Snabbis

Var ju i Kalmar och Karlskrona förr-förra helgen. Som en liten minisemester med min kärlek.
Vädret var strålande och vi hade det jätteroligt med hans vänner i Blekinge.
Träffade även några vänner från skolan jag gick på där nere. Var så otroooligt roligt att se dem, verkligen.
Påskhelgen var också jättebra, med hela failjen samlad. Det är faktiskt lyx nu för tiden att träffa alla samtidigt med sina respektive och barn.
|
I morgon ska jag träffa underbara Jenna. Vi ska ha picknick. Det ska bli fantastisk kul. Längtar.
Men först jobb i morgon (som alla andra dagar). Längtar till det också, för jag gillar faktiskt att arbeta där jag gör nu.
Nu ska jag mysa framför tv'n.
|
|
|
At work!
|
|
/Mandy

Frågor! Älskar frågor!

Nu var det länge sedan igen... HUR gör man för att kunna blogga i mobilen? Vet någon det?
|
Hur som helst ska jag börja med att besvara några frågor.
"Varför hoppade du av högskolan du gick på förut?"
Svar: Jo, det var faktiskt av blandade orsaker. Som jag antagligen sagt tidigare så är det inte fel på utbildningen, skolan, klasskamraterna eller något i den stilen. Efter praktiken var jag väldigt trött på båtlivet ombord på Cinderella, berusade människor och drama. Jag kände väll att jag inte riktigt fick vara ifred, någonsin, när jag var ombord. Så just den saken var rätt skön att lämna efter praktiken. Sen tvivlade jag för mycket på mig själv. Matten, som jag alltid haft svårt för gick så dåligt och jag trodde aldrig att det skulle gå. Det kändes skit! Sedan hittade jag ju mitt livs stora kärlek i Roslagen och kände då att jag verkligen INTE hade lust att åka tillbaka till Kalmar. Det var för mycket som talade emot, så jag tappade lusten Helt.
Kanske svarade jag lite luddigt, men hela anledningen är aningen luddig faktiskt.
|

"hejsan! jag undrar ifall du köpte den vita klänningen eller inte? :) snälla hör av dig, skulle var intresserad ifall du gjorde det och vill sälja den.."

Svar: Ja och nej. Jag fick klänningen i present, men inte den vita. Jag har den svarta i storlek 10, men jag  tycker den är liten i storleken för annars har jag typ 8. Jag har skrivit i flera inlägg att den som nu flera gånger hört av sig och är intresserad av den får höra av sig till mig på min mail. [email protected] SKRIV SOM RUBRIK PÅ MAILET:

Open Back Lace Dress Från Jones &Jones


/Mandy

Tiden går så fort, så otroligt fort.

Vet ni. Jag ska erkänna en väldigt privat sak för er, i alla fall jag tycker att det är en väldigt blottande sanning.
Alla har vi olika typer av försvarsmekanismer, vissa fungerar bättre än andra, några mår man också mindre dåligt av att använda sig av. Jag är den typen som oftast förtränger saker, jobbiga saker. Det liksom raderas ur huvudet på mig och så finns det inte, jag intalar mig själv att det inte är något att komma ihåg - och så försvinner det. Ibland föralltid, tror jag. Varje gång. Men så påminns man, man får en konstig kännsla och blir sittandes ett tag och funderar. Man (jag) funderar över vad det är som känns underligt och då, då kommer jag kanske på att Just det! Det här hade jag ju helt skuffat undan ur minnet. Många gånger gör det inget att jag börjar minnas, men en del gånger tar det hårdare, det går inte att släppa och även om man inte tror att man tänker på det, så finns det där... det går inte att släppa.
Vissa saker vet jag är sant, jag vet att dessa saker har hänt men jag kan inte tänka mig att det faktiskt har det. Det känns inte som om det skulle kunna vara Jag, AMANDA, som varit med om just det, gjort just det eller ... inte gjort just det.
I samband med detta försvinner även goda minnen som jag gärna skulle minnas lite bättre idag, det är som att hjärnan sollar bort en del bra saker med det dåliga. Det är ju typiskt.
Bland annat tänker jag på praktiken ombord på Cinderella. Den tre månader långa praktiken som var en rejäl berg-och-dalbana. Jag funderar och tänker på hur det var när jag skulle lämna fartyget, det var så overkligt. Jag hade levt i hundra år ombord, kändes det som, och nu skulle jag lämna allt. Hur var det att leva utanför? Hur var det att leva på land?
Fast rätt snabbt kom jag in i landkrabbalivet, men visst kände man sig rastlös den första tiden. Vad skulle jag jobba med, halv åtta på morgonen till halv åtta på kvällen? Rätt snabbt fick jag svar på jobbfrågan, men nu då? Nu sitter jag här och ska skicka iväg ansökan till högskolor. Tänkarna går "Väljer jag rätt denna gång? Kommer jag nöja mig med spänningen i detta jobb? För jag är lite utav en äventyrare och behöver spänning och utmaning, kanske inte jämt, men ofta."
Och hur kunde nu detta inlägg spåra så i samtal och text, ja, jag vet inte. Men ibland är det skönt att skriva av sig. Sammanhängande eller ej, intressant eller inte.
Det viktigaste för varje människa är nog ändå att man någon gång känner att man kommit hem, om ni förstår vad jag menar. Trygghet, kärlek, tillit,envishet och vilja.
Alla fem ordens betydelse hittade jag den tjugofemte december, tvåtusentio. Eller var det jag som hittades?
/Mandy

