Lexington

Om man någon gång får idétorka hur man ska bädda sängen så rekommenderar jag att googla Lexington. Dock blir man väldigt sugen på att köpa nya lakan, kuddar och överkast när man ser de vackra härliga bilderna. Ojojoj....
Här nedan är ett urval av fina saker från just Lexington. 



Turistat på Djurgården

Idag besökte jag Veterandagen som hålls av Försvarsmakten vid Sjöhistoriska museet, på Djurgården. Där kunde man titta på helikoptrar, olika fordon och annan utrustning. Det fanns även några båtar förtöjda längs kajen och en del tält med information av olika slag. Spännande!

Efter det blev det en fika i Kaknästornet, där har jag inte varit på många år. Jag har en otrolig respekt för höjder (lite höjdrädd med andra ord) så jag stod stel som en pinne medan hissen tog oss upp till trettionde våningen. När man ska åka så där många våningar oroar jag mig att hissen ska gå sönder och störta ner. 
Utsikten, väl däruppe, var i alla fall häftig - och värd hissturen. 



Ribbåt för nyfödda

Idag fick vi hem bebisens babynest, eller ribbåt som sambon kallar det.  Det är lite kul tycker jag för "nestet" ser ju ut som en liten ribbåt med de höga kanterna. Hehe

Jag beställde babynestet från milooo.se efter rekommendation från en vän. Vår modell heter 'Hjärtrud', eftersom det är små hjärtan på, och kom snabbt hemlevererat till dörren på bara några dagar. 

Jag var ju såklart tvungen att testa babynestet överallt hemma när det anlände - i soffan, sängen och spjälsängen. Det passade överallt kan jag meddela - tänka sig. 
Vagnen står fortfarande hemma hos min mamma och pappa, så jag får prova babynestet däri lite senare. Mysigt!

Än sålänge har vi bara lugna toner på bebissakerna. Men jag är säker på att det intrycket kommer ändras så fort det kommer lite leksaker i bilden. 
Vår bebis ska såklart också få ha sprakande stimulerande färger runt om sig, men inte på kläder och inredning - i första taget. 


Önskelista för huden

Jag har blivit lite sugen på att prova två hudvårdsprodukter från Elizabeth Arden. Den ena är en solkräm och den andra är en vårdande kräm.
Jag har aldrig testat någon produkt från det märket men har hört och läst att de skulle vara bra. Är det någon av er som har erfarenhet av Elizabeth Arden och produkterna?
Solkrämen ska tydligen vara bra och inte lämna en sån där blank och fet hinna efter sig, perfekt när man ska smörja in ansiktet med andra ord - för där vill man ju inte blänka precis. 
 
 
Här nedan är produkternas beskrivning - kopierat från KICKS hemsida. 
 
Eight Hour® Cream Sun Defense for Face SPF 50 - LÄNK
Elizabeth Arden Sun Defense är en lättviktig, olje-fria lotion som hjälper till att skydda din hud från sol exponering och ger dig fukt upp till 8 timmar. Det kraftfulla SPF 50 skyddar huden från farliga UVA/UVB strålar som kan orsaka solskada, skador på hudytan och för tidiga ålderstecken.
(Volym: 50 ml - 232,50kr)
 
Eight Hour® Cream Skin Protectant Fragrance Free - LÄNK
 
Eight Hour Cream Skin Protectant är den kultförklarade hudvårdsklassikern som lugnar, återställer och vårdar torr, sprucken hud. Gör hård hud mjukare, minimerar rodnad och motverkar mindre hudirritationer. Skyddar, lugnar och återfuktar huden. Hjälper torr hud och erbjuder anti-inflammatoriska egenskaper. Hjälper till vid mindre skrapsår och solsveda.
(Volym: 50 ml - 329kr)
 
 

Åt helvete med mamma-mode

Jag har ju skrivit lite om att jag ska på bal och bröllop snart, och därför letar efter en långklänning. Först hittade jag en blå, för icke gravida, men den var för liten. Sen hittade jag en gammelrosa, för gravida, men den satt dåligt och var för stor - så jag skickade tillbaka den. 

Jag hade verkligen ingen lust att beställa en för flera tusen men hoppet började ta slut eftersom jag inte hittade någon, MEN... Då hittade jag en begagnad mammaklänning som bara använts vid ett tillfälle, som jag köpte till halva priset. Den är en aning stor men med  det tillhörande bandet i midjan märks det inte.
Nästan alla klänningar jag hittat har varit i någon nyans av rosa, eller lila, och det var ju verkligen inte vad jag ville ha. Modellen på klänningen jag köpte nu har jag sett på nätet men bara i stark rosa färg, men tydligen fanns/finns den i andra kulörer också för jag lyckades få tag i en puder-beige. Toppen ju!!

