Cool och veckans mest populära

Heeej
Hoppas ni haft en bra helg, min har varit super!
I fredags träffade jag ju Matilda, jääättelänge sedan sist. Längtar redan tills nästa gång vi ses. Det är så bra med gamla vänner för även om man inte träffats på ett tag så känns det precis som förr! Efter att man uppdaterat lite så är allt i sin ordning. Underbart! <3
Fredagkväll spenderades hos kärleken, vi åt middag och kollade slutet av let´s dance.
På lördagen åt vi frukost ute och senare på dagen träffade jag Jenna, vi fikade och sedan åkte jag hem till mor och far för att äta middag. Men så fort det var över tog jag en dusch och forsade tillbaka till Norrtälje där jag, Jenna, Mia och Markus drog igång en partykväll/natt. Härligt!
Jag och Jenna hade inte träffats på flera månader, nästan ett halvår, så det kändes super att få se henne igen. Hon är underbar den tjejen, det ska ni veta. <3
På söndagen när vi vaknat och ätit frukost stack jag och tvättade bilen och efter det åkte jag till Sthlm för att hämta pojkvännen och hans vänner.
På lördagen besökte vi Mobergs bar i Norrtälje, och kom självklart med på bild, jag och Jenna. Men inte nog med det, vi är VECKANS POPULÄRASTE BILD Det ni!  ;)
På tisdag ska jag och min käraste på Thaiboxning (tror jag det var). Det är något han kommit på att vi ska göra, och det är en otroligt bra idé. Jag behöver träna och det är ju mycket roligare att göra något tillsammans. Tycker dock att det är lite orättvist för han är ju starkare och mer tränad än vad jag är, så nu kommer jag framstå som värsta soffpotatisen. haha..
Ett annat problem var ju mina naglar som jag fixade för två veckor sedan. Det går ju inte att boxas med långa naglar för då går det inte att knyta nävarna ordentligt. Så nu har jag tagit bort dem. Jag är inte så glassig att jag kan ha långa naglar, jag är mer cool. Detta var inte jag själv som sa, det var snarare min pojkvän som sa så när jag frågade honom vad han tyckte att jag skulle göra. Ta bort naglarna eller ej.
Men det är ju alldeles rätt. Jag är kanske inte cool, men det där med långa naglar har jag svårt att ha. När jag var i stallet för några dagar sedan kände jag mig alldeles handikappad, det gick ju inte att göra något. Nej, nu får det vara naturligt ett tag!
Bilder:
Kärlek.




PUSS /Mandy

Det jag köpte igår


Den lösa skjortan är från märket VILA och sjalen från H&M



Brosch från H&M (tror jag)
Tröja från H&M



Klänning H&M



Klänning H&M



Underkläder från H&M i tre olika mönster


Snart kommer Matilda Jansson och fikar, och ikväll är det fredagsmys med min prins som gäller.
PUSS /Mandy

Slösa, motion och hopp

Hej på er
Visst har dagen varit härlig med sol och blå himmel? Det tycker i alla fall jag. Var ute på megalång promenad med hunden Harry idag, kändes jätteskönt. Motion motion, det var nästan så jag trodde allt fett (?) på höftbenen var borta när vi var hemma för det gjorde nästan ont i dem.... fast frågan är ju om jag hade så mycket fett på just höftbenen innan? Allt onyttigt man äter sätter sig ju på magen, låren och alla andra ställen man INTE vill ha det på. Äh! Nog tjatat om den saken!
Slösade lite pengar på shopping idag som jag tänkte visa i morgon :) Är jätteglad för allt jag köpt och längtar nu ännu mer till våren... åh.
Igår var Simon Lardner här och fikade, jättekul att träffa honom. Det var så länge sedan. Vi pratade gamla minnen, hockey och jaa.. om allt. Vi ska ses igen på lördag, fast då ska Jenna vara med också. Underbart. Jenna kom hem till Roslagen igår och ska vara här någon vecka nu, så jag ska passa på att träffa henne massor nu.
Tänkt att vi känt varandra så länge. Jag, Jenna och Simon. Vi har bott grannar så länge det går att minnas och gått i samma klass i evigheter. Inte förrän i gymnasiet splittrades vi och började i olika skolor och bodde på olika orter. Men det hindrade oss inte från att ses.
Dessutom.... måste ni hålla tummarna för mig... jag har något nytt på gång nämligen ;)
PUSS /Mandy

Upp över öronen kär

Ny dag. Jag har massor jag beöver göra idag... men jag tänker inte säga vad det är. ;)

Däremot kan jag berätta att jag drömde en otroligt bra dröm i natt. Den handlade om mig och min käraste. Tänk inga konstiga tankar nu. Denna dröm var i alla fall jättespeciell och jag kommer inte släppa den känslan jag kände i drömmen på bra länge (om jag någonsin gör det)!

