Sommartider

Halloj
Sitter och gäspar... men inte för att jag är trött, snarare uttråkad. Har varit uppe sedan halv sex ungefär och vet nu inte vad jag ska göra. Hade sovmorgon men vaknade och kunde inte somna om, och efter att ha tittat på tv ett tag, ätit frukost och surfat runt på nätet så tycker jag att klockan borde vara mycket mer än bara halv nio.
Ska träffa Jenna idag, vi ska sola och bada. Faktiskt tänkte vi kanske testa Hallstaviks "nya" utomhusbad (badet öpnade förra sommaren). Men nu är det så att Jenna sover fortfarande och badet har inte öppnat... så... vad ska jag göra nu då? Kanske ta en promenad.... men det är så tråkigt och gå utan hund. Harry (syrrans hund) bor ju hos mamma och pappa, alltså är jag hundlös.
*
Vi kan ju prata lite om midsommar...
I år firades midsommar lite annorlunda. I vanliga fall firas midsommar i sommarstugan med familj kusiner m.m. och grannar, men i år samlades familjen hos mor och far och där gjorde vi en fin (men kort) midsommarstång. Vi åt massa mat och jag försökte faktiskt va med på snapsdrickandet men... det smakade faktiskt inte gott så jag avstod sedan i samband med snapslåt tre (eller fyra).
Midsommardagen firades med grillning i Grisslehamn följt av utgång på Grisslehamns Marina tillsammans med Linda Thelenius (fd Rosing) (med familj). Eller...ah.. vi var ju inte där tillsammans men hon var OCKSÅ där. Tycker synd om henne och familjen för marinan var ett stort kaos bara. Barpersonalen var totlat inkompetent (i alla fall EN kunde inte skillnaden på rosé och rött vin) och maten var superdålig fick jag höra. Det var för få som jobbade den kvällen och istället för tempo i baren så att man kunde beställa, ta sin drink och dansa vidare så blev baren istället en klump med människor som aldrig kom därifrån med något drickbart. Synd, så otroligt synd. Hoppas dom rycker upp sig för det där var katastrof. Och musiken var totalt värdelös fram till tolv, halv ett, någontilg. Jättesynd.
Men trotts allt detta hade jag ändå kul. Träffade mycket folk och gamla vänner.
Igår söndag låg jag och solade med pojkvännen hela dagen nästan, vilket resulterade i att jag igårkväll började se ut som en tomat i ansiktet. Brände mig nog lite.... Är inte lika röd idag, men nästan.
*
Denna vecka är fullproppad med saker att göra. Blir en del turer till Sthlm för att träffa vänner, shoppa det sista inför vandringen osv. Ska även försöka hinna med att vara i sommarstugan några dagar, i helgen kanske.
*
Hoppas ni får en trevlig och solig dag allihopa. Lägger upp lite bilder från helgen och så senare (i morgon kanske).
Utomhusbadet i Hallstavik
*
*
Linda firade midsommardagen på Grisslehamns Marina
*
*
/Mandy

Soffsöndag

Heej
Ligger i soffan och slötittar på tv. Har inte haft en sådan lugn dag på evigheter så det är skönt att få vila lite.
|
Har haft en känslomässigt laddad vecka på jobbet denna vecka. En del barn går på sommarlov och semester och tanken på att kanske aldrig mer få se dem gör mig lite ledsen. Man vill se dem fortsätta utvecklas och man knyter liksom ett band mellan sig och barnen. Efter att ha jobbat på förskolan i ett par månader så har jag sett så fina saker. Jag har lärt mig så mycket om hur man hanterar situationer man inte är van vid, lärt mig om fantasi och hur världen uppfattas från ett barns synvinkel. En helt ny värld har öppnat sig för mig. Man får tillbaka så mycket av att jobba med barn. Det är sant. När jag tänker efter på vad jag har framför mig och runt mig blir jag så glad, och dessutom har jag fått det bekräftat att jag gjort ett bra jobb på förskolan och på min avdelning. De är nöjda med mig och berömmer mig. Snacka om ego boost. Det är skönt, tycker jag, när man som jag inte jobbat inom detta område tidigare och sedan får så bra respons och så bra beröm. Det känns skönt att veta att jag går i rätt riktning, även fast jag är outbildad.
|
Från det ena till det andra så träffade jag älskade Jenna igår. Underbart att se henne igen. Vi ska ses på tisdag igen och det känns härlig. Man måste ta tillvara på tiden nu eftersom vi äntligen är på samma ort under hela sommaren. Sedan börjar ju skolorna igen och då är vi på olika ställen igen. :(
|
Här kommer lite bilder från veckan som gått:
/Mandy

Pratade i radio i måndags. På P4.

