Myslördag med...Isak

Idag har vi haft en riktigt lugn förmiddag. Jag har varit lite trött efter gårdagen, kan man säga, men det var det värt!

Under eftermiddagen har vi besökt en lekpark och Isak har gungat och gungat och gungat. Hur kan det vara så kul? Jag förstår att det är kul att gunga, såklart. Men sååå länge? Haha
När vi gick hem hittade Isak en massa löv som han kastade i luften samtidigt som sa "Hopp!", vilken lycka. Där blev vi stående ett tag. Sötisen. 

I morgon ska vi åka och bada med Isak i något badhus. Han har aldrig badat i badhus förr men jag tror det kommer bli succé. Det återstår att se.

Nu ska jag läsa hästbok med Isak! En favoritok. Tänk om han delar sin mammas intresse för hästar, även upp i tonåren. Det är visserligen en dyr sport men jag spenderar gärna timmar i stallet med honom, om det är vad han intresserar sig för. 

Bild från igårkväll. 



Hur hamnade vi här?

Igårkväll träffade jag tjejerna vid halv sju på stan. Vi åt middag, drack lite bubbel och drinkar och besökte några uteställen. Det var en riktigt rolig kväll! 

Sista stället vi besökte var Berns. Husman Hagberg hade en enorm Kickoff där, så de hade hyrt stora salongen. Den var egentligen inte tillgänglig för oss men av någon anledning släppte vakten in oss där ändå. Jag tror inte han såg att vi gick in ärligt talat.
Därinne spelade rapparen Petter och det var rätt bra drag faktiskt. Väldigt "kostymigt" dock, kanske var en drescode vi missade? 

Jag är så nöjd med kvällen. Mina vänner är helt enkelt bäst, även dom som inte kunde följa med ut igårkväll också såklart. 
Vi pratade om det igår, att det blir så mycket mer speciellt att gå ut när man gör det så sällan. Den här utekvällen kommer jag leva länge på! 








Party people

Hörni, det är fredag! Jag har haft en jätteskön vecka med flera dagar hemma och inte alls så mycket plugg. Men jag har ändå längtat lite extra till just fredag. Idag ska jag och några tjejkompisar ut och äta i stan nämligen. 
Om man bortser från en middag hemma hos en vän här i närheten, är det andra gången jag lämnar Isak för en kväll ute. 

Han är ju strax över 14 månader och klarar sig fint med sin pappa ikväll. 
Det är skönt att det blivit så, han var så mammig förr och jag var så besatt av honom. Men nu kan vi vara ifrån varandra en kväll utan vidare ångest från något håll. 

Isak är ledig från förskolan idag, eftersom jag ändå är hemma. Uppsatsen är under granskning av nära och kära nu. Så innan vi fått kommentarer finns inget att göra. Det mesta är klart.

Nu ska vi mecka och köra bil. Isak puttar sina MAN-lastbilar fram och tillbaka här. Väldigt kul aktivitet...

Vi har förresten evighetstulpaner stora som paraboler här hemma. Så himla fint. 


Spegel spegel på väggen där...

Den runda spegeln jag köpte för ett tag sedan hamnade i hallen uppe, mellan Isaks och vårt sovrum. Det blev verkligen jättefint. Den väggen fick lite mer liv nu. Dessutom reflekteras ljuset från fönstret och gör att rummet blir ännu ljusare. Härligt!



Hemma

Idag har jag varit hemma hela dagen. Så skönt! Passar på när jag kan, nästa kurs är det praktik fem veckor och då är det upp tidigt och hem sent som gäller.

Isak är på förskolan 9-14, lagom tid för att leka av sig lite. När jag lämnade spöregnade det, nu snöar det. Hopplöst hur man ska klä på rätt ytterkläder nu. 

Nu ska jag iväg och handla en sväng. Att vara hemmafru någon dag eller två i veckan är helt okej med mig. 



Hjälm och sånt

Vår uppsats börjar bli helt färdig. Eller, någon typ av revidering kommer det ju bli när examinatorn fått säga sitt. Så är det visst alltid. Men arbetet är alldeles snart färdigt att lämnas in för granskning. Känns lite läskigt, men vi är stolta över vad vi åstadkommit.

