Mer av Ernst

Av någon anledning så har min kärlek för Ernst Kirchsteiger vuxit till sig med tiden. I början var han ingen speciell för mig, bara en inredare, kock och filosof. Men nu är han istället en ren inspirationskälla. Visserligen sitter jag inte och målar mönster på inslagningspapper eller bygger ljusstakar hela dagarna för det, men han har många roliga idéer som jag då och då har härmat, eller kommer att härma i framtiden. 
När jag fyllde år fick jag boken 'Året med Ernst', nu har jag kompletterat boksamlingen lite och köpt till 'Sommar med Ernst' på bokrean. Vi får väll se om jag hittar något att bygga, koka ihop eller plantera till sommaren.



Städdag

Ja, idag var det ju dags att städa förrådet. Vi tog ut allt, rensade, slängde en del, packade om det som skulle vara kvar och märkte upp lådor.
Trots att det blev runt sex sopsäckar med skräp plus en massa bråte (plankor mm från renoveringen) så blev det precis knökfullt i förrådet igen. Fast numera är det inte kaos, mer  organiserat kaos i så fall. 

Så allt gick bra förutom att min ena nagel gick av alldelles för långt ner. Ni vet så där långt ner så att det gör ont flera timmar efter... Usch!

I morgon börjar en ny kurs, Radiografisk metodik 3. Eftersom vi hade praktik fem veckor innan jul och fem veckor efter nyår (avslutades i torsdags) så har jag inte träffat klassen på länge. Så det ser jag fram emot i morgon, att få ses och prata lite. 
Jag och närmsta vännerna från klassen har skojat och sagt att "Det ska bli skönt att komma tillbaka till skolan, sitta på föreläsningar och halvsova, dricka kaffe och prata."
För lite så är det ibland... 




Morgonpigg

Godmorgon

Igår gick jag och la mig strax efter tio. Det är sant, jag är ingen kvällsmänniska så jag orkade inte en minut till i vaket tillstånd.
Men att gå och lägga sig "tidigt" innebär också att jag vaknar tidigt. Så klockan sex i morse var jag klarvaken. Nu, nästan en timme senare ligger jag fortfarande och drar mig men tänkte smyga ner till köket strax och äta frukost. 
Jag gillar faktiskt att gå upp tidigt, då blir förmiddagen så mycket längre och man hinner göra mer. 

Jag vet inte om jag lagt upp den här tidigare, men här är en nyvaken liten Manda - för många år sedan. 


Shoppinglördag

Hej på er
Oj vilken shoppingdag vi haft. 
Vi började med att kolla på kakel och vi tog med oss några provbitar hem. Vi har varit lite sega på det där med att välja kakel, mycket pga att vi inte hittat något vi gillat till 100%. Men nu kanske vi hittat rätt.

Efter det stannade vi till på Mio och beställde en ny soffa. Det har inte varit lätt att bestämma modell, vi vill inte ha en för stor eller för djup för vi vill få plats med några fotöljer och någon sittpuff också. Soffan ser ut som på bilden nedan fast med ett ljusare tyg, närmare ljusgrått. 
När vi inreder vardagsrummet den här gången vill vi gärna ha en soffdel som inte bara är anpassad för att titta på tv, utan också som en plats där man kan sitta och samtala och ha mysiga kvällar med vänner och familj - utan att behöva sitta på rad. 

Innan vi åkte vidare till XXL för att köpa nya gympaskor m.m. så gick vi på bio och såg American hustle. Den var bra, men inte så bra att den måste ses på bio. 

Jag köpte även ett par nya byxor och en ny väska. Så nu är mitt shoppingbegär tillfredställt för en tid. 

Ikväll ska vi kolla på melodifestivalen och bara ta det lugnt, i morgon ska vi städa förrådet. Vi får se hur det går ;)

Nya soffan kommer om 6-8 veckor... 

Så lite gjorde mig så glad...

Idag var sista praktikdagen, jag och en annan student hade bakat som tack för alla fem veckorna. Det var mycket uppskattat av personalen.

När jag väl gick på bussen på väg hem var jag rätt trött och lite hungrig (alltså rätt seg). Dessutom var det mycket folk på bussen men jag såg en plats bredvid en kille i 14-årsåldern. Mittemot satt hans vän och de pratade livligt om något. När jag närmade mig den lediga platsen skyndade han sig att flytta på sin väska som stod där och sa 'Förlåt', som att han ursäktade sig att den var ivägen för mig. Jag sa 'tack' och satte mig. 
Det gick inte att undgå att höra vad de två jämnåriga killarna pratade om och jag kunde inte låta bli att le, för det lät som om de var riktigt bra kompisar, och trevliga! 
Killen mittemot hoppade av bussen och några stationer senare skulle även killen bredvid mig av. Så jag ställde mig upp för att släppa ut honom och då sa han högt och artigt 'Tack!'... och det gjorde mig så glad.
Jag vet att det är lite att bli glad över, men jag blev verkligen riktigt glad över den artighet han visade. Ofta tycker jag att stockholmarna är jäkligt snabba på att morra och fräsa åt varandra i kollektivtrafiken, och inte lika duktiga på att visa när det faktiskt är bra. Det gäller både mot medressinarerna och bolagen som driver det vi reser med. 
Tänk om vi skulle våga berömma lika mycket som vi gnäller? Så mycket trevligare det skulle bli då.


