Abecita

För ungefär ett halvår sedan upptäckte jag märket Abecita. Jag fastnade direkt för deras mjuka BHar som är både bekväma och fina. Här nedan tipsar jag om några...

På deras hemsida står:
Abecitas affärsidé är att genom lång tradition och specialistkunskap kombinerat med innovativ svensk design och dedikerad passion för hantverket vara den självklara specialisten inom bad- och underkläder. Visionen är att få följa varje kvinna kvinna genom livet.

http://www.abecita.com/sv/info/om-abecita.html


Kultur eller idioti?

Två män hoppar av pendeln, jag står vid sidan av dörren men är på väg på. Ena mannen böjer sig fram mot mitt ena öra, plutar med läpparna och smackar högt, innan han ryggar tillbaka igen. Den andre mannen säger något på ett språk jag inte förstår, men jag märker att det är menat åt eller om mig.
De verkade inte berusade ska jag tillägga.

Först blev jag bara äcklad, sedan arg men därefter började jag fundera på om det handlade om kultur. För de båda männen kanske det är fullständigt normalt att kyssas i luften mot kvinnor de inte känner, men för mig är det INTE normalt eller kultur.


Handlar det om att förnedra eller skoja?

Kvinnosynen i vissa länder är enligt min, och säkert många andras, mening fortfarande otroligt omodern och hemsk.
För en del är det normalt att männen talar "ner" kvinnorna: avbryter, förnedrar deras åsikter, sätter upp orimliga regler och krav (ex. se aldrig en annan man i ögonen) och straffar dem.
I min värd är det inte okej att med flit behandla någon på ett sådant sätt att de tar illa vid sig, förminskas eller förnedras. Vare sig man eller kvinna!
Om fallet var sådant med dessa män, att de ville förnedra mig så kan jag säga att jag har mycket mera skinn på näsan än så!

MEN.... Ville de bara skoja med mig så måste jag erkänna att jag inte är bekant med den sortens humor, därför tyckte jag inte att det var det minsta roligt!

En sista gissning om motivet till luftkyssen är: Kan det ha varit en flirt?
Kände den ena mannen att han absolut ville ge mig en puss?
Tyvärr gick jag inte igång det minsta på den inbjudan.
Faktum är att jag har svårt att tro att någon gör det!


Folk känner sig kränkta allt för lätt idag känns det som, man är så känslig för påhopp och ska hela tiden hitta något som kan tänkas kränka både den en å den andre: homosexuell eller inte, tjej eller kille eller någon av de andra kategorierna.

Jag blev som sagt inte alls kränkt av mannens lilla luftkyss, däremot äcklad och för hans del är han numera idiotstämplad, oavsett om beteendet berodde på en annan kultur.

Stolt

Oj vilken dag!

Igårkväll hade jag ångest eftersom jag skulle vara på CT (Datortomografen) hela den här veckan, det innebär att det var dags att börja sätta PVK (nål, kort och gott). Det är inget jag gjort jättemycket, även om jag blivit examinerad i det, och egentligen tycker jag att det är riktigt kul - om man får säga så. MEN... mitt problem är att jag oroar mig så mycket över patientens upplevelse, om denne känner sig bekväm eller inte, att det låser sig och istället blir jag ett nervvrak!!
Strax innan lunch idag samlade jag ändå ihop mig och satte första PVK'n på riktigt länge, och tänka sig - det gick jättebra. Jag behöll lugnet och koncentrerade mig djup på min uppgift vilket gjorde att de följande "uppdragen" gick lika bra. En stor eloge till mina fina och duktiga handledare på Aleris röntgen, Täby.

Så inför morgondagen tänker jag inte vara ett nervvrak, utan bara stolt över mig själv att jag kommit över en mycket hög tröskel.


Nu har jag i alla fall precis ätit. Det blev rotfrukter med rosmarin och baconlindad kyckling i ugn, med en enkel men god sås på crème fraîche, honung och sweet chili.
Första gången jag åt denna combo var hos en vän till mig när hon bjöd mig på middag, och det var såååå gott!!

Resten av kvällen ska jag plugga och skriva lite inför en redovisning på fredag. :)

Helly Hansen - W SALT JACKET

Jo, viss är jag lite av en materialist emellanåt.
Liksom många andra gillar jag att köpa kläder, skor och väskor. Jag köper hellre skor än väskor, och hellre klänningar än skor. Det är min "behovstrappa" i den världen.

