Fint från Gina Tricot


Småtuss till Isak

Köpte blåa vimplar och en filt från Newbie till Isak igår. Vimplarna ska jag hänga över gardinen i hans rum hade jag tänkt (visar sen) och filten kunde jag bara inte motstå. Den var i så bra storlek och otroligt mjuk, blev helt galen när jag kände på den. 





Godmorgon

Fredag och några timmars jobb väntar i eftermiddag. Vi får se om det blir en "vanlig" dag på vårdcentralen eller om något annat inträffar.
Vårdcentralen jag jobbar på ligger ju på en liten ort med närmsta sjukhus ca 30 min bort, men det är ett litet sjukhus. Närmsta storsjukhus ligger närmare en timme bort och det gör att vårdcentralen får ta emot en del akuta fall också. Framförallt under sommartid när befolkningen ökar i området med sommargäster och dansare (ett dance camp hålls nära orten ett par veckor varje sommar). Jag önskar ingen olycka, men något tänder till (arbetsmässigt) när något utöver det vanliga inträffar. Det blir skarpt läge inombords på något vis. Det är en lite häftig känsla tycker jag.

Men innan jag ska bege mig till vårdcentralen ska det busas med Isak här hemma. Han är på så bra humör just nu. Mitt hjärta!



Första arbetsdagen

Idag arbetade jag min första dag på vårdcentralen där jag sommarjobbade förra sommaren. Jag ska vara där ett par dagar i veckan under sommaren och idag jobbade jag halvdag för att fräscha upp minnet lite, jag ska vara där halvdag även i morgon också. 

Det var lite blandade känslor att lämna Isak under flera timmar, det är ju första gången men det gick väldigt bra. Isak var med sin pappa och allt gick toppen. För min del var det skönt att få vara bara Amanda ett tag och eftersom jag fick några lägesrapporter från sambon då och då så kunde jag vara lugn.

Det sociala självförtroendet är ju totalt på botten efter att ha varit så isolerad med Isak under så många månader. Jag undrade hur jag skulle kunna föra en normal konversation med en annan vuxen utan att prata blöjor, barnmat och utvecklingssteg. Men det gick bra som sagt och det var så roligt att få lite patientkontakt igen. Jag är en social människa och gillar verkligen mötet med nya människor och samtidigt känna att jag hjälper andra. Vårdyrket passar mig verkligen bra!

Nervös toaselfie från i morse. 😬😁




God förmiddag

Harry, jag och Isak är ute på en promenad och har snart varit ute en timme. Det är ju sååå skönt ute!

10.30 ska vi till BVC, det ska bli spännande! 

Fina tulpaner längs promenaden


Kvällsdrullig

Sista två timmarna innan läggdags brukar Isak kunna bli lite drullig. Tror det är för att han börjar bli rätt trött och slarvar med det han gör. Ibland kryper han och snavar över saker så att han ramlar med ansiktet i golvet och ibland kan han stå upp och glömma bort att han behöver hålla i sig, så då kan han falla pladask på sidan med armarna uppsträckta. Typiskt sånt som bara händer när han är trött.
Ikväll var en riktig drullekväll. I vanliga fall tar sambon honom när jag ex tvättar av sminket och byter om för kvällen/natten (brukar göra det innan jag lägger Isak), men ikväll var jag själv så Isak fick vara med. Han stod på golvet, lutad mot kommoden, när jag tvättade ansiktet men rätt vad det var faller han på sidan om kommoden men hinner slå i kinden ordentligt.  Det gick till och med hål på huden plus att kinden svullnade och blev röd och blå. Han grät länge, lilla plutten.
Strax efter skulle jag byta om och mitt i omklädningen ska Isak ställa sig upp men mattan åker undan så han halkar och slår i pannan i dörrkanten. Han blev så ledsen. Jätteledsen. 

Livet är ju så att man slår sig då och då, kanske framförallt som barn. Men som mamma vill jag ju att min bebis ska slippa få ont och vara ledsen. Jag kan ta hans smärta alla dagar i veckan.
Jag hoppas att han lär sig något av alla vurpor åtminstone, men jag misstänker att han är lite för liten för att komma ihåg att "inte slarva" och "vara försiktig" vid mattor. 

