Smultronställe

Igår packade vi ihop och åkte ut till sommarstugan. Den ligger ju på en liten ö så man måste ha egen båt för att ta sig ut. Det var rätt kallt på kvällen igår så vi fick såsmåningom gå in, då gjorde vi upp en brasa i öppna spisen och spelade Yatzy. Mysigt!
När det var läggdags och jag skulle tvätta av mig sminket med vatten från brunnen, som man får pumpa upp för hand, höll händerna och ögonen på att domna bort. Så kallt var vattnen! Men det är också det som är charmen med att vara i stugan, där det är lite primitivt (ingen riktig toa, ingen dusch, tvätt- eller diskmaskin och INGEN TV!).
När man varit därute ett par dagar blir kroppen, eller snarare själen, som renad. Att borsta tänderna vid havet morgon och kväll, tvätta håret i uppvärmt regnvatten (faktiskt riktigt bra för håret) och doppa sig i havet för att bli ren - det är harmoni på riktigt! Det är klart att det är skönt att komma hem till en riktig dusch såsmåningom, men jag skulle inte vilja vara utan den där "levnadsstilen" under korta perioder på året. 

Hur som helst åkte vi ändå hem nu på eftermiddagen eftersom det skulle bli sådant ruskväder i morgon. Då vill man inte vara på sjön!

Har börjat på författarinnan Denise Rudbergs senaste bok Bara tre kan leka så, som är del tre. Jag gillar hennes böcker och har nog läst dem allihopa tror jag. Så nu ska jag krypa upp i soffan med mina, snart, alldeles för tighta mjukisbyxor (stramar i midjan) och försvinna in i berättelsen. Väldigt avkopplande!


Hittade lite smultron idag vid stugan...
Mums!



Förändringar...

När en skoltermin börjat har man alltid en viss stresskänsla att man borde plugga, för det finns ju nästan alltid något att göra. Ett arbete som ska skrivas, några ord på latin som ska in i huvudet eller några nya projektioner (sätt att ta rtg-bilder på) som ska övas in. Det är sällan man kan känna sig helt ledig på kvällar och helger.

Vårterminen är ju slut för flera veckor sedan och nu ska jag inte plugga igen förrän om lite mer än ett år. Därför borde jag kunna koppla av nu, för jag behöver ju bry mig om skolan på ett bra tag. Men så lätt är det inte att släppa den där lilla stressen ska jag säga. Det är som om jag glömt bort hur man gör (lever) när man inte behöver tänka på skolan. 

Idag efter jobbet åt vi i alla fall middagen ute, man får ju passa på när det inte regnar - även om det är kallt!
Efter middagen hjälpte jag min kära mamma att klippa ner några syrenbuskar. Hon, liksom många andra, är väldigt gullig och värnar (ännu mer) om mig nu när jag är gravid, så hon sa "Du behöver inte såga de grova grenarna, det kan jag göra eftersom du är gravid.". Det är ju med starkaste kärlek och omtanke hon säger så min mor, men där säger jag faktiskt stopp. Graviditeten är ingen sjukdom och jag vill inte ha några vidare förmåner bara för att jag bär ett barn - som är världens naturligaste sak.
Jag är visserligen inte lika snabb under promenaderna, blir lättare flåsig, oftare trött och kan ibland få en stramande mage som gör att jag gärna sitter ner ett tag. Men graviditeten ska inte göra att jag blir behandlad som "handikappad" sålänge jag faktiskt mår bra. Det är viktigt för mig.

Förresten...
Jag har ju haft (har?) en ganska liten mage för den vecka jag är inne i. Så jag är fortfarande rätt smidig i kroppen - kan knyta skosnören och sånt.
Dock hade mina ben svullnat så mycket, när dagens arbetspass var över, att stövlarna inte gick igen när det var dags att gå hem. 
DET var en märklig känsla!