Nä, ut med Harry nu då och sedan ska det grejas en hel del!!




Visst syns det hur kär jag är här?
Det ser ut som om jag när som helst kommer att smälta.
Love U!



/Mandy

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig...

Hej hej

Har spenderat dagen med att göra typ ingenting. Men dagen har ändå rullat på skapligt.
Åkte från pojkvännen tidigt i morse hem till mamma och pappa, där väntade hunden Harry. Har suttit i telefonkö hos SAS i flera omgångar för att deras hemsida jävlats med mig, men nu är flygbiljetter bokade... till Kalmar. Skulle ju åkt i söndags, sedan ändrades det till i morgon (tisdag), men nu när biljetterna är bokade kom vi inte iväg förrän onsdag. PÅ MIN FÖDELSEDAG!! Det är jag och pappa som åker, behöver honom där nere för min bil ska till billäkaren och så är det lite annat smått som ska fixas.
Vad gäller skolan är det inte riktigt som jag planerat just nu. Berättar mer en annan gång.

Senare ikväll kommer pojkvännen. Längtar. Vill vara med honom hela tiden. <3


Och just det, vet ni vad Harry gjorde idag. Typisk hund! Vi var ute och gick på en litet väg som kallas banvallen. Den sträcker sig från Häverödal till Hallstavik och förr fanns en tågräls där, men numera är det en asfalterad väg som är cykel- och gångbana plus att hästar har en liten slinga på sidan som är sandad. Där gick vi så lugnt, Harry var lös och det var frid och fröjd. Så kom vi till ett ställe där det var hundratals änder så jag lyfte upp honom så han kunde se dem. Han tittade och tittade och så gick vi vidare, han såg jättenöjd ut, viftade på svansen och så. Men sen...!!! Så kollar han på mig som för att se om jag tittade, och fast han såg att jag kollade på honom så tog han en stor tugga med HÄSTBAJS och tuggade snabbt i sig det innan jag han säga åt honom... Dock tycker jag inte att hästbajs är så äckligt för de äter ju inte något som är äckligt. Men ändå. MAN ÄTER INTE BAJS!!!  Usch!









Jag idag!




/Mandy

STOCKHOLM

God morgon!

Idag åker jag till Stockholm för att träffa Olivia. Ska bli helt underbart att få se henne idag, det var så länge sedan och hon är en sådan fantastisk vän. Vi ska äta lunch och glo i butiker och snacka skit! Suveränt!!!

Helgen har annars varit otroligt bra, fredagen var jättetrevlig med familjen. Vi åt och drack gott, till och med att ukulelen kom fram en kort stund. Otroligt hur lätt man kommer igång igen trots att man inte spelat på så länge.
Lördagen var lugn med skön, var ute på prommenad med syrran, hunden Harry och bästa pojkvännen i solen. Resten av dagen var bara lugn, spelade spel och kollade på "skidning", som en Åländsk vän hade uttryckt det.

Nu ska jag ta en dusch. Och ni, glöm inte att det är Solsidan ikväll! ;)






/Mandy

Skottat!

Halloj!

Nu har jag precis kommit in i värmen igen efter att ha skottat vallgrav runt nästan hela tomten. Detta för att inte hunden Harry, som precis kommit på att han kan gå uppe på snön, ska klättra över staketet. Nu tänkte jag ta en dusch, kolla på film och bara ta det lugnt ett tag.
Var faktiskt uppe med tuppen idag, åkte från min käraste i Norrtälje i morse samtidigt som han åkte till jobbet. Så jag var hemma hos mamma och pappa precis innan de åkte till jobbet, så Harry hann inte vara ensam en sekund! Nu ligger han och gosar i sin säng eftersom jag har badat honom för att få bort snön som fastnat i pälsen.

Något jag också hunnit med idag är att beställa hem ett par skor. Typiskt mig. Men denna gång skyller jag på att min vän Olivia frestat mig. Det var hon som köpte dem först och MMSade en bild på dem, jag blev kär i dem jag med och kunde inte motstå att beställa ett par likadana. Kan lägga upp en bild på dem längre ner.

Jag har fått frågor om min Jones & Jones klänning om den är till salu. Den klänningen är en present så den betyder mycket för mig. Men skriv till min mail så ska vi se om vi kan göra något åt saken ändå. [email protected]

Ikväll ska det bakas tårta och förberedas, för i morgon har jag ett litet kalas här hos mamma och pappa. Jag fyller ju 20 nästa vecka men eftersom jag åker till Kalmar på tisdag (datumet ändrat, skulle åkt på söndag men det blir tisdag) så får släkten fira mig innan jag åker. :)



Ett par av denna modell är hemklickade!