Min lille prins. Han somnade som en stock men har vaknat hundra gånger nu ikväll, säkert för att det känns obehagligt i pannan och på kinden. 



Nytt till Isak

Har fyllt på 80-garderoben till Isak.

Jackan är lite mörkare i verkligheten och har ett denimblått innerfoder. 



Start 04.30

Vi har hunden Harry på besök den här veckan. Han anpassar sig väldigt lätt till oss, så är det ju inte första gången han är här. 
Isak tycker det är jättekul att ha honom här och vill gärna se vad han gör så fort han hör klorna förflyttas på golvet. Harry vill väldigt gärna vara precis där vi är, men börjar Isak bli närgången går han undan. Det är okej tycker jag, man behöver inte bli barnens gosedjur bara för att man är hund.

Isak startar ju oftast vår morgon vid 04.45-05.00 men i morse var det Harry som väckte oss 04.30. Han ville kräkas av någon anledning så jag fick gå ut med honom tre gånger och ge honom mat innan det var över. Vid 06 var alla duschade och påklädda här hemma och 06.15 åkte sambon till jobbet. Även om jag gärna sover vid samma tid så är morgontimmarna de bästa timmarna på hela dagen tycker jag. Då har jag som mest energi och får som mest gjort.

Nu till något helt annat....
I lördags blev Isak åtta månader. Det firade han med att ställa sig upp helt utan att hålla i sig. Han hukade sig och ställde sig upp igen innan han satte sig på rumpan - vilken kille! Tidigare har han bara släppt det han hållt sig i och stått någon sekund själv innan han satt sig ner. Jag vet att det är helt normalt och att alla barn gör detta någon gång under det första/andra året, men jag blir ändå så stolt över min plutt. Världens bästa bebis (säger jag helt opartiskt, hehe).


Hello, trötta ögon idag men glad ändå! 


 

Vi måste nog flytta...

I helgen var vi återigen i sommarstugan. Det var ju lite varmare väder än sist vi var där trots att det kom några snabba skurar emellanåt. Vi åkte ut redan i fredags så det blev två nätter där och vet ni: Isak sov som en kung om man jämför med hur han annars sover. Han nattades vid sju, vaknade två gånger innan 24 men nattades om lätt och därefter vaknade han till vid fyra men somnade om till 06(!). Galet!!! Han sov ju till och med en timme längre på morgonen än han brukar.
Skillnaderna mellan sovandet i sommarstugan och hemma är att:
- Det är tyst som i graven där (här hörs flygplan och lite brus från grannarna ibland).
- Det är mörkare i sovrummet där (här hemma har vi dåliga persienner som ska bytas ut till rullgardiner).
- Det är svalare där (här hemma är det alltid varmare).
- Sängen är hårdare där (så Isak märker inte på samma sätt när jag eller sambon ex vänder sig om, hemma märks det väl). 

Därför ska vi som sagt köpa rullgardiner till sovrummen och se över hur vi ska få det svalare hemma. Annars får vi flytta till sommarstugan. Allt för att få sova! Hehe

Inatt hade vi sovrummsfönstret öppet men fåglarna kvittrade som galningar under natten så jag hade jättesvårt att sova, men svalt blev det. Alltid är det nått. 😄

Nu ska jag snart iväg och handla lite mat och lite nya kläder till Isak. I morgon blir det en snabbsväng till Ikea. Ska köpa lakan, täcke och kudde till isaks säng i sommarstugan bl.a. Därute duger sängkläder från ikea utmärkt, men här hemma har vi kudde och täcke från rätt start och även några lakanset. Har också ett set från Newbie och två från H&M. H&M har faktiskt många fina påslakanset till spjälsäng. 






Uppsägning

Hej på er, ledsen att jag bloggat så lite senaste dagarna. Isak (och hans föräldrar) har haft en del jobbiga nätter med feber och mardrömmar. Nya tänderna är väl boven i det dramat. Förutom det har min telefon sagt upp sig, den är helt död, så jag har min padda och sambons telefon sålänge. Bloggandet har fått vänta lite eftersom jag inte haft några roliga bilder att lägga upp på paddan och inte haft tid att sitta vid datorn.