Lyx

Hej på er

Idag var andra dagen på nya jobbet, och jag måste säga att all ny info sjunkit in mycket bättre nu efter en natts sömn. Det är fortfarande saker kvar att lära, men det går bättre och bättre.
För er som glömt eller inte läst var jag jobbar så kan jag berätta att jag sitter i receptionen på en vårdcentral. Det passar mig väldigt bra just nu om jag får säga det själv. Det är inte lika tungt som (det kan vara) på röntgen men den är fortfarande ett välidgt socialt arbete med patientkontakt. 
Dessutom har jag lyxtider, vardagar mellan 07.50-15.00 (men längre vid behov). Det är ju rena lyxen att gå hem så tidigt, dessutom när det tar fem minuter från dörr till dörr (arbetsplats-hemmet). 

Nu har jag varit hemma en stund och ska ta Harry på en promenad.
Men först vill jag tipsa er om en tjej som gör jättefina tavlor att hänga i hemmet. Hon har både instagram (@mammamillanvillan) och Facebook (Mamma Millan) så spana in henne där.
Jag tänkte nog beställa en liknande skylt som den nedan när vår lilla plutt har kommit till världen, som ska få sitta i barnrummet. 

Flaggorna och kulören är såå fin tycker jag (OBS! Vår lillkille ska dock inte heta Melvin).


Kom ihåg allt!

Idag var första dagen på nya jobbet. Dagen har gått bra och jag har kommit igång bra, men det är mycket att lära. Koder i bokningen, hur man beställer sjukresa osv.

Jag blir så otroligt frustrerad på mig själv när jag inte kan allt från början, vilket är omöjligt. Hur skulle jag kunna veta hur allt går till om jag aldrig gjort det förr?
Och värre är det när jag fått något förklarat för mig och en stund senare inte kommer ihåg ALLT. Det retar mig! 

Men jag måste försöka inse att det tar tid att lära sig precis allt, och att det är okej att inte kunna allt från början - när man aldrig gjort det tidigare. 




Midsommardagen

Sov så otroligt gott inatt, kände mig riktigt utvilad när kah vaknade i morse. Skönt!

Midsommarhelgen spenderas ju i Roslagen med stora familjen. Idag har vi besökt spektaklet i Grisslehamn. Om vintrarna är det nästan dödstomt där, men om somrarna kommer sommargästerna - nollåttorna som många säger. Folk går i bredd på gatorna och trängs i inre hamnen där loppis hålls på lördagar. Folk tar fram sina gummistövlar, saltvattenspray till håret och den stickade koftan för att se så där härligt semesterlediga ut. "Vi är ju ändå på landet hörrni!" Det är egentligen samma sak, varje sommar, varje lördag - men det hör till att åka dit. Ibland.

Nu är vi hemma igen och ska äta lunch, kan tänka mig att det blir lite rester från midsommarlunchen igår. :)

Vy från yttre hamnen, i Grisslehamn. 


Glad midsommar!

Här är lilla midsommarstången klädd och nu ska vi göra i ordning midsommarlunchen. 

Glad midsommar allihopa!



 

Hysteriskt och abstrakt

Idag har jag flängt runt som en galning känns det som. Åkte till Roslagen i förmiddags för att hälsa på på nya arbetsplatsen (börjar ju på måndag). Därefter åkte jag hem till Sollentuna igen och vidare till IKEA i Barkarby. Skulle köpa en matta till barnrummet men kunde inte bestämma mig, så jag köpte två (dom på bild nedan). Sen åkte jag hem, åt middag och plockade lite med några blommor ute, och sen åkte jag till Sollentuna centrum för att köpa några småsaker. 
Fram och tillbaka, kors och tvärs, med bilen. 
Om en liten stund ska jag iväg igen, till Enköping, för ett annat ärende. Usch så trött jag kommer vara på att åka bil innan den här dagen är slut...


Men nu till en annan sak...
Det finns ju ett antal babyboxar/gåvor/lådor man kan få gratis när man väntar barn. Gåvan jag hämtade ut idag innehöll några krämer, en nappflaska, våtservetter m.m. Jag fick även med en tidning från Vi Föräldrar. Problemet med alla gravid-/föräldratidningar är att jag får ångest av att läsa dom. Det som står däri tilltalar mig inte alls, och kanske är det för att hela föräldraskapet just nu är alldeles för abstrakt. Jag vet att vi ska bli föräldrar och att det är något man skriver under för resten av livet, men jag kan inte föreställa mig migsjälv som mamma till en treåring, eller sjuåring. Det går inte att visualisera! 
Det mest spännande jag läste i en av tidningarna handlade om sömn och varför barn gråter, skriker eller går i sömnen - alltså riktig fakta (eller teorier). Intervjuer och tips bläddrar jag mest förbi, men det kanske ändras om ett par år - när vi sitter där med vår treåring.

