Ooh I'm stuck!

Hej hej, allt bra?
Jag sitter just nu och kör låten "Lost and Found" av Katie Herzig på repeat. Är helt fast och uppslukad av den. Blir så exalterad och kär att jag vill tatuera in låttiteln i pannan typ.
*
*
*
Hur som helst är jag på ett alldeles strålande humör. Full av energi och lycka. Inte av någon speciell anledning egentligen...  :)
Om man tänker på alla saker som gör en glad och lycklig så är det svårt att inte bli det. Testa själv! Tänkt på massa saker som gör dig på bra humör!
En bild från i somras när jag och pojkvännen vandrade ett par dagar.
Denna bild gör mig glad och lycklig - det var en fantastisk upplevelse.
*
*
*
/Mandy

Tips!

Tänkte bara tipsa om en bra mascara. Doll eyes från Lancôme är jättebra.
Förlänger och separerar, går att bygga på upp till 22 gånger, om jag inte minns fel.

Kvinnlig och manlig?

Halloj
Slänger upp ett kort inlägg!
Sitter just nu i bilen på väg till Grisslehamn, tar en trip till Åland och tillbaka så här på söndagsförmiddagen.
Helgen har varit bra så här långt, igår bytte jag och pappa däck på en av bilarna och på ena släpkärran. Jag tvättade sedan bilen och tvättade sommardäcken. Därefter åkte vi hem och tillsammans med mamma sydde vi ett överdrag till en bänkmadrass (visar bild sen). Hur som helst tog det väldigt lång tid men vi var noga.

Jag tycker faktiskt det är viktigt att kunna byta däck och kunna sy och ser det inte som manligt eller kvinnligt. För alla som har körkort eller bär kläder eller har tyg i hemmet är det ju faktiskt nödvändigt att kunna!!

Ha en fortsatt bra helg!
Kram /Mandy

Värmen kom tillbaka idag

Hej hej
Hoppas ni haft en bra helg.
Jag skulle ha gått ut i fredags men tappade orken och åkte hem.  Är alltid supertrött på fredagar efter en arbetsvecka. Igår, lördag, tog jag det bara lugnt och idag har jag haft en vän här. Vi gick på en prommenad i det vackra höstvädret och sedan fickade vi och babblade i timmar.
Det har verkligen varit en fin dag. Solen värmde och termometern visade nog 11 grader, så varmt har vi inte haft det på länge känns det som.
Efter tre kom mamma och pappa på besök och åt middag. Hunden Harry var med och skenade runt i lägenheten som en dåre. Har längtat efter honom... Det är nog bra för själen att ha djur omkring sig tror jag. :)
*
*
*
Bilder från Lillsjötoppen, som ligger några stigar bort från vår lägenhet...
/Mandy

Skitpendel!!

Hej hej
Ännu en dag snart passerad! Med växlande väder är det inte konstigt att garderoben är så stökig som den är - in med vintermössan, ut med regnjackan, fram med handskarna och rota fram stövlarna.
Just nu är jag i alla fall på väg in till stan för att träffa en vän från gymnasietiden, dock slutar ju pendeln gå ikväll pga banarbete eller nått så då är det busstrafik som gäller fram till nästa vecka. Skitpendel säger jag, även om det såklart är bra att det rustas och underhålls. Men frustrerande att allt blir så bökigt!
/Mandy

Ledig på jobbet men jobbar i hemmet

Hej hej Idag är jag på väldigt bra humör, trots att jag sovit fruktansvärt dåligt även denna natt. Vet inte varför men två nätter i rad har jag sovit värdelöst. Kanske äter jag middag för sent så att energin liksom kommer för sent? Funkar det så? Hur som helst, jobbdagen har varit väldigt bra. Har haft mycket roligt med barnen på förskolan och de har varit så duktiga och busiga. Däremot blev jag inte lika glad av att komma hem eftersom jag bestämt att det var städdags, plus att jag hade tusen papper att sortera upp i pärmar. Dessutom behövde jag även ringa massa samtal bla till posten, vårdguiden, banken osv. Av alla samtal jag ringde så svarade bara två. KUL! Kom just nu precis på att jag borde lägga i en omgång tvätt i maskinen också... Även om det låter hemskt så måste jag säga att jag faktiskt kunde slappna av mer på jobbet än vad jag kan göra nu när jag är hemma. Jahapp.. nu har jag inte TID att skriva mer... måste arbeta... ;)
Snodde bilden från google.
Den stämmer rätt bra in på mig just nu!
/Mandy