Annars då?
Jo, allt rullar på som vanligt i ekorrhjulet. Tvätta, städa, laga mat (precis som alla andra gör) och leka med Isak. Igår hade vi en riktigt bra dag, han var så busig och rolig och har börjat härma ljud. Det är himla roligt tycker jag. Dessutom kommer han på nya hyss hela tiden som både är bra och dåliga. I och med nya tänderna så har han börjat bitas i kläderna eller där han kommer åt och är han på toaletten ställer han sig upp och drar ut hela toarullen och river sönder pappret i småbitar. Att bitas är ju absolut inte okej och redan nu tror jag att man ska säga ifrån för han förstår väldigt mycket fast han är så liten. Men jag tycker att han är så påhittig så jag skrattar bara åt honom hittills, rätt opedagogiskt. 

Hur som helst...
Isak sover nu och jag dricker kaffe och ska ta hand om lite tvätt, eller gå ut i solen... Vi får se.

Plockade lite syrener igår från kullen intill vår baksida.
Älskar syrener!




Godmorgon - Nya tänder

När Isak var strax över fem månader fick han sina första två tänder, efter det har jag känt med jämna mellanrum om fler varit på väg. Framförallt eftersom han dreglat så mycket, men jag har inte känt någonting. Så i helgen sa mamma att hon såg en liten tand spricka igenom i överkäken. "Det var ju det jag sa" sa min pappa som tydligen också uppmärksammat det före mig. 
Så nu är det en som spruckit igenom tandköttet (den till höger om Isaks framtänder), och jag tror fler är på väg.
Inatt hade vi en febrig natt med lite sömn, varför blir det så av nya tänder? Det förstår jag inte. Verkar helt onödigt för alla inblandade.

Nu ska jag dricka en stor kopp kaffe och njuta av blommorna jag tog med hem från sommarstugan igår.


Uppladdning

Hej på er

Vilken härlig helg jag haft. Äntligen börjar jag komma ikapp mig själv och verkligheten efter att ha sovit rätt dåligt under lång tid. Fick sova runt fem timmar i sträck två nätter på rad nyligen - känner mig som en ny människa. 
Trenden höll dock inte i sig mer än två nätter som sagt, men nu vet jag att Isak faktiskt kan sova ett par timmar på rad - bara han vill. Typ.

Helgen spenderades i alla fall i sommarstugan. Det var riktigt härligt väder igår, men idag var det ruggigt och kallt. Båtturen hem var nog i kallaste laget faktist...
Men oavsett väder var det länge sedan jag kände att jag kunde slappna av så som jag gjort senaste dagarna. Jag som annars vill ha full kontroll och att allt ska vara precis enligt de vanliga rutinerna, men i helgen har jag kunnat flyta med lite också. Och rutinerna funkade ändå.
Carpe diem är ju klyschigt men något jag verkligen behöver jobba på.

När vi kom hem idag åkte jag och hämtade ut ett paket på posten med lite nya baskläder till Isak i strl 80. Nu har han strl 74 men kan även ha strl 80 i tights. Han börjar kännas så stor, fast liten, på samma gång. Min plutt. 

Här är de nya kläderna jag precis fått hem. Newbie-byxorna har han nog haft i alla storlekar nu. Dom är ju såå bra. 

Jag har inte köpt så mycket "tre-för-två"-plagg tidigare men tyckte dessa bodysar kunde vara bra att ha. Det dröjer ju lite innan de passar eftersom de är i storlek 80, men någon gång under sommaren funkar de nog. 

 

Tips!

Såg på Hemtex hemsida att de nu har en massa fina avtorkningsbara dukar. Perfekt till bordet på uteplatsen eller att ha inomhus för småbarnsfamiljen. Eller för den som lätt vill bli av med spill och fläckar men ändå ha en fin duk.
Ska nog se till att köpa mig en eller två.


Här är lite annat fint från Hemtex:



Gå på kurs?

Hej på er

Vet ni, jag har haft en väldigt fin och bra systemkamera i snart säkert tre år - men fortfarande vet jag inte riktigt hur man hanterar den. Jag kräver inte att bilderna blir så bra att fotografiska ringer och ber om en kopia, men jag önskar att jag förstod mig på inställningarna och när man ska använda dem. 

