för att få lite friskluft, men jag orkar inte riktigt. Avvaktar nog till i morgon. 

Har vilat på soffan två timmar framför en film. Isak sov brevid. Mysigt. Bara han inte vänjer sig vid att sova på soffan intill mig sådär nu, och väljer bort vagnen menar jag. Äsch, snart är allt som vanligt igen. 

Isak sällskapar när jag äter lunch.
Mjölkpaket är väldigt kul att leka med.




Hej hej vardag

Om Isak varit äldre och haft ett syskon hade min dag sett ut såhär:

Från Instagramkontot: @hejhejvardag


Sjukstugan fortsätter här hemma. Det är första gången jag är sjuk med bebis hemma, och helt lätt är det inte. För hur gärna jag än vill vila och bara sova för att bli frisk måste jag anpassa mig efter lilleman. Har dock liggammat i soffan och kollat på film under hans sovtider idag, så det blev lite vila i alla fall. 

Det här med att vara hemma utan att göra någon nytta är verkligen inte jag. När man ligger hemma såhär så kommer man ju på hundra småsaker som ska göras, men idag orkar jag inte ta tag i dom. Frustration!
Det blev i alla fall två maskiner tvätt och så fick orkidéerna bada. 

Isak vill helst vända på sig hela tiden och ligga på mage och öva, till och med fast han är för trött (som jag skrev om igår). Har gjort mitt bästa för att vara en bra lekmamma idag, men ändå försökt göra så lite som möjligt.

Måste bli frisk innan helgen, för då ska vi på dop!


Vilmas

Har ni inte provat Vilmas råg surdeg knäckebröd eller knäckesticks - så gör det. Dom är så goda!

"Vilmas har Sveriges första helt ekologiska knäckebrödsbageri. Alla sorters Vilmas knäckebröd bakas i vårt eget bakverk vid Fjällberget i Gästrikland, med egen surdeg och ekologiska korn och mjöl från lokala gårdar."



Stora framsteg

Glömde ju berätta för er...

Igår vände sig Isak från rygg till mage själv för första gången. Förstår ni vilket framsteg och vilken utveckling? Galet! 

Han har ju varit på G länge med det där att vända sig, men jag tror inte han haft motivation nog (och förstånd?) att komma hela vägen runt.

Igår låg han i spjälsängen hemma hos mamma och pappa och i den har vi ett spjälskydd med blåa katter och gula/röda blommor på. Han är väldigt förtjust i det mönstret så igår när jag la ner honom vred han kraftigt på huvudet, rullade över på sidan, gungade lite och sen var han helt plötsligt över på mage. Han kom nästan tillbaka på rygg sen efter en stund, så snart kan han nog det också. 

Min farmor skulle ha fyllt 94 år igår om hon levt. Jag tycker det var kul att han tog ett sådant steg på hennes födelsedag. Häftigt! 

Nu vill han vända sig flera gånger så fort han ligger på rygg, även när han inte orkar längre. Då blir han arg så man får hjälpa till lite att gunga runt honom. Haha

Just nu övas det inga vändningar. För första gången sedan Isak var nyfödd liggammar jag honom i soffan dagtid. Är alldeles för orkeslös för att gå promenad med vagnen så han somnar. Att köra vagnen fram och tillbaka på altanen räckte inte för att söva honom heller. Då får det bli såhär, så båda får vila. 

Sjuk

Isak har varit duktig två nätter på rad och ätit och sovit om vartannat - istället för att snutta heeela natten. Men har jag sovit dårå? Nej. Jag ligger vaken brevid och har jättesvårt att somna om när jag väl vaknat. Inatt vaknade jag vid två av att Isak ville äta, så jag matade, Isak somnade snabbt om och jag då? Jo, jag låg vaken till halv fem(!). Fem ringde sambons klocka och sen hade jag svårt att somna om igen. Lyckades till sist, men bara någon halvtimme.

Har varit förkyld ett par dagar och symtomen har varierat från halsont, snuvig, ont i huvudet/bihålorna. Men idag känner jag mig sjuk. Är yrslig och känner mig därför kräkfärdig och illamående. Dessutom känns huvudet helt tjockt, pga snor kanske.

Typiskt när sambon jobbar sin första dag efter all julledighet och jag måste ha Isak själv. Usch.



Kejsarens nya kläder

Köpte lite nytt till Isak när vi var i Täby c igår. Vi har hela tiden haft ett litet försprång med kläder till honom. Åtminstånde några plagg i storlekarna upp till 68, bodys, byxor, ytterkläder i oleka tjocklekar m.m. Men nu har han ju mer eller mindre bara 62, så 68 ligger ju inte allt för länge bort. Köpte på mig lite 68 igår men det börjar snart bli dags att förköpa lite 74 också. Så man har när det gäller (och så jag får en anledning att shoppa). 

