Äntligen fredag

Nu sitter jag på pendeln, på väg hem från skolan. Jag har varit och skrivit en tenta, lite mer än tre timmar tog det. Puh, vilken skrivkramp jag hade på slutet!

Nu är jag hungrig och spänd på att komma hem. Idag börjar packandet!

Ikväll ska vi träffa några vänner och äta middag tillsammans, det ser jag fram emot mycket!

Ha en härlig eftermiddag allihopa!

Att bli friad till...

Något jag inte berättat här på bloggen, men på instagram, är att jag numera är förlovad!
För ungefär en månad sedan friade min fantastiske pojkvän, och numera fästman, till mig med ca 60 personer som vittne. Jag anade ingenting innan, inte ens när han gick mot mig med asken i handen förstod jag. Jag var nollställd! När våra blickar möttes, samtidigt som han gick ner på knä, DÅ förstod jag.
Aldrig i hela mitt liv har jag blivit så omtumlad, chockad, glad och överväldigad. Det var en känsla och ett ögonblick som jag aldrig kommer glömma!

Jag är så lycklig över att få bära den här fina ringen, och med vetskapen att vi ska gifta oss inom en snar framtid ger mig fjärilar i magen. ❤


Inlärningsstopp

Nu tog det stopp!
Allt jag läser i kursboken åker ut ur huvudet lika fort som det åker in.

Har en tenta i morgon och egentligen känns det rätt bra, men jag har några småsaker jag vill läsa på om/ fördjupa mig i innan det känns helt lugnt.

Det handlar väll bara om att bestämma sig, och fokusera några timmar.
Enkelt sagt men inte lika enkelt gjort...

Ska sträckläsa några sidor från sängen nu. Det här kapitlet handlar om Endokrina sjukdomar och det jag ska läsa om nu heter Hypertyreos, hört talas om det?

Ett (långsamt) steg i taget...

Om ett par veckor flyttar vi till en av grannkommunerna.
Det ska bli såå spännande och jag längtar efter att få inreda vårt nya hem.
Visst är det lite trist att lämna fina Kungsängen och våra underbara vänner här, vi som bott så nära varandra, men nya hemmet är bara 15 min med bil härifrån. Så vi kommer kunna umgås ändå!

Jag har inte velat börja packa än för det är så trist att leva i flyttkartonger, men idag var jag och hämtade ett gäng. På fredag ska jag börja, det är ju ändå knappt tre veckor till flytt. Dessutom börjar skolan på måndag så då blir det inte mycket tid över till annat.

Livets små problem

I fredags köpte jag två nya klänningar, en av dem skulle jag ha på ett namngivningskalas som hölls igår.

Båda klänningarna låg kvar i påsen tills igår när jag skulle klä på mig, då upptäcker jag att personalen i butiken glömt ta bort en larmknapp, eller en sån där med färg i, på just den klänningen jag tänkt ha på mig.

Jag fick helt enkelt ta den andra klänningen, men till den behövdes ett skärp i midjan.
Vi var just då i sommarstugan och dit hade jag inte tagit med något sådant, men som tur var hade mamma spänt fast locket på en kylväska med en läderrem. Så den tog jag som skärp, efter att ha kortat av den.

Så efter lite frustrationer och stress över en klänning så blev det väldig bra till sist...
Livets problem kan minst sagt variera, och vara både stora och små...

Möte med ett urdjur

Igår när jag och sambon tog ett dopp i havet möttes vi av en minst sagt spännande liten krabat.
Det såg ut som något man bara hittar i stenar, en fossil.
Den var beige, ca 5 cm lång och hade många ben.
Den simmade, fast rätt långsamt, någon decimeter under ytan.

Jag sprang efter kameran men naturligtvis hann den gömma sig i bryggan innan jag var tillbaka.

Vi googlade länge innan vi, förhoppningsvis, hittade vad det var vi såg. Nämligen en Ishavsgråsugga!
Jättehäftigt tycker jag!

