Vilda rosor

Det finns ju tusen olika sorters rosor och lika många färger. Vissa är stora och maffiga med få, välformade, blad... Och andra är lite mindre och yvigare.
Rosorna jag köpte igår tycker jag är supercharmiga, de har en vild karaktär. Nästan som om de vore plockade i min egen trädgård (om jag hade en, vill säga), och det är väl ändå drömmen - att kunna plocka sina egna blommor och ta in. Finns det något vackrare?

Årets önskelista

Nu har jag sammanställt årets önskelista till tomten. Hoppas han tycker jag varit snäll och ätit min gröt ordentligt!

Här är det mesta som jag önskar mig i år:

 

Kroppens mästerverk

Lika väl som kroppen kan rymmas av tentaångest, ilska och frustration kan den fyllas av längtan, lycka och känslan av att vara förväntansfull.

Jag lever just nu i ruset av de tre sistnämnda beskrivningarna.
Emellanåt är livet så enformigt och man bara tragglar på i samma spår, känns det som, men vips så händer det något. Som nu!

Den här hösten har gått så fort när jag tänker tillbaka på den... snart har en hel termin på Röntgensjuksköterskeprogrammet gått och många småförändringar har skett i livet...och kommer snart att ske.

Det gäller att njuta av livet när man känner att man mår bra, för en annan dag vill man bara dra täcket över huvudet. Förhoppningsvis finns lite energi och lycka i bagaget då, som går att ta fram som reservenergi.

Men som sagt, just nu har fjärilarna i magen grupperat sig och viftar febrilt, i lycka.

Lördagen i bilder

Igår kom en av mina kusiner på besök. Vi hade en supermysig dag på stan med fika och lite shopping. Därefter åkte vi hem en stund innan det var dags för middag på Victoria vid Kungsträdgården. Har bara ätit där en gång tidigare men minns varken vad jag åt eller om det var gott.
Maten jag åt igår var faktiskt supergod! Det var något vegetariskt med rotsaker och chili... Mumms! Servicen var bra, jag blev lite sur över att behöva visa ID för ett glas vin, men det kompenserades upp lite när kyparen insåg det och var "övertrevlig" resten av kvällen.

Allt som allt har helgen varit toppen hittills!

Vissa dagar är bättre än andra...

Vad är det som händer med min dygnsrytm egentligen?
Jag som alltid har slocknat senast klockan tio, oavsett dag, har nu problem att sova. Jag somnade inte förrän långt efter tolv inatt, det är ju hemskt och jättejobbigt - och dessutom är jag helt slut idag.
Håret vill inte, sminket vill inte, frukosten går inte ner - jag som älskar frukost.
Skit!!

Jaja, nog om det!
Idag väntar en heldagsföreläsning om fortplantning och sexualfysiologi. Kan ju vara bra att ha koll på, eller vad säger ni?


Den här texten passar verkligen bra till detta inlägg:

Tre bilder ur hemmet!

Här kommer tre bilder med några av mina favoritsaker här hemma!

Som ni kanske förstått älskar jag vit inredning, med en touch av New England, lantligt och marint.

Här är några bilder som kanske visar mitt vita begär allra mest. ;) även om bilderna fick en lite konstig grön ton...

Ett paket om dagen...

Hej på er!
Idag har vi haft kursintroduktion till nya kursen - transport och reproduktion. Då är det inte biltransporter vi pratar om, utan transport av ex blod osv.
Efter att ha lyssnat på föreläsningar en hel dag är man rätt mör i skallen, men det är bara att bita ihop - i morgon kommer en heldag till ;)

Något som muntrar upp är ju alla paket jag hämtat ut denna vecka. Ett paket om dagen sedan i måndags, faktiskt. Rena rama julafton - varje dag!
Har ju nämnt tidigare att jag tjuvstartat med julshoppingen, och detta är ett av mina knep - handla på nätet! Just nu är det fullt av lådor och påsar här hemma, men ändå är bara halva inköpslistan avbockad.
Här är några av kartongerna, de andra kan jag inte visa för på dom ser man företagsloggorna - och det är ju hemligt än så länge! ;)

Sömnlös natt...

Nej, fy säger jag bara. Vilken hemsk natt!
Kunde inte somna igår, och om det berodde på att jag sov nio timmar förra natten eller om det beror på tentan idag vet jag inte. Antagligen både och!
Dessutom vaknade jag alldeles för tidigt, usch!

Nu har jag kollat på Nyhetsmorgon en stund och ska strax gå och ta en dusch!

Tenta efter tenta

Åh.... Har nyss haft en praktisk och en skriftlig tenta. Och i morgon väntar ännu en examination.
Men förhoppningsvis går allt bra!

Det är en fin dag i Stockholm. Solen skiner och livet känns, trots tentor, inte så dumt ändå....
Kram på er

Mot stan...

Alldeles strax ska jag bege mig mot stan, som jag skrev i det tidigare inlägget.
Detta är dagens face-look!

Aldrig ensam...

