Helgen var som en berg och dalbana!

Hej hej

Ni kan aldrig gissa vad jag gjorde i helgen (lördags).
Jo, det är nämligen så att jag och några andra från min skola + ett par till tillhör numera K1´s traditionstropp! Hur låter inte det? Vi ska vid ett par tillfällen öva exercis och få lära oss mer om krigshistoria. Syftet med detta är att sedan visa upp detta på bland annat Karlbergs dag, Hagadagen, Nationaldagen och vid några fler tillfällen. Vi får då bära karolinuniform, sabel, krutväska och någon typ av gevär. Det vi övade på vid första tillfället var hur man laddar ett flintlåsgevär och alla olika steg (ex. hur man håller geväret i olika lägen), vi fick öva stridsformationer (V-formation) och andra saker. Vi ska också under ett par tillfällen åka iväg och "kriga" mot andra. Som uppvisning. Ni vet, som i Sweet home Alabama-filmen? Pappan till tjejer med huvudrollen gör ju sånt.
Haha.. ja! Vad har jag givit mig in på? Jag ser det som en kul grej för livet. Jag planerar inte att fortsätta med sådan hela livet, men jag tycker att det är en kul grej och jag lär mig ju dessutom massor av det. Som exercisen. Den är inte alls om vi lärt oss i skolan. Så det blir en liten utmaning att liksom lära om sig till den mer "gammeldagsa" typen.

Lördagkväll spenderade jag med Julia. Vi var först hemma hos mig, och förfestade lite. Sedan drog vi till Cattelin, jag hade lovat Malin (som jobbar som värdinna där) att jag skulle det.
Så vi partade loss minst sagt ordentligt därinne och träffade den ena intressanta människan efter den andra (eemh? Haha..). Nej, vi var inte tokberusade! Vi drack faktiskt inte alls mycket. Man har ju fruktansvärt kul ändå!

Söndagen var en.. hmm.. jag vet inte hur jag ska beskriva den. Och jag tänker inte försöka heller. Men jag kan säga att jag låg ihopkurad i soffan hela dagen, och inte av den anledningen att jag var bakis. För det var jag inte. Det var bara det att min hjärna hade liksom exploderat av tusen anledningar och att försöka tänka klart var en omöjlighet.

Måndagen, igår, var faktiskt bra på det sättet att det var full fart i skolan igen. Tvåorna var tillbaka efter vinterveckan, så det var skönt att se dem igen, och lektionen vi hade 13.00-16.15 var inte allt för avancerad.

I morgon, onsdag, har jag bara idrott (som vanligt) 10.00-12.00 och efter det ska Olivia följa med mig hem. Vi ska göra pizza och hyra film och så ska hon sova här! Det ska bli kul!


Så här ser man ut! Detta är karolinuniformer.
Vi kommer att bära (antar jag) sådana uniformer som de två på kanerna gör.
I lördags hade vi endast övningskläder, gråa rockar och hattar som inte var så
väl förvarade så alla var sneda.
Bilden har ingenting med vår övning att göra och är tagen från:
http://www.karlxii.se/wp-content/uploads/2007/11/002-img_9645.jpg



Bild från i lördags innan jag och Julia hade dragit ut.



/Mandy

Avklätt möte!

Ni kan aldrig gissa vad som hände mig igår på morgonen.

På torsdagmornar har vi fys i skolan, man får då väja mellan ett X antal alternativ som man sedan har resten av terminen. Jag är ensam tjej på en fyslektion kallad OS-fys (som jag också leder tillsammans med en kille). Så där jag byter om är jag antingen själv eller så är det några tjejer från löpargruppen som också är där. Åsö grundskolas 7b har lektion i hallen som finns där och deras tjejer kommer då också och byter om där men eftersom omklädningsrummet är så stort (avlångt som en korridor) så märker jag det knappt.
Hur som helst så står jag i duschen efter fysen, själv i omklädningsrummet, och hör hur det kommer in folk. Eftersom jag vet att 7b går in och ut lite då och då så brydde jag mig inte så mycket men efter en stund inser jag att det inte bara är tjejer... det är killarna från 7b också! När man gått in i omklädningsrummet och går i det korridorliknande rummet så går man förbi duscharna och ser rakt in på dem (i det här fallet mig) som står där!
Så.... då jag drabbades av en mindre chock glömde jag helt bort att skymma mer privata delar av kroppen och stod istället helt naken så att ALLA kunde se!

