Aldrig jobba 100%

Hej på er
Idag har jag jobbat min första heldag för säsongen på vårdcentralen. Det blir som sagt 2-3 dagar i veckan fr.om. nu t.o.m. ve 32. Lagom extrajobb helt enkelt och bra träning att vara ifrån Isak.
Appropå det så var det ju första gången jag var ifrån honom en hel dag. Det har gått bra, det har varit hysteriskt mycket på vårdcentralen så jag har knappt hunnit tänka. Eller gått på toa för den delen... men så är det ibland.

Men när jag kom hem ville jag bara krama om Isak och aldrig släppa. Bara suga i mig bebisgos, sniffa på honom och pussa på hans mjuka hud. Min älskling. Hur kan man älska någon så mycket?
Det slog mig att en arbetstid till 17 verkligen inte är så kul när man har ett barn som lägger sig 19. Vi får ju knappt någon tid alls tillsammans. Tur att jag "bara" ska plugga i höst och i vår så att jag kan styra tiden lite själv, för när det är dags att börja jobba på riktigt sen kommer jag väl behöva jobba till 17. Eller 16 beroende på när man börjar, om det inte blir kvälls-/nattarbete vill säga.
Hua..... Helst vill jag jobba 08-14, mån-tor. Då hade jag fått mer Isaktid, men skulla man kunna få en sån tjänst? Eller skulle det funka ekonomiskt? Nja, tveksamt. Men vi får se.

I sommar kommer jag jobba 07.50-15 eller 07.50-17, men det är ju så få dagar per vecka så det känns rätt okej. Fast lite bebisabstinens får jag ändå, man kanske vänjer sig....?

Bild från i helgen. Isak tittar när hans morfar kör trimmer, väldigt spännande. 


Perfect day, perfect weather, perfect family

Vilken uuuunderbar dag!
Solen skiner, glada barn, mysig familj, god mat och allt är bara sååå härligt just nu.
Dessutom tog Isak sina första steg i morse: två steg, satte sig på huk, upp igen och sen två steg innan han satte sig. Nio månader och fem dagar gamma. Min stjärna!



Lördag

Nu har sambon gått på semester, men på måndag är det jag som börjar jobba. Men bara 2-3 dagar i veckan fram till ve 32, så det ska bara bli kul. Det blir lite uppvärmning innan skolan börjar i höst, även om det inte är en vårdcentral jag kommer vara på sen. Övning på patientkontakt, min starka sida.

Igår kom vi ut till sommarstugan. Isak sov gott inatt, vaknade några få gånger bara, och vaknade halv sju - så idag är jag utvilad. Här har vi inget rinnande vatten så när Isak skulle bada i baljan tog vi uppumpat regnvatten. Vi har en konstruktion med rör på hustaket där det alltid ligger vatten, när solen lyser blir vattnet i rören varmt och vi kan pumpa ut det. Ibland tvättar vi håret i det eller så får barnen bada i det. Annars har vi kranvatten med oss i dunkar som vi lagar mat på och dricker. Vi har visserligen en brunn som man kan pumpa upp grundvatten ur, för hand, och det är drickbart men smakar järn. Så det är bäst att diska med.

Hur som helst... 
Tvättar man håret i regnvatten blir det otroligt mjukt. Det är stor skillnad mot för hemma, eller någon annan stans. Älskar känslan av nytvättat hår här, det blir aldrig så fint som när man tvättat i regnvatten, låtit det självtorka och sen får den där saltvatten-touchen i det. 👌🏻

Vid fyra skulle vi ses hos svärmor för att fira ett gäng födelsedagar. Vi fick skjuts med båten över till fastlandet och tio minuter senare med bil var vi framme. Älskar att vara här uppe, det är så nära mellan mina föräldrar, sommarstugan och svärföräldrarna. 
Väl där var det fullt ös. Kusinerna röjde runt och likaså hundarna, som alla är mycket intressanta tycker Isak. Han var helt slut när vi åkte därifrån och ville somna i bilen direkt. Men eftersom vi skulle tillbaka till ön och lägga honom där så fick han inte somna (han blir otroligt svår att söva om då) så sambon och jag satt och fjanta oss som dårar i bilen för att hålla honom vaken. Ändå somnade han till 400m innan vi var framme. Skrutten.

