Hehe


Gott nytt år


REA

Men kolla här vad jag klickat hem på H&M's rea. 
Råkade beställa i två omgångar eftersom jag hittade mer jag ville köpa, så nu har jag glömt vad första beställningen innehöll. Men detta är vad jag minns att jag beställde i alla fall 😋


Jag bjuder på den...

Bilderna jag lägger upp här är ju bilder jag är nöjd med, oavsett om de är på inredning eller mig själv. Jag tycker de är tillräckligt bra för att platsa på bloggen.

Men här kommer en bild på mig som inte är speciellt charmig. Men jag kan inte låta bli att lägga upp den.

Under amningstiden tappade jag mycket hår men det är på väg att växa ut nu, det har till och med blivit rätt långt. Men det är helt omöjligt att style:a. Det står mest rakt ut, och varje gång jag ser mig själv i spegeln tänker jag på en figur eller karaktär som jag trodde kom från The hobbit eller nått. Det är en karaktär jag tycker att jag liknar varje gång "öronfjunen" står rakt ut. 

Vad tycker ni? Är vi lika?


Figuren kommer förresten från Harry Potter fick jag veta. Men hur som...
Visst är vi slående lika?



FÄRDIGT

Isaks kök är färdigt! 
Bättre bilder kommer sen, lovar!

Men här ser ni lite hur det blev i alla fall. Jag är sååå nöjd! Och Isak verkar också nöjd, han kunde inte sluta leka i köket efter att han fick det så läggningen fick bli lite senare än vanligt. Min lilla kock! 

Bättre bilder kommer som sagt.
Nu ska vi köpa kastruller och slevar och sånt så att det blir komplett. 

Från norr till söder

Idag har jag pendlat tur-retur Norra Roslagen-Huddinge. Vi hade handledarträff och då är det bara att åka dit och rätta in sig i ledet. Träffen gick bra, vi ligger som sagt i fas med C-uppsatsen så det är bara att tuffa på så löser allt sig på vägen.

Medan jag var borta åkte resten av familjen (ja, alla utom jag) till ishallen. Till och med Isak åkte (läs: provade åka) skridskor på dubbla skenor man spänner över skorna. Plutten. Han var lite skeptisk fick jag höra, men kul att han provat i alla fall.

I morgon blir det några timmar plugg och sista duttandet på isaks barnkök innan det är dags att montera ihop sista delarna. Spännande!!



Nöjd

När som helst är det dags att krypa ner i sängen, och ikväll gör jag det lite extra nöjd.
Morgonen började med en glad Isak som nöjd skuttade upp för att leka med några av sina kusiner och sin mormor och morfar. Han stormtrivs med att vakna upp här. 

Efter frukost öppnades lite fler paket och innan lunch åkte jag till min pappas arbetsgarage för att montera och måla Ikea-barn-köket som är en av isaks julklappar från oss. Han får det några dagar efter jul eftersom jag inte hunnit måla det innan. Men jag tror inte han lider för det. 

En omgång är målad och det ser kanonsnyggt ut. Även dekorplasten med marmorinspiration är påklistrad och det blev råsnyggt. Jag ska definitivt jobba mer med dekorplast framöver, superlätt att arbeta med och det blir riktigt fint. 

Sen blev det lek och bus både ute och inne under eftermiddagen. När Isak hade badats och nattats slog jag mig ner med datorn en stund för att skriva på C-uppsatsen. Jag tror det blev väldigt bra det jag lyckades producera men ska diskutera saken vidare med min skrivpartner under söndag kväll.

Vi är framme vid resultatdelen i arbetet och kunde dela upp några punkter nu över jul så att arbetet inte står stilla bara för att vi är på olika platser. Känns jättebra.
Jag kan lita på min skrivpartner till 100% när det gäller sådana här saker. Det vi kommit överens om, oavsett tider, träffar och deadlines håller hon. Borde ju vara självklart kan man tycka men det kan jag intyga er om att det inte är för vissa.

Hur som helst... 
Efter att jag nått kvällens skrivmål hann jag ansluta till de andra i soffan en stund för att lyssna till en konsert på tvåan. Riktigt bra dessutom. 

