Goda nyheter

Idag kan jag stolt berätta att jag skrivit på anställningsavtal till Danderyds sjukhus röntgenavdelning. Papprena blev klara förra veckan, men jag ville inte berätta här på bloggen innan det blev offentligt på avdelningen.

Det är en "fast tjänst", alltså tillsvidareanställning, och avtalet börjar veckan efter min examen. 

Jag är så glad!

Så snart hittar ni mig på Danderyds sjukhus röntgenavdelning, som leg. Röntgensjuksköterska. Helt fantastiskt! 





Gurka och smörgåsrån

Isak har varit lite varm i helgen, förmodligen lite feber nattetid. Mormor ska VABba i morgon. Han har varit snorig och lite hostig en tid, så kanske är det förkylningen som påverkar. Eller så är det tänderna. Han har dreglat i säker en månad nu för att det ploppar upp så många nya hörntänder. Kan vara en orsak till höjd temp och dålig aptit också. Gurka och smörgåsrån är det som funkar bäst i "matväg" just nu. 

Vi har lekt ute en stund idag. Solen börjar nästa kännas lite vårig. Jättehärligt. 


Något roligt att berätta...

Ja, jag har verkligen roliga nyheter. Men tyvärr kan jag inte berätta vad det handlar om förrän på måndag. Spännande, eller hur?

Dagen på CT-praktiken har varit rolig. På något vis känner jag mig redo att ta examen. Det är dags att få börja arbeta med det som vi läst om så länge nu.

I morgon är jag ledig. Vi är "lediga" från praktiken varje fredag för att skriva på uppgifterna som vi har redovisning på varje vecka. Jag har Isak hemma alla fredagar så att han får lite kortare förisveckor nu när han går lite längre dagar (07.15-15.30/16.00). Det känns som en bra lösning. Uppgifterna kan jag göra kvällar och helger istället.

I morgon ska vi göra massa ärenden, handla och bara mysa. Har längtat efter det hela veckan. 

💙 Min mysunge! 💙




Lagringsutrymmet är fullt

Ja, ibland känns det som om min hjärnas lagringsutrymme är fullt. CT-praktiken har börjat och det är väldigt roligt, men det är otroligt mycket att tänka på. Hjärnan går på högvarv. Vaknade flera gånger inatt och tänkte på hur man sätter en nål (pvk) och vilka protokoll man använder till olika undersökningar. Kände mig pigg de gånger jag vaknade inatt och inbillade mig att jag var utvilad. När klockan ringde var motsatsen bevisad, kände mig långt ifrån utsövd. 

Förutom praktiken är det en rad uppgifter som ska göras, en presentation av C-uppsatsen på sjukhuset som ska förberedas och sista revideringarna på C-uppsatsen (dokumentet) ska fixas innan det skickas in till examinatorn. Jag är helt slut i huvudet!


Okej, nu ska jag sluta gnälla och gå och lägga mig. Ska grotta ner mig i lite inredning en stund innan jag somnar. Det brukar få mig att "glömma" allt annat och slappna av.





Ytterligare en tiopoängare

Redovisningen igår gick som en dans. Vi var så nöjda, både med vår presentation och vårt framförande, hur vi svarade opponenterna och med examinations kommentarer. Alla får revideringar, men våra var inte svåra eller speciellt tidskrävande.

Idag var det vår tur att opponera på ett arbete. Även det gick hur bra som helst.
I morgon är sista dagen med opponering och presentationer. Då kan jag luta mig tillbaka och bara "åka med". Bekvämt!

Känner mig dödstrött i hjärnan nu. Men tänker smaka på lyckan och framgången så länge jag kan. 






En del på gång...

Ja, det är en del på gång nu. Håll tummarna.

Idag redovisar vi vår C-uppsats för hela klassen och examinatorn. Det känns spännande och roligt. Jag gillar att prata inför grupp, om jag är förberedd. Hoppas jag kan hålla nerverna i styr bara. Värsta som finns är ju när man inte andas in djupt och bara pratar genom "övre delen" av lungorna. Blir lätt en andfådd och darrig röst då.
Ska försöka slappna av, och bara vara stolt över vad vi åstadkommit. 