Stjörnbodyn är från Åhléns, resten från Newbie. Sambon tyckte hjälmmössan såg lite medeltida ut. Haha...
Vi får se hur den blir på sen.


Gravid

Idag för ett år sedan plussade jag.
Såhär skrev jag i dagboken i en av gravid-apparna:

"Testade på förmiddagen och plusset syntes direkt, jag blev så glad att ögonen tårades. Jag har sovit dåligt flera nätter på rad, har vaknat mellan två och fem varje natt minst en gång. Igår och idag (kanske i förrgår också) har jag haft en slags värk i magen. Den påminner om mensvärk emellanåt. Jag njuter av att känna det som händer i kroppen, även om jag mår lite småilla ibland. Hoppas detta går hela vägen!"


Det är en gåva att få bli gravid och föda ett friskt barn!



Från vänster:
1. Det magiska plusset. Lycka!
2. Första ultraljudet.
3. Första lilla babybulan.
4. Tillväxtultraljudet i ve 29, allt såg bra ut.
5. Magen bara växte och växte. Älskade att vara gravid.
6. Lillkillens rum blev klart. Längtade så efter bebis.
7. Den 23:e september, på min systers födelsedag, kom fina Isak till oss. Häftigt!
8. Isak växer och utvecklas hela tiden. Tänk vd mycket som händer på så kort tid.
9. Jag och min son (så häftigt att få skriva så). Oändlig kärlek!

Åt rätt håll...

Idag var vi på extravägning på BVC, den som vi bokade den 18:e dec. Då hade ju Isak inte gått upp så bra så inför det här besöket var det blandade känslor.

Jag kände på mig att han gått upp i vikt, det syns på både honom och kläderna - men skulle det vara tillräckligt?

Vågen visade att han gått upp 660g sedan 18:e december - det är alltså ingen fara med honom. Jag är så nöjd och glad! Min plutt väger snart över sex kilo! Det är nästan dubbelt då mycket som när han föddes!! Galet! 

Tänkte faktiskt tillbaka lite idag på hur det var de allra första veckorna med Isak. Jag satt mest i soffan hemma med honom i famnen, ammade och sedan sov han - samma procedur om och om igen. Det var ju lite jobbigt att vara så låst vid varandra hela tiden, jobbigt på sitt sätt, men det var ändå lite mer vila för min del också. Idag är det full fart nästan hela tiden, han ska sysselsättas och utforska konstant. Ett nyfiket barn är vad jag har! Det som blivit lättare är ju att jag kan sätta honom i babysittern eller hans nya stol en stund när jag ex fixar i köket och han kan njöt titta på. 
Det är smidigt! 

Isaks viktkurva.
Håller tummarna att han fortsätter gå upp bra. 


Men mest av allt vill jag krypa...

Var det inte Linda Skugge som gav ut en bok i dagboksformat som hette "Men mest av allt vill jag hångla"? Kom hur som helst att tänka på den titeln, fast omgjord till Isak - "Men mest av allt vill jag krypa".

Han har blivit så stark på senaste tiden. Inte bara i nacke och rygg, utan i händerna också. När han ammas kan han ta tag rejält om bröstet med händerna och krama åt. Det känns som att bli nypt och klöst på samma gång, för hur väl jag än klipper hans små naglar så är de vassa ändå.

Vi var i alla fall i Täby c hela förmiddagen. Isak var en duktig bebis och satt först i babyskyddet på chassit och bara tittade, sen åt han, sov i bärselet och sen tillbaka i babyskyddet och bara tittade. Sen åkte vi hem och han fick sprattla av sig ordentligt, utan blöja. Det är favoriten! 

Jag tror att Isak hemskt gärna skulle vilja kunna krypa nu. Han är så ivrig framåt men kommer ju ingenstans. 


Gaser

Japp, ännu en natt med jobbiga gaser för Isak. Tror jag vaknat hundra gånger.... Då är man inte kaxig...

En gång i natt och en gång tidigt i morse (runt fem) ledsnade jag och tyckte synd om Isak, så då tog vi till pysventilen. Vips så var problemen borta för ett par timmar. Vi somnade i alla fall om vid sex och sov sen till åtta med en matning emellan (liggammade typ i sömnen). Sovmorgon!

Men, nu är det en ny dag! Dags att gå upp!
Idag ska vi gå långpromenad med en mammakompis och hennes dotter. Hoppas det slutar regna!

Bild från igår. Då blev det morgonrock fram till lunch för min del. Ibland får man!


