Nu är det MYCKET igen!

Hej hej heeej

Bra med er?
Haft en bra helg (frågar jag en tisdag... haha)?
Jag åkte till mamma och pappa i fredags och var kvar tills igår, måndag. Eftersom vädret har varit så bra kunde jag ju inte motstå att vara ute, så det var bara att sysselsätta sig! Har krattat björkpinnar som trillat ner, varit ute med hundarna i skogen, varit ute och cyklat med min syster och solat i bikini (ja, det var så varmt).

Vet ni, nu är det verkligen inte långt kvar till studenten. Dagen då gymnasiet tar slut och allt börjar, på riktigt. Jag är så otroligt taggad på att få plugga till hösten (om jag nu kommer in vill säga). ÅÅh, så kul det ska bli!
Men till studenten vill man ju ha en alldelses speciell klänning, som INGEN annan (i alla fall på skolan) har. Så det blir inget shoppande på H&M, Gina tricot här inte! Hittade en klänning på nätet som då såklart tog slut i både färg och storlek innan jag hann köpa den! BoO! Pappa som såg min besvikelse lovade då att komma till Sthlm nästa vecka, antagligen måndag, och köpa en klänning till mig. Han har ju sina "speciella" butiker som tydligen ska vara så bra och sedan blir det ju en sväng på NK. Där vet jag att de har några klänningar jag gillar. Det blir lite som till skolbalen (som jag aldrig upplevt). En flickas dröm går i uppfyllelse - Att få gå och handla balklänning med sin pappa. Fast i detta fall blir det ju studentklänning. Längtar!! Älskar att spendera tid med min pappa.

Nog om det!

I helgen är det ju valborg och då, på fredag, ska jag till Uppsala till min kära syster. Blir kvar där över natten men på lördag vid ett-tiden ska jag och klasskompisarna träffas och ha mösspåtagning, och på kvällen blir det väll utgång kan jag tänka mig. :)

Söndag har jag tänkt spendera på Djurgården.. kanske... ett tag i alla fall. Om det är fint väder tänkte jag cykla dit och sedan runt på Djurgården, kanske ha picknick? Om jag ska cykla runt som ett fån alldeles själv? Nej nej! Jag kommer i så fall ha sällskap, lovar. Men hur som helst, det får vi se när den dagen kommer.




Ute i skogen med Blossom och Kelly


Den klassiska "tar-kort-på-mig-själv-i-spegeln-bilden"
Den är hur som helst tagen hos mor och far.


Tjuvtitt på min studentmössa


Hmm... vad står det här tro?
ja, det får ni se senare!


PUSS
/Mandy

Måste bara visa er min nya favoritlåt!!

Lyssna på låten genom att klicka här.

If we ever meet again - Katy Perry and Timberland

What's somebody like you doin in a place like this?
Say did you come alone or did you bring all your friends?
Say what's your name, what you're drinking?
I think I know what you're thinking,
Baby whats your sign? Tell me yours I'll tell you mine,
Say what's somebody like you doing in a place like this?

(1, 2, 3 come on!)
I'll never be the same if we ever meet again,
Won't let you get away if we ever meet again,
This freefall's got me sold kiss me all night don't ever let me go,
I'll never be the same if we ever meet again

Do you come here much? I swear I've seen your face before,
Hope you don't see me blush but I cant help but want you more more,
Baby tell me what's your story I ain't shy don't you worry,
I'm flirting with my eyes, wanna leave with you tonight,
So do you come here much?
I've gotta see your face some more, some more coz baby I

I'll never be the same if we ever meet again,
Won't let you get away if we ever meet again,
This freefall's got me sold kiss me all night don't ever let me go,
Ill never be the same if we ever meet again,

If we ever meet again,
I'll have so much more to say,
If we ever meet again,
I won't let you go away
(x2)

I'll never be the same if we ever meet again,
Won't let you get away if we ever meet again,
This freefall's got me sold kiss me all night don't ever let me go,
I'll never be the same if we ever meet again

I'll never be the same if we ever meet again,
Won't let you get away if we ever meet again,
This freefall's got me sold kiss me all night don't ever let me go,
I'll never be the same if we ever meet again



