Mys hos mormor och morfar

Har studiedag idag så jag passade på att åka till mormor och morfar i morse, som bor mitt ute på landet.
Det är så rofyllt här, fantastiskt!
Mormor impar på mig med sin bakmaskin dessutom. Jag har aldrig sett en sådan men kan redan nu säga att den finns på min önskelista till jul. Brödet ser jättegott ut!

Händig kvinna

Just nu känner jag en stor tacksamhet gentemot min pappa.
För många många år sedan fick jag min första verktygslåda av honom och den har med tiden byggts på och fått ett rikare innehåll. Så småningom fick jag ytterligare en låta med nödvändigheter, sedan en skruvdragare och... Ja, det har fortsatt.
Och ärligt talat har jag använt mina verktyg flitigt, är det inte till en gardinstång, en konservburk, för att laga ett smycke så är det för att skruva ihop möbler. Ungefär.
Alldeles nyss lossnade en skruv till en låda i vår stora garderob här hemma, hålet hade blivit för stort för skruven..
Men på ett kick hade jag hämtat en skruvmejsel och en bättre skruv och lagat det hela.

Så, tack snälla pappa för att du lär mig så bra saker!

Törnrosa

Vet inte varför men den här veckan körde slut på mig totalt. Har varit megatrött och igår, en (lönings-)fredag, somnade jag strax efter nio.
Vaknade för en stund sedan, lite efter åtta, och fick en smärre chock när det slog mig att jag sovit i 11 timmar.

Det händer aldrig!! Måste ha varit tömd på energi.

Tiden stannar inte...

I år tänkte jag inhandla julklapparna lite tidigare än vanligt. För att försöka undvika stressen och för att slippa trängas med ALLA andra i butikerna, dagarna innan jul.
Jag vet att julen kan vara en ångestladdad tid för många, alla har inte heller råd att köpa julklappar eller liknande, men det enda som egentligen räknas är tanken. Omtanke och kärlek är den ultimata presenten, det får vi aldrig glömma! Det är dessutom gratis.

Jag tänkte i alla fall börja lite smått med julklappsinköpen i morgon, har även köpt några vackra låtsaskvistar på Åhléns som jag ska göra fina höst-/jularrangemang av redan nu. :)

Budskap från en Ipad

Min farmor värnade om namnsdagar nästan mer än om födelsedagar när hon levde. Jag vet inte om det är något gammaldags det där, att namnsdagar skulle firas och uppmärksammas nästan som en födelsedag.
Hur som helst älskade jag alla namnsdagstillställningar både som liten och stor, det var ett tillfälle att träffs hela familjen (och även att äta alla underbara kakor som farmor bakat).

Idag har jag namnsdag! Det är Amanda och Rasmus i almanackan.
Jag är väldigt glad för mitt namn och eftersom jag är lite besatt av "betydelsen" av alla namn kan jag inte låta bli att gilla det ännu mer.
Amanda betyder nämligen - Hon som bör älskas, den älskvärda, värd att älska.
På 90-talet var Amanda ett av de största modenamnen.

När jag fick min IPad, för ungefär ett år sedan, var 'Värd att älska' ingraverat på baksidan. Gulligt va?

Visste ni?

Visste ni att jag ääälskar att lyssna på musikstycken endast spelade på piano eller flygel. Jag kan pinsamt nog inte skillnaden, men jag tror att det är en liten liten skillnad hur de är uppbyggda? Rätta mig om jag har fel!

Jag har alltid önskat att jag kunde spela vackra stycken, men har aldrig tagit en enda lektion.
Det är något magiskt med musiken som framställs, den kan låta så ledsen, orolig och läskig.... Men på samma instrument kan man spela vackra melodier som ger en känsla av hopp, lycka, glädje och enorm kärlek.
Tyvärr har jag inte så många i min umgängeskrets som kan spela. Men en dag, när jag har flyttat till mitt drömhus, ska en stor vit flygel få en hedersplats i ett stort ljust rum. Kanske med utsikt mot havet. Bättre kan det inte bli!

Fixarlördag

Vilken härlig lördag jag har haft!
Började morgonen med att åka till simhallen och köra ett pass vattengympa, klockan nio närmare bestämt.
Därefter har dagen bestått av städning, pyssel med några blommor, fika med mamma och pappa, ettårskontroll av linserna och även några timmars läsning.
'Femtio nyanser av honom' läste jag ut igår, vilket gjorde mig skogstokig! Men köpte uppföljaren genom appen iBooks i morse så nu kan jag vara nöjd och glad igen.

Det har verkligen varit skönt med en fixardag, det behövs ibland.

