Mörk morgon

Hörde innan jag somnade igår att det regnade ordentligt, och när rullgardinen åkte upp i morse var det fortfarande grått och mörkt.
Tände lite ljus till frukosten och mysfaktorn steg genast.

Nu ska jag till Sollentuna centrum en sväng :) Ska bland annat köpa en större almanacka för den jag har nu är rätt liten.

Sen kväll

Ligger i sängen och tittar på semesterbilderna från Spanien. Önskar vi kunde få den typen av värmande sol lite oftare!!
Noterade också att jag var liite brunare på dom bilderna, inte superbrun för det blev jag inte, men brun. Och nu känner jag mig vintervit igen så i morgon tror jag det blir en sväng till solariet, bara för att få känna lukten av solbränd hud. Ni vet sån där härlig lukt av bränd råtta som man så fint luktar när man kliver ur ett solarium.

Ni förstår att jag skojar lite va?? Bränd råtta luktar nog inte så gott och känns inte trevligt mot djuret heller...;)

Nytt i fönstret

Det ser så hemtrevligt ut med blommor så jag var bara tvungen att köpa med mig en hem när jag var och snabbhandlade nyss. Här hemma finns det redan en del blommor men just i detta fönster saknades det en. ;)

Lägger också upp en bild på nya byxorna och linnet som jag köpte igår.

Det hettade till på balkongen

Sitter och dricker kaffe och solar på balkongen.
Slog upp ELLE och fick syn på Joel Kinnaman... Jag har ärligt talat aldrig förstått hur folk kan vara så galna i honom, det pratas om att han är så otroligt snygg och läcker. Jag har bara tyckt att han är... okej. Snygg men inte SÅ snygg!

Men i nya numret av ELLE har dom ju lyckats plåta honom från en ganska bra vinkel... kan man ju säga!

Försov mig!!!!

Hej hej
Skulle iväg tidigt i morse på ett ärende och hade därför ställt klockan på 05.30. Jag skulle ta bilen hemifrån 06.30 men vaknade av mig själv och anade genast att något var fel. Kollade klockan och såg då att den var 06.15 !!!!!!!!
Jag hade försovit mig, grovt! Jag försover mig aldrig, ALDRIG, men nu hade jag bara EN KVART på mig att bli klar!

Jag går gärna upp tidigt bara för att ha MIN tid på morgonen, jag vill duscha, fixa mig, klä på mig och äta frukost i lugn och ro.
Men i morse fick jag bara slänga på mig kläderna, rafsa till håret och dra på mascaran, fort fort!
Frukosten skippade jag men kom ändå iväg fem minuter senare än jag tänkt, helt okej ändå för att vara en första gångens "försovare"... Typ...Haha

Nu är jag hemma igen men ska iväg lite senare till Dermisensual på Birger Jarlsgatan och färga ögonbrynen och fransarna. :)

Härlig eftermiddag!

Efter att jag registrerat mig på skolan tog jag pendeln till centralen och gick en sväng på stan! Shoppade lite som kontrast efter min sjuka nervositet på förmiddagen (visar kläderna i morgon).

Det finns ju alltid en anledning till shopping, eller hur ? ;)

När jag kom hem kraschade jag på soffan en stund innan jag åkte och handlade. Sen kom en vän över på fika en lååång stund och vi hade otroligt mycket att prata om, som vanligt. Jag har verkligen helt fantastiska vänner. <3

Fick en supersnygg bukett blommor av henne också. Verkligen speciella blommor, men sjukt fina. Måste köpa sånna oftare!

Skoldags

Japp! Nu är det klart! Nu har jag registrerat mig på skolan och fått ett schema. Nästa vecka börjar jag en utbildning på tre år, till Röntgensjuksköterska!

Jag är så otroligt spänd och ser verkligen fram emot det.
Det här tror jag kommer bli en kul resa!

God morgon

Nu ska jag ta pendeln till Karolinska Institutet i Huddinge för inskrivning.
Skolan börjar egentligen nästa vecka men första inskrivningen är idag.