Kräftskiva

Nu är jag som mest nöjd!
Jag är med hela familjen precis i till havet...
Det är livskvalitet!!

Vi hade en jättemysig dag igår på ön som avslutades med en rolig kräftskiva.
Eftersom det blir så mörkt på kvällarna nu letade jag fram en gammal "grislampa" som vi hängde i trädet ovanför bordet. Det blev faktiskt snyggt tycker jag, både att den var bucklig och dammig... Hehe

Lite senare idag ska vi iväg på en speciell tillställning, ser fram emot det mycket.

Ha en fantastisk söndag!

Vill vara som du!

Har ni sett något avsnitt av 'Sommar med Ernst'?
Om ni har det så vet ni hur duktig han är på att inreda och framför allt göra saker själv. Allt från att laga mat till att sy och pyssla.

Jag hade lite svårt för Ernst förut, för länge sedan, men när jag såg honom i programmen han haft (under vinter och sommar) så ändrade jag uppfattning.
Han verkar jättetrevlig och såå duktig!

I ett av programmen använder han en cylindervas och klär den i torkade pinnar. Jag tyckte det var en riktigt kul idé, och framförallt snygg, så jag har bestämt mig för att göra en eller ett par.
Kanske i helgen eller nästa vecka.

Införskaffade en limpistol idag och ska leta vas i morgon.
Jag visar självklart hur det blev sedan.


Bilden är tagen från tv4.se

Mackmonster

I min familj har vi alltid varit mackmonster, och min favorit har länge varit något så simpelt som knäckemacka med salami...
Men ikväll slog jag på stort och köpte hem mjukt bröd och lyxade till det med både salami OCH ost. Hehe

Var ute på en lång promenad innan mackätandet med sambon och så fort jag börjar röra på mig blir jag så hungrig. Jag kan äta som en häst!

Ska göra min tredje macka nu, sedan räcker det (måste jag säga till mig själv).

Inredningsknark

När vi hade sålt vår lägenhet och var ute efter en ny började jag hemnetknarka. Jag har hört att många andra blir likadana, helt fast. Det känns som att man tillslut har finkammat hela hemsidan.

Nu har vi köpt ny bostad och hemnet är inte alls lika spännande längre, men inredningssidor har blivit desto mer populära i mitt sökfält.
Jag kan titta i flera timmar på olika möbler och sitta och fundera länge på hur man skulle kunna inreda.

Som tur är flyttar vi ganska snart, två veckor in i september får vi tillträde. Underbart!!

Här är lite inredningsinspiration från Instagram.

Promenad i finmiljö

Gick på en riktigt lång kvällspromenad innan det var dags för soffan.
Mest i skogen på både små och stora stigar.
Det var otroligt mycket folk ute och motionerade, det gör promenaden mycket roligare tycker jag. När man känner av allt liv.

Miljön runt Lillsjön är så himla fin, både den gamla skogen och sjön, det ligger även en fin lite större sjö en bit därifrån som jag brukar passera.

Nu ska jag se slutet på Idol och äta en salamimacka!
Ha en härlig kväll!

Ensam är inte stark

Tidigare i sommar har jag knappt varit själv en minut, känns det som. Det har varit familj och vänner runt omkring hela tiden. Men nu när den normala vardagen börjat för en del känner jag mig helt plötsligt så sällskapssjuk och instängd när jag är hemma. De timmar jag är ensam i lägenheten blir jag knäpp! Jag vill ha sällskap hela tiden, annars går jag på tomgång och gör det jag borde i allt för långsam takt.

Som tur är ska vi på kalas ikväll och efter det ska hunden Harry stanna hos oss till fredag. Det kommer nog få mig att bli lite lugnare och mer effektiv!



Btw, det är nog dags att klippa håret lite ser jag på bilden. Det är rätt slitet efter allt solande och badande, och dessutom börjar det kännas för långt.