Det har varit en händelserik och produktiv dag. Ikväll somnar jag oroligt gott! 



Julafton

Go'kväll!

Julen har i stort sett firats hos svärmor och "stora tjocka släkten" på den sidan. De bor väldigt nära mina föräldrar så vi har övernattningsbas i mitt gamla flickrum. Väldigt smidigt att kunna göra så.

Julen har varit intensiv men såå mysig. Julkänslan var total innan kvällen kom. Isak fick många fina paket men var tillslut så trött att han hellre stod och pyntade granen med paketsnöre tillslut. Förståeligt. Julen är härlig, men riktigt intensiv. Framförallt för de små.

I morgon ska vi fira jul här hemma hos mina föräldrar, det blir jul nr två för samtliga inblandade. Och på annandagen firar vi med min bror med familj. Tredje gången julafton för i år! Underbart! 

Det blev nya byxdressen idag... 
Kändes väldigt bra! 


Christmas morning

Godmorgon och god jul alla läsare ❤️
Ett av Carl Larssons fina verk



Kompensation

Godmorgon

Isak mattades i vanlig ordning vid sju igår och har sovit jättebra hela natten. Han vaknade och var hungrig vid ett och även någon gång i morse, kanske vid fem-sex. Han äter nästan alltid en flaska välling någon gång under natten. Men nu äter han fortfarande lite mindre om dagarna och orkar inte en hel flaska välling, så jag inbillar mig att han inte står sig lika länge och därför vill äta lite oftare. Det är okej, bara han äter är jag glad. 

Hur som helst somnade han om efter sista målet i morse och sover fortfarande (!). Det är rekord! Så länge har han aldrig sovit. Jag vaknade strax innan åtta av mig själv och känner mig utvilad och "färdigsoven". Skönt att få känna så för en gångs skull.

Förra julen när Isak var en liten plutt, tre månader, sov han inge vidare natten till julafton. Både jag och sambon ser ut som lik på alla julfoton jag hoppas morgondagens bilder blir annorlunda.

Jag längtar verkligen till julafton och dagarna därpå. Det ska bli så roligt och mysigt att träffa familjen och ge bort alla julklappar vi börjat samla på oss sedan oktober. Det kommer bli intensivt, men fyllt av kärlek. 



Vad är jullov, säger KI

Karolinska institutet jobbar inte med någon form av lov, inte Röntgensjuksköterskeprogrammet i alla fall. 

Men i år kan jag ta lov några strödagar här och där, så det gör inte så mycket.

Sista pluggdagen i skolan gjordes idag, kanske sista för detta år kunde man kanske tro. Men icke. Den 28:e har vi handledarträff i skolan så det är bara att kliva ur julbubblan och dyka upp. 

Vi ligger bra till med C-uppsatsen just nu. Precis i fas. Så det är ingen stress, bara vi håller oss till planen, och det känd skönt.

Isak är förresten mycket piggare nu och har börjat äts okej igen. Han är lite hostig men har inte haft feber på ett dygn nu. Så vi ska nog kunna fira en god jul i år också. 


Dom har renoverat några av våningsplanen i skolan och gjort små mysiga ställen att sitta och plugga på. Ett rejält upplyft sedan jag pluggade innan mammaledigheten.

Förutom den sorgliga granen så ser det väl rätt fint ut? 
Alla "sittsektioner" ser olika ut och ett ställe ser ut som en skog, en annan som ett vardagsrum med en stor gammal bokhylla. Jättemysigt. 




Tänk att det kunde bli så bra

Minns ni att jag skrev i början på hösten, när jag skulle börja skolan, att jag var lite pirrig och nervös för att börja i en ny klass? 
Det var förstås inte samma nervositet som när man började i en ny klass som liten, idag har jag mer självförtroende och vad klassen tykcker om mig är ju inte ALLT. Men jag önskade och hoppades i alla fall på att få träffa någon som jag skulle gilla att umgås och känna mig trygg med. För trots allt spenderas väldigt mycket tid i skolan och tråkigt vore det väl om man var tvungen att vara helt för sig själv. 