Jag hämtade Isak vid 14.30 idag och när vi kom hem hade några småleveranser dykt upp. Ett tallriksunderlägg till Isak i silikon, några tröjor till mig från H&M och sommarshorts till Isak. Dessutom hämtade jag upp ett paket på posten med silverschampoo, silverconditioner och torrschampoo från LCC innan jag kom hem. Har provat torrschampoot innan, som jag strakt rekommenderar. Det är det bästa jag provat! Ska bli spännande att prova silver-produkterna också.

Vi hann iväg för att köpa hjälm till Isak också. Det önskades av förskolepersonalen de ska ha pulka- och skidlopp. Hittade en från Jofa på XXL för typ 250kr med grön (godkänd) knäppning. Jättebra pris tycker jag, hoppas den sitter okej bara. Är så svårt att prova sånt där tycker jag.

Nu ska jag titta vidare på bygglov, har soffan för mig själv ikväll eftersom sambon jobbar sent. 



Sömndag

Söndag och Sömndag...
Isak valde att vara vaken två timmar inatt för att babbla och peda mig i munnen, dra mig i håret osv... Det i kombination med att vi la oss sent resulterade i en mindre utsövd Amanda.

Borde nog lägga mig tidigt ikväll men vet hur det blir. "Ska bara..." - och sen var klockan tio. Hehe

Har min nya kofta från Part Two på mig. Fick den av mamma och pappa i födelsedagspresent. Tror jag kommer bo i den hela våren och sommaren, den är så skön. 


Födelsedagsfika

Idag hade vi nästan hela min familj här och några från sambons familj över på fika. Födelsedagsfika närmare bestämt. Det har verkligen varit en tokmysig dag med både fina presenter, sällskap och gott fika.

Mina "drömmar" som jag bakade blev ju sådär kan man säga. Men tårtan/kakan blev desto bättre. Det var en kladdkakeliknande sak med ett lager dulce de leche på, toppat av små spritsade stjärnor av grädde, kakao och florsocker. Den blev god, och rätt fin också för att vara gjord av mig.
Mamma hade bakat två olika sorters fikabröd på beställning av mig, dom blev ju smällgoda såklart. 

I morgon ska vi på husvisning, men annars bara ta det lugnt tror jag. Känns skönt.

Fick många tulpanbuketter idag. Så himla fint. Har ett eget tulpanhav nu. 




Mammakompis

Några veckor innan Isak föddes träffade jag en ny vän. Hon fick sitt första barn tre veckor innan Isak föddes och vi hängde mycket under mammaledigheten. Vi båda började plugga heltid under hösten och därefter har träffarna blivit lite mer utspridda, men vi har ändå sett till att ses då och då.
Idag kom min vän, som jag kallar mammakompis, över med sin dotter. Vi hade pannkaksfest till lunch och efter Isaks lunch-tupplur var det full fart, med lek och bus. 

Nu blir det tacomiddag för mig och sambon, Isak har redan ätit. 

💜 Sötnosarna 💙


Ny matta

Kunde inte motstå att köpa den här mattan igår. Den var på rea på Hemtex, kanske skulle den vara lite större för att ligga där den ligger just nu. Men äsch. Just nu får den ligga där så att jag ser den, ofta.
Funderar på att köpa fler, man kanske kan lägga dem intill varandra?



Nu är det klippt

I onsdags var jag ju och färgade och klippte håret. Jag tror att hon klippte bort ca 15 cm, det är jättestor skillnad. 

Håret har nu tre nyanser i slingor, vi sparade min egna färg, blekte och färgade ljusare. Det blev superbra.

Jag trivs än så länge riktigt bra i min nya korta frisyr. Det känns friskt och nytt.



Åt helvette med drömmarna...

I morse låg vi och drog oss lite längre i sängen, jag och Isak. Tror vi gick upp runt sex 😓😄

Under morgonen passade jag på att göra ett städryck. Torkade ur hela kylen, dammade överallt och dammsög. Isak hjälpte till att både torka och dammsuga när han hade lust. Men rätt vad det var så tyckte jag att damsugaren stod stilla lite väl länge, då hade han släppt allt och satt sig med en bok. Gulle. Han är så förtjust i böcker, han kan sitta länge länge och "läsa" själv. 

Vi gick ut en stund innan lunch. Isak var mest sugen på att titta på grannens båt som står på en båtkärra.