Igår var jag själv hemma och egentligen är det skönt att ibland få vara för sig själv. Men igår kom jag på den briljanta idén att vara själv men ändå tillsammans med familjen. Ringde då min mamma och bad henne fixa ett Skype-konto, och efter ett tag kunde jag ha fredagsmys tillsammans med familjen i Roslagen.
Det var rätt kul, och dessutom kunde jag ju prata med hunden Harry. Han såg lite förvånad ut samtidigt som han lyssnade på mig och slickade på skärmen. Gulle!
I morse kunde jag också prata med min systerson som är runt nio månader, men för honom var det betydligt konstigare och han tittade flera gånger bakom skärmen för att se vart jag var...
Hur som helst kommer Skype nu att användas ännu mer i detta hem ;)

Idag ska jag träffa en vän på stan för lite shopping. Sedan vi träffades för fem år sedan har vi som "grej"att gå en vända på NK varje gång vi ses på stan. Ska passa på att köpa lite julklappar där idag också, dom har ju allt!

Ha en trevlig helg allihopa!
Kram på er

Dagens kaka!

Bakade fyra kladdkakor och tog med till röntgenavdelningen på Danderyd idag, eftersom det var sista dagen för den här terminen. Det uppskattades mycket!

Nu är jag på väg hem. Ska plugga en stund innan det är dags för fredagsmys. Det blir en hemmakväll i soffan, MYS!

Mindre fett?

Här kommer ännu en bikt kan man säga, onödig info kanske men jag måste berätta en väldigt bra sak.
Det var ett tag sedan som jag i princip slutade använda jeans, eftersom dom jag hade satt så tajt och dåligt. Men nu när jag tränat lite och ätit bättre under en längre tid har jag känt och sett på kroppen att något hänt. Jag är smalare och förhoppningsvis lite starkare.
Så i morse provade jag ett par jeans som jag tror att jag köpte i ettan på gymnasiet, eller strax innan, och kunde ha dom utan problem. Jättekul!
Några få löprundor, massa promenader, lite styrketräning och bättre kost har gjort min kropp mer hälsosam.

Så till er som kämpar för ett sundare liv, ge inte upp! Ta en bit i taget, kosten är superviktig men likaså är träning. Man kan unna sig sötsaker ibland, men inte om man sitter på ändan hela dagarna. Ta en promenad på lunchrasten, direkt efter jobbet/skolan eller med en vän på kvällen. Det brukar jag göra och det funkar!
Kämpa!

Visste ni...

Visste ni att jag hatar när locket på matlådorna blir kladdiga av mat?
Jag har en förmåga att skaka runt min matlåda i väskan, på väg till skolan, så att locket alltid blir jättekladdigt.
Men för att slippa det har jag ett knep!
Innan jag sätter på locket så lägger jag ett lager plastfolie som sedan sticker ut lite på kanten när man stängt matlådan.
När man sedan kommit fram dit man ska kan man bara ta bort den geggiga plasten och så har man fortfarande ett rent lock.
Som om inte detta vore nog så gillar jag inte heller själva ordet matlåda. Det låter fult och äckligt och jag får bara lukten av tusen elevers matrester i näsan.

Detta var dagens bikt! Knäppt kanske, men sant!

Köldens feber

Från att jag vaknade (kl 4.00) igår har livet minst sagt prövat mig. Allt från skavsår, tunga shoppingpåsar (med julklappar i), till p-böter och bilstrul. Och som om inte det var nog så frös jag så mycket på väg hem från skolan idag att lederna frös till is. Hela kroppen värkte och samtidigt blev jag så sömnig.

När jag kom hem sprang jag upp till sängen och bäddade ner mig med en värktablett mot huvudvärken. Och nu, efter 1,5 h och ett glas varm choklad mår jag lite bättre.

Tror inte jag håller på att bli sjuk, för det är jag så sällan, men något knasigt är det. Och vad det än är så måste det sluta för jag har en tenta att plugga till och en bil att... ja, ta hand om. Punkt!

Rufsig vinterpäls

Slängde på mig en räv-pälskrage i sista sekund i morse innan jag gick. Den har legat ihopknölad sedan förra vintern så den är lite spretig och rufsig, men det fixar nog till sig under dagen. :)

Har sovit riktigt knäppt inatt, vaknade vid fyra och kunde inte somna om, och nu är jag dödstrött men skoldagen har inte ens börjat.
Det blir nog en intressant dag detta - om jag håller mig vaken.

Ombytta roller

Alla hundägare som låter sina hundar sova i sängen vet vad jag menar när jag säger att även den minsta hunden kan ta större plats än en människa i sängen. Och dessutom har de en förmåga att knuffa ut en på kanten.

Harry vill alltid sitta i knät och svansar jämt runt mina ben. Men ikväll blev jag så trött på att inte få plats i fåtöljen - så vi bytte helt.
Nu sitter jag i hans hundkorg nedanför fåtöljen och han... Ja, han ligger och snarkar bakom huvudet på mig.

Kokbok

Jag har alltid varit kass på att laga mat, men på senare tid blir maten faktiskt mer och mer aptitlig. Vet inte hur det kommer sig... Som yngre gillade jag inte mat, konsistensen av ex kött fick mig att tappa matlusten helt. Men numera äter jag, inte det mesta kanske, men nästan allt - utom fisk och skaldjur.

Hur som helst har jag ändå hunnit samla på mig en riktig bunt med recept från vänner och bekanta, nätet och från släktingar och nu tänkte jag göra en egen receptbok (pärm) av det hela.

Där delar jag upp recepten efter flikar som exempelvis förrätt, bröd, såser etc.
Så i fortsättningen kommer det vara superenkelt att bara ta fram ett recept och njuta av den goda maten.

Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0