Jag är i alla fall jättetacksam och GLAD att jag fick träffa någon så artig idag! 




Tankevurpor och ny inredning

Hej på er, som ni märkt är det glest med uppdateringar just nu. Har haft praktik i fem veckor (sista dagen i morgon) och jag är så trött när jag kommer hem om dagarna att det inte finns så mycket att blogga om. 

Som igår... Jag måste ha varit såå trött för jag gjorde den ena tankevurpan efter den andra. Till exempel skulle jag åka och handla schampo och balsam. Och eftersom våran lilla Ica i Norrviken inte har så många schampo- och balsamsorter så var jag tvungen att åka lite längre, till Ica maxi i Häggvik. Men tror ni inte jag handlar allt på listan, utom just schampo och balsam? Och det inser jag när jag står i duschen senare under kvällen hemma... 
Dessutom var jag helt säker på att det var måndag igår, trots att jag i (förrgår) måndags glömde hemnycklarna och därmed fick valla mig själv i vårt bostadsområde en timme tills sambon kom hem och kunde låsa upp. 

Som om inte det vore nog! Jag skulle baka igår och hade kollat vilka ingredienser som skulle inhandlas. Dom köpte jag i Häggvik. Men när jag var halvvägs i bakningen hade jag ändå lyckats glömma grädde och fick därför åka iväg igen för att komplettera. 
Så tröttsamt!

Men förutom detta är jag så glad att det äntligen börjar bli ljusare ute, och ännu mer vårkänslor får man ju när snödropparna börjar komma fram.

Har även köpt lite nya detaljer hem till fönstrena. Kanske inte så "våriga", men fina. 
Fågeln ser lite tjock och arg ut på nära håll, men den gör sig fint tillsammans med nya lyktan (har köpt två) tycker jag.
Längtar tills man kan börja inreda ännu mer vårigt och somrigt, och ta in lite mer marina nyanser.  


Förresten, var hittar man snygga lampor till fönstrena? Jag vill ha någon modell som är minst 55 cm hög (helst närmare 60 cm), lampfoten ska vara stor och fyrkantig - om ni förstår vad jag menar. Inte smal och rund... Även lampskärmen ska vara kantig... Hittar bara små korta tunna lampor och lampskärmar i butik och på nätet. 

Ledighet och längtan

Så var det fredag igen och jag får äntligen vara ledig. Under den här praktikperioden har vi varit lediga varje fredag, riktigt lyxigt. Helgen känns lite längre då.
Idag ska jag fixa några ärenden på förmiddagen, träffa en vän för lite fika/lunch och senare på kvällen är vi bortbjudna på middag. 

Förresten, vore det inte skönt om våren kunde snabba på lite? Jag längtar efter sol och värme... Och sommar, såklart! 

Bild från förra sommaren. 



På bristningsgränsen?

Hej på er
 
Innan jul hade jag kommit in i en riktigt dålig cirkel. Träningen blev det inte mycket av och mitt sug efter godis och framförallt chips ökade. När jag stod med chipspåsen i handen på ICA tänkte jag inte längre "ska jag verkligen"... Jag tänkte bara "jag är sugen, jag vill ha"! Så jag kom fram till att efter nyår fick det vara nog, då skulle jag nollställa mig själv och skippa allt chips och godis. I början var det lätt för jag behövde inte ens fundera när jag gick förbi chipshyllan i affären, jag visste att svaret var "Nej, ingen påse ska med oss hem". Lätt som en plätt!
Men nu, senaste veckan, har jag blivit så sugen på vissa saker att jag snart bryter ihop. Jag drömmer om en del chipssorter och fantiserar om lakris.
 
Å ena sidan skulle jag kunna börja äta godis och sånt igen, men mer kontrollerat, å andra sidan: Ska jag inte klara av att hålla ut mer än en månad? Va? Bara den tanken är ju skamlig, hur kan jag vara så beroende av sådant skräp?
 
Jag vet inte hur det här ska sluta, men här nedan ser ni vad jag längtar efter mest. På första plats kommer gröna röret, på andra plats kommer salta bomberna och på delad tredjeplats kommer resten.
 
 

Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0