"FÄRJAN"- Amanda

Javisst, idag skulle "Färjan"-Amanda kunnat bli verklighet. En viss känd tv-kanal skulle filma i maskin sas det och grabbarna i där nere röstade (allihopa) på att jag skulle få ta hand om all TV som skulle göras. Smickrande, men oj. Lite nervös blev jag. Dock visste ingen riktigt vad de ville ha ut och vad de ville göra för inspelning, så med spänning (?!) väntade vi på att de skulle komma och filma. MEN... (känner ni igen det?) när jag trodde att min TV-debut var kommen och jag hade laddat upp med kaffe och var totalladdad så..... SÅ RASADE ALLT! De ville bara filma lite i kontrollrummet och ställa några frågor och då varjag inte till mycket nytta, det var inte mig de var intresserade av. :(

Haha... då dramatiskt som jag beskrev det var det inte riktigt. Och jag är faktiskt inte alls ledsen för att jag inte fick var med i TV. Men tänk er... "Färjan"-Amanda..... Hur låter inte det?










/Mandy

Sjukskriven

Hej på er

Sitter i dagrummet ombord och kollar på tv, men är så seg att jag nog tänker gå till hytten och sova ett tag.
Som rubriken lyder är jag sjukskriven för resten av dagen då jag svimmade idag vid halv elva-tiden. Jag jobbade i ett fläktrum med att byta lager och så helt plötsligt kände jag att jag började bli lite dåsig och tjock i huvudet. Så jag höll mig i en bänk och kort därefter slog det typ lock för öronen och jag svimmade. Jag landade antagligen ganska bra för jag har inte gjort mig illa allvarligt, vad jag vet. Som tur var fanns en arbetskamrat i närheten och var där när jag "vaknade" till, han hjälpte mig till hytten och där vilade jag sedan i några timmar innan jag gick till sjukvårdaren ombord.  Innan jag somnade kollade jag ögonen så att pupillerna var okej och drog ihop sig som de skulle, och efter det somnade jag men vaknade, lika mosig i huvudet som innan. Jag trodde inte alls att det var något allvarligt men som sagt gick jag till sjkvårdaren ombord i alla fall, för blodtryckskontroll osv. Han konstaterade då att jag hade lite lågt blodtryck och sa att anledningen till att jag svimmade kunde bero på det, att det då var ett blodtrycksfall, eller brist på vitaminer. Han sa ju inte bestämt att det måste vara något utav dessa två, men det låter rimligt. Jag är ju ingen storätare precis och har i flera år ätit vitamintillskott av olika slag i omgångar (men gör det inte nu). Men som sagt ska jag ta det lugnt resten av dagen, vila och äta ordentligt.

Just nu känner jag mig fortfarande lite tung i huvudet och lite illamående, trött och bara allmänt seg. Men ska sova lite så är jag säkert pigg i morgon igen.













Bilder från google.


/Mandy

Ingen känner igen mig med kläderna på... och tror jag pysslar med musik.

Hej hej

Dagarna rullar på som vanligt. Fullt upp.

Men vet ni vad som är roligt, eller konstigt?
På båten har jag ju oftast overall, håret i en knut och glasögon (dels för att jag ser lite dåligt och dels för att jag ser lite smartare ut) och så går ju dagarna. Alla ombord, ser mig så och känner därför igen mig så. Och när jag är på en båt som Cinderella är det vääääldigt många anställda så självklart kan man inte hålla reda på vilka alla är, men när jag har overallen på mig hejar alla i personalen på mig och ler glatt. Men när jag fixar till mig, bara lite, och släpper ut håret och kanske plattar (har gjort två gånger), sätter på mig jeans eller något som sitter åt lite så blir det helt annorlunda. Några känner igen mig och hejar som vanligt, men andra bara kollar lite och går förbi. Detta gäller då personalen som inte är i maskin, som jag normalt inte jobbar med. Men även de i maskin måste kolla en gång extra för att de inte ser att det är jag. Knas va? Hur kan man se så olika ut som jag antagligen gör?

När jag skulle handla i tax free-butiken en dag så kom jag där, helt vanligt klädd med håret utsläppt med mitt personalkort runt halsen och så i kassan satt en kille och hejade och pratade trevligt. Så fick han mitt personalkort som han skulle dra innan han slog in de jag skulle köpa och då sa han "Jaha, har du varit här och spelat nu eller?" och jag tittade på honom lite frågande. "Ja, spelat..?" sa han då lite tyst. "Nej nej" sa jag, "Jag är ju i maskin, som elev". Och då såg det ut som han blev lite nervös och skämdes lite och sa "Jaha.. ja jo men då är jag klar med dig. Nästa?" Och så gick jag därifrån... och undrade vem han trodde jag var... eller varför han trodde jag höll på med musik.... Så kan det va!