Hittills har jag kört på alla automatiska inställningar som finns men jag har märkt att det ibland blir lite grynigt. Men ställer jag in själv (chansar på någon inställning) så kan bilderna bli riktigt bra.
Säkert finns det någon tråkig manual där man kan läsa sig till hur man ska göra, men det har jag inte tålamod till. Helst skulle jag vilja att någon visade mig inställningarna så jag fick provfota med varje inställning innan det var dags att lära sig nästa. Kanske finns det någon youtube-film man kan leta upp och kolla på?

Har ni annars några tips på hur man lättast lär sig sin kamera? 
Vore så kul om jag fick till några ordentligt fina bilder på Isak. Som det var i förrgår när jag fotade så rörde han sig i 110 och jag försökte mixtra med inställningarna, så av säkert tjugo bilder blev bara fyra-fem riktigt bra. 

Här är en som blev rätt okej
Men det blev lite skuggigt av blixten...



Lek och bus

Som rubriken lyder, idag har vi lekt och busat jättemycket jag och Isak. Det märks att han förstår det där bättre numer. Han kan själv bjuda in till bus, på sitt sätt, och hänga på när jag busar. Det är helt fantastiskt vad mycket en så liten människa förstår egentligen. 

Förutom det har det inte hänt så mycket annat skoj idag. Har tvättat och tvättat, kan inte förstå att det alltid finns något att tvätta. Isak kräktes Pasta Bolignese på vår blå-vita sovrumsmatta igår så den ska ju i maskinen också såsmåningom. Alltid är det nått.

Pratade lite med en klasskompis, eller föredetta klasskompis ska man väl säga numer, och hon ska skriva upp mig och Isak på sin gästlista till ceremonin när de tar examen den 5 juni.
Helt sjukt. Om vi inte fått Isak hade jag också tagit examen och fått min röntgensjuksköterskelegitmation om mindre än en månad. Men nu dröjer det ett år istället, men det går fort. Dock är jag lite ledsen att jag inte får dela examensglädjen, nu och om ett år, med mina gamla klasskompisar. 

Några av dem har jag kommit så nära att vi ändå kommer ses ibland. Men ni vet ju hur det blir, livet rullar på i ett och gör att man ändå ses väldigt sällan. När man går i skolan ses man ju varje dag nästan, på så vis är det väldigt kul att plugga tycker jag.
Nåja... Kanske har jag tur (och någon annan otur) att någon går om ett år så jag har ett bekant ansikte i höst. Hehe Nej, det önskar jag såklart inte. Den nya klassen kommer säkert vara härlig den med, men lite pirrigt är det att komma till en redan sammansvetsad klass. Man vill ju aldrig vara utanför, inte ens i vuxen ålder när man ändå vet att det inte spelar så stor roll om man är bundis med dom i klassen eller inte.
Men det löser sig. Sista augusti börjar jag så jag sparar nerverna till dess.

Bäddade rent i Isaks säng idag.
Det blev ett påslakanset från Newbie. La också fram en matchande pyjamas, även den från Newbie. 
Eftersom Isak varit så varm senaste tiden när han sovit har jag tagit ur täcket, så nu har han endast påslakanet och en Newbiefilt över sig. Det har funkat bättre. Om det blir varmare i rummet kan man ju alltid ta bort filten helt så kan han sova i bara blöja och påslakan. 

Isak har ju inte napp och snuttefilt/-djur har han knappt heller. Men den blåa  Diinglisen har han alltid i sängen på natten, i bilen när han ska sova och ibland i vagnen. Inbillar mig att det blir lite symboliskt.
Lejonet som är en speldosa från samma märke spelar vi under nattningen på kvällen. Också mycket symboliskt.

Isak har ingen annan mobil i sin sänghimmel ovanför sängen än två fiskmåsar. Jag vill att det ska vara lugnt ovanför honom. Kanske tänker jag fel, men än sålänge tycker jag det duger bra. 


Det som göms i tö kommer fram i...bh-lådan

Fixardag nummer två är snart slut. Har rensat mina garderober, packat ner gravidkläder (bättre sent än aldrig), badat orkidéer, motionerat, tvättat och plockat med allt möjligt här hemma. 