Men igår var jag på XXL i Bromma och var tvungen att tvärstanna vid en seglarjacka från Helly Hansen. Den var sååå himla fin! Friluftskläder är inget jag prioriterar eller köper sådär jätteofta, men den här jackan kan jag bara inte släppa taget om.

Kanske blir ett exemplar mitt så småningom! :)

Kort om bröllopet

Vigseln i kyrkan igår var så vacker och tårfylld, otroligt stämningsfullt.

Den goda middagen och festen hölls i Kungsängens båtsällskaps klubbhus, en fantastiskt passande lokal och jättefin miljö. Det var en superstor altan med Mälaren ett stenkast därifrån, utsikten var grym.

Det var en lyckad dag/kväll men idag är jag rätt sliten - kom inte ur sängen förrän kl tolv nu på dagen.
Ska försöka äta lite nu....

Bröllopsdagen

Vilken spännande dag detta är!
Jag har skjutsat bruden till frisören och själv ska jag snart ta en dusch och börja fixa mig - för idag blir det bröllop, en av mina fina vänner gifter sig.

Det är något speciellt i luften, även om det inte är jag som ska gifta mig så pirrar det i hela kroppen. Det är en spännande och förväntansfull stämning.

Klockan två börjar vigseln, men innan dess ska jag hämta upp blommor och köra några av dem till lokalen och sedan ta med buketterna till kyrkan.

Ska försöka fota lite så ni får se min klänning och allt sen...
Har inte bestämt om jag ska ta med systemkameran eller ej, den är rätt jobbig att släpa på men bilderna blir ju mycket finare!!

Vems misslyckande?

Idag kom resultatet från omtentan i sjukdomslära. Första gången klassen skrev den (ca 35-40 personer) hade sju godkänt, och tyvärr blev resultatet lika även denna gång. Typ åtta godkända av ca 30 personer...

Att en del får underkänt är normalt, så brukar det se ut, men nu börjar jag undra på riktigt vems misslyckande detta är...
Det är mer än 75% som fått underkänt och det känns bara inte rätt, jag vet att de flesta i klassen pluggar hårt - framförallt till omtentorna.

Kanske är det nivån på tentan som är fel, jag vet inte. Det jag däremot VET är att många av tentafrågorna är skriva på ett sådant sätt att de kan tolkas olika, det är alltså svårt att förstå vad den som skrivit frågorna vill få fram... Det är en synpunkt som jag också VET att en del av oss i klassen framfört.
Om man inte vill tro på att felet ligger hos lärarna kan man ju alltid skylla på klassen, att mer än 75 % är för, ja vadå, korkade (?) för att lära sig...

Ja, hur som helst... Det blir en andra omtenta för större delen av klassen! Oflyt kan man lugnt säga! (Och nej, jag är inte bitter!)

Vårkvistar

Hittade några fina kvistar under kvälls-PW'n. Visst blev det rätt fint?

Farmor kallade mig trasselsudd

När jag var liten, innan förskoleklas-ålder, fick mitt hår växa sig rätt långt. Men lockarna tovade ihop sig otroligt mycket i nacken efter varje natt och orsakade krig på morgnarna när allt skulle redas ut, så till sist fick saxen rycka in som en räddare. Det blev en axelkort frisyr med lugg - enkelt att kamma och klassiskt som fasen.
Just den frisyren följde med mig från början av lågstadiet till femman i mellanstadiet, för då hände något - min kära syster började utbilda sig till frisör. Jag blev frivilligt hennes försökskanin och den första tiden klipptes det frisyrer hej vilt, det var också då jag hade min kortaste och bredaste lugg någonsin...

Det var några mellanår som jag sedan började experimentera på egen hand, vilket slutade i katastrof. Håret blev brun-grå-grönt och kvalitén var hemsk.

Sedan insåg jag att med en "privat-frisör" kan hela hårgrejen bli mycket roligare (och finare).
Jag hatade mina korkskruvar i tonåren men har idag lärt mig hantera dem, tack vare henne. Håret har varit fint och hanterbart sedan den dagen jag började lyssna på min syster hur man ska sköta det, färga eller inte färga det (färgar alltid hos henne).

För något år sedan kom jag också på att jag skulle spara ut hela håret, även luggen, men jag vet inte till hur långt eller varför.
Nu känns det som att jag vill se "hur långt det kan bli", även om jag inte vill ha hår till knäna direkt...