/Mandy

En oväntat bra helg

Halloj

Haft en bra helg?
Jag har ju varit på livgardet ("i stan") både lördag och söndag i och med det där militärhistoriska projektet jag är med i. K1´s traditionstropp, you know. Förra gången vi var där kunde jag inte låta bli att skämmas lite. Springa runt med gamla vapen och skrika och härja. Men.. Denna helg har faktiskt varit riktigt rolig. Vi började med att gå igenom hur man använder (laddar osv) ett flintlåsgevär. Intressant. Sedan fick vi äntligen utrusta oss med de "riktiga" kläderna som vi ska ha under uppvisning, yippi. Exercisträningen idag gick riktigt bra så vi fick sluta tidigare och få en liten titt in i stallen och på hästarna. Looove.
Hann även med att gå ut igår. Var en jättesnabbis på Cattelin, för att träffa Malin (värdinnan) och därefter träffade jag en annan vän på Olssons Skor (Ja, det är ett uteställe som heter så). Vad hemma vid tre och skulle upp sex då vi skulle äte frukost på K1. Så ni kan ju gissa att jag är trött idag. Efter att vi slutat idag hann jag med att träffa en annan vän. Eftersom det faktiskt var sol ute så satt vi på utegården ett tag och gick därefter upp till mig.

Här kommer lite bilder på "vem" jag representerar i vår styrka samt bilder från igår med karolinuniformerna på.



Så som han är klädd ser jag också ut, fast jag har ingen värja.
Och vi rör oss inte heller i den formationen.


Vissa bar helgula uniformer. Detta för att de har, eller hade
kanske man ska säga, andra uppgifter än vad vi har, eller hade.
Hur man nu vill säga. Hur som helst rörde sig dessa till häst.


Min grupp. Anledningen till att jag har en annan färg på min rock
är för att jag har en mindre storlek. Så alla tjejer i
K1´s traditionstropp har en ljusare färg. Här står jag hur som helst
med de som har samma uppgift som jag. Vi har krokat våra pikar bakom
oss som ni kanske ser. Pikarna var till för att bland annat stoppa hästar,
slita av ryttare från sina hästar och man kunde även stöta med piken direkt
mot gående/springande människor.



Vi kommer ha uppvisning om ca 1 månad på Karlbergs dag och Hagadagen.
Så då tycker jag att ni ska komma och titta!!

PUSS
/Mandy

Idag har jag spelat volleyboll och fött ett barn.

Hej hej... VEM FAN VARE som önskade hit molnen? Jag tror jag har svaret faktiskt, det var jag. Igår önskade jag att det skulle bli regn så att jag inte skulle vilja gå ut och istället göra klar min Samhälle C uppgift. hmmm...
Men igår var det väll underbart väder va? Låg två timmar på bakgården i solen och läste, sedan gick jag en promenad, pluggade och därefter gick jag en promenad till (med en vän), och därefter pluggade jag lite till. Man vill ju inte sitta instängd när det är så varmt och skönt ute.

Idag hade vi volleyboll-turnering i skolan. Vi kom tvåa i B-finalen. Inte toppen kanske, men det var fantastiskt kul. Verkligen!! Har slängt mig och offrat mig så mina naglar (gelet) sprack. Det gjorde superont, men som tur är ska jag fixa naglarna snart igen.
Senare, på filosofilektionen, skulle vi spela upp en pjäs där vi "temat" var Meningen med livet. Ja, hur flummit är inte det? Men enligt vissa filosofer är meningen med livet Kärlek och Att föda barn. Så.. jag fick låtsas föda barn bakom ett skynke inför klassen.

I helgen kommer jag vara på livgardet och "träna" med traditionstroppen. De ska bli intressant...



Förra gången jag var hos mamma och pappa låg jag ute i solen
och myste på en filt med hundarna. Även de blir glada av det vackra och
sköna vädret. :)


Blossom

Kelly



Nu ska jag plugga lite och sedan gå och handla.
PUSS
/Mandy

Vårkänslor!!!

Hej hej

Visst är vädret uuuunderbart?? Man blir ju riktigt lycklig!

