Basplagg för barn?

Idag var jag på H&M och Lindex i Stinsen en sväng för att leta efter en (kläd-)present till en liten kille som fyller ett i morgon. Jag letade efter kläder i storlek 86-92 om jag minns rätt och blev så besviken på utbudet i båda butikerna. Nästan alla tröjor var i tusen olika färger och med olika tryck hit och dit. Jag förstår att det kan vara kul med färg, i synnerhet på ett barn, men det är ju trevligt med lite lugnare toner också. 
Jag var ute efter något som liknar det på bild nedan (som allt är från H&M och Lindex), men en vit t-shirt fanns ingenstans. Är det så att det knappt görs basplagg i neutrala färger för barn eller var jag bara i fel butik? 

Hur som helst hittade jag till slut ett par jeans och en grå kofta men någon t-shirt blev det inte. 



Sophiahemmet

Vilken vecka! Första kursen på termin fyra började i måndags, och det med rivstart. Nu är det VFU 4 som gäller (praktik) och den här gången är jag på röntgenavdelningen på Sophiahemmet. 
Första veckan på ett nytt ställe är man alltid helt slut i både huvud och kropp när man kommer hem, det är mycket information och rutiner som ska in. Som student är det, i alla fall för mig, viktigt att visa att jag vill lära mig, att jag är nyfiken, ambitiös och social. Så ni kan ju räkna ut att jag har höga krav på mig själv, det är oftast mitt största problem faktiskt. Jag vill vara så bra att kraven nästan blir orimliga, jag är ju på praktik för att lära mig att bli bra - inte för att jag är fullärd. Men den informationen går inte riktigt in hos mig...

Hur som helst är det konventionell röntgen, skelettröntgen, som är fokuset nu (förra gången var det ju CT). Så den här veckan har jag röntgat  bl.a. ländryggar, höfter, fotleder och lungor.

Nu ska jag borsta tänderna och krypa ner i sängen, även om det är tidigt. Tröttheten är som sagt stor efter en sån här vecka... :)

Bild från Google.



Avdelning 16 Sal 4:2

För X antal år sedan idag föddes jag, kl 04.23, på Danderyds BB.
Jag var 49,5 cm lång och vägde 3260g.

Vid 4 veckor sov jag bäst på dagarna, men inte lika bra på nätterna, första gången jag sov hela natten var jag 4 månader - samtidigt hade jag också hittat tummen att suga på.
Jag började hålla upp huvudet när jag var 3 veckor, ålade mig fram när jag var 5 1/2 månad och tog mina första steg (5 st) när jag var 8 månader. 


Här är jag fyra dagar gammal. 




Tar vara på tiden...

Min ledighet börjar lida mot sitt slut, eller den är egentligen redan slut. 
I måndags fick vi en hemtanta utskickad, den ska vara inlämnad på söndag men jag skrev klart den idag. Har dock lite småfix kvar på den, som att snygga till några meningar och formuleringar. Ska även dubbelkolla att jag faktiskt skrivit ALLT det som lärarna frågar efter. Ibland är det lätt att skriva ett svar runt frågan och sedan vara övertygad om att man svarat på den... fast man bara diskuterat runt den.
 
Annars försöker jag ta vara på den lediga tiden jag har innan måndag, då praktiken börjar.
Idag träffade jag några vänner för lunch och i mogon blir det likaså. På fredag förmiddag tänkte jag besöka XXL och köpa lite träningskläder och sedan vidare till närmsta leksaksaffär och köpa present till en liten kille som fyller år. Vi båda fyller år på söndag så vi ska ha gemensamt födelsedagsfika på lördag. Roligt och mysigt!
 
 
Nu ska jag försöka leta upp en film att halvsova till i soffan resten av kvällen, som belöning för att tentan (snart) är helt färdig!!
 
 
Bild från google.
 

Ge blod

Under storhelgerna (jul och nyår) planeras inte lika många operationer som i vanliga fall. Men dessa är nu över och många operationer planeras in, dagligen. 

I samband med detta behövs mer blod i blodbankerna! Tänk att blod kan vara en sådan värdefull gåva för någon annan? Fantastiskt!

Så här ser det ut i blodbankerna i Stockholms län idag. 



Apropå trender...

Råkade klicka in på en hemsida som listade årets trender.
I min (och många andras) värld är trender inte till för att följas slaviskt, utan sådana man kan haka på när man vill och hur mycket man vill. Det är ju lite av charmen.
 
Klicka HÄR för att komma till hemsidan... annars ser ni listan här under:
 

Ute: Pixiefrisyr – Inne: Axellångt
En rad kändisar hakade på kort-korttrenden förra året och klippte sitt hår i en pixiefrisyr. Men långt ifrån alla passar i det. 2014 är istället året då allt fler lär satsa på en snällare, axellång frisyr á la Elizabeth Olsen som passar de flesta.

Ute: Smaragdgrön – Inne: Orkidélila
Folket på Pantone kan en hel del om färg. Så när de utser vilken som ska komma att bli årets kulör lyssnar alla, inklusive make up-skaparna. Smaragdgrön hade sin storhetstid i fjol men måste nu lämna plats för lila. Alltifrån ögonskuggor till nagellack kommer gå att matcha med dina färggladaste krukväxter.

