Hit och dit

Det har gått såå bra att få våra grejer från A till B. Närmare 80 flyttkartonger och div andra saker är nu på plats i vår nya bostad. Alla stora möbler som soffa, matbord, bokhyllor m.m. kör flyttfirman på måndag om en vecka. Då hinner målaren komma en bra bit på väg innan vi börjar trängas om utrymmet.

Målaren får som sagt göra sitt i veckan och sålänge semestrar vi i Roslagen och på ön. Vi vill passa på att vara i sommarstugan nu när vi har några dagar där vi ändå inte kan göra så mycket i huset.

Ser ni väskhögen? Det är bara min och Isaks packning. 🙈 Jag är helt klart sämst på att packa litet och behändigt.

Nya huset

Idag fick vi nycklarna till nya huset! Så himla härlig känsla!

I helgen ska vi köra grejer och på måndag börjar målaren sitt arbete. Alla väggar och tak, plus snickerier (inte fönsterlister) ska målas. Vi kände att det var lika bra att riva av allt på en gång, och få det som vi vill ha det.

Min favoritdetalj i huset just nu är kaminen. Den är så fin och jag älskar att man byggt den i lite äldre stil.

...och Bellman

Jag har ju varit en riktig av-och-på'are med träningen under en lång tid. Det blir ett träningspass då och då, men inte så regelbundet som det borde. Det är dumt egentligen, för min kropp är oerhört lyhörd för träning fortfarande så jag borde verkligen passa på.
Jag har tränat tre pass denna vecka, och direkt märker jag att kroppen reagerar. Jag blir hungrig som ett vilddjur (på bra mat), och hela jag vaknar till liv.

Den 18/8 ska jag springa bellmanstafetten med jobbet. Jag gillar egentligen inte att tävla och springa lopp. Men det kändes som en kul grej att göra med jobbet. Så nu kände jag, bättre sent än aldrig, att det var dags att få lite rutin på löpningen. Jag har unnat mig ett par riktigt bra löparskor, som jag provat ut på Löplabbet. Jag känner skillnad direkt i mitt ena knä, som jag haft problem med sedan 2007 (inlines-skada). Jag kan springa i alla fall 4-5 km utan att känna minsta smärta - stort framsteg.

Så här såg det ut igår när vi var ute på en löprunda. Isak önskar nog att han hade en bygel att hålla sig i, med tanke på hans panikgrepp på sidorna. Hehe
Efter en stund släppte han och ville åka fortare.

En förbannelse

Vet ni, det är något märkligt med mig och champagneglas. Dom går väldigt ofta sönder när dom är i närheten av mig. Jag har nog aldrig haft sönder så många glas i mitt liv, som just champagneglas. Och det handlar inte om att jag druckit för mycket, ibland har jag inte ens smakat innan glaset gått sönder.
Mina föräldrars fina champagneglas i kristall finns det inte många kvar av, jag har nog haft sönder minst fyra stycken. Och nu i veckan gick ett sönder ute på ön, i sommarstugan.
I våras när jag väntade på en vän som jag skulle äta middag med, så beställde jag en fördrink. Champagne. Precis när min vän dykt upp välte jag glaset och det flög i bitar (fast bordet var ostadigt så det borde inte räknas?). Min bror och svägerska hade en fin väska med plats för två champagneglas och en flaska. Som ett picknick-kit. Från Frankrike om jag inte minns fel. När jag hjälpte dem att flytta för ett par år sedan skulle jag bara lyfta undan ett av glasen, och vad händer? Det slinker ur mina händer och går sänder. Jag skäms fortfarande...

Hemma har vi inte haft några champagneglas, så när vi väl druckit har det blivit ur vinglas. Och dom har klarat sig, utan en skråma.
Men i examenspresent fick jag bla champagneglas. Dom står fortfarande i sina kartonger. Jag skyller på att vi snart ska flytta, så det är ingen mening att packa upp dem.
Kanske borde jag bara åka till Ikea och köpa deras billigaste champagneglas, för då gör det inte lika mycket att de går sönder...!

Hur som helst är det oerhört märkligt, och irriterande att jag knappt kan titta på ett champagneglas utan att det går sönder. Jag tror det vilar en förbannelse över mig...

Bild från Google.

Var är Harry?

Vi är kvar på ön, men ikväll åker vi hem. I morgon börjar vi packa inför flytten, och på tisdag ska vi även göra nya pass. Det blir Isaks första. Spännande!

Här på ön är man verkligen nära naturen. Vi är sällan inomhus och alla ljud från fåglar liksom förstärks här.
Här om dagen såg några av oss ett par rådjur som simmade, en annan dag hörde vi dem skälla. Vi har även ett havsörnspar som besöker oss då och då. Varje gång någon ser dem så ropar någon högt "Var är Harry?". Harry är hunden, som ni kanske vet. Han är tyvärr ett lätt byte för en så stor fågel, även om det kanske inte är så stor sannolikhet att de seglar ner så nära oss för att ta honom. Men man vet aldrig. Nyss seglade de i cirklar precis ovanför vår tomt. Undrar vad dom spanade på.

Nu ska jag ner och bada med Isak. Igen. Han är i vattnet i princip hela tiden, mitt lilla sjölejon.

Harry och havsörnen (lånad bild på havsörnen).

Kvalitetstid

Strax efter åtta i morse lämnade jag och sambon ön för en dag i Täby Centrum. Isak fick vara kvar på ön med kusinerna och mormor.