Newborn set

Isaks stokke Newborn set till tripp trapp-stolen kom idag. Vi invigde den till middagen och efter en stunds tveksamhet blev det succé. Tror leksaks-"kedjorna" hjälpte till lite på traven dock. Men den här lär vi nog använda mycket, även om Isak väldigt gärna vill sitta upp helt och hållet. Vi har provat sätta honom i stolens sittdel, och visst kan han sitta om man bullar upp med någon filt eller kudde. Han är väldigt stark i kroppen och korta stunder går förstås bra, men jag vill inte pusha hans lilla kropp för hårt. 

Newborn setet tillåter ju att man får sitta vid bordet och äta med båda händerna, och att bebis sitter säkert i bordshöjd. Riktigt bra!



Kokosbutiken.se

Fem fina tavlor jag skulle vilja beställa till Isak.



Ja, tack!

Inredning från Åhléns, Jotex och Hemtex. 



Nya lampan till Isak

"Visst blev det fint?" - sa jag till sambon om nya lampan. 
"Mmh, men kanske lite övermatchat?" - svarade han.

Haha, jag bara älskar det! Men börjar sakna några (blåa) tavlor i Isaks rum. 



Ut med det gamla och in med det nya

Igår åkte julen ut i ett nafs. Inte ens Adventsstjärnorna fick vara kvar, jag som annars brukar spara dem rätt länge. Men det enda "juliga" som är kvar nu är två röda kuddar i soffan och ljusslingan på altanen på baksidan. Dom får vara kvar ett tag till.

Kanske var jag extra ivrig att få bort allt i år eftersom jag fick nya lampor av sambon till vardagsrummet. Jag hade önskat mig dem. När vi flyttade in för mer än ett år sedan letade jag efter just såna här, men hittade inga till ett rimligt pris - bara snordyra designlampor. Men nu, äntligen, har vi snygga lampor i vardagsrumsfönstrena. Jag är såå nöjd!

Snygga va?



Långa nätter

Haft ett par nätter med rätt lite skönhetssömn, det börjar kännas nu.
Försöker skaka av mig det nu, för om någon timme kommer en vän hit så ska vi gå på promenad. Mysigt!

Bor i min nya morgonrock, den är så skön! 


Hemma igen

Nu har vi varit hemma någon timme. Vi har haft det så bra i Roslagen men det är ändå skönt att komma hem. Isak har tjutit av lycka sedan vi kom in genom dörren, och roligast var förstås att återförenas med flygplansmobilen ovanför skötbordet.

På fredag ska vi till BVC för att väga honom igen. Det är svårt att säga om han gått upp som han ska, men att han har gått upp är jag nästan säker på - och blivit längre. Han ser större ut på skötbordet än han gjorde innan vi åkte och dessutom är det vissa klädesplagg som börjat strama eller inte går på alls.
 
Håller tummarna att viktökningen är tillräcklig! 

Bild från promenaden igår.


Sista dagen...

Idag var sista heldagen här i Roslagen. Vi kom hit några dagar innan jul och i morgon är det dags att åka hem. Det ska bli kul att komma hem, packa upp, städa undan julen och träffa lite vänner från stan. 

Idag har jag gått långpromenad med Isak, han sov ca två timmar i sträck mitt på dagen. Det hör inte till vanligheten numera. För några veckor sedan slutade han sova sådär duktigt på dagarna och sov knappt alls. Men nu tycker jag att det börjar vända, även om det en del av gångerna bara är så att han tar 30-minuters powernaps i min famn.

Innan det blev mörkt tog vi en skogspromenad och Isak fick sitta framåtvänd för första gången. Tänkte att han kunde få det nu när vi gick i skogen bara...
Han gillade det mycket!

Som ni ser är Isak blurrad. Av flera anledningar kommer hans ansikte aldrig att visas här på bloggen. Hoppas ni har överseende med det. 


Nytt år - ny kalender

Jag behöver en ny kalender till telefonen, men hittar ingen bra. Jag vill ha en med veckonummer, namnsdagar, högtider, flaggdagar och där man kan lägga in födelsedagar med födelseår så att det uppdateras från år till år vad personen fyller. Hittills har jag bara hittat en app med mitt sistnämnda krav, men lägger man in en födelsedag sparas det också som en kontakt (utan telefonnummer). Hur dumt är inte det då? Då kommer ju hela telefonboken fyllas med kontakter till ingen nytta, förstår inte varför dom två sakerna ska höra ihop!

Har ni något tips på kalender till telefonen får ni gärna dela med er.

Här är alla kalendrar jag laddat ner hittills. Den blåa som heter Almanacka är bäst hittills, men inte optimal. 


Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0