Gråhårig och förälskad

Jag blir ofta så stolt över Isak. Han är så duktig, hittar på saker, förstår saker och tar egna initiativ. Han är busig, glad och väldigt envis. Och det där med att vara envis är nog väldigt bra att ha i sig genom livet. Men ibland blir man ju gråhårig och gråtfärdig för att det ska trilskas så mycket. Det är ju en hel del som är tvärt-emot just nu.

Men igår följde Isak med till barnmorskan, som han faktiskt brukar. Han börjar känna sig bekväm där nu så han leker på någon stol medan jag och barnmorskan pratar och gör alla mätningar. När vi lyssnar på bebisens hjärta kommer han fram nyfiket och vill vara med och lyssna.

Trots bakslaget ned snö i början av veckan så har ju solen och värmen återvänt lite nu i alla fall. Tankarna om hur vår trädgård ska formas börjar snurra. Här näst tror jag att vi ska beställa hem en gungställning. Förmodligen blir det en från Lekmer av märket Hörby Bruk. Ska ändå beställa DN Skötväska från Carena där, så varför inte ta allt i samma svep.

Jag tycker inte det känns jättenödvändigt att lägga ner flera hundra, kanske tusen, kronor på en skötväska. Men den här verkar prisvärd, rymlig och med många fack. Bra när man kommer ha två blöjbarn ett tag.

Gungställningen är jag jättespänd på. Den ska vara stabil och det ska vara lätt att byta redskap på den. Bra när man vill ha både bebisgunga och vanlig, för större barn.

Min stora tuffa och duktiga kille 💙

Snö?

Jaha, idag snöar det. Det blir nog inte kvar på marken, men ändå. Förrädisk årstid det här.

Isak är precis lämnad på förskolan. Jobbar kväll idag så vi hann ha en mysig lång morgon tillsammans.

Morgonens lek har handlat om nya leksakskrokodilen som vi köpte på Skansen igår (helt otroligt mysig dag där igår, med sol) och att den blivit kompis med elefanten och dionosarien här hemma. Alla tre är i ungefär samma storlek, ca 30 cm eller lite större. Favoriterna just nu.

Var ju även hos frisören i helgen. Konstaterade då att vi träffades för 20 år sedan. Hur många har känt sin frisör så länge? Jag behöver bara beskriva ungefär hur jag vill ha det, så löser sig resten och det blir jättefint. Är såå nöjd.

Lite kortare och ljusare 💁🏼

Urtvättat är bäst

Nu börjar jag känna mig tjock. Låren och armarna påminner mig mest om den saken. Eller kläderna påminner mig, för en del plagg har börjat strama just där. Ansiktet börjar också se mulligt ut tycker jag. Ingen härlig känsla. Jag har egentligen ingen viktnoja nu under graviditeten, alla kilon jag går upp kommer jag gå ner sen. Det är mest att det är obekvämt att vara stor.

Men egentligen mår jag ju väldigt bra, så jag ska inte klaga. Däremot har jag lättare att få morlvärk och sånt denna gång, än när jag väntade Isak. Men det är ju inte farligt, tänker jag.

Jag hade en teori när jag var gravid med Isak. Nämligen att det var lättare att känna sig snygg och bekväm som gravid på vintern. Med Isak var jag ju som störst under sommaren. Min tanke var att man under vintern kunde "klä in sig" mer och dölja mulliga armar, ben och kärlekshandtag lättare. Jag har i alla fall ångrat mig lite i den åsikten. Nu när mina vanliga jackor inte passar längre och mudden på samtliga gravidbyxor börjar bli för kort, så måste jag ändå påstå att det var lättare att klä sig under sommaren. En klänning och ev en kofta så var det ju klart - bekvämt och fint. Favoritplaggen just nu är mjukisbyxor, den mest urtvättade gravidtröjan och sambons fleecetröja. Jäkligt snyggt. Annars är förstås kläderna på jobbet sköna, som en stor lös pyjamas.

Bästa nattplagget just nu är ett urgammalt nattlinne från Twilfit. Dock känns det som att brösten behöver extra stöd numer, så därför har jag en mjuk amningsbh under. Snyggt, eller hur? Haha

Något som jag ändå uppskattar med graviditeterna är att de givit mig bredare höfter. Jag har alltid varit ganska rak annars. Men former är fint, så det tackar jag hormonerna för.

Äntligen fredag

Det har varit en kul dag på jobbet idag. Jag sitter numera oftast i det vi kallar "akuta tidboken" på CT'n. Mitt jobb där är att boka alla akuta remisser som kommer till CT'n, och försöka få ett jämt flöde under dagen. Förutom det ska jag se till att patienterna som ex bokas från avdelningar är förberedda med rätt nål, blodprover och ibland ska vissa även dricka kontrastmedel innan de kommer till röntgen. Det är även en hel del telefonsvarande...och lite annat smått och gott jag pysslar med. Det är en rolig position, med rätt högt tempo oftast. Men jag sitter ju mest stilla i alla fall, så det är väldigt lyxigt nu när jag blivit lite tyngre.

Igår jobbade jag kväll. Passade på att åka lite tidigare hemifrån för att shoppa lite nya kläder till Isak. Vi är i ett skifte av storlek på kläder just nu. Så det pågår en utrensning av för smått, och en påfyllnad av nytt och fräscht.
Här är några nya plagg till vår stora tuffa kille.