Nu ikväll har vi bara myst och tagit det lugnt. Jag, min syster och mamma gick ut till en mindre ö intill stora ön en stund (finns en spång mellan dem). Där har vi en lite större brygga och ett soldäck, eller vad man vill kalla det. Det är där vi brukar bada, oftast. Det var så lugnt där ikväll och riktigt fin himmel. Tyvärr sa babyvakten ifrån efter en stund, jag var på för långt avstånd, så det var bara att knata tillbaka. Fast det gjorde inte så mycket, då fick jag någon minut för mig själv att gå och fundera. Och sånna stunder är man ju inte bortskämd med längre 😉



Städdag

Herregud så jag har forsat runt idag. Tvättat, dammsugit, dammat, städat toaletterna, moppat, handlat, köpt färgpatroner och fotopapper, gått promenad, sålt vagn, fått besök av mamma och pappa, vattnat och badat blommor, plockat leksaker och tagit hand om en glad unge vars vilja är helt galet stor och envis....

Jo, men allt det där är ju fixat i ett nafs tänker ni. Men nej då.... hela dagen har det tagit. Dels beror det på att allt tar längre tid med en klängig unge som svansar kring benen och dels beror det på att jag skapat mig nya jobb hela tiden. Som när jag skulle tända ljus på toaletten och trodde Isak satt i halsen när han började vråla två meter ifrån mig (vrålar han får han ju visserligen luft, men i alla fall). I ett ryck hade jag kastat ut alla tändstickor över hela golvet och när Isak var tröstad var det dags att städa tändstickor - sen tända ljus.
En stund innan hade jag lyckats hälla vatten över skrivbordet när jag var i farten att vattna blommorna. På skrivbordet fanns min dator, alla kort jag  skrivit ut på Isak och två dagstidningar från dagen då Isak föddes (ska användas till hans "Min första bok"). Så snabbt som ögat fick jag torka dator och vädra foton och tidningar, som tur var klarade sig allt bra.

Nu ska jag titta på Ernst, min favorit. Sambon är på annat håll ikväll så jag får TVn för mig själv, bara Isak bestämmer sig för att sova gott ikväll.

Isak ville också torka idag, eller vifta med trasan i alla fall. Han fick en ny som han kunde greja med.
Varför leka med sina leksaker när man kan ha en disktrasa?



När man väl börjat kan man inte sluta...

Från Lindex och H&M

Nytt

Idag har jag och Isak varit på en liten shoppingrunda. Det blev några nya bodysar och tröjor och ett parasoll till vagnen från Bugaboo. Egentligen hade jag kunnat tänka mig ett parasoll i marinblått eller ljusbeige, men av praktiska skäl fick det bli ett svart. 
 
Jag har äntligen fotat och lagt upp gamla vagnen på blocket, så nu får vi hålla tummarna att någon vill ha den. Egentligen skulle jag vilja behålla den som sagt, jag har så många minnen med den vagnen. Tänk, det var Isaks FÖRSTA vagn! Och som han hatade den i början... Jag har gungat, dragit, skjutit, släpat, puttat och lyft den där vagnen hur många gånger som helst. Men den måste säljas. För det första har vi inte plats för en vagn till i förrådet och för det andra så behöver vi den ju inte. Det är bara för att jag fäst mig vid den som det är svårt att göra sig av med den... men men. 
 
I morgon ska jag försöka storstäda här hemma, torka golv och sånt. Innan vi fick småbarn såg jag aldrig riktigt någon skillnad före eller efter "moppning" av golven. Men idag gör jag det. Det är små kräk- och dreggelfläckar här och var och runt matbordet är det matstänk på både golv och vägg. En fläck här och där har jag lärt mig att leva med, jag som är så pedant när det gäller städning och ordning. Men det kommer till en gräns och då måste det städas ordentligt.
 
Anledningen till att jag skrev "försöka storstäda" är för att Isak från ingenstans fått separationsångest sedan vi kom hem från sommarstugan. Förut kunde man lämna honom i ett rum och han var nöjd ändå, nu gnäller han så fort man vänder ryggen till och kryper fram till mina ben. Där ställer han sig upp och kramar krampaktingt och slutar inte förren han får komma upp i famnen. Sådan har han aldrig varit förut men vi får se vad det blir av det.
 