Så här ser modellen på klänningen ut, 
fast min klänning är i puder-beige - inte ROSA som på bilden.
Den är från märket Mammalicious. 


Gissa pyjamas

Välkommen till pyjamas-djungeln!
Jag insåg nyligen att det är en mindre djungel det där med att välja rätt pyjamas till bebisen. Det kan ju egentligen vara strunt samma kan man tycka, men jag är en sådan som vill ha allt förberett och fixat - i minsta detalj.

En varm bebis kanske klarar sig med blöja och filt/täcke.
En "mellanvarm" bebis kanske nöjer sig med pyjamas med korta ärmar och ben samt filt/täcke.
Men en frusen bebis vill kanske hellre ha en pyjamas med långa ärmar och ben - som kanske till och med har inbyggda strumpor. Plus filt/täcke. 

Hur ska man veta?

Det är inte det att jag är orolig, det är snarare så att jag vill köpa allt i förväg - för att det är kul och för att det är skönt att ha det gjort. Men hur ska jag kunna lista ut vad vår bebis kommer uppskatta? Omöjligt!

Igår köpte jag i alla fall två pyjamaser på Kappahl med korta ärmar och ben (med dragkedja), men jag tänkte även köpa två med långa ärmar och ben (med knappar) lite senare.
Jag tror jag väljer bort pyjamaser med inbyggda strumpor, sålänge. 





En gräsänkas liv

Just nu är jag gräsänka. Dom tre värsta sakerna med det är:
1. Att laga mat och äta själv
2. Att spendera kvällarna själv
3. Att sova själv - det är nog det värsta eftersom jag alltid inbillar mig att det ska komma inbrottstjuvar då. 

Så för att dämpa allt det där trista har jag nu köpt en ny tidnig och en massa jordgubbar som jag ska avnjuta i solen hemma. Mysigt! 



 

Syrener

Vilken syren-dag jag har haft idag!
I morse när jag stod och väntade på bussen kände jag plötsligt doften av syrenblommor, det luktade så underbart gott. Sedan såg jag tre stora buskar med fullt utslagna syrener, det är väll ett säkert tecken på att skolavslutningarna närmar sig? Så härligt!

När jag kom hem slog det mig att vi åtminstånde har en syrenbuske på en liten kulle intill. Så jag gick dit med säckatören och snodde med mig fyra små kvistar hem, tjuvigt av mig, men såå fint att ha i en liten vas hemma. 

Resultatet ser ni här nedan, tillsammans med några andra bilder jag tog alldeles nyss på vårt fina hem. 



 

Cravings

Vissa får ju rejäla cravings under graviditeten, men hittills har jag nog inte fått några. Däremot är jag mer sugen på vissa saker i perioder, och när jag blir sugen då blir jag visserligen väääldigt sugen. Inte galet sugen - men nästan. Det är kanske det som räknas som craving? Hmm...?

I början av graviditeten (ve 7-12) mådde jag ju rätt illa, men när jag väl kunde äta något så fick det gärna innehålla köttfärs. Jag var nämligen sugen på allt som innehöll köttfärs då, hamburgare, spaghetti och köttfärssås, lasagne, tacos osv.

Suget på köttfärs försvann med illamåendet och nu kan jag äta det som vanligt, någon gång då och då.
Däremot har suget på mjölk ökat de senaste veckorna. Jag har alltid älskat mjölk men nu dricker jag det mer än någonsin. En kväll förra veckan öppnade jag kylen för att ta fram lite mjölk, jag var så himla sugen, men då var den slut. Jag blev helt förtvivlad och arg, så stackars sambon fick nog höra ett och annat mindre trevligt. Stackar'n!

Innan mjölk-suget kom åt jag ofta gröna äpplen (många), sen tröttnade jag på det och började äta vattenmelon ett par veckor. Nu har jag övergått till jordgubbar! Bara lukten på dem gör mig galen!
När jag köpte jordgubbar första gången för i år så var det inte alls planerat, jag skulle handla lite småsaker på lilla ICA i Norrviken och rusade fram till ostdisken. Men på vägen kände jag doften av jordgubbar, jag minns hur jag tvärstannade, sniffade högt som en hund och vände och vred på huvudet hastigt (nästan stressat) för att lokalisera VAR jordgubbarna fanns. Jag slängde ner korgen i golvet och rusade fram till jordgubbarna för att plocka på mig en förpackning, som om dom skulle ta slut om jag inte skyndade mig. Dom smakade lika gott som dom doftade kan jag säga!



