Trettiofem grader

Hej på er!

Jag sitter (äntligen) på pendeln. Tog ledigt idag för att fixa en rad ärenden i stan, men blev under morgonen riktigt yr och lite illamående. Så fort jag gick eller gjorde något kändes kroppen trött och slö, som den gör vid feber.

Mun-/armhåletempen visade 35,3 grader så jag har ju en lite låg temp. Men det är inte första gången.

Anledningen till allt detta tror jag beror på att jag hostat lite i några dagar, det är nog bara en liten förkylning som spelar mina balansorgan ett spratt - därav yrsel och illamåendet. Tog receptbelagd hostdämpande medicin igår (men "råkade" överdosera 2ml, hoppas det inte gjorde något).



Fint och fuktigt

Glad midsommar vill jag börja med att säga!

Här där jag firar, på en ö, har solen lyst varmt på en klarblå himmel hela dagen. Midsommarstången kläddes fint med mycket lönn och i sista sekund, innan grannarna kom över på ett par glas och lite mingel, slängde jag ihop en krans med vita blommor och gröna blad.

Nu är det grilldags på bryggan. Det har mulnat på och det både syns och känns att det är fuktigt i luften, mitt hår har nämligen ställt sig åt alla håll och får mig att lika en fågelunge.

I morgon tar vi båten över fjärden till bilen, sedan är det dags att gå på bröllop - igen! Så roligt och spännande!

Ha en fin kväll!

Stolt pensionär

Var inne på Chili i Barkarby idag och fastnade för dessa otroligt söta skålar, eller pensionärs-skålar som sambon kallar dom pga mönstret.
Jag stod och vände och vred på dem i evigheter och funderade på vad mycket olika saker man kan ha i dom. Frukost-filen, godis, såser, jordgubbar och glass...

Innan vi gick var sambon så otroligt gullig och köpte fyra stycken åt mig, gissa om jag blev glad!

Hårda skor!

Fick för en tid sedan hem nya skor (som jag visade här på bloggen). Jag har använt det ena paret en gång och på lördag blir det premiär för de blåa (som syns på bild här nedan).

Problemet är att de är rätt hårda fortfarande, så som nya skor kan vara, men jag har försökt att gå in dem lite här hemma. Tyvärr blir det ju inte riktigt samma sak att trippa på tå inne som att gå på skrovlig asfalt eller värst av allt - kullersten.
Så vi får se hur fötterna klarar sig, vill så gärna ha dem till min blåa nya långklänning. Det skulle bli perfekt till helgens bröllop.

Jag ska övningsgå lite till här hemma ikväll, och även öva på "slottsdansen" som gäller för helgens slottsbröllop.

Håll tummarna att jag inte snubblar på klänningen när det väl är dags!!

Bästa kombon!

Det bästa med att plugga hemma är att man kan bestämma över sin egen tid. Jag kan ta pauser när jag känner för det, tvätta under tiden jag pluggar och bryta i lagom tid för att laga middag.

Det är inte alltid lätt att fokusera och bara plugga, om det är någon som lätt distraheras så är det jag. Framförallt när vännerna hör av sig och vill träffas. Jag tycker att jag är rätt duktig på att hålla mig hemma när jag måste plugga, men ibland hår det inte att låta bli att smita iväg en stund.

Det där med att prioritera får man nog träna på, i alla fall jag.


Nu har jag i alla fall lyckats tvätta upp vartenda litet plagg i tvättkorgen, även lakan och handdukar. Löjligt hur glad man klan bli över en sådan sak. Uppdraget slutfört!


Nu blir det plugg ett par timmar till!

Bästa inflyttningspresenten

Augusti 2011 gick flyttlasset till Kungsängen, i inflyttningspresent fick vi bl.a. en hink tvättmedel.
6,2 kg: upp till 200 tvättar - står det på hinken.
Sedan vi flyttade hit har jag köpt tvättmedel en gång, och det var när jag köpte en hink till - där nu endast 0,75 liter återstår.
I stora drag har jag tvättat 400 tvättar (12,4 kg tvättmedel) sedan augusti 2011. En hink räcker alltså nästan ett år för två personer som tvättar ofta.


Det är vad jag kallar en sjukt bra inflyttningspresent!

Telefonnummer till hälsa

Läste precis en liten fyndig faktaruta i en av mina läroböcker (Medicinboken).
Telefonnummer till hälsa stod det, och genom att försöka "leva" efter telefonnumret så kan man förebygga en rad sjukdomar, bl.a. arteroskleros (som i sin tur kan orsaka ex hjärtinfarkt).
Otroligt fyndigt!

Fint från...

Inredning... Jag tröttnar aldrig!
Allt på bilderna under är från Hemtex.

Svansen och jag

Äntligen får jag träffa Harry igen, och jag tror han är glad att se mig också.
Varje gång vi är tillsammans går han efter mig som en svans, överallt. Helst vill han ligga på mig i soffan, men det blir rätt bökigt efter en stud....
Men ååh vad gosigt det är med hundkärlek...

Ta kommandot och bete dig som folk!!

Det debatteras dag ut och dag in just nu om skillnaden mellan män och kvinnor i samhället. På olika sätt och i olika forum kommer det hela tiden upp nya saker som "kränker" eller "diskriminerar" det ena eller det andra könet.
Det känns som en trend just nu, att komma på så många olikheter mellan könen som möjligt och sedan försöka bryta ner dem för att göra oss allt mer lika, eller "jämställda".

Att han och hon ska bli hen är inte alls en trend jag tänker följa, jag tror inte på ett ord för oss alla.
Jag förstår inte varför vi måste sträva efter att vara så lika eller ha det så lika? I dom flesta fall tror jag att vi får det vi jobbar för, om vi utbildar oss, jobbar hårt och är ambitiösa får vi nog en lön därefter - oavsett kön!
Om vi tar kommandot över våra liv och bestämmer oss för att vara lyckliga och satsa på våra mål så tror jag också att många av oss kommer nå dom.


Vad gällande upploppen härom veckan...
Att kasta sten, bränna bilar och härja runt är enligt mig helt fel väg att gå för att få fram ett budskap eller försöka påverka.
Det är aldrig okej att förstöra och vandalisera, aldrig. Men det är alltid okej att debattera och argumentera sakligt!


Det är dags att öppna ögonen, skärpa till sig och bete sig som folk! Forma drömmar och mål, och till sist: sluta vara så lättkränkt och skylla sin egen situation på andra. Se till att påverka, men gör det på ett smart sätt!

Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0