 
Två långärmade bodysar från Newbie, KappAhl - den ena var på rea.
Långärmad grå tröja från H&M.
 
Randig t-shirt med ankare från H&M.
Randig body från KappAhl - på rea. Den var slut i de större storlekarna men 74 fanns och det har han nu, 
så han får använda den nu och så länge den håller.
 
 
 
 
 

Sol, fästingar och vardagsbestyr

Vilket härligt avslut på helgen: strålande sol i skärgården, kan det bli bättre?
Vi har haft en riktigt mysig midsommarhelg i sommarstugan i Roslagen och förutom att det bjöds på sol tillslut så har Isak sovit riktigt bra därute. Det behövdes efter ett par dagar aggressiv förkylning. 

Hunden Harry njöt också av vistelsen på ön. Där går han lös och kan bada, sola och nosa efter andra djur precis som han vill. Han håller sig för det mesta på tomten men rymmer ibland till närmsta grannarna, även fast han inte får. Tur att dom är hundälskare. 
När han varit på vift någonstans får man kolla fästingar på honom, för oftast hittar man en eller ett par krypande små rackare. Både jag och sambon hade varsin som satt fast, riktigt små var dom, kanske minsta jag sett. Jag är absolut inte rädd för fästingar, som många är, jag rycker bara bort dom oavsett om de sitter på mig eller Harry. Men man ska ha respekt för att de kan bära med sig smitta och därför vaccinera sig om man, som vi, vistas mycket i naturen där det är fästingtätt.  
Jag skulle ha vaccinerat mig förra sommaren men eftersom jag var gravid ville jag vänta, tänkte vaccinera mig nu i sommar istället. Det är bara en påfyllningsspruta så det är inte så noga om det skjuts upp ett år. 

Nu är vi i alla fall hemma igen. Jag ska iväg och handla senare, både mat och lite småprylar till Isak. 
Ska också snygga till gamla vagnen och fota den så att jag kan sälja iväg den på Blocket. 





Midsommarhelgen i bilder

Såhär har gårdagen och dagen sett ut i bilder:
Molnigt igår och soligt idag. 




Glad midsommar




Hemtex

Ni som följt bloggen vet att jag brukar göra små kollage med inredningsprylar och sånt ibland. Hemtex är ju en favoritbutik, så här kommer några favoriter därifrån: 


Vill slå ett slag för Hemtex mattor. De jag spanat på i butik är jättefina, finare än på bilderna. Skulle passa fint i sommarstugan till exempel, men även hemma såklart. 



ZzZZzömnbrist

Ja, nu är sömnbristen ett faktum...
Isak sov bättre inatt men absolut inte bra. Han är hostig, snorig och varm men inte febrig. Jag fick sova mellan elva och ett men därefter har han vaknat säkert en gång i halvtimmen, ibland oftare. Hela huvudet och ögonen värker, och dessutom har jag fått ont i halsen. 
Ja, nu gnäller jag ordentligt men det behöver jag.

Just nu sover Isak och jag har tvingat ner mig i soffan. Jag skulle behöva stryka dukar och dammsuga på övervåningen men nu lägger jag band på mig. Lite måste jag vila annars exploderar nog mitt humör innan kvällen. 
Önskar att Isak får bli frisk så allt blir som vanligt här hemma.

Stod för några veckor sedan och försökte få på locket på deon, men det fastnade liksom aldrig. Såg sen att det var locket till isaks nappflaska jag försökte få på... 😬😄
Skulle kunna göra samma tabbe idag, flera gånger om, känner jag. 😴😩😄


Gnäll gnäll

Godmorgon, klockan är halv sju och jag har nu varit vaken i nästan tre timmar. Isak har sovit rätt dåligt inatt, vaknat hundra gånger och varit varm (inte febrig), så vid halv fem gav jag upp, eller det gick inte att somna om. Isak belägrade min kudde till fem men sen ville han busa runt, så strax efter fem gick både jag och sambon upp. Egentligen skulle sambon få sovmorgon idag, jag fick min igår, men eftersom jag var arg som ett bi efter en knölig natt så gjorde han mig sällskap. 

Nu har vi ätit frukost och Isak har däckat i vagnen, i vanliga fall sover han första gången vid 08.15/08.30 men nu var har megatrött så det får bli en nap nu istället. 
Ska passa på att blunda lite i soffan en stund tror jag. 