Så föstes jag ihop med en tjej inför PM-skrivandet till kommande (numera pågående) C-uppsats. Jag var lite skeptisk i början, om ni minns? Att skriva ett så stort arbete med någon man inte känner kan ju bli heltokigt om ambitionsnivå, personkemi, mål och andra viktiga punkter inte överrensstämmer. 

Men så blev det en vinstlott! En riktig storvinst till och med!
Min skrivpartner och jag passar ihop som handen i handsken, vi är otrolig lika, skrämmande lika på vissa punkter till och med. Men också olika på ett sätt som kompletterar varandra. 

Roligt är dessutom att det finns så många sammanträffanden. För att bara nämna några: vi gillar och ogillar samma sorts ost, vi piercade oss i tonåren på (delvis) samma ställen men fick båda plocka bort "skrotet" på order av våra fäder. Vi älskar havet och är uppvuxna med hundar, våra pappor arbetade med samma sak för ett par år sedan men har nu gått vidare med annat. 

Ja, det kanske inte var så konstiga saker tänker ni. Men det finns många fler, många många fler saker att rabbla upp.

Idag när vi sågs i skolan fick jag ett superfint paket, en julklapp. Bara sågar.
Hon hade slagit in så fint och paketets innehåll var både personlig och omtänksam. 
Min fina skrivpartner kan hon! 

Jag är så tacksam över att det blev så här bra!



Fjärde advent

Isak var kräkfri inatt men är fortfarande väldigt trött och febrig. Det är ett steg i rätt riktning i alla fall.


Jag kan knappt förstå att det är fjärde advent idag, redan. Om bara några dagar är det julafton... 
Innan dess ska jag träffa min skrivpartner för att skriva på C-uppsatsen, både måndag och halva tisdag. Sen åker vi till Roslagen för julfirande. Det ska bli mysigt! 





Läget idag

Vi kom hem strax innan tre, så lång tid tog det innan Isak kissade en skvätt första gången. Och det var verkligen en liten skvätt.

Vi har givit honom en spruta (utan nål) i munnen med vätskeersättning var femte minut all tid vi varit vakna. Isak sov nästan hela tiden på sjukhuset, men vi gav honom en dos var femte minut ändå. Stackarn trodde väl att han hamnat i någon tortyrkammare.

Sambon sa: Tänk dig själv att bli väckt var femte minut för att någon sprutar sillspad i munnen på dig. 

Jag hatar sill, och ännu värre - spad? 

Isak är inte alls förtjust i vätskeersättningen men eftersom han vägrar äta och dricka överhuvudtaget så måste vi tvinga i honom. För hans bästa.

Isak var hur som helst jätteduktig på sjukhuset, han sov som sagt nästan hela tiden i vagnen, sa ingenting när han blev undersökt eller stucken. Visserligen hade jag i det här läget hellre haft en "besvärlig" aktiv kille, så som han brukar vara, hellre än en avtrubbad sjukling.

Vi har sovit i omgångar till tolv på dagen, det har aldrig hänt förut. Isak är trött men piggare än gårdagen m. Han vill mest sitta i knät, läsa böcker eller kolla på Stora Maskiner på paddan. Och när han inte orkar gosar han in sig i knät och blundar en stund. 

Han har inte kräkts mer, så vi kör på med vätskeersättningen och erbjuder all annan sorts mat och vätska vi kan komma på - men han är helt ointresserad.
Han har aldrig ätit glass men för en stund sedan erbjöd vi piggelin, men han ville inte ha. Jag tror inte han förstod grejen riktigt. Vi får öva på det.


Vår bästa vän just nu






ALB

Vi är på Astrid Lindgrens barnsjukhus med Isak. Han kräks och är uttorkad, men tack och lov inte kraftigt uttorkad. Vi blir nog inte hemsläppta på ett tag... 

Det är tvångsmatning med vätskeersättning som gäller just nu plus massa prover...



Lite upp och lite ner

Hej på er

Isak mår bättre, han är inte alls lika gnällig som igår. Kanske något varm, men eftersom han leker för fullt och är mest glad så skoppar vi alvedon ett tag. 
Hoppas det fortsätter åt rätt håll nu.