Nu precis har jag nattat om Isak för tredje gången sedan strax innan sju och snart ska jag själv krypa ner i sängen. 
Igår sov Isak från sju till tio utan att vakna, tänk så olika det kan vara. Ibland sover han som en stock och ibland vaknar han ofta ofta. 
Fortfarande nattas han ju i sin säng vid sju och när vi gått och lagt oss och han vaknar får han komma in till oss. Häromnatten tror jag han sov 4-5 h i ett svep, men alldeles intill mig. Det är svårt att hålla koll på klockan på nätterna eftersom jag oftast liggammar i sömnen när han vaknar. Ibland (ofta) kan han sova lite mer sammanhängande första halvan av natten (2-4h på rad men oftast det mindre) men mot morgonkulan, vid 3-4, börjar han vakna tätt tätt. Vid fem vaknar han ofta för dagen, men senaste veckan har han skämt bort mig så jag fått sova några mornar till sex. Wohoo! 

I morgon blir det fortsatt småfix här hemma. Ska möta upp en tjej i Sollentuna c som ska köpa lite kläder av mig bla, men sen blir det lugnt. 
Känner att jag blev på hugget efter garderobsrensningen idag, finns det inget mer att rensa här hemma tro?

Vet ni vad?
När jag gick igenom min bh-låda råkade jag krafsa fram något hårt. Jag blev först riktigt förvånad och undrade vad jag hade gömt där. 
Sen fiskade jag upp ett glasögonfodral, och inte vilket som helst utan det fodral och glasögon som varit borta sedan vi flyttade till Sollentuna. Haha...
Jag visste att jag hade lagt dom på "något bra ställe" vid flytten så att dom inte skulle komma bort. Men vilket ställe!!
Det tog mig alltså mer än 1 1/2 år att hitta dem. 
Såhär i efterhand slog det mig att jag inte sett botten på min bh-låda på mer än 1 1/2 år, då var det minsann dags att rensa kan man säga. Hehe
Tyvärr blev det inte mycket roligt kvar, så när det är färdigammat för denna gång måste jag inhandla lite nytt, men det kan ju bli kul. 


 

Vi tycker uppenbarligen olika...

Ni som läst min blogg vet att jag kommenterat det där med offentlig amning ett par gånger.
Kort och gott, jag tycker självklart att man måste få mata sitt barn om det är hungrigt. Men jag tycker att man i respekt mot andra, och sig själv, kan ha en liten sjal eller något att täcka över med om det finns risk att många kan se bröstet. Då menar jag: om det finns risk att se mycket bröst. Visar man lika mycket/lite som i ett vanligt linne är det väl strunt samma kanske. 

Precis som jag sagt förut så tycker jag att det där med offentlig amning har gått över stryr, det är som att man nu bara MÅSTE skylta med det som ett bevis på att det är okej att amma offentligt. Och att man dessutom tycker det är upprörande att Facebook väljer (valde?) att ta bort bilder på ammande mammor som visar hela bröstvårtan, det försår jag egentligen inte.
Jag har ammat Isak från dag ett och ammar fortfarande. Det är fint, mysigt och naturligt med amning, det tycker jag, men att det skulle vara naturligt att dela med sig av det i detalj på sociala medier - det håller jag inte med om. 

Kampen har liksom fel fokus.
Jag skulle hellre kämpa för fler mysiga amningsvänliga platser i köpcenter m.m, eftersom jag själv upplevde det som stressande att sitta bland folk och amma. Bland annat för att Isak hade svårt att komma till ro och därmed hade jag också svårt att slappna av. 

Och amning på fik och restauranger är ju okej sålänge man gör det snyggt i respekt mot andra också. 
Jag vet att det inte alltid är lätt att skyla bröstet hela tiden, framförallt när man som jag hade amningsnapp i början. Det är i princip omöjligt att sätta på den utan att visa bröstet först eftersom den kräver båda händerna för att få på. Och har man en spjärnade bebis som stökar runt är det ännu svårare. 

Men jag menar: 
- Amma gärna, men skyl det du kan.
- Det är inte naturligt att lägga upp bröstvårtor med småsnuttande bebisar på sociala medier. 
Visst, det finns fullt med nakna kvinnor på nätet - skulle det vara mer naturligt då? Njae, egentligen inte. Men sådana bilder cirkulerar i alla fall inte fritt på Facebook - vad jag sett. 