Nu sover han och jag har bakat Drömmar till mitt "kalas" på lördag, när familjen kommer och firar mig.
Drömmarna blev inte som dom borde, jag hade inget hjortronsalt, som det stod att man skulle ha i receptet. Såg att någon annan bytt ut det mot bikarbonat (?), men det hade jag inte hemma heller. Så jag tog lite bakpulver. 
Vet inte om det är därför dom blev helt knäppa.... Hoppas dom smakar okej ändå. Hur kan det alltid bli knasigt när jag bakar? 

Ska baka en lite mer avancerad kaka på fredag-kväll. Blir lite nervös nu att det kommer gå åt skogen... 😬

Ser ni? Dom är ju helt runda!
Det stod att man skulle rulla bollar och lägga på plåten, jag gjorde så.
Jag tänkte till och med på att inte rulla för mycket så att de skulle förlora det där porösa.
Men ändå ser de ut såhär... 
Jäkla drömmar...hur svårt kan det vara?


 

25 mål under året som 25-åring

Dagen har varit jättemysig. Jag och Isak har varit hemma hela dagen och lekt, han har varit så kramig och gosig. Sånt måste man ta vara på! Under förmiddagen tog vi en promenad till Sollentuna ridklubb där de, förutom hästar, har en hel inhägnad med traktorer och plogar. Gissa om Isak tyckte det vad spännande? Traktorer och båtar är det bästa som finns just nu.
Sambon kom hem tidigare från jobbet idag, så vi åkte iväg och köpte fika och beställde thaimat till middag, precis enligt min önskan. 
 
Under dagen har jag funderat lite på min "nya" ålder. Tjugofem känns som en riktigt bra ålder, jag har gott om tid att skaffa fler barn om så önskas, göra karriär, flytta, hitta en ny hobby.... Ja, jag har tid kvar till nästan allt. Det känns som att man som 25-åring blir mer tagen på allvar, jag vet inte men det känns som att det är en himla skillnad där mellan 24 och 25. Vid 20-årsåldern har man rätt nyligen gått ut gymnasiet och har inte så mycket erfarenhet av varken arbete eller livet utanför skolan. Jag generalliserar lite nu så ni får ta det med en nypa salt.
Men mycket händer från 20 till 25, det har det i alla fall gjort för mig. Att man blir klokare med åren skriver jag verkligen under på!
 
Under mitt år som 25-åring har jag några saker jag vill kunna bocka av, tjugofem mål kan man säga:
- Träna mer - måste investera mer i min hälsa
- Hitta något sätt att stärka mina naglar så att jag kan spara ut dem utan att de går av eller skivar sig
- Bli mer spontan
- Försöka att inte bli arg för småsaker, det är ju bara onödigt, men lättare sagt än gjort att "träna bort"
- Öva på att ha bättre självförtroende i samband med nya utmaningar 
- Läsa fler böcker, och då menar jag absolut inte kursböcker hehe
- Äta mer varierad kost, något som gynnar hela familjen
- Försöka träffa vännerna oftare
- Flytta till hus
- Hitta min (vår) inredningsstil och den röda tråden i "intredandet"
- Prioritera att köpa passande mattor till hemmet, det gör så mycket för helheten
- Använda mer tapet (i nästa hem) än vi gjort hittills
- Rensa garderober på kläder och prylar som inte används, någon måtta får det vara på sparandet
- Skriva VG (högsta betyg) på C-uppsatsen
- Ta examen
- Skriva på ett anställningskontrakt som Röntgensjuksköterska
- Prioritera kärleken - nu när föräldrarollen sjunkit in lite är dags att prioritera stora kärleken också
- Detta kanske är mer en dröm än ett mål, men att sova fler hela nätter vore underbart
- Få tid att vara helt ledig med familjen i sommar
- Besöka någon attraktionspark eller bondgård så Isak får titta på djur
- Fler utflykter över lag, ex besöka utomhusbad eller utflykter med båten
- Bli säkrare på att köra båt
- Måla om i vår stuga, på sommarstället
- "Rusta" upp en gammal byrå som står på sommarstället, måla och byta knoppar
- Köpa familjesäng ut till vår stuga, på sommarstället. Ni vet en sån med över- och underslaf, där underslafen är bredare
 
 

IT'S MY BIRTHDAY!



