Jag är ju för f*n kändis!!!

Googlade mig själv och hittade ett par intressanta länkar. Kolla in dem!!

http://norrteljetidning.se/lasarnytt/bloggar/goranpetterssonm/1.817653-goran-pettersson-m-?blogPostAction=view_post&postingId=19.362363

http://www.norrtaljesim.se/resultat/stjarnserie/stjkt_204.htm
25 m ryggsim... för mååånga år sedan

http://martinaforslund.blogg.se/2010/june/grattis-till-studenten-amanda-lundell.html



ett litet urval =)


/Mandy

ALDRIG kunde jag väll tro att det skulle va så här...

Hej

Första veckan i skolan avslutad. Har en tenta, och 20 sidor att läsa i Technical English Marine Engineers plus 31 ord (verktyg) på engelska att kunna till nästa vecka. Plus lite sjukvård, systemkunskap och GSA Sjöf. Skitlätt!!.... Eller nja... matten är skitsvår och engelskan och systemkunskapen är ganska svår och GSA Sjöf. är sådär och sjukvården är lätt.  Snacka om att min hjärna är fullmatad med nya saker, helt sjukt. Jag kan faktiskt inte säga så mycket mer om veckan än att - KLARAR JAG AV DETTA SÅ SKA JAG ALDRIG TVIVLA PÅ MIG SJÄLV IGEN!!!

I onsdags var vi ute en sväng på klubben Sjösjukan. Jag drack verkligen inte alls mycket, någon öl innan vi drog dit men inte en skvätt alkohol när vi kom dit. Var både trött och behövde vara vaken morgonen efter under första lektionen som då var matte. Men det var trevligt, verkligen. Pratade med lite nya människor, bröt arm mot en kille och vann... och så... (?)

 Egentligen är det pubrunda ikväll också men jag har såååå ingen lust. Tror jag ska ligga i soffan och somna till någon film som aldrig tar slut på 4an.
Nästa vecka ska vi till den amerikanska ambassaden på intervju om ett visum som gör att man får tillstånd att göra praktiken på amerikanska fartyg. Spännande men jobbigt, för det kommer ta hela fredagen och på torsdagen kommer min älskling, Oscar, hem och på lördagen har vi mattetenta. Snyggt!!!







/Mandy

Blixtstart - tröstar med glass

Men Tjaaa
(det lät drygt va? ;P )

Idag var det dags för "första" dagen i skolan. Första dagen på utbildningen till Sjöingenjör.
Jag var så nervös i morse att jag inte kunde äta något och när jag körde bilen till skolan var det som att jag hade glömt hur man växlade och hur vägen gick till centrum. Jag var toknervös. Men ganska snabbt började jag prata med några killar (finns inte såå många tjejer i klassen) och då kändes det genast bättre.
Vi fick massor av information och gå rundvandring på skolan, kolla in simulatorerna och gå ombord på Kalmare Nyckel.
I morgon börjar lektioner som matte, sjukvård och hälsa, och massa annat tekniskt och svåra saker. Jag har knappt koll själv.

När jag kom hem sedan och satte igång datorn så insåg jag att den behövde laddas, inget konstigt med det, men när jag satte in sladden sa det pang och en jätteblixt ut kontakten lyste upp rummet.... nej.. inte riktigt så kanske men jag blev bra förvånad. Och hade jag haft fingrarna lite närmare så hade jag fått en rejäl stöt. Så efter att ha kollat propparna osv, så kunde jag konstatera att det var laddaren det var fel på. Dumma!! Så jag fick åka och köpa en ny. 899 kr kostade den, BLÄÄÄ!!!! Så för att trösta mig gick jag och köpte glass... En sån där rund förpackning med daimglass.

Nu ska jag ta en dusch och gå och lägga mig. Är toktrött!!


(har lite problem med internet så jag lägger upp någon bild i morgon istället)

Kram
/Mandy

Där jag bor...