Ut med det gamla och in med det nya...

Ja, visst är jag ibland lite slit och släng. Köp nytt och kasta!
Framförallt när det gäller mat, resterna från gårdagen har tur om de inte redan hamnat i soporna. Dålig vana...

Något jag däremot är bättre på är att spara och återanvända kläder. Jag rotar gärna på vinden hos föräldrarna efter gamla fynd, och sparar även sådan jag själv inte längre använder. Till en gräns...
Jag nådde den gränsen med råge här om dagen och rensade då ut en proppfull stor Ikea-kasse plus fyra/fem papperskassar. Numera får bara de kläder jag verkligen använder, plus något plagg till, stanna kvar i garderoben.

Passande nog hittade jag ett par supersnygga kostymbyxor på rean hos Edblad&Co igår. Så nu när det för en gångs skull finns lite plats över i garderoben passar jag på att hänga in lite nytt!


Byxorna är från märket Wood Wood och kostade egentligen 1699kr, reapriset var 750kr. Fynd!

Vem är maken?

Läste dagens Expressen och blev lite fundersam när jag såg bilden de publicerat av Carin Da Silvas make. Inte för att jag har stenkoll på kändisar hit och dit men jag hade ändå för mig att han hade ett annat utseende.

Dubbelkollade med syrran och visst, den publicerade bilden föreställer Johan Pråmell - inte Niklas Persson. Som Carin man heter.

Onödigt vetande på hög nivå, men förstå om du själv blev publicerad i en tidning och de lägger upp en bild på din man - som inte är din man. Haha

Hoppas alla tre kunde skratta åt det lilla misstaget! :)

 

Furuvik

Har varit i Furuvik idag med fem andra vuxna och fem barn. Vi har haft en jättemysig och intensiv dag med mycket bus och skratt.
Vädret var ju perfekt eftersom det inte var gassande sol hela tiden.

Vi åkte inga karuseller men kollade på alla djuren och avslutade med att bada. Tyvärr fick vi gå ur stora poolen nästan på en gång för den skulle saneras - någon hade kräkts i den.


Det var inte bara barnen som ville klappa getterna, jag också! Men efter att en av dem bitit mig baktill i klänningen när jag hukade mig för att ta en bild på en av barnen, så blev jag lite reserverad. Tror det syns på bilderna... Haha

Nytt till köket

Köpte för ett par veckor sedan en jättesöt porslinskanna, perfekt till det mesta måste jag såga. Man kan ha den som prydnad för sig själv, eller fylld med iskall saft... Eller varför inte som på bilderna - full med blommor.

Lovet är slut!

Halloj!

Det blev ett litet uppehåll med bloggandet ett par veckor. Jag vet inte varför, men det bara blev så. Ett litet sommarlov från bloggen kan man säga...

Men nu är det dags att uppdatera igen!

Ledigheten är inte helt över för mig, jag börjar egentligen skolan första veckan i september, men jag har lite småplugg att fixa med innan. Det är en lång, komplicerad och trist historia varför det egentligen blev så, men kort och gott - jag kuggade en tenta i våras - tre gånger (liksom hälften av klassen).

Så nu är vi alltså tillbaka i lägenheten i Kungsängen. Det känns faktiskt lite konstigt efter att ha spenderat så många veckor i Roslagen vid havet. Jag har packat upp väskorna, städat hela lägenheten och ska strax gå ner till förrådet.
Det sista vi gjorde innan semestern var att nämligen att sälja lägenheten, och som ni kanske vet gäller det att plocka undan en del inför fotografering och visning. Så därför lastade vi ner lite saker i förrådet som nu ska upp igen...

Det är ju otroligt fint väder idag - igen.. Så jag ska försöka göra klart här nu och sedan ta en promenad till Lillsjön.


Ha en härlig dag allihopa!!

Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0