Dagens 'To do'

Idag har jag ingenting schemalagt i skolan, så jag ska vara hemma och fixa med lite smått och gott. Här är dagens 'to do': 



Röd och blå(st)

Idag har vi haft en riktigt härlig dag i sommarstugan. Det har ju varit så fint väder, förutom att det blåste rakt in i vår vik hela dagen. Så när vi kom hem kände jag mig helt igenom-blåst i huvudet. Det susar nästan fortfarande i öronen. 

Vi åt i alla fall lunch nere vid vattnet på en av bryggorna och gick lite i skogen för att titta på några fridlysta blommor. Harry ville som vanligt inte åka hem när det väl var dags, det är ett paradis för honom därute. 

Jag har blivit bättre på att smörja in mig med solskyddsfaktor när jag vet att jag ska vara i solen en längre tid. Dels för att jag är trött på att bränna mig och dels för att vara lite snäll mot huden. Så idag smörjde jag armarna, pannan, näsan, bröstet och ryggen - alltså dom ställena jag brukar bränna. Men naturligtvis brände jag då kinderna och två runda röda fläckar på vardera lår (fråga mig inte hur) istället. Typiskt! 
I morgon ska jag vara mer noggrann helt  enkelt! 



En låda med minnen

Jag minns att jag som liten ofta sparade  födelsedagskort, påsk-, jul-, namnsdags-, semester-, och allahjärtansdagskort i en liten plastlåda. Ibland tog jag fram korten och tittade och läste på dom. Vissa av dem tog mig tillbaka till dagen då jag fick kortet, en liten tidsresa helt enkelt.
Någon gång i tonåren lessnade jag på den överfulla plastlådan, så jag började rensa ur den och sparade bara de jag kände starkast för. Jag ångrar det lite idag, även om det var flera år sedan jag tittade på korten.
Dom står fortfarande i en garderob hos mamma och pappa, så när jag flyttade hemifrån hade jag ingen bra plats att lägga alla nya kort på så många har tyvärr åkt i soporna. Men absolut inte alla! Många har sparats i små högar här och var i någon garderob eller mapp.
För några månader sedan hittade jag en låda, som egentligen är en gammal skolåda, som jag först tänkte slänga. Men sen kom jag på att den skulle bli perfekt som förvaringslåda till alla fina kort - och så blev det. 

Lådan har redan blivit full till bredden men än går det att pressa i några fler. Varje gång jag lägger i ett kort kan jag inte låta bli att bläddra lite försiktigt i högen. Det ligger så många minnen däri, för att inte tala om omtanke. Varje kort kommer ju med en skopa omtanke, så ser jag det i alla fall.



Inspiration

Ni som följt bloggen vet att vi renoverat köket här hemma. Från grunden verkligen!
Sedan en tid tillbaka är köket i princip klart, det saknas någon list och kåpan till fläkten är inte uppsatt, den ska kapas några millimeter  först. 
Men, liksom resten av hemmet, saknar köket den ultimata mysfaktorn. Det känns inte personligt än. Inga tavlor, nästan inget framme på bänken - bara kaffebryggaren (med tillhörande poddar), och köksknivarna. Jag är visserligen en sådan som vill ha det rätt kalt och inte så mycket småprylar men lite personligt måste man ju göra det. 
Vi ska bygga en liten kryddhylla/upphöjning/hylla (jag vet inte vad jag ska kalla det) i ett av bänkhörnen i köket. En hylla som vilar på bänken kan man säga, och som ska vara klädd i kakel. Jag tror det kan bli fint. Just nu vill jag inte ställa något i hörnet där den kommande hyllan ska placeras, för det känns bara som att allt blir inputtat och intryckt. Men när hyllan är på plats har jag en tanke om vad som ska stå där; en bricka, lavendel och en peppar-/saltkvarn. Eftersom dom kommer upp en liten bit från bänken så kommer man kunna ställa saker nedanför, bredvid, hyllan - utan att det skyms och blir intryckt. Då tänker jag mig att en kryddkruka ska få stå där, kanske tillsammans med en mortel. Eller ett varför inte med ett snyggt betongskrin.

Här nedan är lite inspiration från bl.a. Sagaform och Edblad. Allt utom mortlarna, som jag redan har, ska jag sätta upp på (köks-)önskelistan. 



Nytt försök

Ja hörni, det är inte lätt att hitta en balklänning för gravida som inte är rosa och som inte kostar skjortan. Eftersom jag är rödblond med fräknig hy så måste jag passa mig för vissa (de flesta) rosa nyanser, annars får de mig lätt att se ut som en gris. Även korallnyanser är något jag håller mig undan. 
 
