Shopping

Lite av dagens shopping.

Lite nytt smink. Brukar köpa concealer'n 'cover all mix' från make up store. Men den är slit överallt så det fick bli concealerpennor från samma märke istället. Har aldrig provat såna så det ska bli spännande. 
Mascara från lancôme, Hypnôse.

Lite nya kläder till lillen från Kappahl. Byxor och vit body i storlek 74 att växa i, den vita har han även i storlek 68. Randig body i storlek 68. 
Han har i princip bara 68 i kläder nu, min stora pojke.

Köpte också en omlottkläning till mig på kappahl. Perfekt för amning, samtidigt som man ser lite fin ut! 

Nöjd

Käpte denna lilla uggla på Ica maxi häromdagen. Tänkte att den skulle passa bra i någon av bokhyllorna hemma nu när jag organiserat om lite där. Tyckte det blev riktigt bra! 

Det ger ingen riktig helhetsbild på hur det ser ut i bokhyllorna nu. Det fattas lite foton i ramarna fortfarande så ni får se när jag fixat det. 😉


Det kom ett erbjudande...

Igår fick jag ett erbjudande om sommarjobb. Jag hade egentligen tänkt vara mammaledig hela sommaren eftersom jag sen börjar plugga (mitt sista år) och sen är det ju jobb "för resten av livet" som gäller. Känns dumt att inte ta vara på tiden hemma med Isak då.

Samtidigt kan jag förmodligen ge förslag och välja lite själv hur mycket och vilka veckor, ungefär, som det skulle passa mig. Så då tänker jag att det kanske inte skulle vara så dumt att jobba lite ändå. Men bara lite. Om sambon är hemma mes Isak.

Jag vill inte sluta amma helt under sommaren, men oavsett jobb eller inte så tror jag att amningen kommer vara med som en bonus eftersom han då är så stor att han äter mer vanlig mat. Är jag borta lite så kan jag ju pumpa ut något amningsmål så att sambon kan ge.

Vi ska diskutera den här jobbfrågan lite mer här hemma, väga för och nackdelar, föräldrapeng mot lön. 

Spontant igår så kände jag först "Nej, jag vill inte var ifrån min bebis - någonsin." För jag har sådan separationsångest från Isak. Jag har åkt till Ica i närheten en gång utan honom (borta ca 20 min) och till pizzerian en bit bort (borta ca 15 min) men det är i stort sett all tid jag haft utan honom.
Jag blir knäpp, orolig och känner en otrolig panik inombords av tanken på att inte vara nära honom.
Men i sommar är han äldre och jag tänker att det är bra för mig att vänja av lite, så därför vore det kanske inte så dumt att jobba, bara lite, så kan sambon och Isak hänga lite.  

Vi får se, det hänger lite på hur jag får styra min arbetstid plus ekonomin. 

God morgon förresten ☺️


Milen

Idag blev det en promenad på lite över milen med en mammavän. Så skönt i den härliga solen som värmde så skönt. Några fräknar började genast synas i mitt ansikte, men tyvärr bleknar dom fort igen. Det krävs lite mer återkommande sol och solande för att de ska stanna. 

Nu ska jag och en glad skruttunge äta sen lunch.
I morgon blir det en sväng till Täby C.

Ingen jobbig dag att vara mammaledig på. 


Glad dag

Idag har vi som sagt hälsat på hemma hos några vänner i Kungsängen. Det är från början en kollega till mig och numera är hon också mammaledig så det passade bra att ses under dagen. Isak visade upp sitt glada jag och busade, skrattade och var en allmänt duktig bebis tycker jag. Härligt och mycket passande!

När jag körde av motorvägen och genom Kungsängen centrum skymtade jag vattnet, det var så himla fint när solen var framme och det kändes som vår i luften. Genast fick jag en sådan längtan efter vatten och en längtan efter Kungsängen. Sollentuna är som sagt bra, men det slog mig då när jag körde från centrum bort mot Lillsjö-området att jag faktisk gillar lilla lantliga Kungsängen. 