Av någon anledning är jag jättenervös. Varför vet jag inte, men förväntningarna är höga och jag vill göra ett gott första intryck. Jag vill framstå som en glad, smart och trevlig tjej, tror ni jag lyckas?
Tiden på skolan kommer ju göra att det jag beskriver reds ut automatiskt, är man en trevlig person kommer det ju fram...

Jag har inte berättat vad det är jag ska plugga till va?
Lovar att berätta senare!

Kram på er

Visste ni att...?

Några av er kanske vet.
Några av er kanske vet, men har glömt.
Några av er kanske inte vet alls.

När jag var i tidiga tonåren piercade jag naveln, fyra gånger. Ett hål uppåt (som man brukar), ett neråt och ett åt varje sida.
Det där med att ta hål var en slags sysselsättning som jag fortsatte med sedan, fast själv. Jag tog hål högst upp i örat själv och även i tragus (som också är en del av örat), i läppen men den tog jag ur efter ett par dagar och sist men inte minst i huden mellan tummen och pekfingret. Det sistnämnda gjorde så ont efteråt att jag vaknade på natten av det, då tog jag ur den också.
Aldrig använde jag mig av nål, is eller vad man nu kan ha. Bara ett örhänge.

För mig är navelpiercingarna ett minnen från tiden i mitt liv då jag vägrade vara som alla andra. Jag ville ha en navelpiercing men inte bara EN, för det hade ju alla andra. Det där med behov av att sticka ut hängde såklart ihop med en rad av saker, men det är en helt annan historia.

Jag har funderat många gånger på att ta ur dom den senaste tiden, men det skulle kännas så tomt utan. Min mage är liksom inte MIN mage då, men samtidigt känns det som en tid i livet jag passerat för länge sedan. Det är dags att släppa taget helt och gå vidare.

Skogens skatt

Syrran och jag gick ut i skogen för att leta lite svamp.
Och trots att vi hade väldigt lite tålamod när myggen attackerade oss så hittade vi i alla fall två bajspåsar med svamp.
Ja, i vår familj plockar vi inte i korg, för den är ju aldrig med när man hittar något. Istället har vi letat i fickorna efter något att lägga svampen i och då har alltid någon av oss hittat en hundbajspåse. Funkar lika bra! :)

Kryddig

Tänkte lägga upp en bild på dagens middag.
Wokade grönsaker med kyckling och en kryddblandning från Santa Maria + plus en light crème fraîche.
Så enkelt men sååå gott!

Stadsliv

Hej hej
Hunden Harry och jag tog pendeln in till stan och träffade en vän som jag lärde känna på gymnasiet. Vi hittade varandra direkt när vi började och efter det har vi hunnit göra mycket tillsammans.
Vi brukar alltid gå en sväng på NK så efter en fika på Cofi på Birger Jarlsgatan gjorde vi det även denna gång. Harry är inte så van att vara i stan så han blev lite stressad först. Men efter att ha bajsat i Kungsträdgården och gått runt en stund så började han slappna av. Men bäst trivdes han inne på NK och i Sturegallerian, där var det lugnt och skönt.

Vi hann inte mer än komma hem innan det var dags att byta om för en PW med en väninna, som också bor här i Kungsängen. Det spöregnade på oss sista biten så både Harry och jag tog en varm dusch när vi kom hem sen.
Nu ligger vi båda under varsin filt i soffan och tittar på Room Service med tända ljus runt om. MYS!

Pick-Nick

Heej hej
Åh vilken fantastisk dag det har varit!
Åkte iväg till Norrtälje för att träffa älskade Jenna, och tillsammans hade vi en jättemysig picknick med jordgubbar, melon, 70% choklad, saft (utan kalorier och utan tillsatt socker), kaffe och wilmas knäckebröd kryddad med rosmarin. Mummms!
Hade köpt med mig lite skvallertidningar också, så vi låg och myste i solen i flera timmar. Vi hade hittat en liten gömd vik så när solen stekte som allra mest kunde man ta av sig lite och sola en stund. Glömde ta med badkläder men det spelade ju ingen roll! :)

När myrorna hade letat sig upp på filten och blivit alldeles för många packade vi ihop och gick en vända på stan. Såg att H&M hade bytt ut sommarplaggen mot varmare höstkläder, så snart måste jag nog in till stan (Sthlm) och shoppa lite nytt och fräscht till hösten. :)


Kram på er

Den låånga historian om...

