Båt och tandläkare

I helgen åkte vi till sommarstugan för första gången i år. Vi öppnade upp lite smått och tog fram utemöblerna och sånt. Isak var lycklig över att få åka båt igen, äntligen! Och som alltid blev han helt avslappnad och höll på att somna under turen. Ver inte varför det blir så. Är ljudet och skumpandet så sövande?

Idag är hur som helst min första semesterdag. Isak går bara 15 h på förskolan nu, vilket är 8.30-13.30 tis-tor. Idag hade jag bokat tandläkartid till Isak för en kontroll av hans tand som han slog i förra året i november. Den har ju fått en annan färg, lite mörkare, men allt var okej. Sålänge han inte blir svullen i munnen, röd eller får ont så behöver vi inte göra något.

I morgon är det dags för nästa barnmorskebesök. Går samtidigt in i ve 38. Jag önskar så innerligt att jag slipper gå över tiden denna gång (gick över ca en vecka med Isak), men eftersom jag mår så bra så kommer nog bebis stanna läääänge till.

Tröttnar aldrig på den här vyn från sommarstugan.

Sista jobbdagen

Igår jobbade jag sista dagen, på vääldigt länge. Nu går jag på semester tills bebis kommer - BF om tre veckor.

Känns både härligt och tråkigt att inte jobba mer. Har haft otroligt lärorika veckor nu på slutet. Det känns som om jag gjort något viktigt och betydelsefullt när jag varit på jobbet. Jag älskar mitt jobb och har såå mycket kvar att lära, vilket är jättespännande.

Men det ska ändå bli skönt att vara hemma ett tag nu, innan bebis kommer. Jag måste nog börja ställa in mig mentalt på vad som ska komma. Många har givit mig tipset att "vila ordentligt nu". Och det ska jag förstås. Men jag tänkte också försöka hinna med allt det där som annars halkar efter. Jag och Isak ska till tandläkaren bla, vi ska till BVC, sen tänkte jag försöka putsa alla fönster. Borde väl göra matlådor också till första bebistiden, men det är nog det tråkigaste på listan. 😬

Igår när jag kom hem från jobbet och bytte om såg jag i spegeln att magen sjunkit ner lite. Den är inte riktigt så där putande som den var för någon vecka sedan. Helt plötsligt kom vi ett steg närmare förlossningen, på något vis. Overkligt och verkligt på samma gång.

Ve 37, som snart är slut.

BB och trädgårdsfix

Vet ni, inatt var vi på BB. Jag hade aldrig ont under graviditeten med Isak, mer än foglossning. Och inga problem med sammandragningar eller förvärvar. Den här graviditeten har varit lika "lätt". Dessutom har jag i princip inte haft någon foglossning alls.

Men inatt vaknade jag vid tolv och hade så ont, ca en tvärhand nedanför bröstbenet. Kunde inte ligga kvar i sängen utan gick runt och försökte andas lugnt. Fick både gåshud, sammandragningar och kallsvettades. Alvedon hjälpte inte. Ringde förlossningen som ville ha in mig för kontroll. Så stackars mamma fick åka mitt i natten till oss för att ta Isak.
Efter att de tagit blodprov, blodtryck, CTG-kontroll, urinprov och kollat med ultraljud så kunde de i alla fall säga att allt såg bra ut. Smärtan nedanför bröstbenet hade lättat (efter ca 2h), men de sa att det kunde vara ett tecken på havandeskapsförgiftning. Men eftersom allt annat såg bra ut så fick vi åka hem, men om det återkommer eller jag får fler symtom ska vi åka in igen.

Vi var inte hemma förrän på morgonen, så det blev inget jobb för mig idag. Denna vecka är annars min sista jobbvecka, så jag vill gärna vara på plats dom här dagarna.

Under påskdagarna har vi stökat och fixat lite i trädgården. Klippt tuja-häcken, krattat och sånt. Har även beställt en gungställning från Hörby bruk (äntligen). Längtar så tills den kommer! Köpte ju studsmatta för några veckor sedan, så snart har vi en egen lekpark här hemma. Ser fram emot den riktiga våren och sommaren ännu mer nu 😍

Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0