Sol, vind och vatten

Hej hej
Vilken härlig dag det är va?
Har varit en jättebra dag på jobbet, barnen är så roliga och fulla av energi.
Åkte hem till mamma och pappa sen, tog en långpromenad runt golfbanan med hunden Harry.
Det har ju varit sådant fint väder på eftermiddagen så det är inte klokt. Var tvungen att ta av mig tjocktröjan och gå i t-shirt ett tag, för jag blev så varm. Det blåste ju inte så mycket men när det kom en vind var det ändå lite småkyligt, vårigt helt enkelt.
Golfbanan var väldigt översvämmad på sina håll, men det var vackert. Synd att det inte är så jämt.
Nu är det väll säkert någon som blir arg för att man går på golfbanan när den är så blöt och skör. Men jag tänker gå där i alla fall, visst är jag dum?
|
|
|
|
/Mandy

Mulle-Meck-Helg

Hej hej
Har ni haft en bra helg hittills? Min har varit toppen. Lugn men skön.
Har varit ute i solen, gått i skogen, tränat med Harry, gått med skottkärra och tömt pinnar och löv som mamma krattat och hör och häpnad.... Jag har  bytt däck, och tvättat bil.
Inte helt själv men nästan.
Både fredag och lördag kväll var jag så trött, somnade i soffan igår och kunde knappt hålla ögonen öppna när jag borstade tänderna. Fattar inte varför jag är så trött.
|
Hur som helst, jobb i morgon och det ser jag fram emot. Veckan kommer nog gå väldigt fort för jag har en del att göra. Dessutom åker jag och pojkvännen till mitt hus i Kalmar nästa helg. Härligt!
Våren bara kom. Så där lixom! Och nu går det så himla fort. Våren och sommaren får gärna gå jättesakta, hösten är också mysig. Men vintern... buhuu.. Den får inte va så här lång igen!!
|
|
|
Här som Mulle-Meck! :D
|
|
|
Var också i Grisslehamn och tittade på större båtplats igår.
Åkte sedan till Skatudden vandrade vidare ut till havet. Utsikten
är ju så fantastisk att man nästan blir tårögd.
|
|
|

Hittade även en massa skivor med asgamla bilder på
mig och kompisar. Den här bilden är tagen för en himla
massa år sedan. Men visst är jag och Jenna söta? Haha
|
|
|
|
/Mandy