Ja, i fredags åkte jag ju hem från mamma och pappa. På lördag morgon infann jag mig vid Stockholms universitet för att skriva högskoleprovet. PUH! Det var faktiskt ganska jobbigt att koncentrera sig så länge. Och jag kan säga att resultatet kommer nog tyvärr inte bli strålande eftersom båda mattedelarna (som jag är skiiiit dålig på) räknades in och istället tog de bort ett av svenska-ord-proven. Den som jag gjorde bäst på också. Skit skit skit!!
Men.... det var bara att ladda om för på kvällen hade ju jag Påskfest hemma hos mig. Det var suuuuperekul verkligen!! Ska lägga upp lite bilder på det.

Idag är min kusin Emelie och hennes pojkvän på besök i sthlm så vi ska äta middag tillsammans senare. Det ska bli mysigt.



Jag som kyckling.


Snygga Jenna som Påsklilja.


Lite senare på kvällen ;)


Lägger inte upp bilder på de andra gästerna här
för det kommer läggas upp lite bilder på FB.

/Mandy

En kasch! - och efter det händer allt!!

Hej hej

Vet ni? Min dator har kraschat! Boo! Det är typiskt dåligt!!
Det gick sönder för lite mer än en vecka (24 mars) sedan och så klart händer det tusen saker efter det som jag egentligen velat dela med mig av till er.
Jag radar upp dem lite kort.
- Jag fick reda på att jag ska få vara med och segla Gladan ca 2  veckor i sommar. Jag och Olivia är de enda tjejerna från tean men sedan är det ett par till från skolan totalt. Sjuuukt kul! Vi kommer ligga precis intill prinsessans bröllop också, hur häftigt är inte det då? Därefter seglar vi vidare till Gbg :)
- Var ute med Ife och några vänner till henne den 25e. Jättetrevligt. det blev en liten avskedsutgång för henne från min sida eftersom hon åkt till New York nu.
- Fredagen, 26e, kom min kusin Hannah. Vi var ute och hade suprkuuul hela helgen. Var även ute och åt med familjen på T.G.I. Fridays på lördagen för att fira min bror som då fyllte 30. Dock skulle vi fira honom mer snare.
- På måndagen, 29e, var jag sjuk. Piss!!! Jag var verkligen sjuk, inte bara sliten efter helgen. Så jag var hemma från skolan till torsdagen, då hade jag prov i filosofi. Som jag tror gick helt okej.
- Torsdag kväll hade vi studentskiva. Kul när man är sjuk!!! NÄ!! Eller... Vi hade kul. Men det var tufft att vara så sjuk under kvällen, både på middagen och på festen.
- Alla i klassen blev utsedda till något "Klassens - - - -" under skivan. Jag blev utsedd till "Klassens Reseguide"- Motivering: "En lantis i högklackat som vet ur man spenderar pengar. Turen genom Norrtälje kommer vi aldrig att glömma." Jag guidade klassen från bussens mikrofon (beställd buss) när vi åkte till forsmark från sthlm. Det är ett internskämt med andra ord.
- I fredags, efter skivan, var jag aassjuk. Men åkte hem till mamma och pappa där vi skulle fortsätta fira min bror. Dock sov jag hela dagen eftersom jag var så sjuk. Och på lördagen skulle vi äta Påskbord på Eckerö linjen. Jag orkade mig med på resan, men knappt. Söndag kände jag mig piggare och idag är jag mycket piggare. Dock har pappa blivit sjuk.
- Igår anmälde jag mig till 4 olika högskolor. Linnéuniversitetet, Chalmers, Mittuniversitetet och Försvarshögskolan. Dock bara småkurser på Försvarshögskolan. Är jättespänd på hur hösten kommer att bli.
- Resten av veckan blir lugn. Ska träffa Malin och Jenna något i alla fall och på lördag ska jag skriva högskoleprovet.
- På lördag kväll blir det Påskfest hemma hos mig (bara de med inbjudan får komma). Alla ska vara utklädda, det kommer bli sjukt kul!!

Jag lägger inte upp några bilder nu eftersom jag inte har min dator. Men det kommer, senare.





Bild på Gladan, lånad från Google



/Mandy

Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0