Det finns plus och minus med båda orterna såklart.
Jag gillar att Sollentuna har bra kommunikationer (fler bussavgångar), mycket bättre än från Norrboda i Kungsängen. Jag gillar också att det är närmre till köpcenter som ex Sollentuna centrum och Stinsen (även om dessa två köpcenter inte är så kul i sig). Men det jag gillar med Kungsängen är lilla delen Norrboda, där vi tidigare bodde,  som nu byggts ut rejält med både villor och en del lägenhetshus. Jag gillar Lillsjön och promenadstråken där omkring och jag gillar den fina utsikten från Strandvägen (japp, det finns en sån gata även i Kungsängen) där man också kan bada. Det är lite lantligare i Kungsängen men ändå rätt nära stan och det man behöver ändå. Minus för Kungsängen är förstås att närmaste stormarknad, eller vad det heter, är ett Coop forum. Jag gillar Ica maxi i Häggvik bättre. 

Jaja, Sollentuna är som sagt väldigt bra det med. Jag trivs här. Men allt har sin tid, så kanske blir det Kungsängen framöver. 

Min väns instagrambild från idag som jag lånar.
Det bjöds på god lunch och till efterrätt blev det kladdkaka. Jag hade såklart med mig en bukett tulpaner. 😊


Mobilvy

Nu är bloggen mobilanpassad, därav det nya utseendet. Alla bloggar på blogg.se är tydligen ändrade. Jag vet inte om jag gillar den här designen så värst mycket. Har tidigare funderat på att flytta min blogg, får se om det blir av nu. 
Ska låta nya utseendet sjunka in lite så får vi se sen. 

Bild tagen för två somrar sedan. Längtar efter varmare väder och picknick.

Tulpan

Förr gillade jag inte tulpaner, jag tyckte det var en tråkig blomma. Men idag älskar jag att ha en fin bukett hemma. Jag går dessutom på alla försäljningsknep butikerna har där man "tjänar" på att köpa två buketter istället för en. Men det är ju förstås fint att matcha två olika färger. 

Solen tittade in genom köksfönstrena idag. Himla härligt! 


Annorlunda dygn

Gårdagen var lite halvdan. Efter lunch fick jag huvudvärk som vägrade ge med sig trots värktabletter, det eskalerade snarare. Så när sambon kom hem vid fem höll jag på att kräkas av smärta, så det blev ingen middag för min del. Slängde mig på soffan en stund och sen var huvudvärken nästan borta, men kände mig så trött efteråt.

När jag nattat Isak vid sju (tar ca 40min) så gick jag själv och la mig i sängen för att vila. Isak brukar numera sova i sin säng till ca tio, sen vaknar han och eftersom jag brukar lägga mig då så får han komma in till oss. Igår tänkte jag ligga i sägen och vila hela kvällen, men vid halv nio vrålar det från babyvakten. Jag springer in och Isak ligger och gallskriker i sängen - värre än jag någonsin hört tidigare. Visst gnäller han till när han vaknar men inte så här, dessutom låg han kvar som om han sov vilket han heller inte brukar. Han står alltid på alla fyra eller ligger på rygg och har sparkat av sig täcket när jag kommer, i vanliga fall.
Jag tog upp honom, erbjöd mat, men han registrerade inte det. Då förstod jag att han sov fortfarande och antagligen drömde. Han skrek hysteriskt i säkert två-tre minuter, men det kändes längre. Sen vaknade han till och slutade. Det började om en gång men sen kunde vi väcka honom ordentligt. Vi busade och gosade i vår säng en stund. Sen nattade jag om honom hos oss. Kändes bäst så efter att han varit så ledsen.

Vi sov gott inatt, ända till åtta. Sen har dagen bara flutit på bra. Jag har fått en del gjort hemma, vilket inte är självklart längre, och sen har vi bara busat och gosat jag och Isak.

I morgon ska vi hälsa på några vänner i Kungsängen. Det ser jag fram emot. 
När vi i framtiden, innan 2020 förmodligen, ska köpa hus så blir det kanske i Kungsängen. Vi trivs i Sollentuna men det gjorde vi även i Kungsängen, och dessutom är priserna bättre där, det är lite bättre resväg för sambon till jobbet och för min del spelar det mindre roll. Det tar inte så mycket längre tid till sjukhusen från Kungsängen. 


Alla här hemma har förresten fått en egen glasburk på köksbänken. 
Isaks innehållet grötpulver,
sambon har flingor
och jag har granola.
Smarrigt...


Glasburkarna är min farmors från början. Känns mysigt att veta att hon också använt dem. 


Hamptons

Tycker Hamptons Style är såå snyggt! Skulle vilja ha ett pampigt hus att inreda med den här stilen. 