Jag kanske låter lite negativ, det är inte meningen, men en liten känga måste jag ge till de mammatidningar som visar kläder, men bara för icke-gravida. Det finns ju hundratals sådana, så varför inte visa gravidmode i tidningen Mama? Bara en fundering...


När jag nu läser igenom inlägget inser jag att det kanske blev lite spretigt, men det är bara lite funderingar som rör sig i huvudet just nu... 
Gravidhjärna eller inte men det ska bli skönt att få börja jobba på måndag så att jag inte har så mycket tid att fundera. Måste även köpa en ny bok att fylla ut tiden med på helgerna!

Här ser ni mattorna jag köpte, vet inte vilken som passar bäst än.
Men apropå abstrakt... Ibland lägger jag fram bebiskläder på det här viset på skötbordet bara för att försöka se framför mig hur det (bebisen?) skulle kunna se ut. För att försöka förstå storleken på den krabat som ska komma ut sen. Kanske lite hysteriskt av mig, men som sagt, ibland känns allt väldigt abstrakt - trots de kraftiga sparkarna inifrån magen. 




Lätt rastlös

En dag utan måsten har snart passerat. Förra veckan var jag visserligen också ledig, men då hade jag massor att förbereda inför mottagningen/kalaset vi hade i torsdags. Den här dagen har jag dammsugit, tvättat och myst med hunden Harry. Men att inte ha något inbokat, när alla andra jobbar, går mig nästan lite på nerverna. Jag blir så fruktansvärt rastlös att jag nästan blir irriterad. Konstigt nog.
I morgon ska jag slå ihjäl lite tid här hemma, men på onsdag ska åka och lämna Harry i Roslagen hos mamma och pappa (han ska till tandläkaren på torsdag) och även ta mig till något köpcenter och handla lite småsaker. Kanske en tripp till IKEA också.

Vi har ju hittills köpt nästan allt nytt till bebisen, kläder och säng och sånt (dock inte ny vagn). Men allt känns inte sådär självklart att köpa nytt, framförallt inte när man kan låna såna saker som man ändå bara använder en kort period. Därför har vi nu lånat en babysitter från babybjörn och även två olika bärselar och ett babygym. 

Jag ska även iväg och köpa en begagnad fleeceoverall från märket Polarn och Pyret strax, jag och säljaren har bestämt träff. Jag är ju verkligen händelserna i förväg kan man tycka, när jag köper en fleeceoverall till ett ofött barn i mitten av juni. Men jag vill ha en lite varmare overall än en bomulls-onepeace till bebisen redo när den kommer, eftersom vädret kan variera väldigt i temperatur den tiden han är beräknad. Overallen jag ska köpa är dessutom i en lite större storlek, så förmodligen kommer den kunna användas ett par veckor (två månader?). 

Så här ser overallen ut. Tror den kostar 599kr ny, men jag köper den för 250kr. Enligt säljaren ska den bara ha använts till ett barn, så den borde ju inte vara i uselt skick. :)


Samma frukost

Jag är en riktig frukostmänniska. Om jag inte äter på mornarna blir jag helknäpp, alltså snurrig och magen bara skriker. 

Sedan en rätt lång tid tillbaka äter jag alltid samma frukost på mornarna hemma. På helgerna kan det förstås variera någon gång, men väldigt sällan. 
Det är ICAs apelsinjuice, arlas laktoafria filmjölk och Paulúns granola (kakao/hallon) som gäller. Jag är så inställd på det varje morgon att jag längtar efter smakerna. 
Än så länge har jag inte tröttnat heller, vilket är lätt om man äter samma sak under lång tid.
Det finns säkert något enstaka alternativ på flingor/müsli/granola som innehåller mindre socker än den jag äter, men de flesta sorter man köper i vanlig matvarubutik innehåller ju mer eller mindre socker - då är inte just den här granolan värst. 