Måndag

Måndagsmorgon och jag är på väg till skolan. Idag har vi handledarsamtal men enskilt istället för i grupp. Känns jättebra. Ser fram emot att höra vad de tycker om det vi skrivit hittills, och att få lite tips på hur vi går vidare med det sista som är kvar. 

I morgon fyller jag år förresten. Dagen blir inte så speciell, skola och sen hem. Men det käns bra. I helgen kommer familjen och nästa vecka ska jag och ett tjejgäng ut och äta. Käns väldigt roligt och lyxigt att ha sånt uppbokad.

Isak tyckte vi skulle börja prata i morse strax efter fem. Lite tidigt tycker jag som har klockan ställd på 05.45. Furtiofem minuter skojar man inte bort på morgonen.
Men han höll sig i sängen en liten stund extra efter att sambon hämtat in lite leksaker. Räddningen! 😄

Vinterlek

Vilken härlig dag! 
Vi är i Roslagen och njuter av vintern. Det är mycket mer snö här än i Sollentuna.
Sambon och jag passade på att ta lite egentid och åkte till mataffären tillsammans bara vi två, medan mormor och morfar passade Isak. Lyx. 

När vi kom hem igen gick vi ut i snön allihopa. Min syster med familj är också hos mina föräldrar i helgen, så det blev riktigt mycket lek i snön. Vi skottade gångar på tomten och sprang sen runt med barnen på snowracer och pulkor. Jätteroligt! Sen kom min mamma ut med varm choklad med grädde. Det var så otroligt gott! Det passar så bra när man är ute och leker.

Har faktiskt riktigt varma kläder nu, äntligen! Har kompletterat vintergarderoben med ny jacka och nya vantar. 



Nu kan ni se vår bostad

Hej på er
 
Nu är vår bostad ute på mäklarens hemsida, Svensk fastighetsförmedling. Alla bilder ligger inte ute men tillräckligt många för att bilda sig en uppfattning.
 
Jag minns när vi sålde vår lägenhet i Kungsängen. Då tyckte jag att det kändes så konstigt att se mitt hem, min säng, min soffa (ja, ni fattar) på nätet. Alla kan ju se. Jag känner samma sak nu, men precis som då känner jag också att jag är redo att "blotta" hela hemmet. Det är ju för att vi börjar känna att vi är klara här, och med "klara" menar jag att vi vill prova en ny boendeform. 
 
Bilderna är typiska mäklarbilder. Mycket är undanplockat, lamporna är tända mitt på dagen och värmeljus är placerade på inte bara normala ställen. Bilderna är förstås också uppljusade vilket gynnar många hem, men vårt hem kanske inte hade behövts ljusas upp så mycket. Det är ljust och fräscht som det är, utan retuschering. Men ni vet ju hur det är. Helst ska man fylla badkaret till bredden med lime eller något annat knasigt som folk fastnar för. Men här hemma räckte det att ställa undan knivarna i köket och köpa lite nya blommor, tycker jag. 
 
Att vi lägger ut bostaden, men inte till försäljning på en gång, är för att vi inte riktigt hittat en ny bostad att köpa. Men har vi den ute så kanske någon intresseanmäler sig i alla fall och vi kan få en hint om det finns intressenter. 
 
Här kommer några bilder av fotografen Björn Malmberg.
Klicka HÄR för att komma direkt till annonsen. 
 
 
 
 
 

Redo

Räknar ner dagarna! 
Om en vecka ska ju håret få sig en omgång. 

Det var flera månader sedan jag klippte mig, då var ju håret jättelångt. Jag ville klippa axelkort men vågade inte ifall jag skulle sakna längden för mycket. Så det blev en kompromiss.

Nu känner jag mig redo att klippa lite kortare än förra gången, och bäst av allt: att det ska bli ljusare. Jag längtar! 

 


Vardag igen

Nu börjar vardagen göra sig påmind igen. Sambon har börjat jobba efter sin tre veckors långa julledighet. Jag är tillbaka i skolan oftare för att skriva på uppsatsen och Isak har börjat på föris.

Han har varit då duktig de här två dagarna på föris. Han blev visserligen lite ledsen både igår och idag när jag lämnade, men det hade gått över innan jag lämnade gården. 

Det är två barn som skolas in i Isaks grupp nu, men han verkar inte bry sig märkbart säger pedagogerna. En del barn hade varit lite oroliga på vilan och så, det kan man ju förstå efter julledighet och sen nya inskolningar. Men Isak hade ätit bra och sovit som en stock, och det är skönt att höra. Han har blivit så stor nu...