Innan jag dör

Halloj!
Äntligen fredag - säger nog många idag.  Jag tycker att vardagarna är så otroligt roliga så jag behöver inte säga ääääntligen fredag, men visst är det skönt med helg.
Har varit på strålande humör idag. Har ni någon gång haft sånna dagar där ni känner "Ja, idag är jag nöjd. Fan va snygg jag är idag! Wohoo, vilket härligt humör jag är på!" ? En sådan dag har jag idag. Toppen!
Ska vara hos mamma och papppa i helgen. Faktistk rätt skönt med en lugn helg. Ska försöka gå långa promenader både lördag och söndag och så måste jag ta mig tid att skicka in högskoleansökningarna. Vad tror ni jag ska söka för ubildningar? Har ju hoppat av Sjöfartshögskolan i Kalmar där jag läste till Sjöingenjör. Huset jag bodde i där nere har jag fortfarande kvar, ska faktiskt ner dit snart tillsammans med min kärlek.
|
När jag åkte från jobbet idag lyssnade jag på P3, tror jag det var. Brukar inte göra det men nu blev det så. Och de pratade om saker man vill göra innan man dör. Lyssnarna fick ringa in eller skicka mail/sms (tror jag?) om vad de bara var tvugna att göra innan de dör. Lite som önskningar, men som man får förverkliga själv.
Någon ville hoppa fallskärm, någon ville slicka på någon byggnad (tror jag det var) i Paris och, ja.  Det var en rad olika saker. Det fick mig att börja fundera över vad jag verkligen vill göra, innan jag dör. Och faktum är att jag har en rad saker jag vill göra, en del svårare än andra.
Jag vill till exempel:
_ Tatuera mig (tror jag)
_ Köpa hus tillsammans med min partner (ni vet Han som jag älskar mest av allt)
_ Gifta mig
_ Bli mamma
Jaha, detta vill jag alltså hinna med. Listan kan ju fyllas på, senare.
Alla fyra är ju faktiskt inte omöjliga på något vis, men man måste komma till rätt tillfälle i livet då det passar bra att förverkliga och bocka av målen/drömmarna. Så är det bara.
Har några funderingar över tatuering(ar), men vi får se vart den slutgiltiga platsen för de olika tatueringarna blir. En av dem funderar jag på att ha på foten eller på sidan (typ på revbenen på sidan, under armen), bakom örat, handleden, sidan av handen eller.... ja. Ni hör ju. Jag har beslutsångest.
Har ni funderat över vad Ni bara MÅSTE göra innan ni dör?
|
Dagens
|

I bilen på väg hem från jobbet.
|

Försökte träna hunden Harry idag när jag kom
hem från jobbet. Dock skulle jag själv behöva
gå en och annan kurs i hundpedagogik tror jag.
För jag vet inte exak hur man tränar en hund i agility.
Sitt, ligg, "give me five", kom, och att gå fint är inga problem,
men... här vet jag faktiskt inte hur man gör helt och hållet.
Tips?
|
|
|
|
Hoppas ni har en trevlig fredag och att den fortsätter så.
Kram
/Mandy

VILL HA SOMMAR!

Det var länge sedan jag skrev nu. Bloggade, som man säger.
Har haft fullt upp och dessutom har min I-phone ersatt datorn rätt rejält, så det händer inte ofta att jag tar fram datorn längre. Det går ju inte heller att blogga i mobilen, men måste fixa det för jag har haft ångest för att jag inte uppdaterat er. Har ju gjort massa kul, shoppat underbara saker, varit med om drama och lycka och, ja. Allt möjligt som jag vill dela med mig av.
Men ska försöka vara duktig nu med datorn fram tills det att jag fixat blogg i mobilen. Kommer dessutom inte träffa pojkvännen på en vecka så då har jag ju massa tid att sitta framför datorn. ;)
Hur som helst längtar jag så otroligt mycket efter sommaren. Klänning och tygskor, converse, kjol, shorts, linnen, tunna jackor och allt som sommmaren erbjuder. Lääängtar så jag tror jag blir galen.
Just det, har inte berättat (tror jag) att jag numera jobbar på en förskola.  Har gjort det ett tag och kommer göra det ett par månader till. Barnskötare Amanda! Det ni! Jag som aldrig petat eller sagt ett ord till ett barn tidigare är nu expert inom området. Faktiskt, så är det otroligt roligt. Jag älskar att vara med barn, de är hur roliga som helst och det är roligt att på ett pedagogiskt sätt lära och utforska tillsammans med dem. Har ju inte gått någon utbildning men kommer på väldigt mycket själv hur jag ska göra, och ibland frågar jag om råd från min mamma hur jag ska hantera vissa situationer osv när jag känner mig osäker.  Detta utan att lämna ut namn osv, pga tystnadsplikt. Värt att säga är väll att min mor är förskolelärare (heter det så?), och en MYCKET duktig sådan vågar jag säga.
Bilder från förra sommaren...
BILDMARATON!!!!
Wohoo!
/Mandy

Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0