Jag är däremot helt slö idag. Orkar ingenting. Tror det beror mycket på att jag knappt ätit eller druckit något det senaste dygnet. Kämpar på det nu. 

Känner mig så stressad över att pluggtid försvinner och att alla ärenden och småfix jag skulle göra dom här dagarna skjuts upp. Ska försöka ta mig iväg och posta alla trettio julkort som ligger i en hög här hemma. Det är dagens stora projekt...



Sjukstuga

Igår när jag hämtade Isak på föris fick jag höra att det hade börjat gå magsjuka bland pedagogerna, och hosta och feber (sjuttioelfte gången?) bland barnen. Isak har nyligen blivit lite snorig, men inga andra symtom.

Inatt brakade helvettet lös och febern slog till tillsammans med lite hosta, slem och snor. Inte många timmars sömn där inte.

Sambon åkte till jobbet i morse och jag stannade hemma med Isak. Varken Isak eller jag har haft matlust idag och min kropp har varit helt slut på energi, förmodligen för att jag inte ätit men också för att jag känner mig lite febrig.

Men Isak har nog haft det värst. Gnällig, matvägrat, supertrött och ja... Allt har varit besvärligt.
Trodde jag skulle bryta ihop ett tag när han skrek och jag inte orkade mer, men så vänder det och jag hann samla lite kraft innan det började om. 

Lillputten sover nu, och jag hoppas han fortsätter med det resten av kvällen och natten. 
Önskar att få se Bonde söker fru, ostört, ikväll och snygga till hemmet efter dagen. Det ligger filtar överallt, disk på köksbänken och leksaker överallt.... Tål inte att se sånt när jag sätter mig ner i soffan på kvällen. Undanplockat och rent ska det vara! 

Sambon har inte kommit hem än, men när han gör det har han nyponsoppa och mandelbiskvier (ni vet såna där små "noppor" som man kan ha i nyponsoppan) med sig. Mmmm, längtar...



Årets förälder...?

Strax efter tre idag anlände vi till Enköping för att glöggmingla hemma hos en kollega. På plats var det oerhört varmt, som det alltid blir på sådana där tillställningar, och precis lika mysigt.
Jag kände inte gästerna men hade träffat en av dem tidigare. Isak var lite avvaktande i början och sånt är smidigt för då håller han sig i famnen.
Efter en kvart var det inte lika lugnt, jag och sambon fick dela upp oss i huset för att "täcka" så mycket yta som möjligt. Isak skulle utforska allt från gästernas skor till pepparkakshus, pallar och glögg. Ja, vid ett tillfälle var jag för långsam och han lyckades få tag i en liten mugg med starkvinsglögg. Helt och hållet mitt fel. Han hann smaka på den också, men bara smaka, inte dricka. Så jag är inte orolig över om han skulle fått i sig alkohol, det var som sagt ett så litet smakprov. Jag blev snarare orolig för att glöggen skulle varit varm, men det var den inte heller.
Lite pinsamt var det eftersom andra såg det och kanske tänkte att jag var oansvarig, vilket man kanske kan säga att jag var, men det var ju ingen fara i slutändan. Men som sagt, pinsamt, och onödigt. Det ska ju inte hända att barn får tag på alkohol. 
Tur vi har lås på skåpet hemma och att vi kör mer barnsäkert tänk med kopparna högre upp. 

Var helt svettig efter glöggminglet och hann nog bara utbyta halva meningar åt gången innan jag var tvungen att springa efter Isak. Men det var mysigt ändå och Isak hade också kul med ny miljö och andra barn som var där. 

Vi gick ut en stund för att Isak skulle få springa av sig. Men det var så kallt och vi hade inte med oss så varma kläder så det blev en kortis på gården.
Men det var bra ändå. 


Hört talas om Ganglion? Ett inlägg med onödigt vetande...

När Isak sover med oss på nätterna så ligger han mellan oss. Om jag ligger vänd mot honom är det min högra arm jag har "fri" som jag brukar hålla om honom med. Men för att han inte ska få hela armtyngden på sig brukar jag låta armen vila på handryggen, då kommer armen upp lite automatiskt. Tyvärr har handleden inte riktigt gillat det läget så jag har haft ont i den ett tag. 