Den långa historien om.... mitt knä! ;)

Jag lärde mig åka skridskor och inlines fort som liten, och varje vinter och sommar övade jag. Jag blev inget proffs men för att vara relativt självlärd så var jag bra, bra på att hålla balansen, stanna, och svänga snävt och tvärt om så behövdes. Men sedan sommaren 2007 har jag knappt rört en skridsko eller stått på ett par inlines, trots att jag tycker det är jättekul och bra träning.

Den sommaren åkte jag inlines en kväll, som vanligt, men fick grus mellan hjulen och det tog tvärstopp! Jag ramlade och skrapade upp mer än halva högerbenet på utsidan och slog i knät rejält. Det såg ut som om någon rispat knät med en gaffel, hårt och djupt och det blödde fruktansvärt mycket. Yttersidan på benet var som ett stort köttsår, vätskande och blödande, och själva skon hade rivits upp och gått sönder! Det var en stor skada för mig, jättestor, och fortfarande min största kroppsliga skada.

Det gick inte att tvätta såret när jag kom hem för smärtan var för stor när vattnet nuddade benet, så dagen efter åkte jag till sjukhuset och fick benet rengjort där. De pumpade i mig smärtstillande innan, spruta efter spruta gav dom mig eftersom det gjorde så ont. Det var asfalt i det stora köttsåret sa dom och helst hade dom velat skrapa med en rotborste för att få bort det, men istället tog dom en tandborstliknande pryl och skrubbade. Det gjorde sååå ont! Efteråt kräktes jag som ett djur, hela kvällen tills jag somnade.

Detta var innan midsommar det året och jag skulle åka på festival två dagar senare och därefter direkt utomlands en vecka. Jag var tvungen att få benet omlagt varje dag och jag fick absolut inte bada med såret.
Läkaren sa dessutom att om jag ville minska risken för pigment-förändringar i huden så skulle jag ha benet täckt från sol även när allt hade läkt.
Jag gjorde faktiskt som han sa även om det var skittrist med ett bandage runt benet hela sommaren.

Idag syns det nästan inte men det känns desto mer.
Efter skadan fick jag en massa knäproblem som gör att hela knät värker så fort jag tränar kör bil (i en viss position) och när jag till exempel åker skidor och sitter i en lift (ja, det låter knäppt).
Röntgen och magnetröntgen visade ingenting då när jag kollade upp för ett par år sedan, så då struntade jag i det.

Eftersom jag inte tränat så mycket på ett tag nu så har jag inte heller känt något i knät, men nu när jag är igång igen så fick jag till och med rota fram ett knäskydd. Det hjälper oftast i början men efter mycket träning knappt alls...



Kändis-face

Har ni sett serien Revenge?
Huvudkaraktären Amanda Clarke som låtsas vara Emily Thorne? En hämndlysten ung kvinna som mist sin far? Känner ni till det?

Har fått höra att jag är lik henne. Både till utseendet och till sättet litegrann.
Borde jag ta det positivt eller negativt? :P

Flugorna anfaller

Har precis klippt en himla massa gräs (tillsammans med tusen flugor) och spolat av altanen som var full med björkfrön. Nu tänker jag ta ett dopp i lilla poolen och sen en dusch!

Bättre bild

Här är lite bättre bilder på klänningen. Rött var det!

Röd

Smakar på beskrivningen "Sommarfärgen röd"....
Mjaa, varför inte?
Har på mig en röd klänning idag som jag tidigare bara använt em gång.
Röd är en rätt svår färg tycker jag, snygg men svår. Den är så mycket och tar så mycket plats.
(Kan visa en bättre bild på klänningen senare.)

Är hur som helst ute på en promenad med Harry nu.
Det är så otroligt skönt ute, varmt fast det är kväll, något som känns ovanligt för denna sommar.

