Sö(m)ndag

Hej på er

Vi är nyss hemkomna efter ett dygn i Roslagen, hos min syster. Vi sov över lör-sön så barnen har busat järnet. Det är så kul att se dem tillsammans.

Nu sover Isak och jag ska packa upp väskorna. Sen blir det diverse trädgårdsfix. Alla plommon som fallit ner på gräset ska plockas upp (blir en enda sörja under trädet annars), och om vi orkar kanske vi börjar beskära några av fruktträden. Har inte stenkoll på hur och när dom ska beskäras egentligen. Men oavsett måste vi beskära några rätt hårt eftersom dom fått växa som ogräs tidigare.
Det blir en kul utmaning!

Jag och Harry igår.

2-åring

Imorse för två år sedan föddes vår lilla Isak. Kan inte förstå att tiden går så fort. Han är en så klok och fin kille, så påhittig och busig.

Imorse firades han med sång och paket på sängen. Ikväll ska vi äta hemmagjord pizza, det gillar han.

Min stora kille. Han kommer ändå vara mammas bebis, föralltid.

75% och snart semester

Från och med i morgon går jag ner i tid. Jag ska jobba 75% så att jag kan hämta Isak tidigare om dagarna. Det känns faktiskt jättebra. Han har det bra på förskolan, men det märks att han blir trött av att vara där. Så jag tror kortare dagar blir bra.

Om tre veckor åker vi dessutom till Marbella i Spanien i tio dagar. Det var ett tag sedan vi bokade resan nu, men jag är såå glad att vi gjorde det. Sista veckan på sommarsemestern gick ju åt till att flytta, och sedan dess har vi nog grejat med något här hemma varje dag. Det är visserligen roligt att få fint hemma, men det ska också bli skönt att åka bort och bara vara.

Det blir ju Isaks första utomlandsresa, och vår första resa med barn. Jag är inte så nervös. Men funderar på vad man borde ha med sig. Är det något speciellt?
Jag har tänkt ladda paddan med filmer inför flygturen, och köpa hörlurar för barn. Solkräm, hatt och uv-dräkt ska såklart med, även om det inte är lika varmt som i juli. Men vad mer? En väska med lite leksaker i, till flygturen. Men sen vet jag inte. Har ni några tips?

Fredag

Trots att jag vabbat en febrig kille mån-ons och bara jobbat två dagar denna vecka, så är det ändå skönt att det är helg nu.
Gårdagens jobbdag var visserligen väldigt bra, med lagom patientflöde. Men idag var det svettigt. Dock flöt allt på väldigt bra ändå. Hade riktigt bra teamwork med undersköterskan jag jobbade med. Sånt är härligt!

Slutade 14 idag, och väl hemma tog jag och Isak cykeln till lilla livs-butiken här i närheten. Vi köpte lite fredagsmys. Isak fick en Festis som han ville dricka när vi cyklade hem. Slutade med att han tuggade på sugröret och spillde ut halva festisen. Så kan det gå.

I helgen ska vi fixa lite smått och gott hemma. Projektet med att få bort alla maskrosor fortsätter. Vi ska köpa några tavellister, ny postlåda och div andra saker. Det blir spännande.
Men mest ska vi vara hemma, hela lilla familjen. Det ser jag fram emot.

Forest flora

Ni vet åkpåsar, som man har till barnvagnar på vintern? Vissa är fullkomligt galna och köper nya modeller och mönster på dessa titt som tätt. Eller andra vagnaccessoarer för den delen... för att inte tala om barnvagnar.
Jag ser mig inte som barnvagnstokig, och jag suktar heller inte efter den senaste accessoarer till vagnen. Men jag börjar sakta förstå en del av tjusningen med allt detta ändå. Det är inga galningar som håller på med detta, det är ju lite mer som en hobby.

Trots allt så har vi fyra vagnar hemma, i olika modeller. Men jag börjar bli sugen på en till. Även fast den inte skulle komma till så stor användning just nu.

Vad det gäller just åkpåsar så köpte vi en vanlig, 400-kroners-åkpåse till Isak när han var bebis. Den dög bra. Sen kompletterade vi Buggaboon med en åkpåse i samma märke, för passformens skull och för att ha en lite varmare åkpåse.
Numer används inte buggan så mycket. Närmare bestämt ingenting. Den nya vagnen vi köpt för ett tag sedan, som är lite smidigare, används hemma och när vi åker bort. På promenader tar vi terrängvagnen eller springcykeln.

Så fick jag ett mail om 15% rabatt på åkpåsar och kunde inte låta bli att slå till på en. Jag har fastnat för Elodie details åkpåse, Forest flora. När sambon såg den utbrast han "Jag förstår att den var på rea!". Haha... Den föll honom tydligen inte i smaken.
Men det är nog så det är med just denna åkpåse. Antingen hatar man den, eller så älskar man den.

✨Nya inlägg✨

Hej kära läsare, nu är jag tillbaka. Det har varit en tid då jag inte känt för att skriva. Det fanns för mycket att berätta om, och jag kände inte att det fans tid att skriva ner allt. Så det blev ingenting istället. Men nu börjar jag känna att jag kan sortera livet, och bloggandet, lite bättre. Så förvänta er tätare uppdatering än de senaste veckorna.

Vi har boat in oss rätt bra i nya huset. Isak har fått en stor säng, en 120 cm bred. Vi har köpt en ny fåtölj, nytt matbord, ny hallinredning och ny tv. Plus lite inredningsprylar.
Vi har fortfarande saker kvar på "att-köpa-listan", men vi betar av den då och då. Bland annat ska vi köpa en studsmatta till Isak (passar på när det är höstrea), och en fåtölj till vårt sovrum. Det ska bli en liten läshörna där, bland annat.

Tomten är faktiskt underbar (förutom maskrosorna som jag fightas med). Vi har många fruktträd. Både äpplen och plommon i olika sorter, päron och vinbär. Jag är väldigt ivrig att få börja med planerna vi har för tomten (ordentligt vedskjul, bastu, sandlåda och pallkragar). Men det blir nog inte förren i vår allt sånt drar igång. Spännande!

Nu ska jag lyxa till det med lite äppelpaj, på egna äpplen (löjligt stolt, men det får man väl vara i början?). "

Ha en fin kväll!

Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0