Tänk att jag inte sovit en hel natt sedan Isak föddes. Ibland gör det ingenting, men en morgon som denna känns det tydligt. Hela huvudet känns luddigt och tugnt. Men jaja.... En vacker dag får jag sova en hel natt.

"Slickar mina sår" med lite fina bilder...
Ögongodis!


Tillbaka till Bromma

Idag har vi flängt runt en del och inhandlat diverse småprylar. Nya färgpatroner till skrivaren (så jag äntligen kan skriva ut bilder till isaks bok), nya duschmunstycken, en luftkylare (eller vad dom kallas, ska göra hemmet svalare i alla fall), en prydnadsfyr, en ny duk, mm.
Under eftermiddagen åkte vi till några vänner som bor i hus i Bromma och åt god grillad middag. De har en son som är ett par månader äldre än Isak men de kunde leka lite med varandra ändå. 
Isak fick leka i sandlådan för första gången, det har inte blivit av tidigare, men han älskade det! Så fort vi ville lyfta ur honom så protesterade han högljutt, så nu får vi se till att skaffa en egen sandlåda. 
Kvällen har varit riktigt lyckad hur som helst, vi kunde sitta ute och äta, dricka gott och mysa medan barnen härjade. 
Isak somnade som en stock i bilen och nu sover han i sin säng hemma. Det blev en tidig hemgång helt enkelt.

I morgon blir det nog en promenad med en vän men också lite mer shopping. Ska kolla på ett stort parasoll till baksidan och ett från bugaboo till vagnen. Sen ska vi kika på rullgardiner till sovrummen, en ny postlåda och lite annat smått. Full fart med andra ord. 

Bästa platsen!


Kvällen kom

Brorsdotterns förskoleavdelning var jättefin och vädret var (är) ju minst sagt passande. Stråålande sol och klarblå himmel!
Efter att ha lyssnat på några sånger framförda av barnen så fikade vi på förskolegården, Isak kröp runt som en spindel på händer och fötter och verkade tycka att det var roligt att träffa lite folk. 

Väl hemma åt vi middag på baksidan i skuggan och nu övar Isak både spindelkrypning och gång på gräsmattan. Han har blivit så stor!

Sambon och jag tog ett glas champagne till middagen och när Isak är nattad ska vi sätta oss på framsidan i solen. Kan fredagen avslutas bättre? Tror inte det.

Dukat för middag.





Sol i Hamptons

Sitter just nu i solen och inviger min baddräkt från Hampton Republic 27. I sommar har jag inget emot en blek mage eftersom jag ändå inte är riktigt bekväm med att visa den, men kanske nästa sommar.
Hur som helst, den här baddräkten tycker jag är riktigt fin och känns som ett bra plagg i sommar, med en sjal runt höften. Perfekt!

Nu har jag druckit kaffe och läst klart en tidning medan Isak sover i vagnen. Har en oöppnad tidning kvar men funderar på att låta den vara det och istället bara slappa i solen, hur ofta händer det annars?

I eftermiddag ska vi till Vaxholm och se på min brorsdotters avslutning på förskolan. Mysigt.

Måste leta fram min hatt i förrådet. Jag fixar verkligen inte att få sol i ögonen.
Isak verkar ha ärvt det för så fort han får solen i ögonen, bara lite, så kisar och fnyser han. Ibland till och med gnäller.
Jag förstår honom. 


Sömnlös och förväntansfull

Vad var det som var så spännande då? Jo...

I morse när jag kom hem stod en ny vagn i vardagsrummet. Igårkväll var sambon och köpte en Bugaboo Buffalo och jag har varit så ivrig att få känna på den att jag knappt sovit en blund inatt. Jag jobbade ju i Roslagen igår-eftermiddag så jag och Isak sov kvar hos mina föräldrar efteråt. Gud så ivrig jag varit.

Efter en hel dels velande blev Emmaljungan alltså utbytt, inte helt smärtfritt eftersom jag har så många minnen med den från Isaks spädbarnstid. Och jag är otroligt nöjd med den vagnen. Men nu kändes det kul att byta och då fick det bli en Bugga. 
Första premiärturen blev till BigBaby för att köpa en dyna till sittdelen. Det blev en från bugaboo i marinblått. 
Andra turen blev lagom till Isaks eftermiddagslur, så nu har sovit i den också - han sover fortfarande förresten. 