Hemska hemska feber

Usch vilken natt. Isak blev lite grinig av vaccinet igårkväll men somnade vid halvåtta och sov till tio. Då la jag mig med honom. Vid ett vaknar jag av att han skriker och gråter. Han var kokhet. Alvedon fick han innan han nattades vid sju så han fick en till dos. Tyvärr var han fortfarande mycket påverkad så han slumrade bara lite innan han vaknade igen och var ledsen. Så det blev ingen mer sömn för mig den natten. 

Vid fem vaknade han helt och hållet och somnade inte om. Så vi lekte lite från sängen, Isak i bara blöja - allt annat blev för varmt. Hade en liten kall blöt handduk på hand huvud, det verkade han gilla.

Nu ska vi iväg på 3-årskalas. Idak har sovit lite ute så han är på rätt okej humör men har ingen vidare aptit eller ork. Hoppas det vänder och blir bättre nu.

Med "lite" filter blir även jag människa...


BVC

Idag var det dags för Isaks 5-månadersvaccin. Rota-vaccin (oralt) och två sprutor. Jag trodde han skulle vara sådär hysteriskt ledsen som han var efter förra sprutorna, men han grät bara en liten stund och sen var han glad igen. 

Vikten, längden och huvudmåttet såg bra ut så det var skönt att se.
Jag berättade att han var så matglad och att han nu får en smakportion gröt till frukost och runt middagstid. Om vi ville kunde vi öka till en hel portion gröt åt gången sa BVC-sköterskan (om han inte blir för hård i magen), eftersom han gillar det så mycket. Han ska också börja få smaka lite vatten när han äter, men bara pyttelite så han inte dricker sig mätt på det.
Min stora kille.

Ändå ammar vi nästan lika ofta som innan vi började med gröt och puréer, han är hungrig min son.

I morse fick han smaka några droppar juice som jag hade kvar i glaset. Det var också smaskigt. Undrar om det är något han inte gillar?

Jag och min Skrutt innan jul. 



ESCAPE

Alltså, detta är det snyggaste jag någonsin sett i vagnväg. Så snygg att jag nu sitter och funderar på om jag kan sälja tillräckligt många saker här hemma så jag får råd att köpa en - Bugaboo Buffalo Escape. Vi får fasen sälja en av bilarna, den här är jag kär i!
Riktigt galet snygg är den!

Såg den i butik idag och allt är bara så snyggt med den. Och materialet på tyget är också helt sjukt snyggt. Jag är såld! Finner inga ord. Den här VILL jag ha! 

Snygg, snygg, SNYGG! Och väldigt praktisk och behändig också! 
Åh, snälla tomten den här vill jag ha i för tidig julklapp. Eller nått. 
Vill ha! 







Ett gott skratt förlänger livet...

Har ni sett reklamen om Elitsinglar på tv? Första gången kag såg någon av de två olika reklamerna höll jag på att smälla av - var det ett skämt eller?

De marknadsför sig som "Dejting för sofistikerade singlar" och "Välutbildade singlar med höga förväntningar" 

Jag tycker egentligen inte att iden är dålig, men dom har ju spelar över lite tycker jag. Mannen som i reklamen heter Fredrik är välklädd, välkammad och står i ett ljust rum som jag tror är ett kök. Tjejen i reklamen har klänning, alt topp och kjol (minns inte), pärlhalsband och är otroligt välfriserad/-sminkad hon också. Enkel men stilren look. Hon sitter i en modern fåtölj med benen ihop, åt sidan, och händerna knäppta. 

Letar man efter en man/kvinna med den stilen och som matchar ovan nämnda citat så ska man söka sig till Elitsinglar. 

Hade jag själv varit singel hade jag ju direkt ratat match.com och vad dejtingsidorna nu heter. Om Elitsinglar är sofistikerade, välutbildade med höga förväntningar så måste ju match's singlar vara det motsatta? Jag skulle inte våga chansa i alla fall.

Skämt å sido...
Det spelar ju ingen roll var man träffar sin kärlek. På nätet, gymmet, via en kompis - eller som jag träffade min kärlek - på Folkets hus i lilla lilla bruksorten Hallstavik. 

