¿Que pasa?

Hola me llamo Amanda
 
Jag har visserligen inte läst spanska mer än typ tre år, men jag blir ändå besviken på mina kunskaper. Eller okunskaper rättare sagt. När man läste språk på högstadiet strejkade jag efter ett år.... bytte skola och började då istället läsa extra svenska och engelska. Inte för att jag behövde det.... men jag strejkade från spanskan av någon DUM anledning. På gymnasiet läste vi spanska i ettan och tvåan och första året lärde jag mig faktiskt riktigt mycket! Jag kunde liksom prata och använda allt jag lärt mig, jag satsade faktiskt! För även om det för vissa (sådana som mig som har lite svårare att lära sig nya språk) är slitigt, så vet jag ju att spanskan är grymt användbar. Det är ett språk som pratas i det land jag reser till varje eller vart tredje år, så naturligtvis borde jag lära mig språket! Det underlättar i ALLA lägen!
Hur som helst... Sista året jag läste spanska var katastrof, och till sin nackdel fick vi även en ny lärare som inte var så varm i kläderna... Dessutom fick vi, som då skulle börja vårt andra år med spanska, läsa med de som nu började på sitt första år! Ja, ni förstår nog. Vi dog av tristess när uppgifterna blev för lätta, och de som gick första året slet i sitt hår och satt som frågetecken när uppgifterna blev på vår nivå. För tyvärr fick vi ofta samma uppgifter av någon märklig anledning....
Funderar nu starkt på att läsa en spanskakurs och faktiskt en gång för alla försöka lära mig språket ordentligt... Hur svårt kan det vara om man bara ger sig fan på att det ska gå?!
 
Idag vaknade vi upp till ett något svalare Spanien. Bara 29 grader i skuggan på morgonen ;)
Vi åt frukost vid en av uteplatserna och därefter gick vi på marknad och sedan till stranden. Det blåste en del på stranden idag så nu kan man hitta sand lite här och var.... i öronen, näsan... 
 
I morgon spelar ju Spanien och Italien final i fotbolls-EM. När dom vann nu senast satt vi ute och kollade samtidigt. Hela kvarteret runt om kokade och mest spännande och roande var det under straffläggningen, när man hörde allas jubel och suckar. När allt var slut och Spanien hade vunnit kutade folk ut på gatorna och jublade, sköt raketer och smällare, sjöng och var helt lyriska. Det var riktigt häftigt!
Vi har redan bokat bord på en restaurang i hamnen som heter Jack´s, där vi har bästa bordet på övervåningen (enligt mig) med både bra span på tv´n och hamnen med alla vackra och coola båtar. Jag hoppas dom vinner i morgon också, verkligen!! Det skulle vara så kul att få uppleva det här nerifrån.
 
Nu kommer jag inte att blogga på ett par dagar!
Lägger upp lite mer bilder i alla fall.. Kram
 
 

Upp i bergen - Ronda

Hej
Nu sitter jag med ett glas Rosé i ena handen och en vattenmelon i den andra. Det är runt 35 grader i skuggan och det är helt omöjligt att ha kläder på sig. Man svettas i ALLT! 
Igår var vi på stranden hela dagen och mot kvällen var vi i hamnen (Puerto Banus) och åt middag. Det är alltid lika härlig att strosa runt där och titta på alla människor, lyxbnåtar(fartyg) och bara känna den hårt dunkande nattlivspulsen. Man kan hitta allt där! Något man inte behöver leta efter är hårt översminkade, dockliknande, barbiebruttor från storbritanien. Det kryllar nämligen av dom, och även det har sin charm!
Idag har vi besökt bergsorten Ronda! Herrejösses vilken väg det är upp dit! Jag hade glömt det ärligt talat. Folk köt som galningar på de branta och superkurviga vägarna, men mest skrämmande är alla idiotomkörningar... 
Hur som helst kom vi fram hela och rena till Ronda, och där började vi en promenad mot den gamla staden. Det går inte att beskriva hur häftigt det var att stå där uppe, jag säger uppe för att vi var gryyymt högt upp!! Hoppas några av bilderna jag kan lägga upp visar lite av den fantastiska utsikten!
I morgon är det ju lördag vilket betyder MARKNAD! En halvtimmes promenad bort kommer vägar att stängas av och marknadsstånd med alla möjliga saker fylla gatorna. Det är mycket skit, men också väldigt mycket fina och unika saker.
 