ICAs juice har jag tipsat om här i bloggen för länge sedan. Den är verkligen värd att prova för den smakar riktig färskpressad juice. Den finns dessutom med grapefrukt för den som gillar det!

Filmjölken känns ju som en gammal goding - fast som aldrig blir gammal!
Jag minns att jag åt det hemma hos farmor som liten, med lite socker och vanliga flingor. Det var himmelskt gott! 
Det blir aldrig riktigt 'den' goda smaken igen, men gott blir det. 



Tar vara på tiden

Idag var vi i sommarstugan, bara över dagen. Det var ju så fint väder och det hade äntligen slutat blåsa - igår var det ju storm! 
Jag passade på att sola lite i min nya bikini och njuta av dagen. 

I morgon börjar en ny vecka, min sista lediga på fem veckor. Jag har inte jättemycket inplanerat, ska tvätta lite bebiskläder så att det är klart, åka till skolan och fylla i några papper för studieuppehåll och kanske hälsa på vid nya arbetsplatsen en gång.

Vet ni vad jag såg för några dagar sedan förresten, jo, att det blir en till säsong i sommar av 'Sommar med Ernst'. Den börjar sändas nu i slutet av juni tror jag, som jag längtar!



Shopping

Idag blev det lite shopping. Köpte en matta till sovrummet från märket Classic textiles of Sweden, har inte provat den hemma än så ni får kanske se senare hur det blev. 
Köpte också två helt vanliga kuddar till sängen, det blir så snyggt när man bäddar och har massa snygga kuddar att bulla upp med.

Det blev även lite kläder till sambon och två par byxor till bebisen, ett par i storleken 56 och ett par i 62 (bilden nedan). Vi har en hel del kläder i både 50 och 56 därför blandar vi upp med lite större storlekar nu också. Men... kläderna i storlek 50 är ju så himla söta så det lär väll bli lite fler plagg ändå innan bebisen kommer... Det är ju svårt att motstå. 



Kalasar

Idag besökte jag Engelbrektskyrkan i Sthlm för att bevittna ett åttiotal ta examen från Försvarshögskolan. 
Vi har även firat lite här hemma med familj och några vänner.
Nu har (nästan alla) gästerna gått hem så jag passar på att vila lite på soffan.

Vi har haft välidgt mysigt och kunde faktiskt sitta ute en stund tidigare på dagen, men under skurarna var det bara att gå in. Dålig tajming av vädret!

Även om det känns som vi inte gjort annat än ätit hela tiden, så finns det huur mycket mat kvar som helst! Det blir  ju alltid så efter en tillställning. Även fikabröd har vi mycket kvar av, vad ska man göra med allt?

Jag idag! Just nu ser jag ut som en liten svankande anka, tycker jag. Hehe

Fina blommor här hemma just nu! Man borde nästa alltid ha en bukett snittblommor hemma, det är ju så fint!

Typiskt!

I morgon ska vi få hem en del gäster (familj och lite vänner) under dagen. Vi har ju köpt ny utemöbel på framsidan så jag hade hoppats på att kunna sitta där, i solen. Vi har till och med satt fästen för en segelduk, ifall det skulle bli för varmt. 

Men vad tror ni händer med vädret? Det har ju varit fint väder hela veckan, strålande sol, men i morgon runt två väntas regn och så ska det tydligen fortsätta hela kvällen. Hur typiskt är inte det då?

Jag hoppas prognosen magiskt ändrar sig tills i morgon, jag kräver inte strålande sol, men uppehåll hade ju varit trevligt!




Stranden

Det finns två badplatser här i närheten där vi bor. Den ena är väldigt liten men med fin strand, och den andra har större yta att sola på (gräs) men en väldigt liten strand. 
Jag var inte speciellt sugen på att sola på någon av platserna, så jag lurade med min vän och Harry till Lillsjön i Kungsängen istället. Det tar bara ca en kvart med bil dit. 
Lillsjön är, precis som det låter, en sjö men med rätt stor strand och bra botten.