Nu har jag hittat en klänning från mom2mom som kanske skulle kunna vara något, ni hittar klänningen här om ni vill titta på den på hemsidan. Den är i en mer gammelrosa nyans, och den brukar jag kunna bära. Framförallt när jag blivit lite brun, så jag får vara ute i solen så mycket det går (när den tittar fram) och om det skulle behövas så kanske jag kör ett lager brun-utan-sol. Men bara ett lager! Då ser huden inte lika grisrosa ut heller.
 
Det är rena djungeln med storlekar just nu. I vanliga fall har jag small (oftast) men numera har jag ju både small och medium. Men klänningen jag beställde tidigare (visserligen inte som mammaklänning) var ju på tok förliten, och den var i medium. NU har jag gått efter en storleksmall på mom2mom's hemsida när jag beställde och då tog jag en large, då finns det fortfarande lite marginal - enligt mallen. Men vi får se när den anländer. 
Hoppas hoppas att den passar, annars kommer jag fortsätta svettas och vara stressad tills "den rätta" är på plats i garderoben här hemma.
 
Jag ville helst ha en klänning utan ärmar och band, 
och som jag förstår det kan man ta bort banden på den här. 
Så det är ju bra, om den passar vill säga. HOPPAS!!
 

Pillerknaprare

Det är tur att jag inte har problem med att svälja tabletter, för just nu knaprar jag piller som aldrig förr. Och stora är en del av dom också!
Jag började äta gravidvitaminer så fort jag fick veta att jag var gravid, och eftersom jag inte äter någon fisk så började jag även äta omega-3-tabletter rätt snart också. 
På senare tid har ytterligare en tablett tillkommit, nämligen en järntablett. När jag fick tillbaka provsvaren från de blodprover jag tog i vecka åtta så visade Hb't att jag låg för lågt. Hb't visade 28 mikrogram/liter, och jag hade behövt över 60 mikrogram/liter för att slippa äta järntillskott.
Jag vet att vissa klarar sig toppen utan vitaminer och tillskott under graviditeten, men jag knaprar gärna några piller om det gör att mina värden blir bättre. 

Den gula stora är omega-3.
De två rosa-röda är gravidvitaminer, alltså lite blandat - bla folsyra.
Den orange-bruna är en järntablett.


Försöker se ljuset i tunneln

Den här veckan har varit en av dom jobbigaste på länge, av flera anledningar. Energin och motivationen för skolan är på bottennivå trots att det är sista kursen för terminen. Det är inte så att jag tvivlar på mitt yrkesval, utan bara det att en del faktorer gjort att jag är rejält skoltrött.
Förutom detta har veckan varit otroligt fattig på ljusglimtar, av blandad sort. Och som grädde på moset har ju solen och värmen försvunnit. Skitvecka helt enkelt! Uchs!
Det är lätt att grotta ner sig och bara se mörkret när man känner sig lite på botten, precis som jag ältat lite om här ovan, men jag försöker se ljuset också.  Försöööker.....

Jag har exempelvis några pysselprojekt som jag ska starta upp när skolan slutat. Dels funderar jag på att sy egna vimplar till barnrummet, det verkar ju plättlätt! Då får man ju den längd man vill på hela "vinpelspelet" också.
Jag funderar även på att sy något lektält som man kan ta ut när solen lyser starkt, som ett litet solskydd för barnen. Vår plutt kommer ju inte ha någon användning för det i sommar, men andra barn i släkten kanske har det så i så fall får tältet stå i sommarstugan. Där kan fler dra nytta av det. Såsmåningom ska jag nog göra ett till barnrummet hemma också, kanske i stil med ett av dom på bild nedan, som jag tror att man hänger i taket. Smart om man inte vill ha det framme jämt.

En annan sak jag ska pyssla med är små burkar. Jag har sparat mina conditioner-burkar (ni vet som man har i duschen) för att jag någon gång tänkt att man kan göra något kul med dom. Nu har jag kommit på vad, tror jag! Jag ska måla en del av dem i någon lackfärg i olika blåa kulörer och ev göra något tryck på dem, som siffror eller bokstäver. Dom ska sedan få stå i barnrummet, i början kommer dom nog bara fungera som bygg-klossar men senare kanske "någon" kommer på hur man man skruvar upp locket och att man kan lägga små skatter däri. När detta blir av kommer jag nog göra ett inlägg om det.

Jag tror dessa små aktiviteter kommer fungera lite som terapi för mig, oavsett hur resultatet blir. Hur som helst är det mitt lilla ljus i tunneln just nu.