Hej hej

Nu har jag ju flyttat in i det lilla huset i Kalmar. Egentligen 1.5 mil från centrala Kalmar. 30 min med buss och 15 med bil, jättebra!! Det är en liten by jag bor i skulle man kunna säga, lite åkrar, ängar fält och skog, en liten pizzeria och en liten matbutik, 7 minuter bort ligger IKEA och en rad andra butiker så som Blomsterlandet m.m.
Igår åkte vi bil halva dagen, jag, mamma och pappa, och när vi kom fram packade vi ur bilen och åkte och käkade på en Italiensk resturang i centrala Kalmar. Sedan handlade vi mat och därefter åkte vi till mitt nya hem och packade upp. Idag var vi på IKEA och handlade lite kuddar och plädar m.m.
När det var dags för mamma och pappa att åka hem kände jag mig väldigt liten. Här sitter jag nu i mitt nya hus, för mig själv. Känner ingen, hittar inte. Jag gråter inte, det är inte på det viset, men jag är inte speciellt kaxig kan jag lova. Dock tror jag att det blir bättre väldigt snart, så fort man lär känna staden och så fort jag börjar skolan och lär känna nya människor.
När jag nu är själv har jag läst lite tidningar och tagit en promenad till den lilla matbutiken. Nästan alla jag mötte hejade glatt, som om jag vore någon de kände sedan tidigare. Det fick mig faktiskt på lite gladare humör, som om jag faktiskt hade kommit till ett ställe där jag var mer än välkommen. På väg tillbaka hem kom solen och jag som hade tights på mig höll på att dö av värmeslag, svetten nästan rann när jag gick på den lilla cykel och gångväg som löpte längs vägen till infarten hem till mig. Men det var i alla fall vackert. Ängsblommor växte på var sida om vägen jag gick på, så samtidigt som jag längtade efter iskall cocacola gick jag och beundrade de fina blommorna. Jag tänker faktiskt gå och plocka en bukett i morgon tror jag.

I morgon ska jag vara i skolan kl. 09.00. Då är det upprop, fotografering, information m.m. Jag vet dock inte om jag kommer att gå i skolan resten av veckan eller om det bara är något infomöte i morgon. Det visar sig.




Bilder från mitt hem:



Centrala Kalmar











Nu ska jag äta middag och duscha.
Kram

/Mandy

-Ska vi hem till mig? -Visst, vart bor du? -Kalmar (?)

Heeej

Är det inte helt sjukt. På lördag flyttar jag?! Det lilla huset vi började titta på i måndags när vi kom ner till Kalmar var underbart med bastu, golvvärme, tvättaskin, gigantisg dusch, otroligt högt i tak i "stora rummet" (till nocken och bjälkarna var snyggt framtagna), fint kök, fina fönster. Ja, det var supersött! Många hade varit där och tittat och fler skulle egentligen komma, men jag fick skriva på direkt i alla fall. Härligt va?
Så på lördag flyttar jag. Då åker jag! Ska även få ta med en av bilarna hemmifrån mamma och pappa till Kalmar, bra va? Skönt att både kunna åka bil och buss.

Tisdags var jag ju hos Olivia i Spånga. Var otroligt roligt att träffa henne igen. Vi har inte setts på hela sommaren annars :(
Vi var och shoppade, åt pizza, kollade film, skvallrade osv.. Men som tur är kommer hon ganska snart och hälsar på mig i Kalmar.

Och idag kommer en annan pingla till mig (eller ja, hem till mamma och pappa). JENNA, kommer hit och hjälper mig att packa. Var väldigt länge sedan vi sågs så det ska bli väldigt kul att hon kommer.

Nä, nu ska jag duscha och äta frukost och gå ut med Harry och Blossom. ;)






/Mandy

En dotter, Thea. Hon kom som Ronja Rövardotter - med ovädret.

Hej hej

Vilken helg. Puh säger jag bara. En sommarhelg där allt hände, känns det som.
I fredags provade jag ut ett par nya bågar, ska beställa dem i veckan som kommer. Jag har ju glasögon ibland, när jag känner för det, så jag ser ju inte tokdåligt. Men i alla fall så gjorde jag en ny undersökning och min syn hade försämrats lite, jättelite. Illa. Men tur är ju att det går att fixa så lätt. Så nu ska jag lämna in bågarna jag redan har så de kan sätta in nytt glas och sedan beställer jag ett par till i en annan, cool, modell. Ni får se när de kommer. Gjorde även nytt pass som kommer se förjävligt ut. Som vanligt. Att man aldrig kan bli snygg på ett passfoto. Sedan gick jag till en fotobutik där de tog fyra lösa foton, typ passfotobilder, som jag ska ja med mig till nya skolan sen. Man ska ha dessa till ex. en bok där man skriver i sina sjötimmar m.m