Igår sa han "Tattor däär", alltså "Traktor där". Och han verkade medveten om att han ta två ord, för det kom i ett visst sammanhang. När han tittade ut genom fönstret och såg en traktor.
Dom säger på föris att han pratar så mycket, och det har vi ju märkt. Det är himla roligt. Det babblas verkligen hela tiden!

Nu är Isak nattad och jag ska ta en dusch. Vid åtta börjar Bygglov på tv som jag vill se. Ska passa på att småpilla lite på uppsatsen under reklampauserna tror jag. 

Hissarna i skolbyggnaden vi brukar vara i är orangea. Helknäppt. 
Men färgfullt! 


Drömmer...

Drömmer mig bort i inredningsvärden... Längtar efter nya ytor att style:a. Jag vill tänja lite på min egna smak och fantasi...

Inspiration från Pinterest:






205 kvadratmeter

Hej på er

Idag har vi haft en riktigt kul lördag.
Isak och jag gick upp och lät sambon ta sovmorgon. Innan lunch var vi ute och busade i snön och åkte pulka.
När vi kom in skottade Isak i sig lunchen och slocknade i vagnen på två sekunder. Visst blir man alltid lite hungrigare när man varit ute?

Strax efter halv ett åkte vi på husvisning. Huset ligger mot Enköpingshållet härifrån sett, och är byggt 1935. Det är ett stort hus på 205 kvadratmeter fördelat på två våningar, plus källare. Det finns en riktigt maffig trapp till övervåningen och en lite mindre på ett annat ställe, förmodligen för tjänstefolket en gång i tiden.
Hur som helst... 
Det var ett häftigt hus att se på, men om vi ska köpa det får vi nog se. Det var typ hundra andra spekulanter till och även lokaltidningen som fotade och intervjuade folk. 

Men häftigt att ha sett hur som helst...

Nu blir det soffläge och förhoppningsvis en bra film, om vi hittar någon. 

Har förresten åkt på någon förkylning. 
Var länge sedan jag var ordentligt förkyld, så det var väl min tur nu. 

Är förresten (fortfarande) sååå glad för vår soffa som vi köpte för...två år sedan? 
Den är så himla bekväm och snygg!
Älskar att den är ljusgrå också! 


Tips

Isaks små kinder blir lätt röda och nariga nu när det är kyligt ute. Jag brukar smörja med resorb när han kommer in, men önskade kunna smörja även förebyggande.
Som jag förstått ska man vara lite försiktig med att smörja små kinder om salvan/krämen innehåller vatten. För då kan vattnet i produkten frysa, eller hur det är.

Min syster tipsade om en kräm, som hon i sin tur fått tips om av någon som bott i riktigt riktigt kyliga områden med sina barn. 
Jag beställde krämen på apotea.se i torsdags, och i fredags kunde jag hämta ut den. Supersnabb leverans! 

Vi provade krämen idag och den verkar funka riktigt bra. Trots -11 grader var Isaks kinder alldeles mjuka och lena efter utomhusvistelsen. 

Vi ska prova den varje dag nu när han börjar förskolan igen på måndag. De är ju ute hela tiden så då känns det bra att kunna skydda även kinderna lite.

Tror tuben kostade ca 90kr.
Krämen är dryg så den kommer nog räcka ett tag.


När det spårar...

Isak, jag och sambon satt allihopa på golvet och lekte med lego-duplo någon timme innan sovdags. Jag byggde aldrig avancerade legotorn eller fordon som liten, inte som sambon i alla fall. Medan jag försöker få ihop till ett fyrkantigt hus, bygger sambon flygledartorn med transporter och prylar. När jag är klar har mitt hus flera olika färger huller om buller, men sambons kreationer är färgkodade och sammanhängande. Imponerade.

Så diskret som möjligt räckte vi över legobitar till Isak som inte dög till våra egna byggen. Allt för att få skapa något sjäv. Vem hade egentligen roligast under vår lekstund tror ni? Hehe
Nä, Isak hade faktiskt jättekul han också. Till slut fick han mitt hus som jag fyllt med alla möjliga legodjur, och först lekte han jättefint men sen åkte allt i golvet. Så kan det gå.