En härlig och röjig helg

Igår kom ju min syster med familj hit. Vi passade på att inviga uterummet för detta år med en fika. Kladdkaka och glass. Känner mig lätt beroende av det just nu.

Barnen lekte och röjde tillsammans, minst sagt. När vi bad dom att "inte springa upp och ner i trappen", "inte skrika inomhus" eller "ni får turas om med bilen/dockvagnen" så struntade dom i oss. Kändes det som.
Dom hade nog saknat varandra så som dom busade och härmade varandra.

Idag har vi lekt ute hela förmiddagen och sedan grillat hamburgare. Riktigt mysigt!

Fika i uterummet. En annan dag ska det ordnas till lite mer därinne. Vill ha en annan sittgrupp, mer växter, mysiga lyktor och en fin lampa ovanför bordet.

Lördag

Solen skiner, himlen är blå och fåglarna kvittrar. Står just nu och söver Isak i vagnen i uterummet. Han har sovit här på dagarna hela vintern, när vi varit hemma. Vindstilla och noll nederbörd oavsett. Väldigt smidigt. Samtidigt får han frisk luft eftersom rummet inte är isolerat.
Idag när solen lyser är det så varmt i uterummet att Isak inte ens behöver ha på sig någon extra tröja eller så, bara en tunn filt. Skönt.

Senare idag kommer min syster med familj och stannar tills i morgon. Det ska bli såå mysigt.

Isak och jag var ute en stund på förmiddagen. Kan man bli annat än glad av det här vädret?

När katten är borta...

Gick in i badrummet, glömde vad jag skulle göra. Tänkte att jag säkert skulle kissa (gör ju det jämt numera...). Men när jag väl provade insåg jag att jag redan gjort det för några min sen. Och jag kom på att jag egentligen gick in i badrummet för att sminka mig...

Nynnade på en låt när jag sminkade mig. Försökte komma på artisten... visst var det någon ung tjej från mello som sjöng den?
Kom sen på att det var en låt från barnfilmen Trolls....

Är det det som kallas gravidhjärna? Eller är jag bara allmänt virrig kanske?

Idag är det ju onsdag, så jag är ledig. Har börjar tvätta bebiskläder. Kunde inte hålla mig. Hade fler plagg än jag trodde så det kanske var bra att börja så här tidigt. Hehe

Isak sover i alla fall nu. Så jag passar på att kolla på en film och äta kladdkaka. Tror det börjar bli någon form av craving på just den saken. Kladdkaka och glass 😍

Kontraster

Jobbade fredag, lördag och söndag. Var ledig igår och vabbar idag. Isak har fått prickar med blåsor. Förmodligen höstblåsor men önskar att det vore vattkoppor så vi blev av med det.

Igår fick jag massage. Efterlängtat och välbehövligt. Jag har fuskat med träningen över lag, men det är framförallt i ryggen det märks nu. Mellan skuldrorna, under bh-bandet och upp i nacken värker det ofta.
Fick en ordentlig genomgång av ryggen igår på ett sätt jag inte varit med om förut. Massören hittade onda punkter och lyckades faktiskt få dem att försvinna. Utan plågsamma metoder. Jag var helt fascinerad efteråt.

Magen blev som en badboll i denna tröja. Hehe... Ser ni förresten så tråkig färg och frisyr jag har nu. Ska till frisören om två veckor, tack och lov.

Sömnlöst

Jag har varit ledig två dagar, både onsdag och torsdag, eftersom jag jobbar kväll idag, imorgon och dagspass på söndag.
Isak och jag har haft det mysigt hemma, men igår fick han helt plötsligt hög feber, över 39 grader. Han har sällan hög feber, inte länge i alla fall. Men sedan febern kom igår har den legat mellan 39,4 och 40,2 när jag mätt. Inte konstigt att han varit ledsen och sovit dåligt inatt.

Fördelen med att jag jobbar kväll idag är att vi inte behöver blanda in "VAB" genom försäkringskassan eller så. Jag är ju ändå hemma halva dagen idag, så kommer sambon och löser av innan jag måste åka till jobbet. På så sätt hinner vi båda jobba.

Fick en bra broschyr i en babybox förut. Ville läsa på lite om feberkramper igår. Isak har aldrig haft det, men igår och inatt kändes det som om han kunde fått det.

Wanties

Vet ni, det är mindre än 10 veckor kvar till BF. Hittills har vi ju bara ställt in det nödvändigaste i bebisens rum. Som isaks gamla spjälsäng, en byrå, fåtölj och lite lekförvaring. Men nu börjar jag vilja få ordning ordentligt. Mysa till det lite.
Vi har några få saker kvar på inköpslistan i övrigt. Som en ny babyvakt med två babyenheter och en föräldraenhet. Ett enkelchassi, så vi slipper ha dubbelvagnen när Isak inte behöver åka. Och sen lite småsaker, ska hitta några nya amningsbh-ar bla.
I klädväg har vi nog så det räcker till bebisen. Men det är ju så kul att köpa sånt, så det kommer nog bli några plagg till i alla fall.

Kläder - Newbie. Lampa - Petite Chérie. Matta - Rusta. Babyvakt- Neonate.

Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0