Vi la oss nära ett träd så Harry kunde ligga i skuggan, men han låg hellre i solen, så jag gick ner till vattnet med honom med jämna mellanrum så att han fick bada.

Även jag tog ett dopp innan det var dags att åka hem. Det var faktiskt inte så kallt! 



Fördelen med att gå upp tidigt

Jag ska erkänna att jag var rätt trött, även i morse, när jag gick upp vid kvart över sex. Det är som om kroppen känner av att jag är helt ledig (fram till midsommar) och måste sova ut - ordentligt! 
Men jag skjutsade sambon till pendeln, åt frukost och tänkte ställa mig och baka. Men såklart hade jag glömt köpa en ingrediens och klockan var ju bara sju så affären hade inte öppnat heller. Så jag får ta det i eftermiddag istället.
Jag och hunden Harry, som är på besök hos oss ett par dagar, gick istället ut och renaste ogräs mellan plattorna på framsidan. Det växer ju upp igen efter ett par dagar så det känns nästan hopplöst! Men nästa gång det växer upp ska jag spraya ogräsmedel på det istället så allt dör. 

Nu blev precis andra tvättmaskinen för dagen klar, så den ska hängas. Sedan ska jag och Harry ta en promenad och vid elva ska jag hämta upp en vän så ska vi åka till stranden. Harry får såklart också följa med. 

Harry var inte lika sugen på att vara effektiv i morse.


Bal på Karlbergs slott

Vilken härlig eftermiddag/kväll jag hade igår!
Blaklädda samlades vi några stycket vid Piren på Kungsholmen för en fördrink. De hade ett jättegottalkoholfritt mousserande där som jag tog ett glas av. Det är inte alla ställen som serverar goda alkoholfria drycker, om man inte vill dricka fanta då vill säga, så det var verkligen tummen upp!
Vädret var ju perfekt igår, inte för soligt och regnet klarade vi oss undan. 

Vi tog oss till Karlbergs Slott, där hölls en del tal på inre borggården och det skålades. Sedan var det dags för middag (och en del tal) som följdes av kaffe/avec och dans.

Jag hade verkligen trevligt igår. Jag hade inte träffat så många av gästerna tidigare, kanske fyra/fem stycken av alla ca 300 gäster. Men alla jag hälsade på och pratade med var så trevliga och härliga att prata med. Underbart!

Klädd för bal. 




Kroppsarbete

Jag är för det mesta morgonpigg (vaknar mellan 6-7), men det är kanske inte så konstigt när jag brukar gå och lägga mig runt tio på kvällarna. I morse hade jag nästan en känsla av att jag försovit mig när jag vaknade, för klockan var då åtta!! Jag slumrade till och med om till halv nio. Galet!

Jag gick upp och åt frukost till Nyhetsmorgon en stund, sen putsade jag alla fönster här hemma. Familj och några vänner kommer på besök nästa vecka, så då vill jag att hemmet ska vara så fint (och så rent) som möjligt. 
När det var klart tog jag itu med uteplatsen på baksidan. Den vildvuxna rabatten vi haft på baksidan blev ordentligt rensad, äntligen. Jag passade även på att gräva upp alla påsklilje- och tulpanlökar som fanns där. Eftersom vi ska bygga ordentlig altan där såsmåningom så ville jag ta tillvara på lökarna, så att jag kan sätta om dom senare - i en bättre rabatt. 

Vid halv fyra var jag klar med allt och då värkte det ordentligt i ryggslutet! När jag rensat ogräs, burit tungt, legat på rygg på hårt underlag (ex golv) eller suttit i samma position på golvet/marken förlänge så får jag rätt ont i bakre bäckenfogarna. SI-lederna, som dom kallas. Det är ju bla där man kan känna smärta när man har foglossning. Jag har ju inte ont där jämt så jag skulle nog inte påstå att det är någon foglossning på gång för min del. Däremor kan jag tänka mig att fogarna börjat mjukas upp lite och att det är därför jag får ont vid vissa tillfällen - men det är bara min egna bedömning.

Nu ska jag måla naglarna och förbereda lite inför morgondagens bal på Karlbergs slott. 
Ha en härlig nationaldag och fredag allihopa! 