Jag har förmodligen berättat det förr så för att göra en lång historia kort:
2010 gjorde jag praktik i tre månader på Cinderella (pluggade ju då till Sjöingenjör). Jag bodde ombord hela tiden men fick komma hem på julafton. Tidigt på julaftonsmorgon åkte jag till hemorten Hallstavik för att fira jul med familjen, på juldagen var det den årliga så kallad hemvändarfesten på folketshus. Jag gick dit med min syster och vänner, men absolut inte i hopp pm att träffa en livskamrat - jag hade rätt nyligen avslutat ett jobbigt förhållande.
Men där, på "Folkan" stod han - min prins. Det var första gången han var där, och sista (också för mig). Sedan dess har vi varit tillsammans. 
Jag åkte tillbaka till båten på annandagen men han hälsade på mig. När jag mönstrade av var jag hos honom näsan varje dag, och knappt ett halvår senare köpte vi lägenhet i Kungsängen. Och sen har det flutit på och nu har vi radhus i Sollentuna och en son tillsammans. 

Vi är inga Elitsinglar, men vi är ett elitpar!  



Gott och ont

Tre negativa:
- Tappar sjukt mycket hår pga amningen. Det värsta är ändå inte själva håravfallet, utan när allt ska växa ut - småfjun överallt!
- Har fått ont i tummarna av att skjuta barnvagnen över kasst underlag.
- Isak har börjat vakna vid 05.30 och somnar väldigt sällan om.

Tre positiva: 
- Isak älskar allt han får smaka och jag tror att i och med att han får gröt när vi äter middag så sover han numera lite mer sammanhängande på kvällen. 
- Det är ljust ute längre tid nu än för bara några veckor sedan. Det gör mig glad!
- Isak är just nu inne i en bra äta/sova/leka-rytm. Det underlättar vardagen enormt mycket!



Vårfint

Det börjar klia i fingrarna efter vårfina saker till hemmet. Här är lite fint från Hemtex: 



Ingen bebis längre

Idag har vi hälsat på min syster som nyligen fått sitt andra barn. En jättesöt, perfekt, liten tjej.

Plötsligt blev Isak så stor. Har han någonsin varit sådär nyfödd och liten? Nyss satt han i barnstolen, åt lite gröt och lekte så fint och koncentrerat med sina leksaker. Länge, som en stor bebis. 

Herregud... Min lilla plutt... 
Ibland känns han verkligen så stor, men emellanåt också så liten. Märkligt det där. 

Nu har det börjat. Isak slänger varenda grej i golvet från barnstolen. Det ser ut som om han gör det med flit, men kan en så liten kille verkligen förstå den typen av "orsak-verkan"? 


Valentine's day

Idag är det alla hjärtans dag. Glöm inte bort att skänka lite extra kärlek till dom ni tycker om idag.

Jag njuter just nu av en bebis som står på alla fyra i sängen och försöker ta sig frammåt, babblandes. Och mannen ligger och sover. Mysigt.

Hur lyckas vi alltid bli så knäppa på bild tillsammans? 

Tänk att där när bilden togs hade jag min stora kärlek på utsidan men även en på insidan. 



Gone girl

Sov så gott inatt. Kändes som om jag äntligen fick lite djupsömn. 

Idag ska Isak och jag till stinsen och göra några ärenden, sen ska vi nog köpa lite gröt som Isak kan äta. Han är så himla intresserad av ätbara saker så jag måste hänga med nu. Dessutom är han duktig på att faktiskt svälja det han får i munnen, så det är väldigt lite som hamnar utanför. Isak blir fem månader nästa vecka, så det är ju lagom tidsmässigt att börja ge gröt känner jag.

Förresten, har ni sett filmen Gone girl? Om inte: Gör det! Såg den för någon dag sedan och den var riktgt bra tycker jag, inte så där förutsägbar som många filmer är.

Är så sugen på att göra något åt mitt hår. Men vad? Ljusa upp kanske, men borde kanske klippa också. Men hur? Gillar det långa, även om jag alltid får ha uppsatt - annars hänger Isak i det.


Tapet

När vi rustade upp vårt lilla radhus när vi flyttade in så målade vi vitt överallt, förutom i kök och hall (ljusgrått). Det kändes enklast så eftersom vi inte visste exakt hur vi skulle inreda och så.

Men i Isaks rum börjar det nu kännas lite väl vitt, även om jag smugit in lite blått.
Svärmor tapetserade en vägg i ett lekrum hos sig för ett tag sen och jag blev redan då förälskad i den. Nu i helgen pratade vi lite och tittade på tapeten igen och kom fram till att vi ska tapetsera en vägg med samma motiv i Isaks rum. Men senare i vår. 
Den är så himla fin. En lugn men lekfull barntapet tycker jag. 