Dessutom har jag halkat och tagit emot mig med samma handled två gånger sedan i höstas (klant!). Ingen bra kombination. 
Nu gör den ont hela tiden och kan knäppa till så det pirrar i fingrarna.

Såg här om dagen att handlederna inte har samma form, pratade med en kursare och började läsa lite om Ganglion. Här är ett hopklipp från 1177 och handcenter.se;



Såhär ser det ut på mig:
Avlånga bilden visar bara hur jag håller.
Lilla bilden högst upp är handleden jag har ont i, ser ni spetsen?
Lilla bilden längst ner är vänster handled som är problemfri.

Om jag ska diagnostisera mig själv är detta ett litet Ganglion som uppkommit för att leden överansträngts och för att jag ramlat på den.
Om jag får bestämma så försvinner det snart av sig själv, men just nu gör handleden himla ont. 










It feels good to be lost in the right direction

Just nu känns det som om jag skulle kunna plugga i hundra år. Det är kul, ganska lätt och jag kan bestämma över min tid nästan helt själv. Win win.

Vi har kanske gjort alla intervjuer vi behöver för studien, och nu börjar skrivandet. Det kommer säkert bli lite svettigt emellanåt, men just nu är jag lugn och känner mig väldigt trygg med allt. Det ska jag njuta av så länge det går!



VAB?

Igår när jag hämtade Isak på föris sa dom att han hade somnat vid åtta i en av pedagogernas knä och ändå varit trött nog att sova en gång till sen vid lunch. Isak sover aldrig två gånger om dagen numera så det är inte likt honom att slockna vid åtta på morgonen. Men han hade varit glad och som vanligt resten av tiden. 
Inatt sov vi som krattor hemma... Isak var vaken från säkert två, och slumrade bara till en snabbis efter lite välling. Resten av tiden skrek han rakt ut (absolut inte likt honom) eller klättrade runt i sängen. Gav ingen alvedon först eftersom vi inte förstod vad som var fel, han hade ingen feber. Men vid fem blev han så hjärtskärande ledsen och utan stopp. Så det fick bli en alvedon ändå, och sen blev han lite gladare. Jag vet fortfarande inte vad som är fel eller var fel, men sambon och jag turas om att vabba idag. Isak är kanske inte sjuk, men något var jobbigt för honom inatt så det är lika bra att han får vila upp sig hemma.
Jag är på väg till ett sjukhus för att göra några intervjuer nu, och sen skyndar jag hem så att sambon får åka till jobbet.
Tur vi kunde lösa det så bra ändå...

Fick hem nya didriksson-mössan igår förresten.
Den verkar riktigt bra, men nu behöver vi lite kyla så den kommer till användning. 



Celebrate good times

Resultatet för senaste tentan i Röntgendiagnostik 3 har kommit - jag klarade den! 💃🏼 sååå skönt 🙏🏻 



Stan

Dag två med intervjuer avklarad! Känns riktigt bra hittills. I morgon ska vi till ytterligare ett storsjukhus i Stockholm och intervjua ett gäng. Spännande!

Efter dagens intervjuer åt jag och min skrivpartner lunch inne i stan. Det var så länge sedan jag strosade mitt i city, oftast åker jag bara förbi med pendeln till och från skolan. Jag har så sällan ett ärende inne i stan numera så det blir inte av att jag tar mig in. Men idag, då passade vi på. Kändes lyxigt att få gå i lugn och ro, prova kläder och "bara vara" ett tag. Trots avsaknad på snö blev det ändå lite julstämning med butikernas julpynt och musik. Himla mysigt!

Provade en byxdress på H&M. Har velat ha en sådan, länge, men inte provat så många. Dessutom är det verkligen inte alla som passar min kroppstyp. Men idag hittade jag en, och den var väldigt snygg på. Måste fundera lite till, men sen kanske jag beställer den på nätet! Vore såå kul och snyggt att ha en...
Vad tycker ni? Snyggt eller inte?