Möjligheternas dag!

Idag hade jag min första praktikdag på Danderyds sjukhus, på röntgenavdelningen. Hela dagen var så sjukt rolig och eftermiddagen gick så fort att jag knappt hann med att tänka.
Konstigt nog hade jag otroligt mycket energi när jag kom hem, trots att jag gick upp klockan fem i morse, var på sjukhuset innan halv åtta, slutade fyra och var hemma efter fem. Dessutom malde jag runt som en duracell-kanin så fort jag kom innanför dörren, förberedde lite till middagen, slängde in en maskin tvätt m.m. innan jag krängde på mig löparkläderna.

Jag har inte sprungit på flera månader, bara gått en massa, men så fort jag satte igång musiken i hörlurarna vaknade mina ben till liv och sprang. Jag sprang och kände på en gång hur lycklig kroppen blev, det var som om jag suttit instängd i en låda i hundra år för att sedan bli utsläppt och känna frihet. Det låter ju otroligt överdrivet, jag vet, men jag lovar att det var den känslan jag fick.
Min taktik var att jogga lugnt och försiktigt, men så blev det inte! Jag fick en otrolig kick och kunde inte göra annat än att låta kroppen styra vilket ledde till att jag sprang snabbare och snabbare. Jag spurtade det snabbaste jag kunde med långa löpsteg, precis som jag gjorde förr i tiden, i säkert två-tre kilometer. Vilket är otroligt långt, enligt mig! Jag hade satt upp mål längs vägen och jag klarade dom alla. När jag kom hem var jag så lycklig och ruset bara höll i sig, så jag passade på att göra 55 armhävningar och lika många sit-up's. Gissa om jag var och ÄR stolt över mig själv? GALET!

Tips

Här kommer ett frukost-tips!
Detta är en müsli som verkligen är god och dessutom nyttig på riktigt.
Letade i müsli-hyllorna där jag handlar efter produkten med minst socker i, och ärligt talat blev jag lite chockad över hur få müsli-sorter det finns utan tillsatt socker.
Men så letade sig mina fingrar fram till denna produkt och även om den är mycket dyrare än de andra så känns det värt varenda krona. För vem vill egentligen ha socker i ALLT?
Enda alternativet är att göra egen müsli, vilket i och för sig skulle vara kul.

I can't stop thinking of you, Mr. Grey!

Men herre gud! Jag började läsa boken 'Femtio nyanser av honom' (alltså på svenska) för någon helg sedan. Tyckte den var lite trög i början så jag läste inte mer än ca tjugo sidor. Men i söndags började jag läsa lite igen och igår fastnade jag helt och hållet.
Nu kan jag inte sluta tänka på Mr. Grey, och det betyder för den sakens skull inte att jag själv skulle vilja vara delaktig i det som står i boken. Punkt!
Men det känns som om det är väldigt lite handling på varje sida och mer beskrivning, så för att få veta vad som händer sedan måste jag ju fortsätta läsa.....vilket har gjort mig besatt!

Jag har en egen bild i huvudet av Mr. Grey, och det har antagligen ni som läst boken också, men här är några exempel på hur den mystiske mannen skulle kunna se ut. ;)

Ny arbetsplats

Som rubriken till föregående inlägg avslöjar har jag arbetat idag.
Hade studiedag idag (och även i morgon) så det var verkligen passande att jag blev tillfrågad att arbeta just idag.
Arbetade tre terminer på förskola innan jag började plugga nu till hösten, mestadels på en och samma, men idag fick jag tillfället att utforska en ny arbetsplats. Även den en förskola.
Dagen har gått super och dessutom är jag nu ännu rikare på erfarenhet. Toppen!

Work

Har precis vaknat hemma hos mamma och pappa. Har studiedagar både tisdag och onsdag så då passade jag på att vara här lite. Harry har sovit på min arm hela natten, som vanligt. Så varmt och mysigt!

Kvällens utmaning - champagne

Mätt!! Har precis ätit middag och efterrätt uppe i Roslagen. Köpte med oss två champagne-flaskor innan vi kom hit av märket Bonnet, en supergod sort som inte alls är dyr. Komiskt nog hade även pappa köpt en flaska till kvällen!

Mer champagne åt folket! ;)

Livskvalité

Min resväg till skolan tar lite mer än en timme totalt. Men ändå gillar jag pendeltågstiden, från Kungsängen till skolan i Flemingsberg, ganska mycket.
Pendeln är ju trevlig (när den går i tid) och hyfsat fräsch, dessutom gillar jag att den åker utomhus så att man kan se sig omkring. Min bästa sträcka är mellan centralen och Stockholm södra, då kan man titta ut lite över vackra Stockholm!