Visst är den fin?

Öarna är lite blåare i verkligheten och röda strecken/kryssen är lite rödare. 





Godmorgon

Idag var det mulet bakom rullgardinen, men man får väll inte bli för girig efter ett par fina soliga dagar.

Idag har jag lite småpyssel inplanerat, sen vid ett är det träff med föräldragruppen - tema mat. Ser fram emot att få några bra tips på hur och vad man ska introducera.
Hittills har ju Isak fått smaka majspuré, katrinplommonpuré (båda var succé), äpple i smaknapp, han har fått skickat på gurka och morot och fått lite från mitt finger av banan och en hemgjord sopps på potatis, jordärtskocka och palsternacka. Så visst har vi börjat komma igång.
I helgen när vi storhandlar tänkte jag köpa gröt så han kan få smaka det, med lite päronpuré på kanske. Smaskigt!

Morgongos.
Svårt att få en skarp bild, han rör sig ju heeela tiden. 
Pyjamasen har han fått av gammelmormor, väldigt gullig.


Dop

Jag lever. Nattens demoner skonade mig och när morgonen kom var alla spöken under sängen försvunna. Att skrolla på Pinterest tills ögonen ger med sig är en bra sömntaktik.

Som rubriken lyder så blir det dop för Isak, i Sollentuna Kyrka. Både jag och hans pappa är döpta, men i Roslagen. Helst hade jag velat ha dopet där nu med, i sommarstugan vid vattnet (så är jag döpt), men då är han så stor så jag ger upp den idén.
Tanke nr två var att bjuda familj och alla vänner, men då blir vi så många att det liknar en bröllopsinbjudan. Istället blir det enbart familj plus gudmor/gudfar med familj. Om alla skulle komma blir vi ändå 35 stycken, så stor familj har vi (ej släkten inräknat). Så det blir nog fest ändå.

Jag är varken konfirmerad eller troende, så visst kan det tyckas vara lite konstigt att döpa Isak då - varför inte bara ha ett namngivningskalas? Jag tycker helt enkelt att ceremonin kring dopet är så fint att jag (vi) vill döpa Isak ändå. Men det blir så avskalat det går från psalmer osv. 

Hade vi fått en tjej hade jag kanske tyckt att vi kunde skippa dopklänningen, det finns så många andra fina klänningar. Och hade det varit sommar hade nog Isak fått ha något annat stiligt, som en sjömansdräkt (pappa är ju trots allt flottist i grunden). 
Men nu är Isak en kille och det är vinter, så det blir en klassisk dopklänning som både jag, en av Isaks kusiner och min mamma döpts i bland annat. Och det är ju inte så dåligt det heller. 

Dopet är i slutet av mars, så tills dess ska jag söka lite inspiration så får vi se hur pimpat det blir. Blått blir det i alla fall i någon form. 



Hinder

Jag har några saker som hindrar mig i livet, men som bara beror på mitt egen psyke.

Det finns nämligen tre saker jag är extremt rädd för:
- Höjder
- Myror 
- Mörker

Jag är höjdrädd på så vis att jag får svindel och tror att marken ska rasa när jag ex är på tredje våningen i Täby C och ser över kanten. Eller om jag går i ståltrappor (ni vet såna där som man ser rakt igenom?) så tror jag att jag ska ramla rakt igenom. Att flyga har jag inga problem med, även om jag har respekt för höjden. Men att stå inne på NK på översta våningen och titta ner utanför räcket, eller ens gå för nära, det gör jag inte i första taget. Det skapar hjärtklappning...

Myror gör mig kanske ännu mer panikslagen, konstigt nog. Svartmyror är okej, men alla sorter som kan spruta syra eller bita får mig att må riktigt dåligt. Allra helst när man ser många på samma gång. Jag blir svettig, får hjärtklappningar och kan inte stå still, kunde jag flyga skulle jag göra det för att slippa rädslan av att myrorna ska krypa upp på mig. Vidrigt!

