Njutbart

Något jag verkligen uppskattar är att ta en skogspromenad, framförallt med familjen i skogen kring barndomshemmet. I alla mina levnadsår har skogen varit en viktig del, där har jag sjungit, skrikigt, lekt, sprungit och busat. Oftast med en eller flera hundar vid min sida. Skogen tar fram roliga minnen samtidigt som den är med och skapar nya, och den är alltid full av liv!

Detta berg kallar vi 'Platta berget', idag åt vi lussebullar och drack varm choklad där. 


Plädgalen

Ja, det blev en kort visit på Mio. Köpte två plädar som var nedsatta till halva priset, en av dem ser ut som den på bilden nedan och den andra är likadan fast tvärt om med färgerna - alltså vid med smala blåa ränder. 
 
 


Skippar kaoset

Det är precis som det brukar, när man äntligen är ledig och börjar slappna av så blir man sjuk... eller som i mitt fall - förkyld! Nyser och har fruktansvärt ont i halsen, hoppas det går över lika fort som det kom.

Mellandagsrean har ju dragit igång och visst blir man lite sugen på att ge sig in till stan och fynda, men i år avstår jag för jag orkar verkligen inte trängas med en miljon andra människor. 
Däremot besökte jag en butik som ligger långt från andra klädbutiker och där shoppingruschen inte alls var lika galen - nämligen Edblad & Co. i Grisslehamn. Fyndade ett par svarta byxor med dragkedja baktill istället för där fram, en kofta och en liten jacka. Jackan kan användas både inomhus och utomhus (när det blir lite varmare).

I morgon kanske jag samlar krafter och åker till Mio en sväng, men vi får se. 

Trevlig helg!



Traditioner

Julafton har passerat för den här gången.
Vi började gårdagen med att äta kakfrukost som är en tradition från mammas sida, och förr fick man bara äta kakor men numera finns det julbröd och goda ostar till. 
Sedan var halva familjen ute på en skogspromenad och när vi kom tillbaka förberedes det sista inför julbordet som vi brukar äta vid ett. Därefter tittade vi på Kalleanka, öppnade julklappar och mot kvällen åt vi gröt. 
Precis som vi brukar! 


Så här såg min julklänning ut som jag köpt på Zara. 




God jul

Nu är det äntligen julafton! En dag fylld med kärlek tillsammans med familjen. 

Så här ser en del av dukningen ut till dagens julbord!



Granen

I vår familj har vi som tradition att klä granen tillsammans dagen före julafton. Så här fin blev den i år! 



I väntans tider...

Ja, jäklar vad hösten och första delen av vintern har gått fort... 
När jag bloggade sist hade två nya kurser börjat,  VFU3 och Specifik omvårdnad 2, och nu när jag skriver är en av dessa avslutade. Jag gjorde min sista praktikdag (för den här gången), med inriktning på datortomografi, i fredags. Så nu är jag ledig fram till den 9:e januari om jag inte minns fel. Superhärligt!

Nu är det snart julafton och alla paket är inslagna. Jag hade en vision om att alla paket skulle gå i silver i år och blänka fint under granen, men när tre paket var inslagna rev jag upp allt och började om. Jag kände mer för något lugnare och rejält, så istället blev nästan alla paket inslagna i en mustig röd färg med brett silvrigt band. Det blev snyggt!

Idag har jag och mamma börjat förbereda maten inför julafton, jag har ju aldrig varit speciellt duktig i köket men med stigande ålder (inte för att jag är kvinna) känns det mer som en plikt, eller kanske fin tradition, att jag kan laga och förbereda alla maträtter som krävs för ett komplett julbord. Därför övar jag för fullt nu. 





Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0