När jag använt buggan lite ska jag skriva en kort jämförelse mellan vagnarna, kanske är det någon som tycker det är intressant. 

Såhär ser vagnen ut som vi köpt, plus myggnät och regnskydd såklart. 

Väääldigt nöjd hittills (efter en halv dag 😄). 




Halvdag

Idag jobbar jag halvdag på vårdcentralen. Det är überlugnt här just nu så jag kan blogga med gott samvete. 
Isak spenderar eftermiddagen med sin mormor och jag har hittills fått små uppdateringar där man ser hur glad han är och hur bra han har det. Det känns bra i mammahjärtat. 

Ikväll händer (förmodligen) något spännande och roligt, vad det är får ni veta i morgon. Just nu blir jag pirrig bara jag tänker på det, nästan att jag andas lite snabbare haha...
Något kul, kanske mest för mig, är det i alla fall men det påverkar både Isak och sambon. Spännande va?

Annars då? Jo, vi har gjort en makeover i ena badrummet hemma och fixat en liten tvättstugedel med hyllor och sånt. Uppskattas mycket av mig som tvättar en drös maskiner om dagen, kan jag säga. Tänk vad lite ordning och reda och praktiska konstruktioner kan få en på bra humör. 



Medicinskt ID

Nu har jag en telefon igen, min gamla gick ju sönder helt plötsligt och det tog ett tag innan jag fixade ny.

Innan min gamla iPhone gick sönder var det en ny app som ploppade upp men som jag inte brydde mig om. Den heter Medicinskt ID. Nu passade jag på att utforska den och den är ju genialisk! I appen kan man fylla i om sitt hälsotillstånd, eventuella allergier, blodgrupp, längd, vikt, telefonnummer till någon anhörig mm. All information går sedan att se genom telefonens nödläge, alltså utan att telefonen behöver låsas upp. Det är ju jättebra!
Om man skulle vara med om någon olycka och telefonen hittas kan ju vårdpersonal få reda på jättemycket information om mig som är viktig för dem att ha. Visst, hittar de mitt ID kan de ju gå in i min journal, men alla sjukhus kan inte se min (eller er) journal i första hand så därför är det ju perfekt att kunna få en hel del info genom appen. 

Som bonus är det ju också bra att ha om man tappar telefonen och någon ärlig själ hittar den, då kan man ju använda numrena till mina anhöriga för att säga att telefonen är hittad. 


Som ni ser har jag inte så mycket viktig info ifylld. Att jag ibland är svår att bedöva är förmodligen inget som behöver stå där, för är jag vaken så att jag märker smärtan kan jag ju säkert säga till, men ändå. 
Men någon som äter waran eller har diabetes kan ju skriva sånt exempelvis, det är ju viktig info. 

Så ni som har appen, fyll i det ni kan!
Åtminstånde nummer till anhöriga. 


XXL

Idag har vi varit hos min bror en liten stund och ätit lunch, vi grillade korv. Isak har en kusin som är två månader äldre, så de lekte lite jämsides, kanske inte så mycket ihop men det kommer väl senare. Ett tag hade Isak krupit under handtaget på gåvagnen och låg på mage i själva vagnen med benen utanför som han gick med. Samtidigt håll hans kusin i handtaget och gick som vanligt. Det såg inte klokt ut men vi skrattade gott åt deras samarbete att få vagnen framåt. 

Efteråt åkte vi till XXL och köpte en flytväst till Isak så att han har en egen. Den andra som han använt tidigare kommer hans jämngamla kusiner slås om, så vi tyckte han kunde få en egen istället. Vi köpte också små foppatofflor till honom, en cykelhjälm och hink, spade och andra tillbehör att ha i sanden eller bara ändå. Till mig blev det nya mjukisbyxor eftersom alla mina andra gått sönder på något ställe. Inte så kul köp kanske, men nödvändigt, även om jag aldrig går utanför dörren med mysbyxor. 

Hjälmen och foppatofflorna är från XXL, men pumaskorna fick han förra helgen av sin mormor och morfar. Söta va? 


AMANDAJLUNDELL

Kom ihåg att ni kan följa mig på Instagram för fler bilder ur min vardag. 