Påskliljelökar till vänster och tulpanlökar till höger. 
Gräslöken fick vara kvar i rabatten, men annars är den nu helt tom.
Hellre tom och kal, än full med brännäslor som den var nu på slutet. 


Fint och friskt

Har precis satt mig på pendeln hem, från stan. Idag var ju den sista dagen på terminen så vi (några från klassen) passade på att fira det tillsammans med lite grill i Rålambshovsparken. 
Det var ju väldigt mulet och trist väder tidigare idag, men det sprack upp under eftermiddagen och kvällen har varit fantastisk fin, klar och frisk.

Nu ska jag raka vägen hem, ta en "nattmacka" och umgås lite med sambon innan det är dags att sova. I vanliga fall ligger jag till sängs vid den här tiden, så vi får väll se hur lång tid det tar innan jag stupar när jag kommer innanför dörren hemma. ;)


Utsikten från Rålis

Att välja rätt vagn

Varning!
Följande inlägg är förmodligen sjukt tråkigt för den som inte vill läsa om barnvagnar.


När vi valde vagn utgick vi från var vi kommer köra den någonstans. Vagnen kommer inte rullas på polerade stengolv på NK hela dagarna, utan kommer köras mer på vanliga asfaltsvägar, grusvägar och en del bättre stigar. Vi ville också att vagnen skulle klara av att rulla i sommarstugan, där marken ibland är rätt ojämn och den skulle också vara körduglig på vintern. Alltså kunde vi räkna bort de vagnar som bara har små paraplyhjul.
Den skulle också vara lättstyrd, så vi ville ha svängbara hjul där fram.

Jag tittade lite på vagnen Brio smile förut. Den verkar smidig, modellen är snygg och hjulstorleken verkade okej. 
Även någon modell från bugaboo fanns bland alternativen förut, då med största tänkbara hjulen till. Det jag gillar med dessa två märken/modeller är att tyget på vagnarna är stramt, de ser smidiga ut och tyget fladdrar inte runt och gör att vagnen känns plufsig. Det som jag inte gillar med bugaboo är handtaget, det är platt på något vis och det tycker jag inte om. Det är inte helt bekvämt. Däremot har jag inte stängt dörrarna helt för en bugaboo i framtiden.

Jag började titta lite på Emmaljungas modeller och såg även att de hade chassin med stora svängbara hjul där fram. Vi valde att köpa en begagnad vagn och hittade då en som jag tror är av modellen Mondail Duo Combi (fr -13). Den var i riktigt bra skick och såg inte ens använd ut, bara lite på hjulen.
Jag gillar den väldigt mycket, den är rejäl och rymlig, men det är också dess nackdel. Jag kommer nog svära någon gång när jag kör den i någon trång butik. 
Hur som helst är den väldigt lättstyrd och det finns många bra inbyggda funktioner. 

Jag tror att den här vagnen kommer motsvara våra förväntningar till största del, för den har det som vi värderar högst: svängbara hjul, stabilitet och rymlighet (och den är snygg).
Vi får väll se längs vägen helt enkelt, det är ju svårt att veta vad som passar oss bäst när man inte har så mycket att jämföra med.


 
Informationen och bilderna är från Emmaljungas hemsida.


Slut på det gamla och början på något nytt

I morgon är sista dagen på den här terminen. Vi har inget schemalagt då, förutom att några arbeten ska vara inlämnade (och det är dom redan), så jag har inget att göra. Idag hade vi däremot en slags redovisning, men även den är överstökad, så om inlämningarna blir godkända är jag fri som en fågel! Underbart!
Sen är det bara ett år (två terminer) kvar på min utbildning, efter det är jag färdig och legitimerad Röntgensjuksköterska. 

Nu har jag behörighet att sommarjobba på en röntgenavdelning, som röntgenassistent kan man säga. Jag har däremot valt att inte söka sommarjobb på röntgen i år, dels för att jag inte vill vara låst till Sthlm hela sommaren (hade förmodligen jobbat i stan någonstans i så fall), jag vill kunna vara uppe i Roslagen mycket. Och dels har jag valt bort det för graviditetens (orkens) skull. Än sålänge mår jag hur bra som helst, men det kan vara rätt tungt att röntga patienter hela dagarna. Framförallt på ett sjukhus med inneliggande, orörliga, patienter. 

