REA

Förra sommaren köpte jag vinteroverall och fodrat galonställ till Isak inför hösten och vintern. Kändes ju lite konstigt att få hem en drös vinterkläder sådär mitt i sommaren, men jag hittade på rea på nätet och kunde inte låta bli.

Nu har jag hittat lite rea-kläder igen, så jag slog till.
Passade även på att köpa lite duplo på rea, sånt kan man inte få för mycket av.
Allt detta köpte jag för ca tusen kronor på lekmer, snacka om fynd!

Nya Ramsan

Vi har haft en perfekt dag! Barnen har badat precis hela dagen, och Isak har använt sin UV-dräkt för första gången. Den funkade superbra. 
Vi har även invigt nya flytbryggorna med champagne, som pappa och svåger snickrat ihop. Riktigt stadiga är de och med suverän flytkraft. Dom kommer vi ha stor nytta av. 

Provade barnens flyt-stol/boll. Funkade bra att sitta i medan vi firade bryggan med champagne (Nya Ramsan kallade en av isaks kusiner bryggan för). 




Midsommar

Vi är på ön, hela familjen. Isak och kusinerna har härjat och busat hela dagen, och vi andra har småfixat med allt från rullgardinsupphängning till midsommarstångsresning och matlagning.

Jag har tagit mitt första dopp i havet för i år, plockat smultron, ätit jordgubbspaj, druckit champagne, myst med Isak och  dansat runt midsommarstången. Bland annat. Det har, trots mulet och fuktigt väder (dock inget regn), varit en riktigt härlig sommardag. Det ryktas om sol och fint väder i morgon. Det vore ju inte helt fel ändå...


Isak, tidigt i morse. 


En smak av ledighet

Det börjar närma sig färdigt nu i sommarstugan. Vi ska köpa rullgardiner till vår lilla stuga, men annars är det mesta klart. Till midsommar ska vi ses allihopa därute, mina syskon med familjer och mamma och pappa. Det är första gången vi ses där tillsammans sedan "makeover'n" gjordes. Ser fram emot det riktigt mycket! Husen har börjat andas igen käns det som, och det är så ljust, luftigt och lugnt. Ska ta mer bilder sedan så får ni se. 

Fick verkligen en smak av ledighet idag. Även om jag hemskt gärna vill vara på jobbet mycket, så att jag blir duktig på mitt arbete, så är det ju ändå skönt att vara ledig. Det dröjer innan min semester börjar. Men sambon och Isak tar semester om två veckor. Lyxigt! Sedan är Isak ledig till den 15 aug, då det är inskolning på nya förskolan. 

Harry har provlegat vår nya säng idag. Han verkar nöjd. 


Mjukisbyxor och Prosecco

Åh vad det ska bli skönt med helg nu. Sambon är hemma igen efter att ha varit bortrest två veckor, och det samlade betyget av (jobb-)veckan är minst sagt bra. Det har varit en rolig vecka, och trots att jag roddat med allt själv när det gäller kombon av jobb, Isak och hemmet så har det gått bra.

Vi är i Roslagen över helgen som sagt. När Isak hade somnat tog vi ett glas rosé och lite Prosecco. Pappa delade ut champagneglas, alla fick fina glad utom jag. Jag fick ett billigt med gravyr från när jag tog studenten från gymnasiet. Jag har ju lyckats haft sönder varenda champagneglas jag petat på under något års tid nu. Så tyvärr börjar det sina med kristallglasen. Men idag höll glaset, säkert bara för att det var billigt och för att det "fick" gå sönder. Märkligt det där.

Nu är det i alla fall sovdags. Ska bli extra mysigt att sova nu när hela familjen är samlad igen. 

Förresten.... Har längtat så mycket efter flytten idag. Det är 42 dagar kvar nu. Känns som en evighet. 


Glad, stolt, dåligt samvete, effektiv, långsam...

Så som rubriken lyder har jag känt mig idag. Tusen känslor som byter av varandra. Det har varit lång väntetid på jobbet idag, för de patienter som väntade på slätröntgen. Hur vi än betade av listan så syntes det inte. Inte förrän runt tre-tiden började listan kortas av. Jag har inget emot att ha mycket att göra, däremot känner jag mig frustrerad när jag inte känner att jag klarar av allt än (kanske inte så konstigt när det bara är min 7:e jobbdag...men men...). Men min slutgiltiga känsla för dagen är ändå att jag känner mig stolt. Och glad. Det har varit en bra dag och jag har lyckats ta många bra bilder.

I helgen åker vi till Roslagen. Kanske en sväng till sommarstugan beroende på tid och väder. Madrasserna till nya sängen därute har kommit till MIO, så vi får hämta ut dom. Dessutom är det lite speglar och diverse inredning som ligger här hemma och väntar på att få installeras. Så det vore bra med en (båt-)trip up till ön ändå. 

Här är lite av inredningsdetaljerna som införskaffats till vår lilla stuga. 