Var på sjukhuset.... igen

Hej
Det har varit en regnig dag. Trots detta mörker och elände har dagen ändå varit helt ok, tycker jag.
Jobbdagen var kort eftersom jag skulle till Danderyds sjukhus för en ögonkoll.
*
*
*
Jag opererades ju som liten, bara något år, eftersom jag var mycket skelögd. Det var två mycket lyckade operationer som gjordes av en gammal man. Han använde sig fortfarande av de gamla metoderna och var därför tvungen att beställa instrumenten, då ingen annan på sjukhuset använde dem längre. Mamma och pappa har berättat att han, innan operationen, sa "Jag ska operera henne som om det vore min egen dotter."
Efter operationerna skelade jag fortfarande, men mycket lite. Jag minns hur jag fick träna på att "Titta hit, titta dit, titta upp, titta ner." för att ögonen skulle hålla sig rörliga.
Jag gick på många efterkontroller på sjukhuset som liten, men även under tonåren en eller två gånger. Varje gång till samma läkare. Idag var det precis som att resa tillbaka i tiden. Jag gick förbi det gamla väntrummet med den orangea rutschkanan som då kändes superstor men idag är pytteliten. Jag minns att det knastrade om kläderna när man åkte i den, och håret stod upp av all elektricitet.
Idag handlade besöket om en eventuell laseroperation, dessa görs inte på Danderyds sjukhus men jag ville ändå prata med min läkare om det.

Hösthelg

Hej hej
Har ni en härlig söndag?
*
*
*
Jag har tillbringat min helg hos mor och far, igen. Min bror med familj var där också precis som min syster och hennes kille.
Vi har haft en mysig helg med grillning och promenader i det vackra höstvädret. Vi testade även att steka pankakor på muurikkan ute, och det gick faktiskt väldigt bra. :)
Hoppas ni haft en bra helg, nu ska jag titta lite på tv innan det är dags att blunda lite.
Ha en trevlig kväll
/Mandy

TT = Traditionstorsdag!

Hej hej
Klockan är nu bara några minuter i tio, ändå har jag hunnit jobba till halv fem, ätit middag, åkt in till stan, träffat Olivia för att tillsammans med henne dricka två glas vin på Grodan, åkt hem, packat för helgen hos föräldrarna, och gjort mig i ordning för sängen - där jag ligger nu! Det är minsann inte illa va? Haha
Hoppas ni har haft en bra torsdag, i morgon är det ju fredag vilket innebär att vi spelar den officiella fredagsmyslåten för barnen, dansar och känner in fredagen.
Vi hörs snart igen! Kram kram
/Mandy

Friskt fall, igen.

Nu sitter jag på tåget på väg till Sthlm igen. Hade jättemysigt med syrran de timmarna vi sågs. Var ju på salongen hon jobbar på och slingade håret och klippte lite, så nu har jag ett friskt fall igen. :)

I väntan på talibanerna

Hej hej
Idag är jag ledig så jag ska åka till min syster i Uppsala en sväng. Sprang in på pocket shop och köpte en bok. Den heter "I väntan på talibanerna - Afghanistan inifrån och ut"
Hittills är den jätte-intressant, och bra skriven.
Hoppas ni har en härlig tisdag i solskenet!

Det får tydligen inte gå FÖR bra!

Hej hej ligger i sängen nu och ska strax sova.
Har varit på mitt första Zumba-pass, rätt okej faktiskt måste jag säga. Märker nu att förmågan att röra på armar och ben på olika sätt och i takt till musik är något som försvinner om man inte övar. När jag var yngre kunde jag faktiskt dansa bra, och tränade och testade en massa olika danser. Men nu när jag inte gjort det på flera år så har rörelseförmågan minst sagt försämrats en del. Haha...
*
*
*
I vår nya fina lägenhet som vi bor i nu, jag och min pojkvän, har vi ju diskmaskin. Något som inte fanns i lägenheten vi bodde i förut. Och jag har varit såå glad för att nu slippa ägna massa tid åt något så tråkigt som att diska.. men... i fredags bestämde den sig för att INTE fungera och helgens disk har lagts på hög (även om jag varit hos mamma och pappa och hälsat på). Så efter jobbet idag ställde jag mig för att diska upp det som stod på bänken och så testade jag sätta igång maskinen igen... och den gurglade och lät lite.. men inget hände.. Men jag lät den va och diskade klart det som var på bänken... och till slut, efter några timmar, så gick den faktiskt igång. Jag blev så glad! Haha... Jag blev verkligen löjligt glad över att slippa skitjobbet ;)
*
*
*
Måste också nämna att mobilbloggandet INTE fungerar längre! Skit! Vet inte varför. Ska undersöka saken lite mer i morgon, men bara så ni vet har jag faktiskt försökt blogga flera gånger. Men som sagt har det inte funkat alls.
*
*
Nu är det sovdags. God natt
Så här såg jag ut idag.
Det klänningliknande plagget är syrrans som jag fått
och koftan är... tro det eller ej men...
min farmors gamla som hon nog aldrig använt.
/Mandy

Nya uppdrag i ny mössa?