Hur som helst, långt har det blivit och så ska det fortsätta - så länge bossen tillåter (läs: min syster). Hon är numera, efter alla år, proffs på mitt bångstyriga hår och gör alltid ett kanonjobb!

Beroende av sällskap...

Är det något jag är dålig på så är det att vara själv. Även som jag varit det mycket, i omgångar. Egentligen kan det vara skönt att vara ensam ibland, men vissa dagar vill man bara inte.

Så ikväll var jag på en promenad med en vän och sedan stannade jag och drack en kopp te hos henne.
Kvällen känns räddad!

Nu kollar jag på hockeyn och har precis rakat och smort in benen och även målat tånaglarna - en av de bästa känslorna så här efteråt skulle jag säga.
Några av er kommer kanske ihåg att jag berättat tidigare om mitt tvångsbeteende gällande nagellack på tårna - de ska alltid vara snyggt målade. Jag går inte en dag, inte en timme, utan tå-nagellack! Kanske inte så konstigt egentligt...

Listat plus och minus

Idag var första praktikdagen och jag har listat plus och minus.
Det man kan konstatera är: att när plus-listan är längre än minus-listan så har det varit en bra dag!
 

Dagens aktiviteter

Idag var jag på Danderyds sjukhus och träffade min kliniklärare tillsammans med två andra elever. Vi repeterade olika projektioner (hur man tar olika röntgenbilder på ex hand, handled, axel, höft osv och vad man vill se i varje bild). I morgon börjar min praktik på Täby närsjukhus och där kommer jag vara fyra dagar i veckan, den femte dagen är jag på Danderyd och har redovisningar etc. Pirrigt!

Jag var hemma strax innan fyra idag och körde en sväng med dammsugaren, lagade sedan middag, skrev rent anteckningar från dagen och gick sedan ut på en promenad. Väl hemma igen gick jag upp i skogen och plockade första sommarbuketten för i år, tur är väl att ingen här hemma är pollenallergisk.

Sitter nu i soffan och äter en god smoothie, gjord på jordgubbar, hallon, blåbär och vaniljyoghurt - riktigt enkelt och supergott.

Trevlig kväll på er!

Ställföreträdare

Idag har jag varit barnvakt åt en liten kille på ca 1år och 3 månader och även hundvakt åt Harry. Hittills har allt gått väldigt bra, alla har fått mat, blöjorna har bytts, hunden har fått gå promenader, det har lekts och härjats - precis som det ska.
Även sövandet gick som en dans för lillkillen somnade i sängen med mig efter bara några minuter, antagligen för att han är förkyld och helt slut pga det.
 
Så nu borde jag kunna slappna av, men det går inte riktigt. För babyvakten får mig att rycka till varje gång den låter, även om det bara är pga en nysning eller ljudet från den envisa hostan... 
Jag hoppas den ger med sig och att han får sova hela natten, skruttpelle.
 
Nu ska jag ta hand om en annan liten skit, nämligen Harry som står på två ben bredvid mig och vill ha uppmärksamhet.... ;)
 
 
 
Bild från google.

Musik från förr

Nu när mamma och pappa börjar få barnbarn på löpande band kommer även gamla leksaker fram. Bland annat min gamla bandspelare som faktiskt funkar fortfarande, konstigt nog. I den satt ett gammalt barnband - NOSTALGI!!

I come in peace

Ännu en härligt solig dag...
Idag har jag på mig en klänning från Sunshine och en poncho från Åhléns...

Har spelat Joe Cockers låt 'I come in peace' hela förmiddagen... DEN ÄR SÅ BRA! Lyssna om ni inte hört den.

Lyckliga dagen...

Något historiskt har hänt - jag låg kvar i sängen till halv elva i morse! REKORDLÄNGE! Haha
Var hos ett par vänner igår och drack kaffe och solade nästan hela dagen, och sedan på kvällen drack vi lite alkoholhaltigt.. Kanske därför jag var trött i morse. ;)

Idag har jag hängt undan alla vinterjackor och skor och tagit fram vårjackor och skor istället. Har även tvättat och vädrat täckena ute på balkongen, så nu längtar jag nästan lite efter att få krypa ner i den renbäddade sängen.

Dagen har alltså varit rätt lugn och stillsam kan man säga...