Sjuukt snyggt från ZARA

Jag älskar ZARAs kläder! Här är några (eller rätt så många) av mina favoriter från hemsidan.

Dagens

Idag var det inskrivning till nya kursen, VFU och radiografi.
Dessutom fick vi en snabb genomgång av hur kursen är upplagd, hur man blir examinerad och en kort övergripande blick om vad radiografi faktiskt är. Innan dagen var slut fick vi också träffa kliniklärarna, min blivande mentor på Danderyds sjukhus. :)

Eftersom kursen inte riktigt dragit igång känner jag inte någon stress med att börja läsa nya studentlitteraturen. Istället har jag småplockat här hemma på eftermiddagen, strukit örngott (som är rena terapin enligt mig), fixat med papper osv.
Hoppas ni haft en bra dag!
Här är en bild på bland annat mina nya skor, läckra va? ;)

Illamåendet är över

Äntligen är första tentan för terminen skriven! Mådde illa konstant igår och i morse, fast att jag försökte intala mig om att det inte är värre än att man får göra om det. Ändå så vill man ju klara den på första försöket! Jag säger som en vän till mig: Det är inte jordens undergång men det är en personlig undergång!

Hur som helst är det avklarat nu och det kändes faktiskt bättre än jag trodde. Hoppas bara att den magkänslan stämmer, annars blir det ju ett ännu större platt-fall!

Nu ska jag bara ta det lugnt och njuta av de lediga timmarna. Det är jag värd nu! ;)

Beroende!

Ni är förmodligen trötta på alla mina bilder på kuddar och plädar redan, men jag kan inte sluta! Snubblade in på jotex hemsida och blev genast sugen på lite julshopping till hemmet. Är egentligen inget jätte-fan av det företaget av tidigare erfarenheter, men det är ju trevlig budgetshopping. Här kommer några av mina favoriter från deras hemsida.

Helgen

Helgen i bilder!

eTjänstekort

Har precis hämtat ut mitt eTjänstekort som framförallt behövs under praktiken. Jag blev faktiskt väldigt glad när jag fick det i handen, för en gångs skull är jag riktigt nöjd med bilden.

Shopping

Nytt här hemma: skor till mig och två nya påslakanset till sängen. Underbart! Blev lite småsugen på några andra saker också, lägger upp ett par bilder på några av godsakerna!

När perfektionismen sätter käppar

Klockan är nu snart elva, vad gör jag uppe?
Jo, jag sitter på toalettlocket och spretar med tårna eftersom jag just målat tånaglarna. Hur dum får man vara som gör det precis innan läggdags??
Passar samtidigt på att stirra på tvättmaskinen som aldrig tycks bli klar, varför kan den inte bara stanna så jag kan få slänga in allt i torktumlaren?

Jag är inte så bitter som jag låter, jag lovar.
Ärligt talat är det tröttheten och perfektionismen som tär, men det blir bättre efter en natts sömn. Jag beslutade att skriva en sammanfattning av en artikel för hand tidigare idag, och min egen perfektionism gjorde att jag aldrig kunde sluta granska texten. Låt oss kort och gott säga att det tog lååååång tid. När sammanfattningen var klar och jag hade skrivit sex hela sidor tyckte jag att min handstil var för slarvig och att texten var dåligt uppbyggd. Vad tror ni jag gjorde då? Jo, jag skrev om allt! Bara för att jag inte tålde de slarvigt skrivna orden.

När klockan var halv nio var jag äntligen klar, men eftersom jag hade lovat mig själv att städa idag så var det bara att ta fram hink och trasa. Från halv nio till tio sprang jag som ett yrväder runt, upp för trappan, ner för trappan. Hit och dit!

Till sist slog det mig, när magen gav ifrån sig ett högt kurr, att jag glömt att äta middag!!!
Stopp!!' har jag lust att säga till mig själv. Vart kommer den här obalansen och dumheten att "bara för sakens skull" skriva om sex jäkla sidor för hand och inte äta någon middag ifrån?

Jag vill ha min dag uppstaplad, med samma rutiner morgon och kväll, men kanske är det så att skolan rubbat mitt "normala" sätt att leva på.
Kanske är jag bara så ovan med alla halvdagar, heldagar och "lediga" studiedagar att jag blir lite ur balans. Kanske.

I morgon är i alla fall en speciell dag, på många sätt, kanske är det också därför jag irrar runt som en halshuggen tupp.

Frukost

Har studiedag idag som jag tänker utnyttja hemifrån.
Börjar först med en god frukost, tända ljus och Nyhetsmorgon. :)

Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0