Mörker gör mig så fruktansvärt osäker. Det får mig att känna mig iakttagen och skapar en känsla av att jag närsomhelst ska upptäcka någon annan inbjuden människa i mörkret. Det är till och med så illa att jag knappt kan låta Isak sova i sin säng när jag är själv hemma, för jag inbillar mig att någon ska röva bort honom i mörkret. Jag får panik av det helt enkelt! 
Mörker och skog är en annan kombination jag avskyr. Eller skogen, själv, överhuvudtaget känns hemskt. Trots att jag är uppvuxen med skogen runt knuten skulle jag aldrig gå en promenad i skogen själv, tänk om jag blir överfallen av...en människa eller en björn! 
Usch säger jag bara... 

Dessa tre, allra helst den sista punkten, får mig att må så himla dåligt! Jag borde kanske gå i terapi för det, för det gör mig panikslagen emellanåt. Jag sover alltid med en lampa tänd om jag är själv, och alla fingrar, tår och öron under täcket. Med Isak intill mig kan åtminstånde huvudet vara utanför täcket... 

Det blev ju inte bättre efter att vi hade inbrottsförsök i somras heller. Den eller de lyckades inte ta sig in. Men ändå... Så kränkande att någon varit och bökat på vår dörr för att komma in å sno saker. 
Riktigt riktigt vidrigt!

Nä, iväg med er nu hjärnspöken och andra ovälkomna tankar och varelser. Vill somna lugnt och tryggt inatt. 


Spaghettiben

Något jag konstaterat är att min rumpa är spårlöst försvunnen (men ändå lite lite hängig) efter graviditeten/förlossningen. Men en dag kommer den att komma tillbaka...

Idag blev det en långpromenad igen på ca 2h, Isak valde att protestera i vagnen så han fick hänga i bärselet istället. Gick ju bra det med, även om det var lite tungt.
Det märks att man är otränad när hela kroppen, och främst benen, känns som spaghetti efter två dagar med långa promenader. Borde nog lägga i en högre växel vad det gäller träningen, så kroppen orkar mer och kroppen smalnar av.

Tycker egentligen att det är rätt fult med sånt där pannband som jag har på bilden, men där har komfort fått vinna över stil. 
Btw. Ser ni mitt runda ansikte? 😱 
Visst har jag en rund ansiktsform men kom igen... Usch... Kanske är det jag som borde vara med i The Swan, eller gå ner i vikt!


Underbar morgon

Jag är den som ofta tänder varenda lampa för att det inte ska kännas mörkt inne. Men igår och idag är första mornarna på länge som jag inte behöver tända alla lampor även på morgonen, det är ljust ändå. Visserligen lämnar inte Isak och jag sängen förrän efter sju-åtta, men ändå...

Idag blir det promenad igen i det fina vädret. Ha en fin dag allihop!



Underbara sol

Hej på er
Vilken härlig morgon att vakna upp till idag när solen sken! Tog en 2 1/2h promenad i det fina vädret längs Norrviken och Isak sov hela tiden. Efteråt har han fått smaka majspuré, han fullkomligt älskade det. Succé!

Förresten...
Jag blev medlem, eller hur man säger, i Pinterest igår. Jag är kanske den sista människan som utforskar det, för innan visste jag knappt vad det var. Men nu är jag fast, men det påminner ju lite om instagram på något vis. 
Hur som helst ett bra ställe att få inspiration till hemmet och till uteplatserna. En uteplatse är ju fortfarande ogjord, det ska läggas trall m.m. Men altanen på baksidan är klar så den ska jag mysa till nu i vår.



Helgen

Helgen spenderades i Roslagen med familj och släkt. Det blir alltid lika mysigt när vi ses allihopa, och lite småkaos. Vi blir ju hela tiden fler och fler så det blir ju lätt så.
Isak blev lite orolig av allt stök och lite extra svårnattad, men jag fick ändå se alla bidragen från melodifestivalen innan han vaknade första gången.

Nu har Isak får prova en av sina smaknappar, det blev några äppelbitar i. Han tyckte nog att det var lite surt för han grimaserade en del, men han ville ändå fortsätta "äta".

Nu har jag köpt några smakpotioner på burk. Jag tänkte frysa in dem i små iskuber så slipper hela burken gå till spillo för att han smakar lite (tips från min mamma). Eftersom han än så länge bara får smaka någon tesked och inte en hel burk, menar jag. 
Tänkte ge första i morgon tror jag. 

Det känns som rätt söta smaker alltihopa. Har hört att det är smart att introducera sånt som inte är i sötaste laget i början, för gör man det omvänt så kan barnet välja bort det som inte är sött. Men jaja... Det ska nog gå ändå...