Anledningen till att de gick igenom omklädningsrummet var för att man kan, genom både tjejernas och killarnas, gå till en danssal, dit dom då skulle. Men frågan är fortfarande varför inte killarna gick genom deras omklädningsrum? Jag tror det var för att de skulle leka någon lek där man fick springa igenom rummen och att läraren då glömt att det är andra som använder sig av omklädningsrummen....

Hur som helst.... Killarna, som fått svanhalsar, såg nöjda ut sedan i alla fall...  :D


/Mandy


"Det blir inte alltid som man tänkt sig.".....

..... citerar jag en av mina lärare.

Jag kan faktiskt instämma, för det blir ju inte alltid som man tänkt sig.

I helgen (lördag) skulle jag och Jenna gå ut i Norrtälje, på Mobergs. Tydligen någon 80-talskväll där och tydligen någon lista man skulle ha skrivit upp sig på (vilket vi insåg alldeles för sent). Så vi kan kort avsluta detta ämne med att saga att vi var hemma den kvällen... Det var nog bäst så i alla fall.. eller hur Jenna?
Jag har aldrig varit ute i Norrtälje så OM det finns någon gud (eller om vi kort säger att det var ödet) så tror jag att det inte är meningen att jag ska gå ut i Norrtälje. Punkt!

Fredagen spenderades ju på stan med Jenna... shoppandes!
Jag lyckade köpa ganska mycket.. visar kanske senare ;)

Hur som helst, i morgon har jag idrott 10-12 och efter det ska jag och pappa på båtmässan! Woohoo! Ser fram emot det! Man kanske skulle köpa sig en båt i morgon (?). Eller? haha

En glad nyhet som nyligen bokats är att min kusin, Hannah, snart kommer tillbaka till stockholm. 26-28 mars intar hon stan, så passa er! ;) Det ska verkligen bli jättekul!


Förra gången Hannah (t.h) var i stan.
Här på toaletten på Cattelin tillsammans med värdinnan Malin (t.v).




Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa lite Filosofi! Intressant faktiskt!

Och just det... Innan jag slutar skriva om massa onödigt så tänkte jag bara beratta att studentmössan har kommit! Woohoo! Hur bra känns inte det då? ;)

Natti
/Mandy

Det är siffrorna jag inte klarar!

Jaha.... det är inte bara matte jag är dålig på. Det är nog ALLT med siffror.
Idag när jag gick ner mot tvättstugan märkte jag att dörren ned dit stod öppen, vilket den nästan endast gör om man tvättar. Jag gick ned och såg att det lyste inne i tvättstugan och hörde att maskinerna var igång. Hallå! Det var ju MIN tvättid!! Sedan slänger jag en snabb blick mot själva tavlan, systemet där man bokar sin tvättid, och kommer på mig själv. Hade februari haft 30 eller 31 dagar så hade jag haft tvättid, för jag hade bokat den 30 februari 12.00-16.00. Men nu är det ju så att februari har 28 dagar och det är därför den 2 mars idag. Skit! Jag hade ingen tvättid alltså.


Var i alla fall och fixade naglarna idag. Har inte tagit någon bra bild på resultatet men ni får kolla in denna så länge.


Hmm.. den här bilden var verkligen inte smickrande.
Jag lovar att visa en annan, bättre bild på mina fina naglar senare.

/Mandy

Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0