Ice Patrol

Såg ett program om fartyget HMS Endurance.... Hur häftigt hade det inte varit att få segla med henne (trots alla haverier)!
Trots att jag inte har enorm erfarenhet av sjölivet så har jag åtminstone smakat på det. Och har man väl gjort det vill man gärna ha mer. Varför? Jo, havet bjuder på så mycket och så många äventyr. Det är en längtan inom mig som bara vill ut... Men samtidigt gör jag ingenting åt det, dels för att jag inte vill ge mig av och dels för att jag tvivlar på mig själv. Mest det sistnämnda.
Naket och ärligt sagt!

Kalas

Igår var det kalas här hemma eftersom jag fyllt år. Släkt och vänner var här från förmiddagen till sena natten och gjorde dagen oförglömlig. Trött och lycklig somnade jag igår och vaknade till ett vackert vinterland. Städade det sista från lördagen och tog en härlig promenad till Lillsjön och tillbaka med min kärlek.

Har haft en så underbar helg, den bästa på länge!!

Gjorde ett litet kollage av några bilder från igår - allihopa på mig och Jenna

Är så otroligt tacksam för att jag har så fin släkt och så fina vänner, och att så många kom och firade mig. Tack allihopa!

 

Min födelsedag

Hurra hurra hurra hurra!!!!
Idag är det min födelsedag, woohoo!
Firade den med att storhandla efter jobbet..... Slutade fyra idag så fick helt enkelt passa på. Så med andra ord blir det inte så mycket firande idag. Men på lördag kommer lite släktingar och några vänner förbi, det ser jag fram emot. MYCKET!
Snart ska jag och min kärlek äta middag och sen ska jag måla klart trappjäveln hemma.... Efter att ha grundmålat den två gånger är jag rätt trött på penslar och färgklickar överallt. Som tur är målade jag halva trappen igår med den slutgiltiga lackfärgen, eller vad det är. Så, tredje lagret gillt helt enkelt.
Kram på er, hoppas ni haft en bra dag!
/Mandy

Söndag

God morgon!!
Frukosten är avklarad och nu ska jag ner i förrådet och hämta upp julkartongerna. Nu ska allt bort! Tomtar och sånt är redan nedpackade men adventsstjärnor och ljusstakar packas ner idag.
Shoppade lite vårinredning igår, en ljus pläd till soffan och nya kuddöverdrag, glasvasar att lägga dekoration i (eventuellt) och en ny lampa till köksfönstret.
Grundmålade klart trappen igår så jag tänkte kanske börja måla med den slutgiltiga färgen idag.

Hoppas ni får en härlig söndag. Kram
/Mandy

Hell-vete i en säck!!

Vaknade av pojkvännens väckarklocka
Var pigg men somnade om en timme
Min väckarklocka ringde
Vaknade med huvudvärk och var trött som satan
Dagen gick
Och huvudvärken stannade kvar, lite dovt
En timme innan hemgång från jobbet kom huvudvärken tillbaka
Nu ligger jag i soffan hemma - däckad av denna huvudvärk

Skitskitskit!!! Helvetets påfund det här med huvudvärk! Försvinn!
Typ så känner jag, men hoppas ni haft en bra dag.

Kram
/Mandy

Fix

Målar och målar. Snart är hela trappen grundmålad en gång. Wooho!

Inatt var det krig!!

Hej hej
Vilken fantastiskt fin dag det är, så soligt och ljus! Perfekt dag för utomhusaktiviteter - om man nu ska göra sånt!

