2014 gav oss en bebis, hur ska 2015 toppa det?

Igår förstod jag att det var nyårsafton idag. Fast ändå går det inte riktigt in,är  det verkligen ett nytt år om bara några timmar?
Mitt fokus ligger helt och hållet på Isak så både jul och nyår har (snart) passerat. Inte helt och hållet obemärkt, men passerat...

Tvåtusenfjorton var absolut ett speciellt år. Och då tänker jag förstås på Isak. 
Den 10 januari 2014 plussade jag, och då var jag i vecka 5 (4+4). Det var underbart! Men jag var orolig länge, om inte lite hela tiden, att det inte skulle gå vägen.
Att vara gravid var både mysigt och spännande, jag mådde ju så bra hela tiden. Ju mer magen växte desto härligare! Det var väldigt abstrakt att det faktiskt skulle komma ut en lite son till oss, kanske var det därför jag kände mig lite chockad i början efter att Isak fötts. Var jag verkligen mamma? Var han min? Min alldeles underbara, första, son? 

Bebisbubblan var ett faktum i ett par veckor, och är det på sätt och vis fortfarande. Isak styr mitt liv till i alla fall 98%. Det blir väll lätt så med första barnet, men får vi ett till såsmåningom kan jag tänka mig att det barnet får "hänga med" lite mer. Livet kan ju inte stanna upp som det gör nu när man redan har ett litet barn hemma. 
Men man måste ju också få vara en förstagångsförälder. Det vore ju konstigt om man var sjukt rutinerad och hade koll på precis allt innan man fått barn.
Så första barnet får väll bli ett slags övningsbarn, även om det kanske låter lite ocharmigt. 

Det är i alla fall mysigt att ha börjat bygga en egen liten familj. Slitigt ibland såklart, men ett leende från Isak gör att allt det jobbiga mattas ut. Det är otroligt hur mycket man kan älska och bry sig om någon man känt under så kort tid.

Tvåtusenfemton kommer bjuda på många saker. Det kommer bli ett spännande år!
Isak kommer fortsätta utvecklas; vända sig, lära sig krypa, gå, säga sitt första ord m.m. Och jag kommer börja plugga igen. Det ska bli väldigt intressant att se hur det blir att kombinera barn och plugg. Förmodligen inte alldeles lätt i början, men vi ska få det att fungera.
Dessutom ska jag se till att komma i form igen. Jag ska få tillbaka en stark kropp som jag trivs med!

2014 bjöd på en härlig graviditet,vad kommer 2015 att bjuda på tro? 


Ny fas!

Det känns som om det hela tiden är en ny fas på G.
Precis när Isak började sova bra om nätterna fick han vaccin och alla sovperioder, dag som natt, gick åt skogen. Han repade sig successivt och sov bra en natt, sen gick det åt skogen igen. Han är megagnällig i perioder (glad ibland såklart), och kräver all uppmärksamhet. Inatt sov han med halvtimmesintervaller och på sin höjd en timme åt gången. Sen skulle det snuttas och bökas.

Jaja... "Det är bara en fas!"

Såhär står det bla i appen!


Det handlar alltid om att optimera...

Nu kanske jag upplevs som otacksam för att jag skriver om fler saker jag skulle  kunna tänka mig att införskaffa till Isaks rum. Men det är jag inte. Jag är tacksam för allt han redan har och allt han fått.
Jag brukar säga till sambon att det handlar om att optimera hemmet, att man därför alltid kan köpa nya saker för att göra det ännu snyggare och mer hemtrevligt.

Jag följer inte alla inredningstrender, men jag hämtar inspiration och gör sen en egen twist på det. Det är förstås en väldigt materialistisk hobby, men så är det. 

Här är i alla fall ett par saker jag gärna skulle vilja köpa till Isaks rum (lektunneln har han redan pga ett felköp innan jul). Syns det att jag gillar pojkblått?

Allt är från Kids Concept förutom den runda golvkudden. 

Hos farmor

I farmors gamla hus finns massor av gamla fotografier. Den här tavlan är en av mina favoriter, synd bara att jag inte vet vem det är på bilden. Den är hemropad på auktion. 

Kolla på fotot. Så himla fint!

I det här rummet firade vi födelsedagar och namnsdagar. Eller åt när det kom många. 