Måste säga att den var snyggare i verkligheten än på bild. Men ändå, så här ser den ut som jag funderar på...


Power

Ja, idag är jag power woman! Trots att Isak skulle vara vaken mellan 02-03 inatt för att babbla så har hela dagen gått som smort! Verkligen! Från förislämning, skoldag och förishämtning till bakning, läggning av bebis (lejde bort det till pappan) och träning. Ja, tro det eller ej, jag har tränat idag. Kanske kan jag komma igång nu, det är ju alltid förhoppningen och målet. Men vi får se. 

Kände tyvärr av min högra handled och axel som jag ramlat på två gånger under hösten, plus att jag haft problem med dem båda en tid. Orsaken från början är väl att jag burit Isak konstigt förmodligen. Hoppas att det lägger sig snart, körde på ändå idag men vet inte om det var bra faktiskt...

I morgon är det första handledarsamtalet kopplat till uppsatsen och därefter ska jag och min skrivpartner till Sophiahemmet för att intervjua en Röntgensjuksköterska. Ska bli väldigt roligt att få komma dit igen och träffa alla. 

Bakade förmodligen dom enklaste kakorna som går att göra idag,
men strunt i det. Bra blev det i alla fall. 
😉😊





Visning

Idag var vi på en ny husvisning. Huset var väldigt fint! Hallen vid entrén, sovrummen och toaletterna var riktigt härliga. Det som inte framgick av bilderna på nätet var att samtliga rum på övervåningen hade riktigt högt till tak, så det var en positiv överraskning. Fyra sovrum på övervåningen, stor toalett med badkar, stor hall, The master bedroom på övervåningen hade balkong och egen stor garderob att gå in i. På nedervåningen fanns ytterligare ett sovrum, megastort badrum med dusch och bastu, tvättstuga, en stor garderob att gå in i intill entrén (perfekt för en barnfamilj med mycket kläder😉) och sist och faktiskt minst (kändes det som) fanns ju såklart också kök och vardagsrum på nedervåningen. Det känns som om man tagit i så pass när man byggt alla andra rum så att gemensamhetsutrymmena fick krympa. Stort minus! Förmodligen går det ganska lätt att bygga ut kök och vardagsrum på sikt, men ändå.
Tomten var dåligt dränerad och måste nog grävas om lite samt att nya diken måste grävas, dom stod fulla med vatten nu (!). Garaget, som är ett dubbelgarage var inte putsat inuti, men det är lite skit samma. Kort kan man säga att tomten har grym potential men är en riktig leråker för tillfället. Dessutom var det grävt för pool, men själva poolen stod på uppfarten.

Ja, vi har åter igen lite att fundera på. Ett rätt nytt hus men som ändå kommer kräva säkert ett par hundra tusen på finishen. Även om vi känner folk som kan hjälpa oss med allt arbete. Värt det? 
Vi får se vad budgivarna tycker. 

Mina föräldrar kom förbi med go'fika från NK nu på eftermiddagen. Lyxigt så här en söndag, och andra advent. 

Hashtag amandabakar

Okej, det sket sig. För att beskriva resultatet av bakningen kort och koncist.

Jag hade på känn att receptet jag valt var på tok för tunt för mig. Jag är för dålig "bakare" för att kunna läsa mellan raderna så varje steg behöver finnas med för att allt ska gå vägen. Det handlar väl om vana och erfarenhet, men det hjälper ju inte just nu.

Jag menar, står det "vispa upp äggen ljust och poröst" (för visst står det så ibland?) skulle jag gärna vilja ha en definition av "ljust" och "poröst". När är det ljust nog?!

Hur som...
Jag skulle göra kola ikväll, med nötter och flingsalt, och i receptet stod att allt skulle ner i kastrullen och sen värmas till 160C.  Problemet var ju bara att nötterna blev typ karamelliserade och brända, och dessutom funkade min termometer lite sopradiskt så allt blev bränt. Jag gjorde ett försök att "hälla" (går ju inte att hälla smet som stelnar) i kolan i några formar. Men allt sket sig, och tur var väl det för det gick ändå inte att äta dom där svarta klumparna. 

