Effektivitet

Helgen har känts lång, och vi har hunnit med mycket. Tre väggar har rivits och vi börjar smått förbereda för nya köket som kommer om en vecka. Vi har även haft familj och släkt på besök och igår åt vi middag på Sturehof. 

Idag ska jag vara hemma och plugga och småfixa lite, slå in mer julklappar bland annat.

Fotade den fina belysningen i Sturegallerian efter middagen på Sturehof. 



Skolan i fokus...

Ingen som läser min blogg kan väll ha missat att vi flyttat och även gjort om en hel del hemma. Näst på tur är köket som ska snyggas till, men det projektet har inte startat helt än (förutom att köket är beställt).
Den här lilla renoveringspausen har gjort att det faktiskt gått att fokusera lite bättre på studierna ett tag.
Sedan nya kurserna startade förra veckan har jag hunnit med en hel del känns det som, CT-introduktion, grupparbete och seminarium bl.a. Idag har jag även skrivit en omtenta, den enda jag har som släpar. Vi får väll se hur det gick om någon vecka, när svaret kommer.

I morgon är min första praktikdag inom kursen VFU3, jag har inte hunnit vara nervös för allt plugg, men jag vet att jag kommer bli. När jag letar fram de vita arbetsskorna och ID-brickan (som ska bäras utanpå kläderna) ikväll så kommer det börja pirra i magen. 

Ha en trevlig kväll allihopa!



Skapar mys!

När inte snön skapar jul- och mysstämning får man skapa den själv!


  

Godmorgon

07.00 ringde klockan, alltså för bara några minuter sedan. Jag har dock varit vaken en timme redan men låg kvar och drog mig - det är lyx. 

Idag blir det föreläsningar från 11.30-15.00.

Ha en härlig torsdag!



Är det sant att julen närmar sig?

Hej på er!
 
Idag har jag haft en lång skoldag men trots det är jag piggare idag än jag var igår - och då var jag hemma hela dagen. Egentligen var det föreläsningar både på förmiddagen och eftermiddagen igår men det kom inte något tåg pga olyckan vid södra station (godståg som spårat ur), så jag stannade hemma.
 
Nu är det ny kurs som gäller, eller rättare sagt nya kurser.... Vi läser oftast en kurs i taget men nu läser vi två parallellt. Dels Specifik omvårdnad 2 och sedan läser halva klassen VFU (verksamhetsförlagd utbildning) 3 och en del VFU 4.
Jag läser VFU 3 vilket innebär att min praktik fokuseras på DT (datortomografi) och mammografi. Dessa kurser löper fram till min födelsedag, 19 januari.
 
 
Från det ena till det andra...
Har ni reflekterat över att det snart är december och snön har inte lagt sig än? inte ens visat sig här i trakterna.
Jag gillar våra skiftande årstider så snön är mer än välkommen nu för min del, det ljusar dessutom upp de mörka träden och den bara marken.
Med december kommer också advents- och julpyntet, vilket jag också ser fram emot. Men utan snö är det svårt att få in den rätta känslan, det känns bara inte rätt att hänga upp julstjärnorna i fönstret när gräset fortfarande är grönt och termometern pendlar mellan +2 och +10.
 
Förra året var vi ute i god tid med alla julklappar. Jag beställde det mesta över nätet, på så sätt slapp man trängas i butikerna och släpa på kassar. I söndags beställde jag de första julklapparna för i år och dom är redan hemma och inslagna.. men många är kvar så jag börjar bli lite smått stressad. Vill helst att allt ska vara klart senast någon vecka in i december - för att slippa risken att leveranserna strular och tar lång tid eller att någon vara är slut.
 
En nätbutik som alltid är snabb på att leverera och har många fina saker är House of Hedda. Kika in där så får ni se själva. 
 
 
 
 
 

The pitcher

För ett tag sedan hörde jag Kristian Kjellvander framföra en låt på Nyhetsmorgon. Tyckte den var så himla bra men tyvärr hade den inte kommit upp på Spotify när jag letade.

Men NU!
Nu finns hela nya skivan THE PITCHER där och låten jag längtat efter att få höra igen heter The valley.

Den är bäst på riktigt hög volym!



Fågelvakt

Som rubriken lyder är vi fågeljakt just nu. Undulaten som heter Bruce (efter Bruce Springsteen) har bott hos oss i lite mer än en vecka nu, och jag måste säga att det är väldigt mysigt. Han kvittrar och sprätter i sin bur om dagarna och sover om nätterna, faktum är att jag tror att han är lite morgontrött. Det ser så ut när jag tänder lampan tidigt på vardagarna. 
 
Eftersom jag är uppvuxen med undulat kan jag liksom koppla ifrån kvittret om det blir för mycket, just det ljudet filtreras bort - om jag vill. 
Det är ju egentligen fruktansvärt onaturligt att ha en fågel i bur, ur fågelns perspektiv, och just den orsaken hindrar mig lite just nu från att tjata på sambon att vi ska köpa en (eller två) egna.
Ska tillägga att Bruce blev änkling för ett eller ett par år sedan.
 
Som tur är har Bruce en ovanligt stor bur och alltid människor runt omkring sig som ger honom färsk basilika, gurka och andra go'saker. 
 
Dock är han inte direkt tam, eller dresserad att härma ljud. Men senaste dagarna har jag ändå börjat fundera på en sak som han trotts allt kanske lärt sig, eller missuppfattat.
I sitt riktiga hem vet jag att när han kvittrar riktgt livligt, länge och högt så kan han iblan få höra Schhh... Inte för att det alltid hjälper, men ändå.
Och när man spolar vattnet på högsta trycket i köket, som låter likt 'Schh', så kvittrar han sitt högsta kvitter. 
Så antingen överanalysersr jag den här fågelns beteende, eller så tror han att ljudet 'Schhh' betyder kvittra för livet! 
 
Vad tror ni, jag väljer att tro det sistnämnda ;)
 


Halloweenmiddag

I helgen var vi på hallowennmiddag uppe i Roslagen. Vi hade supermysigt och åt väldigt god mat. Efterrätten hade jag bakat, men ärligt talat blev den inte jättegod - den var för söt!

Förutom det har jag pluggat och vi har målat trapp, lister och lite smådetaljer här hemma. Övervåningen är i princip helt klar nu, det ska mysas till och inredas lite men allt "fix" är klart (färg, golv, lister mm).

Idag har jag hemmastudier, så det blir en dag vid skrivbordet med studier. Sedan lite småsaker ur ekorrhjulet - som att tvätta, handla och stryka. 



Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0