Ur senaste numret från Mama. 
Jag gillar tidningen, men den här "visa-bröstet-är-sjukt-naturligt-framförallt-på-bild"-kampen stödjer jag inte. 




Som en mysig tornado

Jag har inte varit hemma på mer än en vecka. Sambon har jobbat så mycket så jag flydde till Roslagen under tiden. Där har vi haft det bra. Men nu är det skönt att vara hemma och fixa och dona som vanligt några dagar. 
Under tiden jag var borta har blommorna börjat sloka och en hade dött, så nu har jag gått som en tornado här hemma för att få till mysfaktorn igen. Isak har krupit efter som en mysig tornado han med och rivit ner det han når och hittat nya ställen att stå upp emot. Det har hänt mycket med utveckligen under den veckan vi varit borta, det märks tydligt nu när vi väl är hemma. Han är snabbare, säkrare, starkare och modigare (eller oförståndig?). Han har också börjat "prata" mer och blivit mer social och bäst av allt är att han är mer kärvänlig och vill gosa, det hör tydligen till nuvarande fas har jag läst. Till nuvarande fas hör också mardrömmar och dom märker vi av. Inga hysteriska sådana, men han kan vakna både dag- och nattetid och vara ledsen på ett visst sätt som tar tid att trösta bort. Men det är bara att rida ut den stormen, även om han kommer fortsätta drömma livet ut. 

Två saker är kvar att göra här hemma renoveringsmässigt:
- Bygga altan på framsidan
- Sätta upp ett trappräcke
Vi tänkte ha en tross som räcke, men hittar vi något vi gillar bättre så kanske vi ändrar oss. 


Dagens aktiviteter

Solar, leker, tittar på utsikten, skjuter luftpistol (en nia som närmast 😁), äter, myser och slappnar av. 
Superlördag! 



Fulltaliga

Sambon och jag har varit ifrån varandra hela veckan, men nu är lilla familjen samlad igen. 
Isak sover och nu äter vi choklad och väntar på Lets dance. Jag borde egentligen inte äta massa "skit" (choklad m.m) för den senaste veckan har jag gått upp 0,7kg. Nu när jag ammar mindre går det inte åt lika mycket energi som förut, så nu kommer jag inte undan med allt småätande längre. Synd, hehe.

I morgonbitti bär det av till sommarstugan. Mys.

Passade på att vila i gräset i solen en stund medan Isak sov. Så jääääkla skönt. Det ska jag göra fler gånger. 


Sol, ogräs och nyklippt gräs

Vilken skillnad på inställning till dagen jag får beroende på om det är sol eller regn när rullgardinerna åker upp på morgoben. Här om dagen, igår eller i förrgår, när det regnade blev jag riktigt opepp på att gå ur sängen. Men i morse gick det riktigt bra och jag bara längtade till att få komma ut och lapa i mig av den härligt värmande vårsolen. 

Igårkväll rensade jag bort lite maskrosor från mamma och pappas gräsmatta och idag slutförde jag mitt arbete. Isak hängde på men tyckte att jag skulle bära honom samtidigt... ibland vore det som sagt bra att vara bläckfisk med många armar. Men det gick bra ändå tillslut.

Annars har jag inte gjort så många knop idag, handlat och gått promenader med Isak och Harry bara. 

Igår.
Jag lägger i och Isak tar upp, smakar och lägger ur 😄
"Lite skit rensar magen" - brukar man ju säga. 

Harry var en extra glad hund idag när han kunde vara ute på gården hos mamma och pappa hela dagen i det nyklippta gräset.
Gud så gott det doftar med nyklippt gräs, det är något speciellt. Somrigt.




Jag skulle vilja köpa...

Något jag säger säkert en gång om dagen är: "Jag skulle vilja köpa..."

Jag är en materialist och menar att man alltid kan optimera hemmet när det gäller möblering och inredning. Bara för att man inrett på ett sätt betyder det inte att man måste ha det så jämt - är min mening. 
Men sambon och jag är nog inte helt överens där. Han kan nog tycka att det räcker med nya kuddar och plädar, medan jag tycker tvärt om.