Här kommer några bilder från Marbella och Ronda.
 

Framme i huset

Så härligt! Sitter i skuggan med en vattenflaska och bara pustar ut! Vi är nu hemma i huset och har packat upp, ätit, sovit någon timme (eftersom vi gick upp så tidigt i morse) och jag har till och med hunnit sola lite på tomten.
Att blogga via bloggappen är bara att glömma, det funkar inte alls. Får lösa det när jag kommer hem, tills vidare bloggar jag, när WiFi finns tillgängligt. Antagligen kan jag inte lägga upp några bilder heller... men jag lovar att bjuda på en hel del när jag kommer hem. :)

Nu ska jag strax ta en uppfriskade dusch, har inte acklimatiserat mig än så just bu känner jag mig bara rätt varm och svullen.
I morgon ska vi bara ta det lungt, gå promenader i området och åka och handla lite.
Eftersom det är så sjukt varmt här nu väntar vi med stranden tills i morgon eftermiddag/kväll... Vi ska ju vara här ett tag så det finns ingen anledning att stressa.
Ha det bra allihopa!
Soliga kramar från España!

11 000 meter upp

Sitter på planet och kan, tack vare ett segt WiFi, blogga.
Vi landar i Malaga om ca 20 minuter. Känner mig helt mosig, torr i ögonen och svullen. Jädra flygplansluft!
Nu börjar vi sjunka i höjd....
Bloggar så fort det finns WiFi igen!
Kraam

Bloggatrul

Just nu krånglar det sig när jag försöker blogga via Blogg-appen. Det har gjort det ett par dagar nu och därför har jag inte bloggat alls. Ska prova en sista sak och funkar inte det får jag be någon om hjälp!

Jag och Kissie åker utomlands tillsammans!

Jag är en riktig periodbloggare!
Ibland lägger jag upp flera inlägg samma dag och andra gånger kan det dröja veckor innan nästa inlägg kommer.... Detsamma gäller dock inte med andras bloggar som jag själv läser.
Jag har nog ett tiotal bloggar som jag går igenom nästan varje dag, en av dom är Kissie.
Läste idag på hennes blogg att hon bokat en resa till Marbella, dit jag också ska. Dessutom har hon bokat samma dag med samma flygbolag som jag. Spännande! Kanske åker vi samma flyg ner?
Jag kanske ska erbjuda mig som guide till henne eftersom jag varit där nästan varje år sedan jag föddes... :)
Tror ni hon tackar ja?

Rynkan!!!

Jag är ärligt talat inte rädd för att åldras. Det är ju bara så det är i livet, alla åldras och på vissa syns det mer än på andra.
Jag minns att jag som liten tyckte det var fint med små rynkor, framförallt på unga människor. Och bäst av allt - såna där små rynk-vågor i pannan.
Jag har inga problem, som jag känner just nu, med att få rynkor MEN.....
"Arg-rynkan" vill jag inte ha!!!
Tyvärr har den en tendens att komma fram och stanna där ett bra tag när jag varit ute och kisat länge eller liknande.... Och hur kul är det sen då (?) när man ser sur ut i flera timmar efter.
Nä!!
Man kan vara för eller emot skönhetsingrepp, och jag själv anser att det är varje människas ensak. Så länge man gör det för sin egen skull är det ju okej (och det inte går till överdrift... vart den gränsen nu går(?) ).

Så frågan är... ska man "botoxa" sig lite mellan ögonbrynen tro??

 

Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0