Efter en stund spårade min fantasi och jag letade fram alla legogubbar som Isak har. Av någon anledning föddes en historia: 

Familjen högst upp består av en pappa, mamma och deras son. Mamman jobbar som flygvärdinna och hennes manliga kollega är killen med röda hatten, längs ner till höger. Hon vänstrade med honom vid ett tillfälle och fick tvillingflickorna intill honom, till höger.
Den manliga kollegan har en tvillingbror som jobbar på flygplatsen, ni ser honom i orange hjälm nere till vänster. Mamman vänstrade med honom också, och vips var hon gravid och födde tvillingpojkarna. 


Rätt otrolig historia, eller hur?
Men så kan det gå när man har ihop det med en flygvärdinna...
Eller?

 


Trött men nöjd

Hjärnkontoret har nu stängt för dagen. Det känns som om hjärnan är helt tömd och jag kan nog inte skriva en enda rad till på arbetet den här dagen. 
Jag och min skrivpartner är rätt produktiva, eller väldigt produktiva, när vi ses. Men så fort vi slår igen datorerna är vi båda helt slut. 

Idag har vi i princip skrivit klart metoddiskussionen. Fram till måndag, när vi har handledarträff igen, ska vi bara lägga in några källor. Men sen pausar vi skrivandet fram till tisdag.

Jag kan nog tänka mig att skriva en C-uppsats till direkt efter den här. Det finns ju jättemycket ledig tid och ork över till annat nu. 

En pose som en chipsskruv på det. Helt naturligt. 



Minns ni?

Kommer ni ihåg vad jag sa om termokjolar och täckkjolar för en eller ett par år sedan? Jag trodde att de skulle bli årets julklapp då. Det blev det ju inte men oj så många som har det numera.

Jag ska önska mig en i födelsedagspresent tror jag, det är ju inte så långt till dess (19 jan). 

I morse var det -17 grader när jag skulle gå till bussen och jag kände verkligen inte för att frysa. Jag har ett par jättesköna och varma termobyxor, men dom hamnade i väskan. Det kändes för töntigt att ta på dom, samtidigt känner jag att det egentligen är ännu töntigare att frysa om man nu har kläder. 

En termokjol vore verkligen toppen, den är lätt att ta av och på och lite roligare än ett par byxor. Och varm!

Här är några modeller från Outnorth.
En knälång kjol tror jag skulle passa mig bra, även om en längre värmer bättre förstås. Men det är sällan jag fryser om smalbenen, så knälång blir nog bra. 


Shopping

Måste bara visa vad jag fyndade idag!

Åkte till InfraCity för att köpa en spegel på Rusta som jag spanat på för länge sen. Det var rea på den nu så jag kunde inte motstå.
Passade på att gå in på Lekmer som har en outletbutik där. Ofta är det rätt rörigt där, framförallt skorna brukar ligga i en enda hög så man hittar inget. Men idag var det mesta strukturerat och jag hittade två saker på superrea. 

Ett par vinterskor till Isak av märket PAX, för 100kr. Och en gunghäst, omonterad i obruten förpackning på 70% rea - alltså 225kr! Totalt 325kr för ett par skor och en gunghäst, det tycker jag var riktigt bra.
 
Skorna ska prövas i morgon och hästen har Isak gungat på hela kvällen. 

Rund vit spegel med läderrem. 





Vadå röd dag?

Skrivandet på C-uppsatsen fortsätter idag...
Men allt var låst i skolan, förmodligen för att det är röd dag. Så dagens pluggplats blir ett fik i stan. Väldigt mysigt! 

Hopps ni får en fin dag!

Det är så fint överallt hemma fortfarande, efter fotograferingen. 
Man kanske borde låta någon fotografera hemmet oftare så att det alltid är fina blommor överallt. 


Äldre och rödare

Skoldagen är slut. Nu ska jag åka hem till familjen och mysa resten av dagen. Sambon är ledig veckan ut så Isak börjar inte på föris förrens på måndag.

Vet ni, igår beställde jag tid för färgning av håret. Det var flera år sedan jag gjorde något sånt med håret, men nu är det dags igen.
Jag har alltid haft en röd ton i håret, sån är jag. Men förr var jag mer rödblond, en färg jag trivdes väldigt bra med. Men nu har det mörknat ordentligt och är liksom rödtrist. 