Hej hej
Idag är jag sjuuuukt trött. Sov inte så bra idag plus att jobbdagen varit rätt intensiv idag. Men rolig!
Har fått nya uppdrag på jobbet som kommer bli både spännande, roliga och säkert tuffa ibland. Lite utav en utmaning på högsta allvar.
Efter jobbet åkte jag till Norrtälje för att träffa Jenna och gå på marknad. Köpte faktiskt en svart pälsmössa, men såhär i efterhand känner jag faktiskt att jag borde ha frågat mer om vart den kommer ifrån. Tänkt om djuret som satte livet till för den där mössan blev plågad till döds... Usch... hela pannan rynkar sig när jag tänker på det. Jag älskar djur och har faktiskt ganska starka åsikter gällande djurens liv. Men just nu känner jag att det var lite fel att köpa mössan utan att veta något om tillverkningen av den. Dumma mig, nej fy vad jag ångrar mitt köp nu!! Det sjuka är ju att jag kommer "glömma bort" detta när vintern kommer och använda den ändå. Ibland är jag riktigt dum!
*
*
*
För att byta ämne så kan jag även berätta att jag träffade massa bekanta och gamla vänner på marknaden. Även en gammal favoritlärare. Det var kul! Gick förbi moderaternas lilla tält och pratade med Hamed Abassi som kandiderade till kommunfullmäktige för något år sedan. Det var roligt att småprata lite med honom, det var så länge sedan.
*
*
*
/Mandy

Aldrig ensam!

Hej allihopa! Vad kul att det funkade så bra att blogga från mobilen. Nu kommer det bli fler inlägg kan jag lova ;)
Hoppas ni haft en bra helg, min har varit lugn och skön. Jag vågade vaktiskt bada i helgen, trots ynka 13 grader i vattnet. Bra gjort va? Men det blev nog årets sista dopp tror jag för det var minsann inte skönt med bortdomnade fötter och ben.
Nu är det en vecka sedan något mycket speciellt började. En period som kommer vara skitjobbig och jävlig emellanåt. Men som också kommer vara bra och rolig. Allt har toppar och dalar. En vecka är bara en liten del av det hela, men hittills har det gått väldigt bra och veckorna är fullbokade med roliga saker att göra... det är bara sena kvällar och nätter som kan vara jobbiga. Men som sagt, hittills är allt lugnt och stabilt.
Det är inget sorgligt som har hänt eller så... Bara en privat sak som jag inte kan eller vill berätta om i detalj här på bloggen. MEN detta påverkar mitt liv mycket nu och därför kommer det nog skrivas om det en hel del ändå.
*
*
*
Det som slagit mig nu de senaste dagarna är att jag faktiskt aldrig är ensam... Alltid finns det människor i min omgivning som bryr sig, det är helt fantastiskt vilka härliga människor jag träffar varje dag. Lika fantastiskt är det att de vänner som finns så långt bort ändå är så nära... i hjärtat och i tankarna.
*
*
*
Veckans planering:
I morgon kommer Olivia hit och vi ska laga mat och snacka skit, som vanligt ;) På onsdag ska jag träffa efterlängtade Jenna som är på hembesök i de sydligare reionerna (hon har ju flyttat uppåt i landet). På torsdag kommer mamma och pappa eventuellt på besök och på fredag kommer några pinglor från jobbet hit. Vi ska laga mat och bara ha superskoj! Lördag är inte helt spikad men söndag kommer att spenderas i norra Roslagen troligtvis.
Bilder från i sommras:
Jag, Jenna och Olivia från i somras.
Längtar tillbaka ;)
*
*
*
/Mandy

Debuterar

Hej allesammans!! Jag skriver nu mitt första inlägg via telefonen! Det är ju asbra om det faktiskt funkar!! Då kan jag äntligen uppdatera oftare och ni slipper läsa samma inlägg om och om igen. Bra va?

Just nu befinner jag mig i sommarstugan, solar på altanen. Vi ska snart basta men jag är skeptisk eftersom obligatoriskt bad medföljer. Tror det är sjukt kallt i vattnet!!
Hoppas ni har en bra helg ni med.
/Mandy

Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0