Dagarna flyter ihop...

Det är inte helt lätt att hålla isär dagarna nu, vad är det för dag egentligen? Fredag? Det känns ju som fredag hela veckan!
Dagarna mellan jul och nyår flyter alltid ihop tycker jag. 

Idag är en mjukisbyx-dag. Jag har sällan på mig det en hel dag, men idag är en sådan dag. Myslördag, nej det är ju söndag.

Isak ligger utan blöja i sin spjälsäng hos mina föräldrar och sprattlar vilt. Han verkar uppskatta en blöjfri stund, men tur vi lagt en handduk under för han började med att bajsa. 

Nu har vi också beställt en insats till stokke-stolen för nyfödda, som jag pratade om och visade i ett tidigare inlägg. Det var några hundralappar rea på den hos Lekmer.se

Hoppas ni har det lika lugnt och skönt som vi och kan njuta av mellandagarna. 

Den här tjejen kom ner till huset och hälsade på vid frukost igår. 
Rådjur är så himla fina! 

När jag var liten hängde jag ut genom fönstret och ropade på "Ururen", det finns på film och låter mest "Uuu" i olika tonlägen.
Det var min storebror som lärde mig att ropa på dem. 


Jabadabado

Igår firade vi julafton nr 2, det blev mer julmat och ännu fler julklappar. Isak fick bl.a. dom här fina sakerna från Jabadabado. Nu ska hans rum stylas så alla sakerna står synligt och snyggt. 

Lådan med klossar i nedre vänstra hörnet hade han sedan tidigare, men jag tog med dem på bild ändå.


Snö till slut

Det blev en vit jul i alla fall. 



Underbar jul

Gårdagen började i lite småkaos. Isak hade sovit riktigt dåligt och jag var så trött att ögonen höll på att trilla ur. Och det blev ju inte bättre av att han inte sov i vagnen ute mer än kanske 30 min på sin höjd under förmiddagen. Jag gav upp det där och tänkte att han fick sova i bärselet istället, för vem vill bråka om läggning på en julafton?

När jag sen skulle klä på mig visade det sig att jag glömt en kofta till den klänning jag tänkt ha, så då ville jag inte ha den. Och alla andra "jul-outfits" jag tagit med var för små. Jag är fortfarande en tjockis! Samtidigt gnällde Isak när jag satt och ammade honom, så jag fick stå helt enkelt. Då höll jag på att bryta ihop, tröttheten gjorde sig minst sagt påmind.

Men det vände. Jag tog en amningsklänning jag haft tusen gånger innan och bara accepterade läget. Isak sov i bärselet ett par gånger under dagen och var därför pigg och medgörlig emellanåt. 

Sen åt vi gott och mycket, öppnade paket och hade det mysigt. Isak fick massor av fina och bra paket, bla en stokke stol med insats, en Sophi the giraffe-bitleksak, kläder, filt, ett flygplan som låter m.m. Jag fick bla träningskläder, en morgonrock och nattlinne - precis som jag önskat mig. Jag och sambon fick två presentkort tillsammans, också som vi önskat.

Vilken snäll tomte som gav oss så fina saker.

Morgonrocken heter Malin och kommer från Twilfit. Den är tunn och riktigt mjuk. Alldeles perfekt!

Isaks kusin har en insats till nyfödda som man sätter på stokkestolen. Barnet kommer upp och kan vara med vid bordet innan han/hon lärt sig sitta ordentligt. Vi har nu sett (och provat) den och kommit fram till att vi nog också ska köpa en.
Såhär ser den ut:


God jul


Jul överallt

Jag älskar verkligen att surfa runt och skrolla runt på instagram ni när det är så mycket fina julbilder överallt. Många är så duktiga på att inreda! 
Det får mig att längta ännu mer tills i morgon.

Vi firar jul med med med större delen av familjen (mina föräldrar, syskon, syskonbarn, sambons föräldrar, morföräldrar, syskon och syskonbarn) men uppdelat på två dagar.
Åh så jag längtar tills i morgon. 







Kroppen gör sitt...