Den 20:e januari har jag tid. Jag vill ljusa upp håret med olika nyanser. Inte vit-blond, men ordentligt ljusare än idag. 
Det blir nog även en lite kortare frisyr också, men inte kortare än axlarna.

Längtar så mycket! Ska bli kul att göra en liten förändring. 

Rosa bakgrund fick ju håret att se ännu rödare ut. Hehe
Men hur som helst....
Kortare och blondare ska det bli.
Åh vad jag längtar 😍


Godmorgon

Nu är det måndag, tänkte jag skriva, men det är ju fel. Jag är på väg till skolan nu så det är väl därför det känns som måndag.

Isak har varit lite småstökig inatt. Han verkar drömma mycket på nätterna nu, och när han väl vaknar släpper han inte taget om en. Oftast vaknar han runt 22 och sen en eller ett par gånger mellan 01-03, kanske någon gång vid 05 eller där omkring och sen är det uppstigning runt 07. Ibland sover han även mer och ibland mindre såklart.
Han verkar också ha någon hungerperiod nu. Det är mer mat som gäller och dessutom vill han äta två gånger på natten. 
Det får vara så just nu. Det kanske blir en ny vana snarare än behov till slut, men då får vi ta det om ett tag. Antingen äter han upp sig efter sjuktiden innan jul, då gick han ner en del. Eller så är det en väx-period, utvecklingsfas - eller så är han bara hungrig. Struntsumma. Vill han ha mer mat, även nattetid så kan jag stå ut med det ett tag. Allt har sin tid.

Nu är jag på väg till skolan i alla fall. Jag har kunnat ha ett par lata dagar helt utan plugg, men nu är det dags att lägga i en till växel. Förutom lite småfix är vi framme på diskusionsdelen i C-uppsatsen. Känns utmanande. Men inte panikutmanande. Bara utmanande.

Dagens...


Fotografering

Idag har vi haft en fotograf här tillsammans med mäklaren. Vårt lilla radhus är nu fotat invändigt och utvändigt och kommer inom kort läggas ut på mäklarens hemsida, som "Kommande". Vi har ju inte köpt något nytt än så vi får se när det läggs ut till försäljning. Men skulle superbudet dyka upp kanske vi säljer även om bostaden bara ligger ute som "Kommande". Det får vi se. 

Vi stressar inte. Min oro om att bostadsbubblan kommer spricka har lugnat ner sig, så vi tittar med ro. Eller ro och ro. Vi är förstås ivriga att hitta vårt drömhus, men hellre att det tar tid och blir rätt än att stressköpa något som vi sen ångrar.

Jag är jättespänd på att få se bilderna som togs idag. Jag har höga förväntningar!
Mäklaren ska skicka dem till oss senare i veckan så att vi får godkänna dem. Känns bra. Jag säger till så fort annonsen är ute!

Det var så fint överallt hemma när det fotades. Även om vi har väldigt städat hemma till vardags så har vi inte SÅ städat som det var tidigare idag. 
Att flytta jackor och lektält fram och tillbaka i huset för att få de ur bild känns ju lite speciellt. Men det är ju också viktigt att bilderna blir bra så att intresserade ser utrymmena väl. 

Egentligen är det fel årstid att fota utomhus här. Det är ju så dystra färger utomhus. Dessutom började det snö när jag lagt ut filtar och dynor på uteplatserna, får se hur det ser ut på bild. 
Egentligen är väl inte utemiljön skitsnygg någonstans när det är vinter, barmark och brunt ute. Inte i sådana här bostads-foto-sammanhang i alla fall. 
Jag ska skicka med en "privat" bild där man ändå ser lite hur det kan se ut här på senvåren.
Våra altaner är helt underbara måste jag säga. Vi har alltid sol (om den nu är framme) på en av altanerna, och sista solglimten har vi nog till nio en sommarkväll. Det är ändå rätt bra. 
Favorittiden på året är nog ändå när syrenerna slår ut. Då är det galet vackert på baksidan med alla syrénbuskar. Jag älskar syrener!
När vi flyttar till hus ska jag definitivt ha en drös syrénbuskar och de ska få stå där de kan växa och bli hur stora de vill. Underbart!!

Bild från i våras när syrenerna blommade som vackrast! 😍




Landet

Idag besökte vi min mormor och morfar som bor på en bondgård på landet.

