STUDENTEN - Hinner inte slappna av en sekund!

Hej hej

Gud så underbart och trist att det är gjort. Nu är det man väntat på hela livet över. JAG HAR TAGIT STUDENTEN!! (2010-06-10) "Vad händer nu?" frågar många. Jo, jag hinner inte pusta ut innan det är dags att fara vidare. Från och med i morgon åker jag iväg och seglar Gladan eller Falken och kommer inte hem förrän dagen innan midsommar.

Studenten var helt underbar på så många sätt. Sov på hotell Anglais (tror jag det stavas) med syrran och sedan bar det iväg tidigt på morgonen för champagnefrukost och sedan frukost i skolan. Det var ett evigt snyftande... Man ville ju inte att allt skulle ta slut samtidigt som man ändå ville det. När rektorn talade innan vi sprang in i aulan grät många! Det är så mycket man kommer sakna... gemenskapen, strukturen, reglerna, äventyren, en del lärare och många kompisar. Visst kan man ses utan att gå i skolan tillsammans, men vi vet ju alla (?) att man inte kommer ha kontakten med alla. Trist nog!
Hur som helst var det en fin stund i aulan med prisutdelningar osv och till sist fick vi som skulle ta studenten sjunga "Sjung om studentens lyckliga dar..." sedan gick föräldrar, anhöriga och vänner ut och efter en stund laddade vi och sprant ut! Vi hade även hyrt in några som spelade trummor så till utspringet dundrade det och vi stod och hoppade och kramades innan vi, virriga, sprang och letade efter våra skyltar.
Sedan åkte vi ju flak. Vad är det för tradition egentligen, stå och hoppa som en dåre på en ful lastbil? Men det är en jävligt bra tradition! Så kul det var! Helt UNDERBART!!! Vi åkte runt överallt i stan, badade i fontänen vid Sergels torg och sprutade öl på varandra (?) så att vi var TOTALT nerkladdade och blöta! Äckligt! Men kul!
Sedan hade jag min mottagning i Hallstavik hos mamma och pappa. Så mysigt och trevligt det var! Och alla presenter!!!! Åh, vad nöjd jag är! Allt var så fint och bra!
Mot kvällen åkte jag till Spånga där vi från klassen och vänner samlades och festade till det lite. Alla var jättetrötta men vi dansade vid poolen, slogs mot myggen och hade supertrevligt!

I morgon åker jag och seglar Gladan eller Falken. Jag blir borta ett tag som sagt så vi får se när jag bloggar igen. Vill ni följa oss så vet jag att det kommer att skrivas en del loggar som läggs upp på deras hemsida. Klicka här för att komma till hemsidan.





Bilder från studenten:



'


Jag och min underbara vän, och världens bästa, Fredric.


Nu ska jag fortsätta att packa inför Gladan & Falken.

PUSS
/Mandy

Jag tittade ut och insåg att jag var på väg tillbaka till min barndom!

Hej hej
Nu var det länge sedan jag bloggade och eftersom det faktiskt är ett par som säger att de saknar mina inlägg och vill att jag ska skriv så får jag väll göra det :D

Ska försöka berätta lite kort om tiden som gått sedan jag bloggade sist.
Först och främst så var jag ju i London. Stadsvandrade, gick på museum och shoppade! Riktigt mysigt var det! Dock hade jag packat med mig på tok för mycket kläder på vägen dit så jag fick redigt med övervikt kan jag lova. På väg till hotellet, väl framme i London hade jag därför otroligt svårt att bära min väska upp och ner för alla trappor i tunnelbanan. Så när vi skulle till flygplatsen igen när veckan var slut så tog jag och en i sällskapet taxi från hotellet hela vägen till den terminalen vi skulle till. En lyxig BMW limousine kom och hämtade oss och mannen som körde var stilig med kostym och allt. Otroligt mycket skönare att sträcka ut sig där i baksätet än att åka tunnelbana och kämpa sig fram.
Efter att jag kom hem har dagarna bara flytit ihop. Det har varit lugnt i skolan så jag har äntligen hunnit träffa kompisar och gått ut på kvällarna. En kväll var vi på After som ligger i gamla stan, en kväll på Obarenstureplan och lite så har det varit. Gått långa promenader med start hemma hos mig och bort till skeppsholmen, suttit och ätit glass vid vattnet och tittat på alla båtar. Bara levt helt enkelt.
I torsdags gjorde jag Mast- och Stolptest eftersom att jag ska iväg och segla på söndag, och för att få klättra i masten måste man ha gjort ett mast- och stolptest. Som jag även klarade galant, kul va?
I fredags tog Jenna studenten vilket också firades därefter, jag var så stolt att jag höll på att börja gråta. På kvällen blev det såklart fest som slutade runt sex på morgonen. Gissa om jag var trött dagen efter!!

Jag tar studenten på torsdag och för att få det lite extra lyxigt ska jag och syrran sova på hotell vid stureplan natten innan. Det ska bli jättemysigt! Och väldigt bra eftersom att hon också ska fixa håret på mig.
En annan nyhet är att jag nu flyttat hem till mamma och pappa igen. Detta för att jag ska jobba i trakterna kring dem och för att jag ska plugga vidare till hösten, vilket då inte kommer vara i orten Sthlm utan någon av städerna Göteborg, Sundsvall eller Kalmar. Det betyder då att lägenheten skulle stå tom. Därför var det bästa att göra sig av med den! Sad but true! Jag älskar Sthlm och har varit där väldigt länge nu. Det var över en månad sedan jag var i Hallstavik... träden hade inte ens blivit gröna när jag lämnade orten sist. Men nu, idag när jag satte mig på bussen så tvärsomnade jag och när jag vaknade upp hade jag lämnat stadsatmosfären och kommit till ett helt nytt landskap. Ett landskap jag helt hade glömt bort. Det var så vackert! Hur hade jag kunnat missa den vackra skogen och alla fina öppna ängar? Jag insåg att detta är platsen där min barndom skrevs och jag har aldrig ens tittat åt allt det vackra. Så sjukt! Det var som att se allt med nya ögon.
Dock vet jag att jag inom en snar tid kommer att bli uttråkad av att det inte händer lika mycket här som i Sthlm. Men jag har besämt att jag ska försöka njuta så mycket jag kan här av sommaren, för sedan ger jag mig av igen.
Stockholm finns i mitt hjärta och när jag är klar med det jag nu planerar att göra så ska ja tillbaka dit. Av många anledningar! 

LONDON







Nej, nu hinner jag inte blogga mer. Ska krypa i säng!
Puss och God natt
 /Mandy

Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0