Trots att jag inte börjat träna än fortsätter jag att gå ner, men långsamt! Nu har jag gått ner två kilo till sedan jag vägde mig sist. Tre kilo kvar till invägningsviken (vägde mig vecka 8 i graviditeten) och sex kilo kvar till målvikten. Dock vill jag fortsätta poängtera att det inte är till någon nytta att bara gå ner om man inte tränar också (tror jag). Jag vill ju få tillbaka en stark kropp, då räcker det inte med att bara gå ner i vikt.

Men fördelen med att ha en liten bilring just nu är att man kan luta Isak mot den när man ammar, haha...




Allergisk?

Jag ligger just nu i sängen med Isak. Han sover och jag borde göra detsamma...

När vi hade luciaglögg-bjudningen fick vi flera små arrangemang med olika blommor som hör julen till. Dom pryder hemmets all hörn nu. Däremot tror jag att jag är allergisk mot alla hyacinter som är i nästan alla små julgrupper.  Näsan rinner och ögonen är alldeles röda. Går jag hemifrån blir det bättre. 
Jag visste inte att jag var allergisk men å andra sidan har jag aldrig haft så många hyacinter hemma någon gång som nu.

Det där med allergi är jag annars väldigt förskonad från. Jag hoppas Isak också blir det. Jag inbillar mig att om han exponeras mycket för hund nu när han är liten så hjälper det till att göra honom icke-allergisk. Det är kanske hittepå, men jag låter ändå hunden Harry pussa på Isaks huvud och ligga lite på någon av Isaks filtar ibland, just för att det ska komma lite "hund" på honom. 

Hur som helst...
Snart är det ju julafton. Jag kan knappt tro det är sant, det känns inte som att det är jul i övermorgon! Men härligt ska det bli ändå.
Jag hoppas det kommer lite mer snö så marken är ordentligt vit. Men det får inte snöa på julafton för då får vi inte ha alla familjemedlemmar hemma (snöröjning). 

Hittade några roliga vintriga bakgrundsbilder förresten. Kan inte bestämma vilken jag ska ha. 








Slut på onödigt krångel?

Har ju varigt lite småjobbigt det där med att Isak inte gått upp som han skulle. Kanske är det bara en tillfällig dipp, men ändå. Jag är ju livrädd att inte kunna mata mitt barn mätt, även om det inte är något fel med att ge tillägg egentligen. Amningen är så betydelsefull så jag önskar ju kunna fortsätta helamma. 

Jag har ju använt amningsnapp till Isak sedan han föddes, och egentligen är det en tillfällig lösning - står det på förpackningen och på nätet. Som jag förstår det kan den göra så att vissa mjölkgångar inte stimuleras ordentligt (=mindre mjölk?). Har försökt bli av med den flera gånger med hjälp av olika tips från bland annat Amnibgshjälpens hemsida, men det har inte gått. Isak har blivit jättearg och bara slängt med huvudet, så jag gav upp det där lite med att försöka bli av med den.
Men efter BVC-besöket kändes det ändå viktigt att försöka bli av med amningsnappen. Så i förrgår kväll när jag skulle mata inför läggning tog jag av amningsnappen och provade, bara på skoj, om han ville ta bröstet ändå - och det ville han. Bara sådär! Utan skrik!

Sedan dess har vi inte använt amningsnapp och istället för att amma minst 40 min (som det tog med amningsnappen) så ammar vi ca 20 min. Han får i sig mjölken mer effektivt nu, tror jag.

Det känns riktigt skönt! Nu hoppas jag han suger i sig ordentligt och går upp lagom i vikt till nästa besök på BVC. 
Tills dess ska vi öva lite andningsteknik, det blir ju lite som att börja om nu eftersom han måste hitta ett annat grepp. 

 
Amningsnappen från MAM som vi tidigare använt!



Newbie spring 2015

Jag är ju verkligen kör i barnkläder med dova mjuka färger, som Kappahls märke, Newbie. Till våren kommer fler fina plagg, för både små flick- och pojkbebisar. Dessutom lite inredning. 
Här är några:





Det där var ju inge kul...

BVC-besöket gick ju sådär. Sprutorna tyckte inte Isak om, men det hade jag inte väntat mig heller. Han blev jätteledsen och grät en stund efter, även när jag försökte amma honom som tröst. Sen blev han jättetrött, men piggnade till i bilen på väg hem. Men han satt alldeles tyst, som om han bearbetade allt. 
Nu sover han i min famn hemma.