Mest pirrigt är att några ska "såga" oss, genom opponering. Jag hoppas vi har svar på tal. Det är ju en match om vem som kan formulera sig bäst egentligen.

Gårdagens outfit. Var iväg på spännande äventyr, så därför behövdes en mer dressad look. 

Och som den shopaholic jag är kunde jag inte motstå dessa muggar, som jag "sprang in i" på stan igår. Fina va? 




Söka jobb i Mali?

Jag tar examen den 3:e juni, men redan nu söks det jobb. Igår såg jag att den här tjänsten låg ute. Hade jag inte haft barn, och om jag hade arbetat några år skulle det här varit en häftig upplevelse i livet. Tror det hade varit väldigt lärorikt.









Rolig helg

I lördags var vi på kalas hos Isaks yngsta kusin, som då hade 1-årskalas. Det var ett riktigt mysigt och härligt kalas.

Idag åkte vi till Åland med Eckerölinjen. Med ombord var såklart min lilla familj, mina syskon med respektive och barn, plus mina föräldrar. Oj så roligt barnen hade! Allt var spännande och de lekte och tjoade i lekrummet. Vi vuxna hade minst lika trevligt. Vi åt gott, shoppade och höll oss i närheten av platser där barnen ville vara. På så vis fick vi det lugnast. Hehe
Det var en riktig toppenresa!

För min del blev det lite nya smycken från favoritmarket Edblad.



Bilderna ovan är lånade från Edblads egna hemsida.

...och såhär såg det ut i lördags:

Isak till vänster och hans jämnårige kusin till höger. Födelsedagsbarnet hann tyvärr smita ur bild. 😬 








Tack!

Ibland tappar man sig själv lite... glömmer bort hur man vill bli uppfattad och vara som person. Jag har nog blivit lite vilsen under en tid. Det har skett så mycket nytt i mitt liv, med Isak och skola och båda två tillsammans. Jag har haft en riktigt bra period nu när vi skrivit C-uppsatsen. Inte stressat, vilket märks på hela min kropp, och börjat få perspektiv på mitt liv. Poletten trillade ner häromveckan när jag började läsa Ernst's bok Lyckan i det lilla, och efter att jag applicerat innehållet på mitt liv. På mig. 

Små förändringar i mitt beteende och sätt att vara har gjort vardagen så mycket bättre. Gladare. Det är en trevligare ton på tillvaron. 

Isak är ledig från föris idag och när han sov passade jag på att köra ett yogapass. Mitt första med Adriene (finns  online). Det gav mycket. Inte bara fysiskt, utan psykiskt. Först tänkte jag "kom igen, vad är nästa position. Åh, långsamt det går. Måste man vara tyst..."

Sen koncentrerade jag mig och lät allt gå långsamt, även tankarna. Det var så skönt. Det blev lugnt i huvudet på något vis. 

När jag var klar och bytt om på övervåningen vaknade Isak. Han sover ju ute, så jag tog in honom. Kunde inte motstå att lägga mig i sängen med honom en stund, jag märkte att han inte  riktigt vaknat än. 
Så här ligger vi nu, och jag känner bara en enorm tacksamhet för allt. 



Isaks kök

Här kommer bättre bilder på Isaks kök. 
Det är ju som sagt ett ikeakök som jag målat om i pastellgrå, och bänkskivan klädde jag i dekorplast med marmortryck. 
Han leker i det jättemycket, så det var verkligen en bra julklapp!








En löpande bekännelse

Jag tog mig ut och sprang efter förislämningen idag, som lovat. Jag hade som mål att springa 5km och gå upp för de allra brantaste mördarbackarna på vägen. Jag har helt ärligt inte löptränat sedan innan graviditeten. Sambon och jag provsprang med nya vagnen när vi köpte den (terrängvagnen ni vet) i höstas, men det var inte ens en kilometer. 

Det tog ca 1 1/2km innan tekniken kom tillbaka, och därefter sprang jag lätt som en fjäder 1 1/2 km till. Den 4:e km var jobbig men sen vände det och blev bara bättre och bättre. Förutom känningarna i mitt högerknä (skada från -07 som hänger i). 

