Hispig nattuggla på marknad!

Hallå där i natten.
Tänk vilken nattuggla jag blivit, eller snarare kvällsuggla.
Hela våren och halva sommaren har jag gått och varit trött, så trött att jag nästan trott att jag varit sjuk. Men nu börjar jag bli normal igen - jag kan ofta vara uppe till elva-tiden om kvällarna numera. Det ni! ;)
*
*
Hur är läget annars då?
Jo, med mig är det just nu ganska bra. Har fortfarande beslutsångest gällande högskolevalen - ska jag behålla reservplatsen eller ej osv. Men just nu ligger jag i sommarstugan och är väldigt nöjd över det.
Igår var jag och syrran en sväng på Elmsta natta, som det heter. Marknad, tivoli, öltält, artister, dragkamp över kanalen osv. Tidigare år har jag slagit till på stort och alltid klätt upp mig och haft stora förväntningar. Det är ju trots allt festligheter på kvällen. Men i år och de två passerade åren har jag inte varit ute alls. Ett av åren gick jag inte ens på marknaden. Jag har liksom tröttnat lite på svineriet och fyllan där omkring, en del människor också.
Däremot var jag på Marinan en sväng igår och dansade loss. Det var kul. Lagom med folk eftersom många istället var på annan ort och festade. :)
*
*
I morgon ska jag upp rätt tidigt för ett jobb. Sen tillbaka till stugan och ränsa lite sly och fula buskar som måste fixas till lite. Älskar att klippa och rensa sly, klippa ur och snygga till. Dock är rishögen redan överfull och pga att vindarna blåser åt fel håll och att det dessutom är rätt så torrt just nu så kan vi inte elda upp den. Så... jag kommer tyvärr inte kunna rensa ur så mycket som jag vill för då blir högen för stor för att kunna eldas... Trist...
*
*
Nu säger jag God Natt och så ska jag försöka klämma in ett inlägg i morgon med. Det blir ju roligare så! ;)
*
*
Den nakna sanningen? Osminkad och sommarklädd.
Bilden togs i onsdags, men hade jag tagit en likadan bild idag
hade ni fått se en liite rödare Amanda. Brände mig kanske något idag....
*
*
Denna bild togs förra lördagen, utanför Marinan i Grisslehamn.
*
*
/Mandy

I will not succeed if I'm not ready to try

Feg, men nyfiken.
Bekväm, men ambitiös.
Optemist, men kräsen.
*
*
*
Jag blir galen på mig själv.
*
*
*
Hej förresten.
Jag har återigen varit en dålig bloggare - har bloggat alldeles för sällan...
Just nu sitter jag i sängen ute i sommarstugan och ser havet genom altandörren. Det är en vacker kväll, den vackraste på länge. Jag älskar skärgården, det är den härligaste platsen jag vet. Faktum är att det är den enda plats där jag kan tänka klart. När jag var yngre satt jag ofta på en sten i vattnet och stirrade ut... lång bort i fjärran... kände vågorna mot mina fötter och brisen i mitt hår...
Jag slutade med denna terapi, som man faktiskt kan kalla det, för något år sedan, kanske två. Inte för att det slutade fungera, snarare för att jag glömde bort att jag kunde. Nu, alldeles nyss kom jag på det... Nu när jag har ett otroligt svårt beslut att fatta kom jag på att jag måste besöka min tankeplats och paradis igen.
*
Det är ju dags att svara till högskolorna nu, tacka Ja eller Nej till sin plats. Jag kom in på mitt andrahandsval men som reserv på mitt förstahansval. Och jag tror nämligen att om jag svarar till Studeras hemsida att jag vill ha kvar min reservplats så tror jag också att jag kommer in, för så långt fram i listan är jag. Det kanske låter konstigt men... detta gör mig kluven. Jag vill läsa båda utbildningarna, men det finns för- och nackdelar med dem båda. Den ena låser mig vid ETT yrke, som man i och för sig kan specialicera sig i. Och även arbera med på olika sätt.
Och den anra är en utbildning jag gärna vill gå, men som jag tvivlar på att jag klarar. Det som är svårt är....Engelskan. Det är mycket, riktigt mycket, som är på engelska under utbildningens gång och jag vet inte om jag klarar det. För så BRA är jag inte... Jag är inte värdelös, men nästan känns det som... Så jag tvivlar eftersom jag inte vill ge mig in på något som jag inte klarar (igen).
*
Jag blir tokig... hur ska jag lyckas bestämma mig.
Ska jag gå den utbildning jag helst vill - och slita arslet av mig dag och natt för att lyckas?
Eller ska jag gå den utbildning jag tror med all säkerhet att jag klarar - men då känna innerst inne att jag bara "nöjt mig" .. på något vis...
*
*
*
Jag kommer hur som helst INTE lyckas med något utav det - om jag inte är redo att försöka!
*
*
*
/Mandy

VOV = Vänner Och Vandring

Hej hej mina damer och herrar
*
Är nyligen hemkommen från en mycket lyckad vandring. Är dock lite solbränd i nacken men allt gick väldigt bra ändå. Jag och pojkvännen har varit borta nu ett par dagar och gått, inte på Kebnekaise som vi först tänkte, men det var ändå en rätt jobbig tur vi valde. Det var mycket upp och ner, och dessutom väldigt brant samtidigt. Myggen gjorde oss sällskap tillsammans med alla förbannade myror. Usch, jag blir faktiskt förbannad när jag tänker på alla myror. Hela norrland är ju full av myror, i alla fall stigarna! Fullt med pissmyror. Som tur var fanns det inte en enda myra när vi kom lite längre upp på topparna, där vi dessutom tältade. Tur det!
*
*
Vet ni vad jag älskar med sommaren? Jag älskar att man kan vara ute på kvällarna mycket längre än på vintrarna. Eller... man kan ju alltid vara ute, men det jag menar är att det fortfarande är ljust och VARMT! Det gillar jag! Att ta vara på kvällarna, vara ute med vänner, grilla, ta ett glas rosé osv. Underbart!
I helgen ska jag på fest på Hotel Havsbaden i Grisslehamn och antagligen en sväng in till Sthlm också för att röja lite ;)
*
*
Visste ni förresten att jag ska flytta? Jag kanske redan har nämnt det? Det kommer att ske snart (hoppas vi). Närmare Sthlm blir det i alla fall, typ Kungsängen (inte längre bort från Sthlm än så). Kul va?
Ska bli kul att komma närmare mina 08:a vänner... haha
*
*
Två bilder från förra helgen på Åtellet i Norrtälje.
*
*




En drös med bilder från vandringen. Har sjukt många fler
men detta är vad ni får se idag i alla fall :)
Min pojkvän konstaterade (inte klagade) att jag nog hade
fotograferat varenda vattendrag vi gått förbi.
Så ni kan ju tänka er hur bilderna ser ur :P
*
*
*
*
/Mandy

Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0