En bild tagen innan praktiken började, hemma i mitt badrum.


En till...


Också tagen någon vecka eller två innan praktiken började...





Tycker ni jag är lik någon som sjunger och spelar i band?
Eller bara ser musikalisk ut?

=O



PUSS
/Mandy

Ni är som man ska vara: TROGNA! Tack!

Men hej på er allesammans! Gud vad länge sedan det var jag skrev, har verkligen inte haft tid till det innan men nu ska jag försöka uppdatera lite åt gången, lite oftare, i alla fall.
Men trots att jag inte alls varit speciellt flitig här, så ser jag att ni har det. Gud va kul att så många väljer att fortsätta kolla min blogg fast jag inte uppdaterar så ofta. Jag lovar att jag ska bättra mig med uppdaterandet!!

Som tidigare nämnt är jag på Viking Cinderella, där jag gör min praktik, och det går alldeles utmärkt! Mönstrade på den 20 okt och ska vara här tills den 10 jan. Länge va? Men jag kan tala om för er att tiden går så otroligt fort här. En månad har redan passerat och det känns som om jag kom för en vecka eller två sedan. Skumt! Men nu är ni förstås nyfikna på vad jag gör ombord? Då ska jag beratta, eller rabbla upp, lite kort vad jag gör. Jag gör rent(vaskar) olika filter, tjockoljefilter, smörjoljefilter m.m. Byter filter, dränerar tankar, fyller på med smörjolja där det behövs, pejlar (kollar värden och nivåer kan man säga på olika tankar och axlar och annat), byter lager (typ kullager), justerar regulatorer, varit med lite under kolvhalning, slipat i en av huvudmaskinerna (HM), tagit vattenprover på HM och hjälpmotorerna (HJM), trollar (inte riktigt men...) bort skummet i evactankarna (bajstankarna), gör rent AC kompressorer, kollar larm vid sjökistor, fått startat HM och mätt trycket m.m m.m m.m m.m..... Listan kan göras hur lång som helst, men jag tror jag stannar där. Ni får googla maskinistjobb om ni inte är nöjda så kanske det står lite mer. :)

Sa ju att jag skulle bli biff ombord, börja träna och så, och det har jag. Börjat träna alltså! Flera gånger i veckan så jag hoppas det ger resultat! Har en lite (mycket) töntig bild på mina nästan muskler som jag lägger upp här nedan sen. För övrigt har jag inte tagit så mkt bilder än men jag lovar att ta i maskinrummet och verkstaden sen. Och fler på mig såklart.


HUR LEVER JAG PÅ BÅTEN DÅ? Jo, jag har en egen hytt med binge, soffa, dusch och toalett. Sedan äter man ju i personalmässen, det finns ett gym, och man får rabatt på SPAet som jag flitigt tagit del av. Jag jobbar från halv åtta på morgonen till någon gång på eftermiddagen, senast halv åtta slutar jag (vilket är vanligast att jag gör) Men självklart följer jag alla regler om hur mycket man får jobba (så kan ingen klaga över det). Vi jobbar i blåa overaller som det står VIKING LINE på ryggen på. Jag har dessutom hittat på att jag är sjösjuk mellan frukost och lunch varje gång båten rullar (vi är ute på havet mellan frukost och lunch så då gungar det kanske lite ibland). Mestadels går vi ju inne i skärgården så då är det ju lungt. Det får räcka med info denna gång.

Lite bilder här nedan nu då, som sagt. Har inte hunnit ta så mycket bilder så ni får nöja er med halvdant sålänge!


Tråkigt väder!


Vackert väder!


Fint men kallt väder!


Mamma och pappa tryckte tröjor till mig som det står
"Riktiga kvinnor luktar diesel" på. Snyggt va?
Har två svarta, ena med text på ryggen och andra med text på bröstet.
Sedan denna gröna som visas på bild, med tryck på bröstet, och
sedan en blå med tryck på ryggen.
Inte härmas nu bara och tryck upp likadana!


Var så in i helvette trött i morse!!!


En inte så bra bild kanske eftersom man inte ser så mycket.
Men lugn bara lugn. Det kommer!


Det finns ingen före- och efter-bild nu direkt, men om ni struntar
i att det är hur ocoolt som helst att ta en sådan här bild, visst har
jag ändå liiite muskler? Huuh? Visst har jag? :D
Kollar ni några inlägg ner så ser ni en bild där jag ligger i en
soffa med ena armen upp. Om man jämför dem så ser man
att jag på den bilden har lite smalare "raka" armar.
På denna bild är armarna lite tjockare med linjer
efter de sk musklerna.




Nä, god natt!
/Mandy

Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0