Mitt liv som...

Mitt liv som moster är fantastiskt, och som om det inte vore nog med det så är jag faster och bonusfaster också.
Idag har jag umgåtts lite med min systerson, provade att ha honom i bärsele och kan lätt konstatera, än en gång, att barn är tusen grader varma. Man blir ju alldeles rosig om kinderna...
Men gosigt var det!

Tog mig i kragen på förmiddagen och sprang en vända, 5 km ungefär. Förr klarade jag upp emot en mil, lätt, men tränar man inte ordentligt på länge så tappar man ju allt!

Holk

För någon vecka sedan köpte jag en fjärilsholk på Grangården.
Man fyller den med bark och sen kan fjärilarna bo och övervintra där när det blir kyligare. Jag gav den till min mamma och pappa så dom kan ha den i trädgården, men innan passade jag på att måla den i samma färg som deras hus.
Här är en före-bild (som jag lånat från nätet) och en efter-bild.

Inredning

Jag fullkomligt älskar att köpa inredning till hemmet! Mest av allt gillar jag plädar, kuddar och ljus! Med dessa verktyg kan man förvandla ett rum från mysfaktor noll till hundra på en gång. Ljus passar till ALLA stilar. Två inredningsstilar som jag gillar, och gärna mixar lite, är new england style och marin inredning.
Hur som helst har jag precis lagt vantarna på två nya blockljus, som dessutom är väldigt speciella.
Dom heter GloLite och det udda och speciella med dessa är stearinet, om jag inte minns fel. Det är nämligen så att när man tänder ljusen så lyser hela ljuset upp, inte bara där veken tänds, utan HELA. Superfint vad jag förstår.
Dom är rätt dyra men ska ha lång brinn-tid. Visar er bild på mina när jag kommit på vart i hemmet jag vill ha dom, tills vidare får ni se två bilder jag lånat från nätet.

Kväll i skärgården

Åkte ut till sommarstugan för att äta middag med några släktingar. Det var nästan vindstilla på sjön och en rätt ljum luft, och när vi åkte hem höll solen på att gå ner. Fotade med mobilen och tyvärr blev det inte lika fint på bild som i verkligheten. Hoppas ni haft en bra kväll ni med!

Fiskben

Håret får en liten fiskbensfläta och favvoringen är på, från Edblad & Co.
Ikväll är enkelt också snyggt!

Mål?

Godmorgon
Är hemma i Kungsängen för andra natten i rad. När man har varit borta hela sommaren känns det nästan konstigt att komma hem, fast den känslan försvinner fort!
Tvätthögen hade inte slutat växa men nu efter 5-6 maskiner är allt borta utom något 30-plagg. Det är alltid dom som ställer till det, eller hur?

Var ute på en promenad med en vän igår. Vi kom överens om att peppa varandra ordentligt nu så vi kommer igång med träningen, igen.
Jag är absolut inte överviktig, men definitivt otränad. Och det märks på min stackars rygg som blivit alldeles svankig och öm, och dessutom känns det ju att man inte är lika "tight" som tidigare.
Har bara mig själv att skylla på, men nu ska jag i alla fall komma igång.
Så efter promenaden igår övade jag lite lyft-tekniker, eftersom ALLT gör ont i min rygg tills jag gör exakt rätt. Jag har inget viktmässigt mål, det har jag aldrig haft. Jag äger inte ens en våg!
Men när kroppen är stark och känns hälsosam, och när jag tittar mig i spegeln och är nöjd med resultatet, DÅ är jag nog nöjd.

Cruiser

Är på väg till Bromma Block för lite shopping. Har även varit en sväng i Huddinge för att kolla upp hur skolan ser ut som jag ska börja plugga på.

Festligheter

Idag är långklänningen på!

Mira

Äntligen!! Idag köpte jag ringen jag tittat på så länge, Mira ring från Edblad & Co. Älskar den verkligen! Pris: 399kr

Vill ha...

Inspiration från Zara! Vill väldigt gärna lägga vantarna på dessa....

Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0