Jag har lärt mig något i "bakväg" idag, och jag tänker baka julgodis igen. Fast kanske inte kola, nu är jag trött på det. 

Stackars Edbladbrickor som (nästan) fick sätta livet till för den här svarta sörjan... 


En riktig familjedag

Isak bjöd på sovmorgon i morse, så vi vaknade relativt pigga idag. Blir man någonsin riktigt utvilad igen, efter att man fått barn? Just nu tror jag inte det, men de extratimmarna vi fick inatt lever ja länge på. Underbart!

Vid tio åkte vi iväg till Häggvik och köpte en kungsgran till altanen på baksidan. Sen shoppade vi lite smått, bland annat några tröjor till Isak, en tröja till mig och lite annat smått. Vi köpte också en tomteytstyrsel till Isak som han ska ha på sig på förskolans luciatåg. Eftersom dom är utomhus hela tiden fick vi köpa en större dräkt som går att dra på över overallen. Just nu har han ju mest 80 och lite 86, så vi drog till med 98/104 (tror jag)... Den måste passa! Dom var rätt tighta och blev mer avlånga än vida när man gick upp i storleken, så vi får se hur det passar. Håller tummarna.

När vi kom hem fixade vi granen och Isak sprang runt i förtjusning och både smakade och kände på granen. Och ljusen. Tur att det är LED. Hehe

Nu sover Isak och vi har en vän till sambon över på besök. Jag tror jag ska passa på att baka lite julgodis när jag ändå känner mig pigg och med lite energi över. Vi får se vad det blir för sort!



Ett hus hit och ett hus dit

Lyxig vecka! Var i skolan i måndags och i tisdags, sen har jag varit i stort sett helt ledig resten av veckan. Grupparbetet som ska in på söndag var klart redan i måndags och nästa vecka börjar som sagt C-uppsatsskrivandet, men vi unnar oss några dagar ledigt först.

Igår träffade jag och Isak vår "gamla" mammakonpis med sitt barn. Vi träffades ju jätteofta när bebisarna (barnen kanske man ska säga nu?) var mindre och när vi var mammalediga. Men nu har dom flyttat till grannkommunen och vi båda pluggar på 100% så det blir inte lika ofta vi hinner ses. Men igår sågs vi i en galleria, barnen fick leka i ett lekrum och vi kunde babbla av oss under tiden. Sen blev det lunch och lite julklappsshoping. 
Riktigt mysigt!

Ni kanske förresten undrar, eller inte, hur det går med alla husvisningar och sånt. Jag har ju nämnt att vi går i hustankar men inte mycket mer.
Vi var och tittade på ett hus i söndags, ett underbart hus på 170kvm och havsutsikt, lite norr om stan. Nybyggt. Av några anledningar tvekar vi på att köpa men saken är inte 100% klubbad. 
Vi ska hur som helst fota vår bostad i början av nya året för att lägga ut den som "Kommande" på mäklarens hemsida. Vi har egentligen inte bråttom från vår bostad, men vi vill vara lite beredda ifall vi helt plötsligt vill köpa något annat. Det kommer ut så få objekt som liknar det vi söker och därför måste man vara lite på hugget om det plötsligt dyker upp.

En annan tanke har ju varit att bygga nytt, och vi har varit i kontakt med en mäklare som förmedlar tomter åt ett företag som just ska sätta igång att bygga ett nytt villaområde. Vi ska besöka ett av visningshusen så får vi se sen, dom tänkta villorna ligger på ca 154 kvm och det kan bli lite litet känner jag - eftersom det är 1 1/2-planshus. Men vi får se. Det hänger lite på planlösningen. 

Eventuellt ska vi på ytterligare en husvisning i helgen, också ett nybyggt hus fast på 180 kvm. Huset ser fantastiskt ut på bilderna men ligger lite mer avsides än vad vi tänkt. Men vi ska fundera lite så får vi se.


Huset vi tittade på för en vecka sedan hade denna planlösning:
Nedervåningen ser ni på bilden ovan. Och övervåningen på bilden nedan. Precis en sådan övervåning vill jag ha, då kan barnen ha ett eget tv-rum uppe.


 


Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0