Längdkurvan såg fin ut, och även huvudmåttet, men viktkurvan hade planar ut rejält. Den kan göra det vid tre månaders ålder, men det här var på gränsen sa BVC-sköterskan. Så nu har vi bokat in en extra vägningskontroll i början av januari och tills dess ska jag pumpa ut lite bröstmjölk som något mål och se hur länge han står sig på det. Om han står sig längre på den samlade mängden bla. Så här i efterhand känns det som jag glömt allt vad sköterskan sa om varför jag skulle pumpa... Jäkla hormoner.

Går han inte upp som han ska nu eller blir missnöjd så måste jag börja ge något mål med tillägg, alltså bröstmjölksersättning. 

Av någon anledning känns detta som en mardröm. Hemskt. Jag vill så gärna kunna mata mitt barn fullt ut med min egna mjölk. Jag vill inte gå miste om de mysiga stunderna som amningen ger. Även om vi kan sitta nära, hud mot hud, även med flaska så känns det inte likadant. Jag hoppas av hela mitt hjärta att detta vänder. 

Lite ledsen känner jag mig faktiskt efter detta BVC-besök. 


Dags för vaccin

Idag ska vi till BVC för att väga och mäta Isak. Det har jag längtat efter. Ska bli så kul att se hur mycket han vuxit och OM han vuxit som han ska, en av mina värsta rädslor just nu är att mjölken ska ta slut eller vara för tunn för honom. Det är ju som det är litegrann, men det har blivit en så betydelsefull sak det där med amningen så jag vill verkligen kunna fortsätta. 

Förutom att vägas och mätas ska något hemskt också hända. Han ska få 3-månadersvaccinet. Två sprutor, en i varje ben, plus andra dosen RotaTeq (oralt). Jag trodde verkligen inte att jag skulle bli en sån hönsmamma när det kommer till såna här saker. Jag vet ju att  det är för hans bästa och att min rädsla kryper över på honom om jag inte skärper mig. 

Isaks pappa (min fina fästman) ska lyckligtvis följa med och kommer vara den som får hålla honom. Jag har bett om att de ska sticka båda sprutorna samtidigt så att det "bara" känns som ett stick. Egentligen vet jag inte om det känns bäst för Isak eller om det känns bäst för mig. Ska dubbelkolla på BVC att hans lilla kropp klarar två sprutor på en gång bara (klart den gör, hönsmamma). 
Jag själv kommer bara se glad ut mot Isak och hålla mig undan om jag inte kan se på, sen är jag berädd att amma honom direkt efter som tröst. 

Stackars små ben...

Jag hoppas vi slipper några elaka biverkningar. Jag är hellre levande napp året ut än att han får biverkningar. 

/Megahönsmamman


Äntligen kom snön!

Ja hörni, äntligen kom snön. Men vi får se hur länge den stannar. Jag hoppas den blir kvar så att det känns lite ljusare ute.

När det är så mörkt tänder vi en del ljus här hemma. Men två gånger har dom glömts att släckas. Visserligen "bara" två värmeljus, men ändå. Livsfarligt! Man får bara inte glömma att släcka ljusen. Jag har som regel att i alla fall inte tända något annat än värmeljus när inte sambon är hemma. Och är jag själv (+ Isak) tänder jag bara ljusen i köket (max 4 värmeljus) så att jag ska se dem lättare. 

Isak sov himla bra inatt. Vaknade vara tre gånger för mat och några gånger för nappen. Men så sov han ju nära, nära, mig heeela natten. 
På dagen sov han bara 40 min, istället för sina ca 2h, så nu är han dödstrött och somnar vid bröstet så fort det ammas. Jag vill ju helst inte att han somnar där så jag försökte lägga ner honom i hans säng, men då började det skrikas på en gång. Vi får se hur han tar det i januari/februari när han ska få börja sova själv. 



Levande napp

Japp, det är en riktig mammagris till son jag har. Inatt skulle det snuttas i princip hela tiden, och jag var för trött för att stoppa det hela. Det blir en ond spiral av att tillåta sånt här snuttande, för då fortsätter det bara. Men mitt i natten är det inte alltid lätt att tänka långsiktigt, tröttheten styr handlingarna. 