Ibland skulle jag bara vilja börja om och önska att det var helt tomt hemma så jag fick fylla på med nytt på ett annat sätt. Men det är inte speciellt ekonomiskt. 
Jag älskar vårat hem och tycker det är väldigt fint, men ibland längtar jag efter att flytta så att jag får inreda på nytt. 

Fast det är egentligen först nu jag verkligen börjar känna hur jag vill ha det hemma. Jag känner att jag fått till grunden rätt bra i alla rum men sista piffet saknar jag. Säcken ska knytas ihop, om ni förstår vad jag menar. 

Lite mer sånt här skulle jag vilja ha hemma...



Sol och moln

Går just nu en promenad med Isak som sover och hunden Harry som springer runt och kissar överallt. Han kastreras på kemisk väg i vanliga fall men nu har dosen gått ur och förmodligen blir det en permanent kastrering efter sommaren. Så just nu får vi stå ut med en väldigt "hanig" hund.

Det har regnat hela förmiddagen så jag tog regnjackan på mig, men nu kom solen fram och en del av himlen är blå. Jättehärligt. I morgon ska det visst bli fint väder, får se vad vi hittar på då. 

Lite lantligt längs promenaden 😊


Tips!

För länge sedan köpte jag två haklappar från Bambino till Isak. Dom är mjuka och passar därför väldigt bra nu när han är liten tycker jag. Hårda haklappar känns lite för stela nu och tar i bygeln på barnstolen tycker jag. Dom blir säkert bra sen, när han blir lite större. Men just nu känns mjuka haklappar bäst. Jag är ju annars för lite lugna kulörer och helst inte galna mönster och tryck, men dom här tycker jag är lite roliga ändå. Och fina. 
Dom finns att köpa lite här och var, både på nätet och i butik. Jag har hittat mina på ICA-maxi. 😉



Första natten på ön

I förmiddags åkte vi ut till ön i regnet. Det mesta av packningen höll sig torrt ändå med hjälp av vattentäta väskor och sjösäckar som införskaffats eftersom vi åker så ofta. En del av packningen kunde stuvas ner i förvaringsutrymmet i båten (Askeladden 565 wasper) och resten fick helt enkelt bli lite blött under färden. 
Isak hade bättre kläder än jag under turen och var både torr och varm, jag hade glömt regnbyxorna så där fick jag sota. 

Resten av dagen har bestått av att elda massa ris och gammalt bråte och lite småfix i stugorna. 
I morgon ska det bli bättre väder och då hoppas jag kunna rensa lite sly bakom stora huset (som inte är jättestort men ändå störst). 
Isak sover sin första natt här på ön nu. Just nu sover han i sin resesäng och jag hoppas han fortsätter med det under kvällen så jag slipper springa mellan husen. Han sover nämligen i ena stugan och vi andra håller till i en annan nu under kvällen. Men vaknar han fler gånger än jag orkar springa så går jag och lägger mig också. Det känns bäst så. 

Satt vid brasan och tinade upp efter båtfärden när Isak sov tidigare idag. 
Finns det något bättre en än brasa och utsikt över vattnet?

Tillbaka till paradiset

Idag har vi varit insommarstugan hela dagen och småfixat. Det är alltid lite småpyssel så här i början när man öppnar upp, båtar ska bottenmålas och det ska skadas överallt och stranden ska krattas och snyggas till efter att isen skräpat ner den osv. 

Efter middagen idag åkte vi tillbaka till fastlandet, men i morgon ska vi tillbaka och då blir det övernattning. 
Måste komma ihåg att ta med en mössa, för det blåste rätt kyligt idag på sjön.
Isak skötte sig bra under båtturen idag igen men han är inte så förtjust i flytvästen och det kan jag ju förstå, han blir ju liksom lite uppstoppad i den. 

Nu ligger han däckad i min famn, lika rosig om kinderna som alla oss andra som var på ön idag. 
Ska lägga ner honom i sin säng nu så ska jag gå ut i köket och ta en kvällsmacka, man blir ju hungrig av att vara i skärgården - alltid. Det är konstigt! 

Mina fina killar


Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0