Oops

Gick in på Nellys hemsida och kikade lite på deras rea... Det visade sig vara omöjligt att lämna sidan utan att klicka hem två par skor...

De ena paret(blåa) är 15 cm med 4,5 cm platå och de andra paret, som tydligen skall vara lite mer guldiga än på bild, är 14,5 cm med 4 cm platå.

Får hoppas att de passar bara, för de ena paret hade fått recensioner att de var små så jag beställde en storlek större.
Aja, vi får se ;)

Drivhus/Växthus/Paviljong

En dröm jag haft i många år är att bygga ett drivhus, eller växthus kanske man kallar det.
Jag vet inte riktigt... Det är en blandning av ett växthus och paviljong, men idén tror jag från början kommer från det man kallar Drivhus.
Jag är inte säker...

Hur som helst är jag ute efter ett växthus som också kan användas som matsal och uterum, så det behöver vara stort.
Det skall vara massor av vackra blommor, några som slingrar sig upp i taket, som ger en ombonad känsla - men samtidigt ska det kännas luftigt och ljust. En matgrupp med minst åtta bekväma stolar med ett rejält bord och vid sidan av detta ska en liten myshörna finnas, antingen med soffor eller några fåtöljer. Både och kanske...

Åh, denna idé har jag haft så länge nu och ju mer jag tänker på det desto mer beslutsam blir jag att det ska förverkligas en dag, när jag flyttat till hus.

Här är några bilder som inspirerar mig...

En beige krokodil?

Håller just nu på att bli uppäten av en beige krokodil här hemma. Haha

Krasch

Blogg.se-appen har krånglat på både iPaden och telefonen... Så fort jag öppnat den så har den kraschat.
Men nu tror jag att det ska funka!

Tiden bara flyger förbi, vilket gör mig lite stressad för det är mycket som ska hinnas med! Har en tenta på torsdag och jag känner mig allt annat än förberedd, hur mycket jag än pluggar. Det går liksom inte in!! Tror det är bristen på intresse som ställer till det faktiskt...

Hur som...
I morgon ska jag plugga hemma och även besöka solariet en snabbis.
Hunden Maja kommer hit strax efter elva också, så det blir kul.
Pluggar faktiskt mycket bättre när hon är här...

Vi hörs mer i morgon!

Helgens aktiviteter

Igår, lördag, vaknade jag så sent som nio. Det händer alrdig nu för tiden, jag får vara glad om jag sover till åtta men normalt vaknar jag vid sju. Jätteknäppt! Men jag har fått höra att det är "Lundell-syndromet". Majoriteten i min familj blir trötta tidigt på kvällarna men vaknar då istället tidigt på mornarna. För min del spelar det sällan roll om jag går och lägger mig tidigt eller sent, jag vaknar ändå runt sju - ibland tidigare. 
 
Hur som helst sprang jag runt Lillsjön igår, med en omväg, så totalt blev det 11-12 km. Efter det var det kalasdags för en sjuåring med god tårta och goda bakelser. Mycket trevligt!
Kalaset avlöstes med en sväng på stan, gick bla in på Edblads vid norrmalmstorg och köpte ytterligare ett smycke ;) Och efter det möttes några vänner upp för middag och bio. Vi såg Django, en helt okej film men inte alls den bästa jag sett. 
 
Nu har jag varit vaken sedan 07.11 och funderar på att gå en promenad.... 
Det är fint väder och jag blir så rastlös av att titta på Nyhetsmorgon en helgmorgon.
 
Lite senare ska jag bege mig ut på landet, till min mormor och morfar för en lunch och för att provåka deras fyrhjuling lite... Perfekt söndagnöje!
 
 
Så här var jag klädd igår ;)
 
 

Fyra bilder och fyra historier

Visst är det kul hur hur vissa saker kan få en att slungas tillbaka till ett visst minne eller till en känsla?

Dessa fyra bilder är tagna nu i veckan, men de får mig att tänka tillbaka på så mycket annat.

Första bilden på mig i regnjacka: Då tänker jag på Spanien-semestern förra sommaren - för det var då jag köpte den. Och jag hade verkligen nytta av den när vi kom hem till Sverige igen.

Andra bilden på vatten och träd: är tagen vid Strandvägen i Kungsängen, men får mig att tänka på sommarstugan och vattnet däromkring. Hur skönt det är att sitta på en sten och titta ut över vågorna.

Tredje bilden på min ring: Den får mig att tänka på en vän som betyder mycket men jag tänker också på alla (fyra) bröllop jag ska på i vår/sommar.

Fjärde bilden på mig: Får mig att tänka på mamma, eftersom jag lånat den fina tröjan på bilden av henne. Jag tänker också på allt plugg, för jag ser så trött ut på bilden. Precis som jag känt mig den senaste tiden...


Tänkarna kan spinna iväg hur långt som helst...
Jag som har bildminne borde kanske fylla min vardag med fler glada bilder när humöret sjunker. Det tror jag på!

Det är väl trots allt som man säger: En bild säger mer än tusen ord!

Hemmadag

Hej hej
Härmed förklarar jag denna bloggpaus avslutad!! ;)

Idag har jag studiedag så ska plugga hemma.
Just nu ligger jag i soffan och äter långfrukost och kollar på Nyhetsmorgon. Om en stund ska jag ta mig till solariet och sedan kommer hunden Maja hit (som jag passar ibland) och ska vara här hela dagen.
Vi ska träffa en vän strax efter lunch och gå en långpromenad. Och sedan är dem mer plugg som gäller.

Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0