Som det är nu samsover vi ju på nätterna och Isak får amma sig till söms, men efter nyår ska jag börja med att lägga honom brevid mig när han ätit klart men fortfarande är lite vaken. Någon månad senare, när Isak är ca fyra månader tänkte vi börja med Tassmetoden som läggningsmetod (ni kan läsa om den på den här adressen: https://somnforbarn.wordpress.com/category/tassmetoden/ ).
Den är egentligen från sex månader men planen just nu är att vi börjar vid ca fyra. Men vi får se hur det blir. 

Vi stör varandra om nätterna så jag känner att vi skulle behöva göra någon förändring, även om det är riktigt mysigt att sova ihop.

Isak vägrade sova i vagnen mer än 15 min under förmiddagen så vi har varit inne och myst mest. Det fick bli så idag.


Luciafirande

Oj vilken dag vi hade igår!
Det var så kul att träffa vänner och familj och bara umgås och ha kul! Underbart! Det strömmade in folk titt som tätt och tillslut var vårt lilla radhus fullt av härliga människor som minglade runt. Isak, som stod som värd på inbjudan, fick massor av fina presenter; blommor, kläder, mjukisdjur, böcker m.m. Det hade vi inte förväntat oss!

Eftermiddagen och kvällen blev helt klart riktigt lyckad! Det måste vi göra om!
Jag hade tänkt ta massa fina bilder på glöggen, ljusen och alla lussebullar och pepparkakor. Men jag hann aldrig det, så det här är dom enda bilderna jag har.
Isak var pepparkaka igår, men inte heller på honom har jag några riktigt bra bilder. Kanske får sätta på honom samma kläder igen och fota idag när det är lite lugnare. Det var ju trots allt hans första lucia! 


Bländad

Oj så härligt med sol och rätt mycket klarblå himmel på promenaden. Försöker suga in varenda stråle! 

Nu är jag påväg hemmåt och ska fixa det sista innan gästerna kommer. Det blir en heldag med mys!



Förberedelser...

I morgon ska vi ju har eb liten luciaglögg-bjudning, så idag har vis stätat och fixat under dagen. Så nu har vi pepparkakor, julmust, glögg, nötter m.m. Och lussebullarna ska bakas efter middagen.

När vi flyttade hit för lite mer än ett år sedan sa jag "Nu ska vi ha riktig gran hemma!".
Men så blev det ändå inte...Plastgran är verkligen inte min grej egentligen, men det fick bli så i år. 

Några julklappar kvar att handla, sen är vi klara med det också! 


Hej, jag heter Amanda och är Röntgensjuksköterskestudent

Som många av er vet pluggar jag till röntgensyrra, men tog i och med isaks ankomst studieuppehåll. Jag kommer att återuppta studierna till hösten 2015, då får pappan vara hemma lite med Isak men sen blir det förskola. Det blir ju inte heltid på förskola eftersom jag kan plugga en del hemifrån - men mer om det i ett annat inlägg. 

Inför denna hösts skolstart skrev jag att jag lite grann saknade skolan. Jag ville också ha skolstart, vara delaktig, få prestera och identifiera mig med något. För som Röntgensjuksköterskestudent är man ju just det - student! En (förhoppningsvis) presterande person med ambition att hjälpa till och vara delaktig i strävan att undersöka och för att kanske kunna ställa diagnos på en patient. Jag vill vara med och hjäpa!

Nu är jag ingen student. Just nu är jag bara Isaks mamma, även om det inte är så "bara". Det räcker gott och väl, men förstå mig rätt...

Jag är livrädd för skolstarten nästa höst, för då vill jag åter igen prestera, lyckas och framförallt se till att alla patienter jag möter under praktiken (och efter) går från mottagningen och känner sig väl bemötta och utan obehag. Det tror jag att dom allra flesta gör, men det är så pass viktigt för mig att jag oroar mig för det. 

Jag ser också fram emot skolstarten såklart! Här om natten när Isak sov, men inte jag, så gick jag igenom kroppens alla delar och strukturer på latin (alla jag kunde). Och sen röntgade jag från topp till tå, föreställde mig olika anamneser och projektioner. Var centrerar man? När komprimerar man buken på en person? Hur många projektioner tar man och varför vid olika sjukdomsfrågeställningar? Hur hög kV och mAs är lagom i förhållande till kroppsstorlek, bildkvalité och stråldos?... Ja, rubbet gick jag igenom och det var såå kul!