Plötsligt händer det...

Det här med att åka bil när det är mörkt är inget Isak är så förtjust i, milt sagt. Så vi har införskaffat en liten lampa som fästs i solskyddet (taket?) på hans babyskydd, så blir det ljust för honom utan att vara störande för den som kör.

Isak nattas ju vid sju och har gjort det, med eller utan att jag lagt mig med honom, enda sedan han föddes i princip så han är riktigt trött vid den tiden nu automatiskt. 
Därför blev jag lite smånojig att bilresan upp till Roslagen nu ikväll skulle gå åt pipan (skrikfest) eftersom vi fortfarande sitter i bilen och han i vanliga fall slutat sova och framförallt somna i bilen.

Men efter att vi stannat och matat halvvägs så fick han sin snuttis, började suga och snutta på nosen på den, och så sjöng jag lite och sen sov han. Nu är vi strax framme - smärtfritt!

Blir så stolt över min bebis när han är så här duktig.

Isaks snuttis som han brukar suga på (på nosen). Han slutade ju med napp när han var tre månader så denna kanske blivit en ersättare?


Bättre sent än aldrig...

Åh, äntligen tittade solen fram... Som jag har längtat.
Isak och jag tog en promenad för att få njuta lite extra. Stackars barn, han är ju född i en period då det bara blir mörkare och mörkare, och även om det numera blir ljusare och ljusare så har det ju varit så mulet att det känts mörkt ändå. Han blir väll alldeles bländad av allt solljus som reflekteras i snön.

Skämt å sido... 
Äntligen fredag... I helgen ska vi träffa släkten, det ska bli kul. 



Sällskapssjuk

Hej på er

Idag har jag haft sånt flyt! Jag har lyckats förstå mig på Isak hela dagen och förutspått hans behov rätt, så allt har liksom klaffat. I förmiddags (runt tio) sov han ute i vagnen medan jag fixade med lite papper, plockade undan och dammsög lite. När det var dags att sova igen (runt ett) gick vi en promenad och han vaknade strax innan vi kom hem, glad över att få sitta och titta ut från vagnen. Vid fyra-halv fem tog han en powernap och emellanåt har vi lekt och han har snällt hängt med och varit glad medan jag tvättat och fixat. Vi tog även en tripp till posten för att hämta nya bärselet, också då var han glad. Glad bebis = glad mamma!

Isak nattades vid sju men vaknade ett par gånger fram till tjugo i åtta. Sen sov han tills nu, så jag fick se 'Familjen annorlunda' ifred. Ostört. Lyx!

Isak är ju ingen "långsovare" så hade han sovit längre hade jag förmodligen känt mig tvungen att kolla till honom. 

Jag gick och la mig direkt efter att programmet var slut, tänkte att jag skulle få lite kvslitetssömn. Men inte kunde jag somna. Sambon jobbar sent och Isak ligger (låg) i rummet brevid, inte kunde jag somna då. Själv. 

Nu har lillskrutten fått komma in till mig eftersom han vaknade och jag behöver bebisgosa. Godnatt allihopa. 

Jag för ett par år sedan.
Har inget med inlägget att göra, men ändå. Tbt - som man säger. 


Tvåtusenfemtons nya glassar

Såg i nätupplagan av Leva & Bo att dessa är de nya glassarna för i år. Spännande! Längtar till första glassen i vårsolen nu. 

Min favoritglass är fortfarande Magnum med smak av crème brûlée - såå god! Åh vad sugen jag blev på crème brûlée nu, kanske måste göra det till helgen!






Onsdag

Igår var jag sååå trött att jag hade huvudvärk, men idag känns det bättre. Isak sov bättre inatt.

Medan Isak sov på förmiddagen passade jag på att börja skriva ut foton till hans "Mitt första år"-bok, han har två olika. Men precis när jag kommit igång tog en av färgerna slut i skrivaren så det blev fel färgbalans i bilderna. Typiskt när det funkade så bra med nya fotopapret och allt...

Det blir inga större planer idag annars. Ska försöka lära Isak att krypa kanske, han ålar sig bakåt som en larv för tillfället. Haha

Köpte nya tulpaner igår. Så härlig färg!



Minns ni...?