Livet just nu...

Det blir glesa inlägg nu.... Sorry.

Livet just nu:
05.30: vakna!
06.45: börja packa ihop och klä på oss för att gå till förskolan
07.15: åka till jobbet
08.00: börja jobba!
15.30: sluta jobba!
16.00 hämta på förskolan
17.00 middag!
18.00 bada barn
18.30: läsa bok
19.00: lägga barn
19.30: laga mat till dagen därpå (ett måste just nu)
20.30: tid att förbereda diverse saker inför dagen därpå + ev sofftid
22.00: sova!

I två veckors tid är detta mitt schema. Jobbar lite kortare dagar nu när jag är själv hemma med Isak en tid. Den möjligheten tackar jag min chef för!

Idag har det varit en väldigt rolig dag. Mycket att göra, vilket är utmanande och kul. Jag är väldigt nöjd med röntgenbilderna jag tagit idag. Kraven på mig själv (från mig själv) är enorma. Men efter idag vågar jag nästan lita på att jag kan bli bra på mitt arbete. Skämt å sido.
Det har varit en bra dag helt enkelt.

Nu ska jag göra som Isak och sova.
Godnatt!




Uppdatering

Hej

Ledsen att det blivit så dålig uppdatering. En snabb uppdatering fram till idag:

Fredags: Tog examen och åkte sedan till Roslagen för att förbereda min mottagning.
Lördags: hade examensmottagning - många kom och firade och dagen var helt suverän.
Söndags: åkte till sommarstugan med en drös inredning. Blev toksnyggt! (Foto kommer).
Måndags: åkte hem till Sollis. 
Tisdags: första arbetsdagen på DS Röntgenklinik. Blev gräsänka (2ve).
Igår, onsdag: hade en skitdag. Höll på att bli sen till jobbet, kände mig helförvirrad hela dagen. Isak hade sånguppvisning på fsk som jag missade eftersom jag jobbade, på väg hem är det både köer och trafikolyckor. Blir sen till fsk. Isak var bryt-ihop-trött när vi började gå hem. Ville begrava mig själv på en öde ö efter att dagen var slut.

Idag: ...har dagen varit toppen. Raka motsatsen till gårdagen. Hann lämna på fsk ordentligt i morse, hann till jobbet i god tid, hade en toppendag på jobbet, hann till fsk i tid för hämtning och har nu ätit en mysig middag med Isak. 

Idag känns livet underbart igen! 



Jag har tagit examen!!

Nu är jag Röntgensjuksköterska!! 


🎓


Champagne såklart

Ikväll har jag delat på en flaska champagne med sambon. Isak sover ju hos mormor och morfar inatt, så vi unnar oss lite gott nu när vi är själva en kväll/natt.

Jag har fått en jättespännande examenspresent av min käre sambo (berättar vad det är sen) och sen har jag bakat lite inför mottagningen på lördag. 

Nu är det dock dags att sova. Måste passa på när jag kan. När sov jag ostört en hel natt senast? Jo, natten till den 22/9-14. Natten därpå födde jag Isak, sedan dess har jag inte sovit utan honom - eller en hel natt. 

Så här ser årets broscher ut. Min och klasskompisen Annas på bild.
Surrealistiskt och häftigt!!!


Brosch

Nu är jag på väg till skolan för sista gången på väldigt, väldigt, länge tror jag.

Det är avslutning med själva Röntgensjuksköterskeprogrammet med brosch-utdelning och mat m.m.

Känns helt surrealistiskt. Kan inte förstå att jag tar examen i morgon, och att jag snart är Legitimerad Röntgensjuksköterska. 



Selfie-arm i solen

Isak och jag åkte upp till Roslagen i morse. Vi blir kvar här till måndag egentligen, men jag sover hemma i Sollentuna mellan torsdag-fredag. Men Isak stannar hos mormor och morfar. Det blir min första hela natt utan Isak. Tror det är värre för mig än för honom, om jag ska vara ärlig. På sin höjd kankse han vaknar upp under natten och blir aningens förvirrad och ledsen när varken jag eller sambon är där. Men inser han att mormor är med honom så kommer det inte vara några problem. 

Just nu sover Isak i skuggan och jag solar. Känner mig nästan rastlös nu när jag inte har något plugg att ta itu med. För stunden kan jag inte göra annat än att koppla av och glida med. Det är alltid svårt att varva ner, bara sådär, tycker jag. Det tar tid innan hjärnan slutar gå på högvarv. 

MEN, nu ska jag smutta på mitt kaffe och läsa nya numret av Sköna hem. 

Tog till långa selfie-armen. Isak lekte så fint i bakgrunden, men smet ur bild lagom tills att jag tog en bild. Såklart. 
Btw, ser ni temat på leksakerna? Bilar och båtar är det bästa som finns ungefär, och dessutom är rally senaste favoriten att titta på på paddan. Unge 😄


Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0