Jag längtar, även om jag fullkomligt älskar livet som Isaks mamma!

Bild från metodrummet (rum där man man kan öva) på Danderyds sjukhus.
Här övas det på projektionen 'överarm - frontal'. 


Måtte den här fasen vara över nu...

Jag har sovit som en kratta senaste veckan. Isak har stökat på nätterna och vägrat sova utan bröstet i munnen, och när han somnat och sen "tappat" det så har han vaknat - så börjar allt om. Han har heller inte sovit bra på dagarna vilket gjort honom ännu mer grinig och klängig. Han blev ju elva veckor i tisdags och enligt appen 'wonder weeks' är det en utvecklingsfas vid 11 1/2 vecka. Isak kanske gick in i den lite tidigare? 
Han har i alla fall sovit mycket bättre, både dag och natt, två dagar på rad nu så vi kan ju hoppas att fasen är "över" för den här gången. 
Han är mycket gladare nu i alla fall.

Gick lite längs Säbysjön (tror jag den heter) idag. 


Vadå storm?

Har man en bebis som inte sover annat än i vagnen ute om dagarna så spelar ju inte väderleken någon roll - det är bara att gå ut i blåsvädret!

På lördag ska vi ha lite luciafirande hemma med familj och några vänner. Vi blir runt 25st, så det ska bli kul. Igår köpte jag en himla massa glögg efter något glöggtest jag läst, från i år, och på fredag ska det bakas lussebullar. Pepparkakor kommer vi köpa, de är godare än de man (jag) bakar själv. 



Fin morgon i Viby


Waxholm

Idag var vi på julmarknad i Vaxholm. Vädret var ju grått och trist som det varit länge nu, men det var mysigt i alla fall. 
Handla mycket folk, försäljningsstånd med brända mandlar, stickat, leksaker, julkransar m.m.
Isak sov hela tiden, så himla perfekt!



Framgång... Kanske

Isak sov 2 1/2 timme, så det var ju över förväntan. Jättebra! Precis när han vaknade åkte vi till babymassagen, där skötte han sig väldigt bra så vi har haft en rätt bra eftermiddag.
Han sov inte sin eftermiddagslur ute dock, men en stund vid bröstet. Får väll duga!

I morgon ska jag och Isak på julmarknad i Vaxholm. Ska bli himla mysigt. Lite synd för stämningen skull att det inte kommit någon snö än, men skönt om det inte är så fruktansvärt kallt  såklart. Minns en julmarknad där då jag frös så himla mycket, tror det blir en råare kyla när det ligger sådär vid vattnet. 

Bild från i morse.


Mammaselfie

Jaha, dag två med "spelar-ingen-roll-vad-jag-gör-det-är-fel"? 
Kanske.

Efter promenaden igår vaknade Isak direkt. Han sov knappt en timme och efteråt var han så himla gnällig. Bara glad korta stunder.
Visserligen går han in i en ny utvecklingsfas nu, men kom igen... kan det vända såhär?  Oftast somnar han ju på ett kick i vagnen på dagen (vid siba sovstunder) med igår och idag var det svårvaggat. Nu har jag gått, och går, som en dåre på grusvägarna på järvafältet. Om jag kör fort så han nästan studsar i vagnen så sover han, så nu får jag väll gå i två-tre timmar så han sover ordentligt. Vi ska på babymassage sen så då behöver han vara utvilad.

Jag är inte bitter, även om det låter så. Det är bara det att jag känner mig förvirrad när det man brukar göra helt plötsligt inte funkar. Men två dagar (det får inte bli fler) av motgång ska man ju klara som småbarnsförälder. Det måste man.

Igår sov han som sagt inge vidare på dagen, bara i samband med amningen, så jag ammade hela dagen känns det som. Under natten sov han däremot som vanligt, tre amningstillfällen mellan 20-05. Efter det ringde sambons klocka och sen sov Isak i princip bara om han hade bröstet i munnen. Men vi gosade i sängen till åtta i alla fall, och då var han glad.

Mammaselfie med pyjamasbebis!