@amandajlundell


🇸🇪 Godmorgon Sverige 🇸🇪

Hej på er
Idag är det ju Nationaldagen - Grattis Sverige! 🇸🇪

Tråkigt nog tar jag dagen med ro, men ska besöka det kanske mest svenska varuhuset vi har lite senare - nämligen IKEA.
Annars blir det nog bara en grillmiddag för att fira vår dag. Egentligen borde man rycka upp sig lite och fira ordentligt, som Norge, men det får bli bästa år. 

Nu ska jag dricka lite (mer) kaffe, kolla på Nyhetsmorgon och läsa min nya tidning som jag fick av en vän i onsdags. Har inte hunnit bläddra i den än.



Nytt

Köpte en kofta och en klänning på Gina tricot idag. Koftan är galet mjuk och skön och klänningen vågar jag nästan påstå sitter bättre på mig än på modellen hehe... Nä men jag har nog lite mer kurvor och det passade fint i klänningen. 



Paranoid glad lattemorsa

I morse tog jag och Isak pendeln till Karlberg för att titta när min gamla klass tig examen i Filadelfiakyrkan. Det var första gången Isak åkte pendel men det gick väldigt bra.

Som den rutinfasta person jag är åkte jag lite tidigare än nödvändigt så att Isak fick sova sin förmiddagslur på plats, för att minska risken att han skulle vakna för tidigt. Han sov nästan 1 1/2 h och precis innan ceremonin skulle börja väckte jag honom.  Det skulle spelas en hel del blåsinstrument så jag ville väcka honom innan första melodin kom, annars hade han nog blivit vettskrämd. 

Det var ju både röntgensyrror, syrror och tandhygienister mfl som tog examen, ceremonin skulle hålla på i 2 1/2 timme. Men som tur var gick röntgensyrrorna upp först på scenen så när Isak ledsnade efter bara en halvtimme (!) så gick jag ut och tog en promenad till Karlbergs slott. Där lekte vi en stund på gräset och Isak fick sin lunch, han råkade också äta upp en liten pinne (sin första)  innan jag han stoppa honom men jag hoppas den är lättsmält... Usch....

Nu är vi hemma sedan ett litet tag sen. Isak sover och jag har ätit sen lunch. Känner mig lite trött efter den här turen till stan. Det började ju så bra med att Isak somnade direkt när vi kom fram, jag gick då en långsam promenad i Vasaparken med en kaffe i handen, finklädd, som en riktig lattemorsa. Men innan vi klev på pendeln hem möttes vi av några missbrukare som ropade efter oss "Kommer ni direkt från Djursholm eller? Bor ni på Östermalm?" med en nedvärderande ton. Direkt blir jag så rädd att något ska hända Isak eller mig (för vem tar då hand om Isak på plats?). Så tänkte jag aldrig förut men nu kan jag ofta bli osäker på främmande människor och oroa mig för om de kommer att ställa till med något hemskt.
Så paranoid ska man inte vara, jag vet, men det får jag jobba bort med tiden.

Hur som helst...
Dagen har varit himla bra och jag är väldigt glad över att ha fått se mina (gamla) klasskamrater ta examen. Det är dom värda efter allt hårt arbete!





Sol

Alltså, vilken förmiddag!! 







Snabb vecka

Ja, den här veckan har gått snabbt på något vis. I måndags kom en vän hit med sin dotter, barnen levde rövare och vi hann prata av oss om allt möjligt. I tisdags var en fixardag och jag flängde runt lite för att handla och göra andra småärenden. Igår var en annan vän här med sin son. Det var länge sedan vi sågs så det var jättemysigt att äntligen få till en träff. Barnen busade runt och när solen tittade fram tog vi en skön promenad och sen en kaffe på ena uteplatsen. 

Jag fortsätter att gotta mig i syrener här hemma. 


Tisdag

Idag är en fixardag. Har ett ärende i Sollentuna C men annars är det hemmafix som gäller.
Isak sover just nu så jag passar på att dricka kaffe framför Nyhetsmorgon en stund, det är inte ofta man får sitta ner och bara ta det lugnt på dagarna längre så det gäller att passa på när man kan.

Såhär blev det med vimplarna i Isaks rum förresten, 
fint va?


Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0