Klänning från Jones & Jones.
Fast min är svart.
 
Som sagt tjejer, maila mig så får vi se hur vi löser detta.


PUSS
/Mandy

M/S Viking Cinderella - på tre månader förändrades mitt liv, totalt!

Hej hej
Det är helt sjukt, jag är hemma! Eller hemma är ju egentligen i Kalmar nu för tiden, och just nu är jag i Hallstavik, så riktigt hemma är jag inte än. Men bestämde mig för att ta en vecka ledigt efter den långa praktiken.

Jag har ju varit ombord på Cinderella i tre månader nu, jag mönstrade på den 20:e oktober och mönstrade av 10:e januari. Det har varit en lång period men det var bara de första två veckorna och de två sista som egentligen kändes. Tiden däremellan har bara fytit på. Allt har gått jättefort!

Jag har lärt mig massor under tiden ombord. Alla har varit hjälpsamma och mån om att jag ska lära mig något nytt hela tiden, så det har varit en otroligt lyckad praktik på så sätt. En arbetsdag såg ut som så att vi började 07.30 och slutade 19.30, och så rullade det på. Alla dagar i veckan, under hela praktiken. Så att jag är lite trött i kroppen efter allt arbete och vibbrationer i båten är kanske inte så konstigt för den ovana sjöman som jag faktiskt är. Men det har verkligen varit en spännande tid, något annat kan jag inte påstå! En gång i början av praktiken var jag med när vi skulle fixa ett stopp i rören till en av bajstankarna, jag observerade bara denna gång och tur var väll det, för ventilen som vi trodde var stängd visade sig till slut vara rätt så öppen, men det var svårt att känna det eftersom det var stopp i röret. Så när vi öppnade upp röret till pumpen så sprutade, vällde ut, bajsvatten över heeeela durken. Det var ÄCKLIGT! Men som tur var fick ingen i sig av det äckliga vattnet, så ingen blev sjuk. Något annat spännande var väll när jag råkade tappa ner ett verktg som gjorts i verkstaden i ett schakt och utbrast  "MATTIAS, DET HÄNDE NÅGOT JÄTTEDUMT!!". När han kom dit och frågade vad som hänt sa jag "Det var inte jag." och gapskrattade, varpå han svarade "Nähä? Inte visste jag att vi hade så högtecnologiska verktyg som kunde gå själva och dessutom hoppa över en liten kant?". Vi skrattade, jag mest såklart, och sedan gick vi ner till verkstade och Mattias gjorde ett nytt.

Livet ombord är väldigt annorlunda eftersom du egentligen aldrig kommer ifrån din arbetsplats. Och det är bara i hytten du kan vara ifred, fast ibland inte ens det heller. Jag tycker inte alls att det var svårt att anpassa mig till livet på sjön, det är egenligen härligt att ha det som de ombordanställda, jobba exempelvis en vecka och sedan åka hem och vara ledig en hel vecka, eller månad eller hur de nu jobbar. Det är ju olika.

Att vara ombord på Cinderella, festbåten, "Färjan"-båten, har varit både kul och tröttsamt. Det är ju kul att man kan gå upp och dansa lite en kväll om man vill och känner för det, men ibland blir man också så trött på alla fulla passagerare så man går genom alla personalutrmmen så man slipper se allt skit.

Men hur som helst, jag kan inte återberätta tre månader för er. Men jag måste, utan att avslöja för mycket av det privata, säga att hela mitt liv har förändrats under praktiktiden.
Det jag hade och den jag var när jag gick ombord i oktober är jag inte alls nu. Då var jag ganska vilsen och det mesta rasade långsamt, men jag lyckades skaka mig ur det och idag mår jag bättre än jag någonsin mått i hela mitt liv. Bra va? Idag har jag världens bästa pojkvän, det är sant, världens bästa.  Allt är underbart, finns inget alls att klaga på. Livet är ljuvligt! ;)

Lägger upp lite bilder här, men fler kommer finnas på facebook inom en snar framtid.


Tittar ut från backen.


Blöt efter att ha vaskat i verkstaden.


En vacker kväll, inte sant?


Livbåtsrunda.


Jag i skorstenen.
Bilden är tagen av Niclas Liss.


Ute på däck 12.
Även denna bild är tagen av Niclas Liss.


Fler bilder finns på facebook väldigt snart.


/Mandy

Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0