Som ni ser har jag fortfarande en stubbe till kropp, men det får vi ändra på efter nyår - som alla andra. ;)


Emmaljunga Mondail duo combi

En av anledningarna till att vi valde just den här vagnmodellen var ju för att den skulle rulla lätt både på släta gator och i lite knöligare terräng. Hittills kan jag meddela att den gör sitt jobb väl! 
Den är lättstyrd och rymmer (än sålänge) Isak med kläder och tillbehör väl. Men storleken är förstås också vagnens nackdel, för den tar mycket plats i bilen och är lite knölig att köra med i trånga butiker.

Men summerat på de här 10-11 veckorna jag använt vagnen är jag supernöjd. Funktionen där man kan ändra liggplattan i något sittande läge är dessutom toppen när man har en nyfiken bebis som ännu inte är redo för sittdelen. 

Perfekt underlag när Isak inte tillåter sig själv att somna fast han är megatrött. 
Efter en stund kan han inte motstå att sluta ögonen.


Strul igen!

Bloggappen strular. Ber om ursäkt för konstiga typsnittet i föregående inlägg! 



Första riktiga skrattet

I söndags stod jag, med Isak på axeln, och studerade vårt dokumentskåp som vi har på övervåningen intill badrummet. Tycker det jämt ser så rörigt ut med alla pärmar så jag skulle vilja komma på en lösning för att dämpa det lite, men vet inte hur.
Hur som helst vänder jag mig om för att gå därifrån och samtidigt börjar Isak att bubbla av skratt. Inte sånt där bebisjoller-skratt som i vanliga fall, utan riktigt "haha-skratt". Som en stor bebis. Jag förstod först inte vad han gjorde, eftersom han aldrig skrattat så tidigare, men såg att hans blick var fäst på vår toaskylt. Jag gick närmare med honom och herregud vad han skrattade, riktigt skratt! Han var så söt så jag skrattade med honom. Flera gånger på rad skrattade han sådär, men sen har jag inte hört det något mer. Jag har inte visat honom toaskylten igen heller, för jag vill inte tvinga fram det på något vis.

Men första riktiga skrattet, ljudmässigt, var det i alla fall. Och väldigt gulligt! Det var ju flera veckor sedan han började gurgla, le och låta men det här var som sagt något nytt. Jag vet inte när bebisar börjar skratta "på riktigt" (ljudmässigt), Isak är 10 veckor idag.




Uppbokad!

Den här veckan är varenda dag uppbokad med minst en utflykt/sak att göra per dag.
I måndags kunde jag inte hålla mig längre utan klädde granen, det blev så mysig stämning här hemma. Isak gillar att titta på den också.
Igår var jag i Täby C med min mammakompis. Vi var där länge och båda barnen skötte sig bra, tills vi skulle åka hem. När vi satte dem i bilen skrek de båda två tills vi kom hem. Det går ju fort att komma hem, men när Isak varit sådär ledsen blir jag också ledsen och känner mig som världens sämsta mamma. Jag tror han var ledsen för att han var trött, för han hade sovit mindre än vanligt. Och dessutom började han bli hungrig. Allt blev ju bra när vi kom hem och han fick mat och inatt sov han jättebra. Men ändå... Stackars barn (säger en blödig mamma).

Idag skulle vi ha fått besök av en vän, men det blir ändrade planer så jag och Isak ska åka till Mio och sedan till Ica och handla och hämta ut paket (julklappar). I morgon ska vår mammakompis komma så ska vi göra gipsavtryck på barnens händer och fötter och kanske också baka lussebullar.
På fredag är det träff med föräldragruppen och babymassage. På lördag blev jag medbjuden på julmarknad och på söndag kommer några vänner och hälsar på. 

Alla dagar är uppbokade med något! Det gillar jag, om Isak slipper bli ledsen vill säga.

Hittade mer roligt julpyssel. Hur ska jag hinna göra allt?


Helgen

I helgen var vi i norra Roslagen. Vi träffade familjen, gick på julmarknad, fikade på Edblads i Gåsvik och åt middag med vänner. Toppenhelg med andra ord!

Tre bilder från helgen.
- Harry sällskapade gärna under barnvagnspromenaderna.
- Julmarknaden hölls på en dansbana.
- Isak som inte är så förtjust i att ligga i vagnen i vaket tillstånd höll ut en stund, men bara om suffletten var lite nerdragen och en del av "locket" var lite nervikt. Kräsen unge!



Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0