Glad påsk

Äntligen påsk och lite långledigt.
Vi spenderar påsken med hela familjen. Riktigt mysigt!


Isak får duplo i ägget i år. Vi fick köpa ett megastort ägg för att få plats med lådan.

Isaks mormor, Isak och kusin Hedda myser tillsammans. 







Sista dagen

Vet ni, idag var min sista dag på VFU'n. VFU6 är alltså avslutad och jag kommer aldrig mer ha "röntgenpraktik". Dock kommer det nog vara några praktikdagar i de två sista kurserna, men det är på någon ortopedavdelningen (förmodligen) och på någon mammografiavdelning (visserligen röntgen men inte VFU). 

Tänk vad tiden går fort. Fem veckors praktik är nu över, och jag har haft riktigt roligt. Angio var en glad överraskning och ett område jag gillade mycket. Att stå sterilklädd och assistera en läkare med ledare och katetrar var både pillrigt och kul.
En annan glad överraskning är att jag, sedan jag fick barn, är mycket lugnare i mig själv - vilket visas tydligt på praktiken. Upplever jag själv. Jag blir inte lika nervös och stressad över moment jag inte är så van vid eller kan fullt ut. Jag blir mer fokuserad och ber kollegorna att ge raka besked om hur vi ska gå tillväga i nästa steg, genom den strategin har jag lärt mig riktigt mycket under den här praktikperioden. 

Nu är det sovdags här. Eller snart. Målade tånaglarna i sista sekunden så det måste väl torka lite först. Men sen - sova!



Avslöjad

Fick just detta sms av sambon:


Av någon anledning är sambons fleecetröja den absolut mysigaste att ha på sig när man krupit upp i soffan efter barn-läggning. Och ja, ibland förekommer både glass- och choklad-ätning. För sig eller kombinerat. Men trodde kanske att jag hade lyckats fått in det i munnen. 😅😄 tydligen inte allt.


1,5

Idag blir Isak ett och ett halvt år. Det känns som hundra år sedan han var en liten spädis. Han känns så stor nu. Han börjar säga fler och fler ord och han pratar och sjunger stup i ett, på sitt sätt. Så klok och så liten, men ändå så stor. Han älskar böcker och sagor, traktorer, flygplan, båtar, djur, att rita och måla och att vara ute. Min lilla älskling.

Idag har han sjungit lilla snigel sedan vi kom hem. Han kan melodin och några ord, resten hittar han på själv. Så gulligt!



Vill skicka styrkekramar

Dagen på ALB har varit intressant men tuff känslomässigt. Emellanåt kändes det som tortyr att höra barn gråta och se en del av dem så otroligt sjuka. Dom flesta blir nog förr eller senare friska och får lämna ALB och alla är ju inte dödssjuka som kommer dit. Men ändå. Jag är så tacksam för att jag har min friska son hemma. För det är inte självklart att få ha det så för vissa. Både barnen och föräldrarna är tappra hjältar, och även personalen som orkar se allt elände. 



Måndag

Hej på er

Solen skiner och jag känner mig glad idag. Jag sitter just nu på bussen på väg till ALB (Astrid Lindgrens barnsjukhus), för jag har min sista praktikvecka där. På röntgen.
Det ska bli intressant att komma dit och se hur de förhåller sig mot patienten (barnet) och anhöriga (föräldrarna). Det är lite speciella situationer. 
Ibland kan barnen vara cool-lugna inför en undersökning, men föräldrarna är utom sig av oro vilket påverkar barnet. Jag har fått höra av röntgensjuksköterskor som tidigare jobbat på ALB att det många gånger är föräldrarna som är utmaningen när barn ska röntgas.
Jag hoppas att jag får med mig några bra verktyg för att hantera sådana situationer, när den här praktiken är över.

Igår när vi var och handlade fick Isak åka i en sån där bil-vagn. Det var första gången för honom. Han tyckte det var riktgt roligt så i fortsättningen får vi väl bara använda oss av bil-vagnar. 



Livets bergochdalbana

Som ni märker dröjer det lite mellan inläggen just nu. Livet bevisar just nu att det är som att färdas i en bärgochdalbana. Ibland upp och ibland ner. Det är okej att det är så, men det gör avtryck och så måste det få vara. Vi har som sagt haft en rörig vecka bakom oss. Den här veckan blev lite mindre rörig, men igår fick vi ett besked om att en familjemedlem lämnat jordelivet. Surrealistiskt. Jag förstår det inte än. Men så funkar det för mig. Först vid begravningen bryter jag ihop och gråter ut. Och så måste det få vara.

Idag är jag ändå glad. Vi har spenderat tid med familjen, och ikväll sover vi över hos några vänner. De har också barn så kaosartad middag och läggning av barn sammanfaller väl. Det är skönt, att ha det lika. 

Kram till er alla, ta hand om varandra! 
Ha en fin kväll. 

Tidigare idag var jag ute med spindelmannen och terroristen i skogen.
Fina ungar. 
❤️



En bättre dag

Detta har varit en mestadels lugn dag, vilket jag har uppskattat. Under dagen har jag påmints om hur bra vänner jag har och all kärlek och värme från dem har gett mig extra energi. 



Skitvecka

Hej på er
Jag är ledsen att uppdateringen blivit så dålig på senaste tiden. Men den här veckan har varit den sämsta på mycket länge. Allt har förstås inte varit skit, men en hel del saker. Veckan började ju med att jag blev sjuk och var tvungen att vara hemma två dagar från praktiken. Därav rök min lediga fredag eftersom jag var tvungen att ta igen en dag då. Förkylningen har präglat veckan och jag har haft huvudvärk fram till idag. 