Det kändes lyxigt att först få en tids lugn biltur tillsammans. Vi snöade in på politik, hur länders utveckling påverkas av skolplikt eller liknande system. Och vad som driver diverse politiska ledare att styra länder så att det mest gynnar dem själva, istället för att se till landets bästa på lång sikt.
Väldigt intressant! Bilresan gick fort.

Väl i Täby C handlade vi lite träningskläder, och andra kläder. Lite inredningsprylar (kommer visa senare), böcker och krämer från rituals. Isak fick också lite kläder och även mer duplo som vi hittar på rea.

Jag och Isak fick varsin produkt från Rituals. Jag är nog den sista människan på jorden (där rituals säljs) som fastnar för märket. Men nu är jag nog fast!

Välkommen till stallet

Isak har två vagnar. En bugaboo Buffalo och en lite mer terräng-aktig som jag inte kommer ihåg märket på just nu. Den har tre rätt stora lufthjul i alla fall.
Jag gillar båda vagnarna väldigt mycket. Dom är väldigt lättkörda båda två, men buggan är mer butiksvänlig än den andra. Men ska vi ut och gå promenader i spåret eller i området hemma tar vi alltid "terrängvagnen", sedan vi köpte den.

Nu välkomnar vi ytterligare två vagnar till stallet. En löparvagn, och en nättare vagn som vi köpt inför semestern i höst.
Löparvagnen är egentligen sambons påhitt, men jag ser fram emot att få testa den. Den andra vagnen, vår nya resevagn, är det jag som fastnat för. Som jag förstår ska den vara rätt liten och lättkörd, men den är nog inte tillräckligt liten för att få ha som handbagage. Men det gör inte så mycket. Det jag fastnade för hos den är att den är snygg och verkar smidig. Och att den har fullt liggläge, lång sufflett och nästan viktigast av allt - att den INTE har paraplyhjul. Jag vill ha en smidig och liten vagn på semestern, men den ska också gå att rulla över annat än butiksgolv. Den här har ändå rätt stora hjul, så jag har höga förväntningar på den.

Hur som helst ska det bli roligt att få testköra de båda nya vagnarna.
Känns både smålyxigt och galet att få ha fyra olika vagnar hemma.

Vår nya resevagn heter Joie Litetrax 4.

Löparvagnen är en North 13.5 Jogger.

Semester

Jag har lite svårt att inte tänka på jobbet, och att jag kunde varit där och kanske hjälpt till. Visst är jag ny på min arbetsplats och har inte hunnit lära mig allt (långt ifrån). Men lite nytta kan jag faktislt göra.
Men hur som... De klarar sig ju utan mig. Men jag undrar ändå hur de har det. Är set mycket att göra eller får de någon paus då och då?

Semestern har annars börjat helt fantastiskt. Vi var ju på Vaxholms hotellet och firade en födelsedag i lördags. I söndags firade vi ytterligare födelsedagar i Grisslehmn och åkte därefter till sommarstugan på ön. I måndags tog vi båten till några vänner och sov över. På tisdagen åkte vi tillbaka till ön och nu njuter vi och badar i havet, medan solen gör oss sällskap. Underbart!

Semester

Nu har jag semester i fyra veckor. Eller egentligen börjar den väl på måndag, men det känns "semestrigt" redan nu.
När jag kom hem från jobbet igår vid femtiden hade sambon grillat och vi skålade i champagne. Himla mysigt sätt att fira in semestern på.

Nu ska jag, sambon och Isak till utegymmet vid spåret här intill. Senare idag ska vi till Vaxholm för att fira en som fyllt år. Och i morgon ska vi på ytterligare ett kalas. Kan man börja ledigheten bättre?

Bubbelbibeln har roliga citat tycker jag. Jag förespråkar såklart inte att man dricker hutlösa mängder alkohol. Jag själv dricker väldigt väldigt lite faktiskt. Men OM jag dricker är det oftast champagne, eftersom det är det jag tycker är godast.

Marbella

Vi har äntligen bokat utlandsresa, till Marbella och vårt lilla hus där nere. I början av oktober reser vi, då är det förhoppningsvis fortfarande varmt i vattnet och sensommarvärme där nere. Lagom varmt med andra ord. 😍

Bilder från när sambon och jag var i Marbella senast.

Snart semester

Hej på er
Det har blivit glesa uppdateringar nu. Inte visste jag att det tog så mycket tid att jobba 100%.
Skämt å sido... Jag jobbar en vecka till, sen har jag semester i fyra veckor. Då tror jag att det blir lite mer bloggande. Men sålänge, följ mig gärna på Instagram: @amandajlundell. Där uppdaterar jag lite oftare.

Så här har det sett ut på Instagram den senaste tiden. 😊

28 dagar

Idag är det 28 dagar sedan jag tog examen. Det är även 28 dagar kvar tills vi får nycklarna till vår nya bostad. Tiden har rusat iväg sedan examen. Och även om jag längtar till flytten så vill jag inte att tiden ska gå riktigt såå fort dom här veckorna.
Sambon har semester fr.o.m. måndag, så Isak går på sommarledighet efter idag. Och jag går på semester om två veckor.
Det ska bli mysigt att få tid med familjen och även komma igång med packningen. Hittills har vi inte packat en enda pinal, jag menar... Vad skulle vi göra av lådorna? Nej, vi väntar med det så länge vi kan. Vi har ju ändå tre veckor på oss att flytta sen.

Förresten, så här ser planlösningen ut i nya huset. Är inte säker på att jag visat er det tidigare.

Sovrum 1 blir förmodligen kontor och gästrum. Sovrum 2 blir i nuläget ett lekrum.
Sovrum 3 ska bli sambons och mitt sovrum. Och sovrum 4 ska bli Isaks sovrum.

Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0