Jag, syrran, mamma och pappa åkte till sommarstugan där.. hmm.. ja nästan alla i släkten på mammas sida befann sig också. Tillsammans var vi tokmånga, det var människor överallt. Vi åt och drack gott och sedan var det lördag. Pappas födelsedag. Han fick presenter och vi sjöng och åt god frukost. Och eftersom det var spegelblankt så åktes det wakeboard och ring efter båt. Några åk filmades, bland annat när jag åkte ring. Jag har aldrig ramlat av ringen trots att min pappa kört som en dåre för att få av mig. Jag har klängt mig kvar och istället klivit upp på båten, halvtorr med blåmärken och näsblod. Men denna gång hände något, även när pappa körde så ringen studsat på sidan, upp i luften, flygit ut på sidan av vågorna efter båten och efter att han kört i cirklar för att jag skulle hamna i svallvågorna som då möttes så var jag fortfarande kvar (som vanligt) men sedan, poff och pang bara, så flög jag upp i luften och ringen lade sig upp och ned. Jag höll miog fortfanade kvar och åkte någon sekund under vattnet, men sedan släppte jag. Vattentrycket som blev när jag åkte undet vattnet med huvudet före var så hårt att jag trodde att "håller jag kvar så bryter jag nacken". Det var en rejäl vurpa som då finns på film. När jag fått den på mailen kanske jag lägger upp den här. :P
Sedan var det Roslagsloppet, som vanligt kul att titta på och båtarna åkte vääääldigt när vår båt. Kul.
Sedan åt vi gott och drack gott igen... och därefter blev jag faster till en lite Thea. 18.02. Jag har numera en brorsdotter som jag är mycket stolt över. Thea Cecilia Rut. Thea kom som Ronja Rövardotter. Med ett helvetes oväder. Det blixtrade och dundrade i ett. Som en ravelampa blinkade det. Mysigt och läskigt på samma gång måste jag säga. Jag låg som in boll under täcket och kikade fram, ut mot havet som stundtals lyste upp av en blåljus blixt och stundtals var svart som kol. Otroligt.
Snacka om dunderhelg.
Så idag hälsade vi på Thea. Underbart söt och underbart liten. Henne ska jag skämma bort!! :D

I morgon ska jag till Kalmar och titta på några lägenheter. Spännande!!
Kanske stannar en natt hos kusinerna i Norrköping sedan. Vi får se.
På tisdag ska jag hur som helst till Olivia. Längtar.




Lånad bild från google.



Thea fick presenter av oss idag, dock ingen nalle.
Men en body, en liten gosesak och en napp.


/Mandy

SHOP

Hej

Bara så ni vet så gick det jättebra hos läkaren idag där jag skulle fixa ett intyg för sjöfolk (obegränsade fartområden). Fick det lätt som en plätt. Sedan var det dags för vaccination. Har fått min första spruta som ska hindra hepatit A och B från att eventuellt plåga mig. Nästa ska tas om en månad, då har jag A-skydd och den sista sprutan tas om ett halvår. Då har jag B-skydd som räcker 20 år. :)
Usch. Hatar att ta sprutor, helst ligger jag ner eftersom jag blir yr och glömmer att andas. Vilket är ganska dåligt.

I morgon vid lunch ska jag till sommarstugan. Många av mina släktingar är där över helgen vilket är jätteroligt. Älskar när alla är samlade. Kommer hem igen på söndag.


Fick sms från H&M idag. Mina grejer hade kommit, allt utom tröjan.





Basic men bra!



/Mandy

Förberedelser...