Jag hade ju sönder glaset på min telefon som inte alls kommer kosta 1700kr att laga, utan 3500kr eftersom min telefon är så ny. Ska se om en del går på någon försäkring, men ändå. Mycket pengar som slängs i sjön. 

Sen fick jag parkeringsböter utanför Danderyds sjukhus trots att jag hade giltig personal-parkeringsbiljett. Problemet var bara att alla dag-personal-parkeringar utan bom var fulla så jag hade ställt mig på en personalparkering för nattpersonal (vilket jag inte såg för skylten var så smutsig). Men där rök 300kr. 

Helgen som jag hade sett fram emot eftersom jag var helt slut efter veckan blev inte alls som planerad. Istället flängde jag fram och tillbaka till DS, både lördag och söndag, som patient. Och idag bländade en fartkamera oss i ögonen när vi var på väg in. Vi körde nog ca 7km/h för fort, så jag vet inte hur mycket det blir i böter. Men onödigt i alla fall. 
Isak hade det bra hos mormor och morfar medan vi var borta, vi sov ju ändå hemma (i Roslagen). Så det var skönt att få vara tillsammans några timmar under helgen ändå.

Nu är jag helt slut. Isak är nattad och vi ska göra oss i ordning för sängen vi också. Hoppas på många timmars sömn inatt och att nästa vecka blir bättre. 

Fick en riktigt fin "Grattis-till-jobbet-bukett" av mamma och pappa. Den sprider i alla fall mycket värme och glädje med sina glada färger. 💗


Examensklänning

Jag har ju redan beställt och fått hem min examensklänning. Men jag vet inte om jag är hundra nöjd med den. Den är jättefin, men jag tycker att den gav mig ett lite bredare intryck än verkligheten. Vi får se hur jag gör. Än sålänge har jag inte provat den med stängd dragkedja. Slängde på mig den snabbt när jag fick hem den men behövde hjälp med dragkedjan som sitter längs ryggen, och sambon var inte hemma då. Så vi får se helt enkelt.

Men hittade precis den här från asos. Så himla fin! Har lust att slå till, men den kostar över tusenlappen och det gjorde klänningen jag har här hemma också. Så jag känner mig lite snål för stunden. Måste nog suga lite på den (ekonomiska)karamellen, men klänningen är himmelsk om ni frågar mig. 



P.S
Hade även sönder glaset på min mobil idag. Kostar runt 1700kr att laga. 
Så himla onödig grej! Hade hellre köpt klänningen för dom pengarna. 




Hemma

Jag var hemma igår och är det idag också. Det är inte försvarbart att åka till ett sjukhus för att göra praktik när man snorar och hostar som jag gör. Men idag är det mycket bättre och jag är nästan helt hundra på att jag kan "jobba" i morgon.

Lämnade Isak på förskolan nyss, märker på honom att han behöver leka av sig lite. Men häntar hobom vid två så det blir en kort dag.
Men för min del vet jag inte vad det blir av dagen. Mår inte bättre av att ligga i soffan, tvärt om, då blir näsan helt täppt. Så vi får se, kanske ska stryka och fixa med Isaks fotoböcker. Sånt prioriteras inte så högt annars. 

Just det, den här tidningen damp ner i brevlådan igår. Den ska jag nog plöja mig igenom under dagen.





Förkyld

Oj så förkyld jag blivit. Isak var ju krasslig för snart en vecka sedan, så det är väl hans baciller som muterat och hoppat på mig. Hoppas det går över lika fort som när Isak var förkyld. 

Idag har vi inte heller så mycket på gång. Riktigt skönt, det är sällan det är så. Ska försöka gå ut lite så Isak får springa av sig, han är så himla busig så det behövs.

Älskar hur han utvecklas hela tiden. Han böjar kännas så stor och han förstår verkligen mycket. Längtar tills han börjar säga hela meningar, så roligt det ska bli att lyssna på. 

Äppel-paus i egna fåtöljen. 

Ledig

Min sista praktikvecka på CT'n är över. Det har varit riktigt roligt! Jag är nu examinerad och klar där, och nästa vecka är jag på coronar-angio. Spännande. 

Idag är jag ledig och Isak är hemma med mig. Vi är lite oense huruvida man får klättra på soffbordet eller inte. Svårt det där. 

Jag känner mig riktigt osugen på att gå ut idag. Så vi blir inne sålänge Isak tillåter. Lite sol nu när man har tid att vara ute hade ju inte varit fel. 
Annars ska vi inte göra så mycket. Jag har en del telefonsamtal att ringa, men det är ju inte speciellt krävande.
Lyxig dag.

Idag är kaffet extra gott. Sov som en stel planka inatt, vet inte varför. Men så kan det ju vara ibland. 


Glädjebeskeden rullar in

Hej på er

Jag vill så gärna dela med mig av min glädje. Just nu visar det sig att allt slit lönar sig. 
Jag fick mail från examinatorn av C-uppsatsen nyligen, och såhär löd mailet:


Högsta betyg och fina ord! Jag är riktigt nöjd!

Passade på att beställa examensklänning igår, från Asos. Så jag hoppas den passar för det är så drygt att skicka tillbaka. Beställde en från Nelly nyligen men den var för liten i bysten. Som vanligt. Har rätt stor bröstkorg också, så det där problemet har jag ofta.

Hur som helst, skickade en bild på klänningen till en kompis och så här var hennes reaktion:



Blir ni nyfikna? Jag hoppas verkligen den passar för den är som en dröm, på bilden. Hoppas också den lever upp till förväntningarna.





Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0