Kom att tänka på programmet The Swan som gick på tv för ca tio år sedan. Minns ni det?
Det handlade om kvinnor som inte kände sig fina och många mådde dåligt över något som hänt i deras liv (en kvinna var med i en brand som nioåring och fick massa ärr efter brännskador).

I programmen opererar de ex näsan, brösten, fettsuger m.m. Plus att de får börja gå på diet och börja träna flera timmar om dagen samt gå till en psykolog för att reda ut sitt förflutna. Efter någon/några månader får de se dig själva i spegeln för första gången sedan de opererats.

Jag minns att jag såg många av programmen då när de gick på tv, och faktiskt tyckte jag att det var ett roligt programm. Det kanske låter osunt men jag tittar gärna på alla möjliga program där kvinnor (och även män) blir opererade på olika sätt. Ju mer detaljerat man får se desto roligare, förutom näsoperationer - de är vidriga!



Jag tror det var två deltagare per programm där en "vann". Sen gick vinnarna vidare och tävlade till sist mot varandra och en kröntes till The Swan.
Knäppt program egentligen, men ändå underhållande.



Beställt...

Igår klickade jag hem ett nytt bärsele, ERGObaby 360. Den har fyra ergonomiska bärpositioner (mage inåt, mage utåt, höft- och ryggposition), maximal komfort för föräldern, komfort och ergonomi för barnet, extra brett midjebälte med kardborrestängning, förlängningsbar ryggpanel, vadderade axelremmar och vadderad huva. Bärselen är framtagen av läkare, barnmorskor, bärkonsulter (visste inte att en sådan titel fanns?) och föräldrar.
Jag hoppas den är så bra som den låter!

Beställde också två stycken smaknappar.
Man kan lägga i ex frukt eller grönsaker i nappen och sedan får barnet "tugga" och snutta på nappen. Barnet får då smaka på olika saker utan risk att sätta i halsen. Isak är snart fyra och en halv månad gammal så han "får" ju börja smaka på saker. Han har varit väldigt intresserad av mat jag stoppar i munnen eller när jag dricker under en tid nu, så det är dags att fånga upp hans intresse. Hittills har han bara sugit på några gurkstavar och lite bananmos från mitt finger, men ska försöka ge honom något litet varje dag nu så får vi se sen. 
Än så länge verkar han ju klara sig på min mjölk, eftersom han gått upp bra nu, men han är ju så intresserad och skiner upp så fort han får smaka på något. Så då tycker jag att han ska få det också. Men i första taget blir det bara att smaka på saker, inga portioner.





Äntligen förvaring

Vi gjorde om badrummen en del i helgen. Innan fanns inte ett enda skåp, förutom ett litet med spegel på vardera toalett över handfaten. Men de båda var otroligt små och inte alls roliga.

Nu har vi köpt nytt, som jag nämnde i ett tidigare inlägg, och det blev väldigt bra. Bäst av allt är att vi har riktigt mycket förvaring nu, till och med lite plats över. 
Och dessutom känns det lättare att hålla ordning nu.




Fifty shades of Grey

Som jag längtat efter den här filmen! Böckerna är ju minst sagt fängslande, jag bara älskar att läsa om dramatiska kärlekshistorier - som till sist slutar bra! 

Det grämer mig lite att inte kunna se filmen på bio när den kommer nu i mitten av februari, men varken kan eller vill inte vara ifrån Isak. Får se den hemma sen när den går att hyra på nätet.



Collagemaraton

Gick bananas och gjorde ett par collage med riktigt snygga kläder till Isak! 

En kvinna på Nyhetsmorgon i helgen vann 100 000kr/månaden i 10 år på triss. Tänk om det var jag! Då skulle jag shoppa järnet. 

Allt från H&M, Lindex, Zara Kids, Name It och Kappahl.







Kung

Igår blev det som sagt en tripp till Ikea för att köpa ny kommod, handfat, blandare, badrumsskåp och förvaringsskåp till badrummet uppe och nere. Det var ju första helgen efter löning så det var ju kanske inte paradiset att vara på Ikea då, men vi gjorde det vi skulle och sen direkt hem.
Vi hann inte montera så mycket igår men idag blir det full fart. 

Stans skitigaste vagn... Önskar att allt grus och slask försvann från vägarna NU!


Idag blir det mest småfix hemma. Jag har en strykhög att ta tag i och lite annat smått. 
Isak igår: "Kung i baren"
Haha 




Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0