Inatt drömde jag en så sjuk dröm, i och för sig är alla mina drömmar sjuka, men det märkliga är att jag kommer ihåg allt. Jättetydligt! Varje gång!
Inatt var det krig i skogen, men allt började med att jag och mina föräldrar skulle sno en gran. Men Peter Stormare kom på oss. I samma sekund som han jagade oss stod jag i en skogsby, där jag bodde. Alla arbetade och gjorde vapen i form av pilbågar och liknande - soldaterna var på väg, snart var det krig. En stund senare var det "ta så mycket godis du kan på en minut" i en liten affär, som konstigt nog låg i skogen. Jag och mamma var där och roffade åt oss för att sedan dela ut detta till alla i byn. Strax därpå kom soldaterna, dom stormade oss och vi var chanslösa, men vi kämpade. Många flydde in i ett stort timmerhus med källare och några stannade kvar ute för att slåss. I källaren hade jag och en kvinna gömt ett spädbarn och i hopp om att hon inte skulle hittas gick vi upp igen. Jag såg soldaternas röda pilar flyga kors och tvärs, en av dom träffade en ung kille. Han drog ut pilen ur sitt bröst och högg den i närmaste soldat innan han vinglade till och stupade. Soldaten dog inte så jag sprang fram, drog ut pilen och högg den i hans bröst tills också han stupade.
Vi kunde inte ta tillbaka vår skogsby, dom få som var kvar i byn flydde till skogs precis som de anda redan gjort.
Jag sprang ner i källaren för att leta rätt på spädbarnet. Hon låg tyst och stilla kvar i sin vagga så jag tog alla filtar jag hittade och svepte in henne. Sen sprang jag det fortaste jag kunde med babyn i famnen, jag sprang tills jag kom till..... en galleria...(?)
Babyn var borta och istället sprang jag och min syster rakt igenom gallerian för att komma till bussen. På vägen passerade vi en inredningsbutik och jag snodde med mig en pläd, den skulle värma oss om vädret blev kallt.
Väl ute var det full rusningstrafik och vi fick skjuts av en renhållningsarbetare till bussen. Min syster och jag var utmattade, utan skor och med smutsiga kläder såg vi bussen komma. I samma stund kom även min bror, han också utmattad men med ett barn i famnen. Det var spädbarnet som JAG tidigare burit på, men nu var hon helt plötsligt i fyraårs-åldern och hängde i min brors famn med trasiga och smutsiga strumpbyxor och en kortärmad tröja.
Jag tog barnet i famnen och istället för att ta bussen gick vi mot ett trist och grått lägenhetsområde, där vi tydligen hade bott tidigare. Min bror, min syster med hunden Harry i famnen, och jag med den fyraåriga flickan.

Slut på drömmen!
Hur sjuukt är inte detta?

Ha en bra dag allihopa!
/Mandy

Husmanskost!

Heej
Gjorde ett ärligt försök att ta mig upp tidigt i morse - men förgäves. Förstår inte hur jag ska orka ta mig upp till jobbet på måndag när jag är så här trött. Det märkliga är att jag faktiskt varit en morgonpigg människa tidigare.... förstår inte vad som hänt!

Har maskerat trappen idag i alla fall, så i morgon kanske jag ger mig på att slipa den, sen kan vi äntligen måla. Trappmålandet har varit ett projekt i flera månader nu, äntligen har vi kommit igång.

Nu blir det husmanskost!
Köttbullar, potatismos, lingonsylt, och mjölk att dricka!
Mumms.... Var evigheter sedan jag åt detta!

 

Kroppsfixering på hög nivå!!

Halloj
Ligger återigen i sängen och försöker vara trött - hopplöst när man vänt på dygnet. I morgon ska vi i alla fall göra ett försök att gå upp tidigt och ta oss till simhallen, måste ju komma igång nu.
Fantiserar i mitt huvud hur jag hittar motivationen att träna och äta rätt och hur lycklig jag sedan kommer att bli när jag ser resultat. Jag har ingen målvikt eller liknande, har inte vägt mig sedan hälsokontrollen i ettan på gymnasiet tror jag. Jag litar på att när jag känner mig bekväm "i kroppen" så har jag nått mitt mål. Rätt eller fel?
Sjukt hur kroppsfixerad man kan vara, men är man inte nöjd får man se till att bli det - träna eller lev med det!

Lägger upp lite bilder som jag hittade, gömda och glömda, på ipaden... Bara för att...!

Heminredning

Ligger i sängen och spanar på Google efter inredningstips. Dock är vårt hem redan inrett och fint, men ibland vill man ha något nytt och fräscht som piffar upp. Bara för att få lite förändring...och för att det är riktigt kul!

Här är några härliga bilder jag hittade på Google:

Besök!

Hej på er!
Och gott nytt år!
Nu är det nytt år och nya tag som gäller. Jag har lovat mig själv, liksom många andra så här års, att börja träna ordentligt igen. Det behövs verkligen nu!

Igår kom hunden Harry till oss, han ska vara här ett par dagar bara för att det är så mysigt. Synd att det är så tråkigt väder, nu när jag tänkt gå långa promenader i skogsområdena häromkring.
Ha en bra dag allihopa. Kram
/Mandy

Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0