Eftersom jag mår så bra ville jag ändå jobba med någonting ett par veckor under sommaren, det skulle dessutom vara väldigt oekonomiskt att bara gå runt och göra ingenting fram till förlossningen.
Så jag har sökt, och fått, ett jobb på en vårdcentral i Roslagen. 
Jag ser fram emot det väldigt mycket! Det är ju, för min del, inte alls samma arbetsuppgifter som på röntgen, men det ska bli kul att lära sig något nytt. 
Min uppgift kommer vara att ta hand om patienterna när dom kommer, alltså ankomstregistrera osv, bland annat. 
Jag är ju van vid patientkontakt, så den biten tror jag kommer gå fint, däremot är det ju lite nya rutiner och datasystem som jag måste lära mig. Men även det tror jag kommer gå väldigt bra, i alla fall när jag fått komma in i det lite. 



Effektiv dag

Idag har jag inte behövt vara i skolan och inte heller behövt plugga. Så jag har tvättat, strukit, städat och plockat lite här hemma. Var iväg till Stinsen och köpte nya ballerinaskor som jag ska ha till långklänningen jag köpte förut. På lördag är det ju bal!
Hämtade också ut ett paket på posten med lite småsaker till barnrummet. Bla en taklampa. 


Bilden har inget med inlägget att göra men jag tyckte gräslöks-blommorna var så fina. De växer hej-vilt på vår baksida, i den (fortfarande) vildvuxna rabatten. 




Så sött så jag storknar

Vår bebis har fått en rejäl och fin vit spjälsäng (brio cot two) till sitt rum, där ska han förhoppningsvis sova sött - hela nätterna. Hehe, eller ja... vi får väll se om det blir en SÅ snäll bebis.

Första tiden ska lillkillen få sova i vårt sovrum och då har vi lånat en korg på ställning, som funnits i släkten sedan 50-talet, som han ska få sova i. Den är lagom att ha bredvid sängen och väldigt stabil, trots att den är både gammal och välanvänd av många barn. 

Min kära mamma hjälpte till att piffa upp korgen lite genom att sy ett överdrag. Så nu på morgonen har jag tvättat tyget och styrkit, så jag kunde provbädda. 
Visst blev det fint? Jag tycker det ser riktigt mysigt ut. 

Även babynestet får plats däri om man skulle vilja ha det så. Riktigt bra!! 







Att lyckas med det omöjliga

Ja, jag har lyckats med det (vad jag trodde) omöjliga, nämligen att få mina orkidéer att blomma om.

Jag bestämde mig ju för en tid sedan att inte ge upp hoppet om blommorna här hemma för fort, alltså när de slutat blomma och bara ser trista ut.
Jag har pysslat med dem, planterat om och vattnat med kärlek och nu har det givit resultat. Att orkidéerna blommar igen beror nog på att jag ändrat vattningsrutiner för dem, istället för att vattna dem som vanligt så får de bada ett par timmar då och då. Det har gjort susen!




Söndagar

Äntligen kom solen och värmen tillbaka, tänk så snabbt man vänjer sig vid fint väder!



Söndagar är en sån dag där vi ofta vaknar upp i Norra Roslagen hos familjen (föräldrarna) eller i sommarstugan. Där brukar vi stanna till strax efter lunch och därefter börjar bilresan hem till Norrviken.

Skulle vi vara hemma från början har vi ofta något inplanerat, eller så är det en passande dag att köra tvättmaskinen varm.

På söndagseftermiddagar brukar vi, liksom många andra, åka och storhandla på ICA Maxi i Häggvik. Det är rätt skönt att ha det mesta handlat inför veckan, så kan man stödköpa på ICA Nära i Norrviken om man skulle behöva det, längs veckans gång. 

Idag handlade vi inte så mycket, för det behövdes inte, men här ser ni vad det blev i alla fall - mest mjölk, fil, yoghurt och grönsaker. 



Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0