Haha... måste bara berätta vad jag gjorde i måndags. Jag pratade i P4! Hah, det ni!
Okej okej... det är inte alls coolt, inte alls faktiskt.. men ändå! ;)
Satt i bilen på väg till mamma och pappa och så var Bosse Bildoktor på radio. Man fick ringa in och så svarade han på massa frågor, så jag ringde in. Skoj va?
För att lyssna på mig i radio gå in på P4s hemsida och klicka er in på programmet Bildoktorn. Därefter ska ni lyssna på programmet från den 6 juni och spola fram till 42.15 ungefär.
Ni kan också klicka här så kommer ni direkt till rätt sida.
/Mandy

Värmeslag

Halloj. Visst är det varmt? Helt underbart när solen är framme och tinar upp efter den lååånga vintern. LOVE IT!
Men måste säga att värmen gör mig lite seg också. Var helt slut igår när jag kom hem från jobbet, hade ju varit ute större delen av dagen i den gassane solen. Så jag var minst sagt mosig igår, mådde till och med illa när jag var ute och sprang. BLÄ!
|
Men långhelgen... Hoppas eran var bra, långhelg eller ej. Jag var ju hos min mormor och morfar och hade det superbra verkligen. Men det var varmt där också, trodde jag skulle dö när jag och pojkvännen tog en springtur på grusvägen mellan åkrarna. Inte ens vinden var sval. Puuh, min kropp fick chocken!
Hur som helst åt vi gott och tog det bara superlugnt. Njöt av den lantliga miljön.
|
Lägger upp massa bilder från helgen här nedan!
|
Minns ni att jag pratade om trolltrappan?
Här ser ni den på bild i alla fall.
|






/Mandy

Lååångledigt!

Hej och hallå. Har ni också långledigt?
Jag skulle egentligen jobba fredag men fick vara ledig ändå, och igår var det planeringsdag så då var förskolan stängd. Så nu är det vila som gäller.... Elleer? Nej, soffläge fram till tisdag blir det INTE, men någon stress och panik tänker jag inte tillåta. Igår var jag faktiskt och inhandlade vandrarkängor, regnskydd/påse att dra över ryggsäcken om det regnar och en påse som man lägger i ryggsäken som är vattentät som man kan lägga kläderna i. Så sakta men säkert börjar jag få koll på läget gällande vandringen.
Det konstiga med gårdagen var att jag faktiskt var inne i massa butiker, typ ZARA, H&M, Gina Tricot osv... men jag köpte bara EN sak. Haha... Det är storslaget för att vara jag! Däremot testade jag två otroligt snygga kjolar på ZARA. I färgen orange. Men storlekarna var jättekonstiga. Jag har ju storlek 34-36 i kjolar/byxor men kjolarna var liksom förstora i midjan, men på höfterna var dom lagom... Typiskt. Min kropp är kurvig på ett dumt sätt ibland..
Imorgon åker jag och baby till mormor och morfar på landet. Ska bli härligt! Vi ska vara där hela helgen och bara umgås, äta gott och ha det trevligt. Ska även visa min pojkvän Trolltrappan. Det är en trappa som naturen skapat i en bergsklyfta. Häftig faktiskt! Det går turistbussar dit på sommaren ibland vet jag. Trolltrappan ligger på min morfars mark så jag var där mycket som liten och lekte.
Hur som helst... Längtar tills i morgon... saknar mormor och morfar!
Så här ser kängorna ut som jag köpte. Dom är av märket Meindl
och modellen heter Vakuum Hiker Lady.



Måste bara lägga upp den här plojbilden.
Jag och min pojkvän åt kinamat nyss och så sa jag
något i stil med "Man mår säker jättedåligt om man
äter upp hela SAMBAL OELEK-burken på en gång." och då
började vi prata om hur magen skulle reagera och... ja...
Så då la jag lite SAMBAL OELEK på handen för att se om
huden reagerade, blev röd eller något.
Men nej. Ingen hände under den korta tid kletet låg på
min hand. Inte ens lite röd.
Haha.... knäpp grej å hålla på med va?


PUSS PUSS
/Mandy

Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0