År efter år

Det var länge sedan jag la upp någon "selfie" eller "outfit-bild" här. Så idag kommer en.
 
Tänkte samtidigt passa på att tipsa er två sminkprodukter jag använt i flera flera år nu. Fört och främst är det make up store's concealer som heter 'Cover all mix'. Jag har använt den i säkert åtta år, och även om den kostar rätt mycket så är den värd varenda krona. Den räcker väldigt länge så man behöver inte köpa ny så ofta, om man ser till att hålla den fräsch under tiden vill säga. 
En annan produkt jag hållit fast vid under många år är Glo minerals pressade bas. Det är ett mineralpuder, som ni kanske förstår av namnet, som är busenkelt att applicera och som håller länge. Man kan få ett väldigt täckande resultat om man vill utan att det ser kakigt ut, men också ett lätt-täckande resultat om man bara pudrar på litegrann. Jag använder färgen 'golden light' vintertid och 'golden medium' sommartid. Glo minerals finns inte i så många butiker men de kan lätt beställas på nätet, vilket jag brukar göra. Även denna produkt är rätt dyr, men resultatet och att den räcker länge gör även den värd pengarna. Pudret känns också väldigt skonsamt mot huden, jag som har en känslig hy som lätt protesterar kan utan problem använda det. 
 
 
 
 

5 kg bröst?

För bara några dagar sedan skrev jag att jag beställt en klänning som jag skulle ha lite senare på en bal och ett bröllop. Jag beställde ju klänningen i en större storlek så att nya kroppsformen skulle få plats, men vet ni - klänningen passade inte alls.
Jag kan fortfarande ha samma storlek som jag hade innan graviditeten när det kommer till mammakläder och i vanliga kläder har jag gått upp en storlek när det gäller tröjor (vanliga byxor går inte alls pga den putande magen). Så jag trodde verkligen att klänningen jag beställde skulle passa, men när dragkedjan passerat den knappt existerande midjan och nådde brösthöjd var det bara att sluta dra. Glappet var allt för stort, så det finns inte en chans att den passar bättre om en-två månader.
Visst har jag fått "klättra ut" på BH-hyskorna de senaste veckorna, men SÅ mycket trodde jag inte att jag hade expanderat rynt bysten.
Hittills i graviditetan har jag gått upp 5 kg. Vore det inte för allt sparkande och busande i magen skulle jag börja ana att det var brösten som lagt på sig allt. 
 
 
 
 

Pojkblått

Om man ska anta att jag föder på uträknad dag (eller kanske senare till och med) så är det ju rätt många veckor tills det är dags. Ändå har vi börjat handla bebissaker lite sporadiskt och inreda bebisrummet.
Jag vill ha allt eller det mesta klart långt i förväg, det har nog lite med mitt kontrollbehov att göra och att det är kul att köpa bebissaker såklart. Hittills har vi köpt spjälsäng, skötbord, babyskydd (jag kallar det bilbarnstol), vagn och en del tillbehör - som madrass, lakan täcke+kudde m.m. Även en del kläder. Så nu är det mest småsaker som ska inhandlas såsmåningom, bl.a. ett babynest. 

Redan innan vi visste om vi skulle få en pojke eller flicka var jag inne på att barnrummet skulle gå i rosa eller blått, beroende på vad vi skulle få. Jag själv har aldrig varit förtjust i rosa, varken i kläder eller inredning, men till ett barnrum hade jag kunnat anamma det. 
Nu vet vi ju att det är en liten pojke som kommer till oss, och det syns rätt tydligt på bl.a. kläderna vi köpt och på en del av inredningen i barnrummet, men annars är det mesta vitt - än sålänge.
Barnrummet ligger ju på övervåningen, liksom vårat sovrum, därför kommer ju lillkillen leka mycket på nedervåningen första tiden - eftersom man oftast befinner sig där (köket/vardagsrummet/ute). Så vi ska förvara en del framtida leksaker nere och en del uppe.
Barnrummet blir ju först och främst ett sovrum den första tiden, inget lekrum, även om det ska vara mysigt och bekvämt att leka där redan från dag ett i lillkillens liv, men delvis av den anledningen vill jag att atmosfären i rummet ska vara lugn. Inte en miljon kulörer på textilerna och osammanhängande tavlor till höger och vänster på väggarna. Därför blir inredningen i blå/vitt till att börja med, och kanske lite liknande kulörer som gråblå.
När rummet är klart eller nästan klart ska jag visa er några bilder.

Här är några bilder jag använder som inredningsinspiration.


Här är lite bebiskläder,
ni ser ju vilka kulörer jag gillar bäst. ;)
 




Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0