Totalt sprang jag strax över 7 km, med en tid på ca 6 min/km sista km gick en min snabbare. Den tiden kan jag leva med, första löppasset på - hur länge? Kanske är det nybörjartur, andra dagar är det jobbigare. Men just nu lever jag på den här känslan. 

Det är i sig inte imponerande att jag sprungit ett pass. Träning är inte imponerande. Det (att träna) är något många gör, och något som alla borde göra. Det som är imponerande, eller starkt, är när man tränar och når sina personliga mål eller kämpar när det är jäkligt tungt. När man tar sig i kragen trots att man verkligen inte vill - och när man fortsätter! 
Förstå mig rätt... Men det är ju inte de lätta dagarna (som min dag idag) det är imponerande att hålla igång. Det är ju när man lyckas kombinera träning med de dagar barnen varit uppe halva natten, och vi egentligen inte har tid för annat än jobb/hushållssysslor/"barnservice" innan dygnet är slut som det är imponerande. 
Lång mening det där... men ni förstår säkert.

Nu ska jag ta en lång dusch och därefter ta tag i alla små ärenden för dagen. 




Betyg

Tror nya plädarna (vad skiljer förresten en pläd från en filt?) får högsta betyg av Isak. Han har busat och gosat med dom en lååång stund nu. 



"Glidare"

Det är tur att jag är ledig nu ett par dagar, för Isak sover lite halvdant om nätterna för tillfället. Vet inte riktigt varför, men drömmar och tänder kan vara några av bovarna i dramat. Han är inte ledsen, men vaken. Ska kamma min lugg, pilla i min näsa. Prova om man kan få in hela handen i min mun eller lägga sig raklång över mitt huvud. Fantastiska experiment.
Och nej, han sover inte bättre själv i sin säng. Bara kvällstid. Men nattetid är det mellan mig och sambon som gäller.

Hur som...
Idag har jag mest "glidit runt" känns det som. Städat toaletterna och målat tånaglarna, läst en inredningstidning. 
Fullt upp nu som ni hör...

I morgon ska Isak få gå 9-14 på föris men på fredag är han ledig. Fixar inte mer "egentid".

Träningen har ju verkligen hamnat på efterkälken för min del. Det blir ett pass någon gång då och då, men alldeles för sällan.
I morgon ska jag ta en löprunda direkt efter att jag lämnat Isak. Ska bli spännande att se vad jag orkar. 

Igår spenderade jag förresten min lediga dag med att shoppa lite. Köpte två plädar på Hemtex som var på kampanjpris. Supermjuka och härliga! Hittade även en uv-dräkt och en morgonrock till Isak på Kappahl - på rea. Perfekt! 

Ska försöka se till att jag kan säga samma sak om träningen...


Update

Ja hörni. Hur går det med allt?

Badhusbesöket i söndags blev succé! Först var allt lite läskigt tyckte Isak, men sen ville han inte gå därifrån. Han hoppade och plaskade som en galning. Oj vilken lycka!

Igår träffade jag min skrivpartner för sista pillet med uppsatsen tillsammans innan inlämning. Idag ska vi korrekturläsa en sista gång, sen lämnar vi in. Sista inlämningsdag är på söndag kl12. Men varför vänta med inlämningen om vi ändå är klara?
Det betyder att resten av veckan kan spenderas pluggfri. Undrar vad jag ska hitta på då...


Och husköp då? Hur går det med den saken?
Vi budade på ett hus för en vecka sedan, men vi trodde att det skulle dra iväg över vår ekonomiska kapacitet. Därför blev vi inte ledsna när det gjorde det (ett par hundra tusen 😬), men en förlust är ju en förlust. Eller hur?

Nästa vecka ska vi på visning av ett annat hus. Stort, med källare visserligen, men väldigt bra ytor. Det är i stort behöv av renovering, både kök badrum (3 st) plus tvättstuga ska göras om i så fall, plus ytrenovering av de andra ytorna. Spännande, men sjukt mycket jobb om man vill göra allt själv.
Så vi får se helt enkelt.

Nu ska jag ta en kopp kaffe och läsa uppsatsen. Isak är på föris 9-14 idag. Lyxigt. 



Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0