Ute: Vinröda läppar – Inne: Orangea läppar
Många var vi som älskade de vampiga, blodröda läpparna som varit så heta under hösten – trots att de i praktiken varit nästintill omöjliga att bära upp. Årets läppstifts-måste är ett i en orange nyans. Snyggast är det till sommarens solbränna!

Ute: Ombre – Inne: Multitonat
Ombre har varit en het trend i flera år, men 2014 är det dags att pensionera hårfärgen för gott. Satsa istället på en multitonad färgning. Det gör att håret ser friskare och tjockare ut än vad det är.

Ute: Spetsiga naglar – Inne: Mandelformade naglar
De spetsiga långa naglarna blev omåttligt populära efter att stjärnor som Lady Gaga, Katy Perry och Rihanna burit upp dem. Men trots att de långa naglarna består börjar vi tröttna på den spetsiga formen. Slipa dem istället till en rundad mandelform vilket ser mycket fräschare och modernare ut.

Ute: Gröna juicer – Inne: Riktig mat
Samtidigt som juicebarerna håller på att ta över världen spår trendanalytiker i vilken diet som kommer att bli årets största. Men en sak är säker: den kommer involvera förtäring av riktig mat. No more smoothies istället för riktiga måltider med andra ord.

Ute: Sotade ögon – Inne: Nude-toner
I åratal, till och med årtionden, har sotade ögon varit make up-looken nummer ett när det vankas sminkning för en utekväll. Men år 2014 gäller en betydligt mer nedtonad look. Under modeveckorna satsade många make up-artister på enbart mascara. Medan andra målade ögonlocken ljusrosa, beigea eller ljusbruna. En nästintill osminkad, fräsch look med andra ord.

Tips!

Jag kanske är lite efter i trenderna men jag måste tipsa er ändå om isadoras nagellack: holographic nails. Det är ett glittrigt nagellack som sitter som berg. Jag var lite tveksam till glitternagellack för ett tag sedan, det var populärt när jag var liten (kanske för liten för att ha nagellack?) och därför känns det liksom lite... gammalt.
 
Men nu har jag helt ändrat uppfattning och tycker verkligen att det är supersnyggt.
Holographic nails glittrar otroligt mycket och sitter så bra på nageln att man inte behöver måla om på flera flera dagar. Jag är en sådan person som hatar när små flisor från lacket lossnar och när man får måla om varannan dag, så det här passar mig perfekt.
 
Dock ska jag nämna att jag "bara" testat nyanserna Star Struck och Funky Sapphire och båda gångerna har det varit snyggast att ha ett färgat lack under. Så till Star Struck hade jag ett rosa/lila under och till Funky Sapphire hade (har) jag ett kornblått nagellack under. 
 
Prova själva så får ni se! ;)
 
 
 
 

Tavlor

Hej på er
 
Här hemma är det fortfarande rörigt efter alla ombyggnationer, men jag har ändå börjat fundera på vad som ska få pryda väggarna sen.
 
Vi båda här hemma gillar personliga tavlor, inte  standardtavlor som 'Paris, New York, London, Berlin... bla bla bla' (även om dom säkert kan vara fina i någon annans hem). Vi är lite inne på att göra affischer av två fotografier vi har, det är havsmotiv på dem båda. Sedan tänkte vi rama in dem i stora ramar, helst så att det blir stort glapp (vitt) mellan affischen och ramen. Deras plats i hemmet blir i så fall på väggen längs trappen i två olika höjder. 
 
Tanken på vardagsrummet och väggarna där ger mig lite ångest. För det första har jag lite svårt att acceptera att tv'n syns överhuvudtaget, men jag har börjat vänja mig vid tanken ändå...
I mitt huvud ser jag framför mig att två svarta ramar ska hänga, en på vardera sida om tv'n,  minst 50x30cm (kanske större). Eftersom tv'n är svart och ramarna är svarta kommer tv'n inte se lika "blaffig" ut, för all fokus läggs inte på den. Däremot har jag ytterligare bild i huvudet av hur motivet i ramarna ska se ut, men tyvärr hittar jag inga sådana på marknaden. 
Det ska vara ett naturmotiv, kanske med djur eller blommor, som är väldigt ljust ritat. Inte skissat men ljust på något vis.... Hittar jag vad jag menar ska jag visa er.
 
 
Här är ett exempel på en tavla jag gillar, den kommer från allposters.com
 
 
 
 

2014

Hej på er, gott nytt år!

Hoppas ni hade en härlig nyårsafton, oavsett hur ni firade. Jag ska erkänna att jag var rätt orolig ett tag att jag skulle missa fyrverkerierna för det är sällan jag kan hålla mig vaken till tolv. Men med gott sällskap och lite kaffe lyckades jag. Vi såg många fina fyrverkerier och även några japanska lyktor, och självklart skålades det med god champagne. 
Hunden Harry var duktig med alla smällare och raketer. Han kom till ro efter en stund på kvällen, sedan somnade han under bordet fram till tolvslaget. När vi gick ut för fira in det nya året följde han med och låg på en filt. Hans kroppsspråk visade att han inte var jätteimpad av allt ståhej, men eftersom ingen av oss pjöllrade eller pratade med honom (för det skulle bara förstärka eventuell oro) så låg han lugnt och stilla på filten, utan att på panik eller skaka, och till slut brydde han sig inte ett dugg. 

Idag har vi gått promenad i skogen och tittat på utsikten vid sjön Erken. 
Mysig start på nya året! 




Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0