Det var mysigt att träffa dom, det blir inte så ofta längre tyvärr. 
Mina föräldrar var också där och även min syster med familj, så vi blev ett gäng. 

Det är så tyst och fint där. Jag kan verkligen tänka mig att bo lite mer på landet, men inte allt för långt bort från affärer och (kommande) arbetsplats.




Time, happiness, love

Följer ett instagramkonto som heter barnrumsinspo där den här bilden dök upp. 

Första tre orden jag såg var:
Time 
Happiness 
Love


Vilka tre första ord såg ni?

Konsten att skriva ett långt inlägg om en liten färg

För ett par år sedan vandrade jag runt inne i stan på jakt efter en klänning. Jag minns att det var till ett speciellt tillfälle men jag minns inte mer specifikt. Jag gick in på Hugo Boss, vet jag, och träffade en säljare (kallas dom så i "dyrare" butiker?) som var riktigt trevlig.

Han ville ju sälja, såklart, men han var väldigt hjälpsam. Han ville veta vad jag var ute efter och granskade mig noggrant vilken modell och färg på klänning som skulle passa. För min hårfärg och hudton just då (sommar) tyckte han att turkos och orange skulle matcha mig bra. Jag har nog bara haft en turkos klänning i mitt liv (flera år tidigare) men den kände jag mig väldigt bekväm i. 
Orange däremot, det känns som en läskig färg. Väldigt synlig och svår på något vis. Nä, den kulören har jag hållt mig från... tills nu.

Jag köpte nämligen en orange långklänning på H&M's rea. Usch vad jag tjatar om den där rean, tänker ni. Men så är det ibland...

Det är visserligen ett par vintermånader kvar, men jag börjar redan spana vårtrender i inredning och drömma om tussilago. Jag gillar verkligen våren, senvåren är nog min favoritårstid, fast självaste sommaren kommer tätt efter på favvolistan. 

Efter helgen får jag nog hämta ut alla klädbeställningar på posten. Längtar!

Vad tror ni? 
Galet ful eller jäkligt snygg?
Jag tror det beror helt på hur den sitter. Med lite bränna kan det bog bli bra, hoppas jag. Orange är ju ändå en lite speciell färg kan jag tycka.

Isak fick ett par byxor till också, men beställde i en alldeles för stor storlek så att han ska kunna ha dem i sommar. 


Nyårsdagen

Ingen pizza för oss idag. Men tacos blev det, det är ju ändå fredag...

Jag kan inte förstå att det är januari! Nytt år har jag inga problem med, men januari? Redan? Ett nytt år betyder ju givetvis just "januari", 1 januari till och med. Men herre gud vad tiden går fort just nu!

Tolvslaget firades lite annorlunda för oss.
Jag hade fullt sjå med att hålla mig vaken till midnatt så det blev kaffe, kortspel och frågesport för att hålla hjärnan igång. Väldigt roligt!
Isak sov snällt hela kvällen men vaknade 23.55, givetvis. Jag ville inte dra upp hobom för att se raketerna, då hade det tagit lååång tid att få honom att somna om igen. Så istället satte vi oss, jag och sambon, i sängen med Isak i min famn och lyssnade på raketerna. Och Isak somnade om. 
Inte riktigt som vi tänkte oss tolvslaget, men ändå mysigt. Lilla familjen samlad. 

I år händer så mycket nytt. Det sa jag nog förra nyår också, för då skulle Isak lära sig gå, säga sina första ord, jag skulle börja plugga igen och Isak skulle börja på föris.

I år tar jag examen och blir Leg. Röntgensjuksköterska, och skriver med stor sannolikhet på för jobb också. 
Vi kommer förmodligen sälja radhuset och flytta till hus, exakt var vet vi inte än. Men flytt blir det i alla fall, det är jag 99% säker på. Jag fyller 25 år (inte mer? - tänker jag då) och Isak fyller 2 år, herregud vilket stort barn vi har innan det här året är slut!
Jättespännande!

Jag ser fram emot 2016, men är lite spänd för allt nytt som kommer att hända. Men det kommer också bli ett väldigt roligt år, det är jag säker på! 

Jag provade göra ett litet tulpanarrangemang med tejp som stöd igår. Ska prova göra det till fotograferingen hemma på måndag också. Från sidan syntes tejpen inte alls, jättebra trick ju för att få blommorna att stå snyggt i vasen!



Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0