God morgon

Sitter fortfarande vid frukostbordet men ska snart iväg. Inte för att jobba utan för att gå till doktorn.
Det är nämligen så att man måste ha ett speciellt intyg för att få börja på skolan, ett läkarintyg för sjöfolk, som det så fint heter. Det går nog lite ut på samma sak som ett mast och stolptest gör (som jag gjorde innan jag seglade HMS Gladan). Därefter ska jag vaccinera mig mot både det ena och det andra, stelkramp, hepatit A och B m.m. Allt detta för att man ska så säkert som möjligt kunna resa över världen under de praktikveckor(-månader) som kommer med skolan. SPÄNNANDE!
Det är så sjukt mycket som måste fixas för att börja studera. Jag ska ta studielån så då måste tusen papper fyllas i där, och sedan studiebidragspapper, sedan ska man anmäla sig till föreningar i skolan, skaffa inloggningskoder och ja. Det är så många saker som ska fixas att jag knappt håller reda på allt.
Vi ska också, genom skolan, åka till den amerikanska ambassaden och fixa något visum typ så man får praktisera på amerikanska fartyg. Kul va?
I  morgon ska jag göra nytt pass. Hoppas man kan få till en någolunda bra bild!! :)



Visst är det vackert?
Inte svårt att förstå att jag vill (och ska) jobba på sjön i mitt liv va?
I höst är jag tillbaka på vattnet igen, vet dock inte på vilken båt eller vart den för mig.
Men det spelar inte så stor roll :)


Fler bilder från HMS Gladan (kan inte låta bli):




Ha en riktigt bra dag!!

/Mandy

I'm BACK!

Heej
Nu är jag tillbaka, i alla fall för stunden!
Efter studenten har jag gjort mycket. Seglat, skaffat mig en pojkvän, varit i sommarstugan, jobbat och köpt ett par solglasögon av märket CHANEL! (viktigt.. haha)

För att snabbt uppdatera er vad som hänt mig under sommaren lägger jag upp lite bilder och skriver sedan lite om det som hänt. Bara för att komma ikapp!!




Seglade HMS Gladan som 323 Lundell, skansgast på storstation.
Turen gick från Sthlm ut i skärgården för att sedan ankra en natt, därefter lägga till i paradläge inför prnsessans bröllop. Jo! Det är sant! Jag var med på bröllopet!! Stod och hurrade med vit rundhatt! Efter bröllopet bar det av mot Göteborg som var slutdestination för oss. Vi stannade vid ett tillfälle och det var i Kalmar för att tanka och slänga sopor. Annars åkte vi dag som natt. En dag var nästan alla sjösjuka. Då låg man på durken och kräktes, eller stod på utkik i masten (en fick kräkas i sin mössa när hon var på vakt i masten. Hon hade glömt påse) eller så gjorde man som jag. Hängde ut över relingen och kräktes! FY FAN vad det gungade. Dessutom hade vi vakten under de värsta timmarna, då när det gungade som bara den. När man har vakten står man antingen på utkik i masten och spanar efter ex båtar som man ska rapportera till VO, eller så är man glasvakt och då ska man ringa i en klocka varje hel- och halvtimme samt kolla maskinrummet och gå igenom så att allt stämmer osv. Eller så är man rorgängare, då styr man båten (svårare än man tror men man får in snitsen efter ett tag). Eller så står man längst akterut som frälsakranspost. Då sitter man fastselad längst "bak" och kollar så att ingen trillar överbord (om någon gör det ska man slänga i livboj och vidta en del andra åtgärder). Det var underbart att segla HMS Gladan, en riktig skönhet! Dessutom var ALLA ombord så otroligt trevliga. Värnpliktiga som Sekond, 1:O, 1:skeppare osv. Ville inte åka hem!





Sedan fick vi hem en valp!
HARRY!



Resten av sommaren har jag jobbat, badat och varit i sommarstugan!
I helgen fyller pappa år och dessutom är det Roslagsloppet! MÅSTE ju ses, trots att det ska regna som bara den!

Diverse sommarbilder:



Och sist men inte minst!
JAG SKA FLYTTA TILL KALMAR!
Jag kom in på Sjöingenjörsprogramet och ska från och med väldigt snart bosätta mig i Kalmar och studera där i fyra år! SÅ KUL!! Precis vad jag ville ju! Sjöingenjör tänk er det!! ;)


Ser jag ut som en sjöingenjör?
Kanske inte nu, men snart. :)

Kram på er!

/Mandy

Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0