Och nu ska jag och sambon se en film, det har börjat regna och åska ute - så vad är bättre då än lite soffmys?!

Sinus lateralis fissura Silvia

Talus, hippotalamus, nucleus caudatus, medulla spinalis, amygdala, nucleus lentiformis, medulla oblongata... Osv....

Inatt har jag drömt om hjärnans strukturer på latin, jag har legat i sömnen och tragglat namn och hur de ser ut i olika modaliteter, som MR och DT.

Jag vaknade tidigt och satte mig sedan vid skrivbordet en timme och försökte få in ännu fler ord och strukturer.
Nu vet jag att jag kan, men vi får se om nerverna spelar mig ett spratt på tentan idag och ger mig blackout!


Bild från Google.

4,5 veckor kvar!

Slutet av termin två börjar närma sig och det känns - på många sätt!!
I morgon är det dags för terminens näst sista tenta, därefter väntar sista skriftliga salstentan den 22 maj.
Innan den 7 juni ska flera inlämningsuppgifter in och sist av allt väntar ytterligare en examination, men den är mest praktisk.
Nästa vecka börjar sista kursen, som är verksamhetsförlagd. Jag ska vara på Täby närsjukhus i fyra veckor på deras röntgenavd. Spännande och som vanligt otroligt pirrigt!
 
Utöver detta händer det supermycket i vardagen. Det är flera bröllop som väntar, med tillhörande planering av alla slag.
Jag kom just på att jag behöver klacka om ett par skor till nästa vecka så jag hoppas jag får tid att åka till skomakaren (och att han har öppet).
 
Våren har verkligen kommit nu och sommaren är faktiskt på väg, snart är den här! Vart har tiden tagit vägen?
Och snart, när sista terminsdagen är över, har jag TRE pluggfria månader! Helt fantastiskt härligt.
 
Jag lever i ett märkligt rus just nu, all spänning, planering och rolika saker som väntar får mig att sväva på moln... Sedan vaknar jag till och stressen och ångesten över skolan kommer tillbaka. Jag vet att man bara kan göra sitt bästa och att det värsta som kan hänta är att man får göra om - men ändå har jag sådan prestationsångest.
Men när det släppt.... då kommer ruset av lycka tillbaka och jag kan sväva vidare en stund. Rätt härligt ändå...
  
Två bilder tagna tidigt förra hösten. Då gick jag i termin ett, tänk vad tiden går fort!!

Tips!

Ni som följt bloggen vet att jag ibland, precis som många andra, lägger upp och tipsar här i bloggen om produkter eller prylar jag gillar.

Nu ska jag tipsa om några hemsidor med fina barnprylar!
De finns allt mellan väggdekorer, skålar, leksaker, möbler och textiler.
Jag har inte direktlänkat sidorna någonstans, men ni kan googla namnen här nedan i bilderna om ni vill titta mer!

Jag är en sådan surfnörd emellanåt och snöar i perioder in mig på en viss sak, det kan vara inredning, klänningar, skor, smycken, blommor och just nu - barnprylar! ;)

Helgen

Åh herre gud vilken helg... Den har varit så rolig och intensiv att jag skulle behöva ännu en helg att bara vila.

I fredags förmiddag kidnappades en vän till mig för möhippa.
Kort och gott kan jag säga att det blev en kryssning från fredag till lördag, och när vi kommit i land igår fortsatte festen på hemmaplan på en bar.

Allt blev superlyckat men idag är jag riktigt sliten - inte bakis, utan sliten!

Och som vanligt kan jag inte sova ut på mornarna för att återhämt mig! Efter festnatten ombord igår vaknade jag halv åtta och var jätteglad att jag sovit till efter sju, sedan kom jag på att det var finsk tid - så klockan var egentligen halv sju!! Vaknade samma tid idag, så vad är det för fel på mig egentligen? Haha

Nä, nu ska jag försöka släpa mig ner till köket och göra frukost.
Senare under dagen ska jag gå en långpromenad och sedan plugga.
Inte helt optimalt, det sistnämnda, kanske...

Tankeavspegling...

Gjorde ett collage av fina bilder från Instagram... Efter att ha samlat bilderna kan jag se ett mönster hos mig själv. Det visar lite vad jag tänker på och gillar just nu (i det här fallet gällande hår och kläder)...
Prova ni också, och se vad ert collage handlar om!

 

 

 

Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0