Sött, otroligt sött!

Hej hej
Här kommer ett litet blogginlägg.
Strax åker jag till mormor och morfar. Kom på att jag inte är helt hundra på hur man åker dit...Usch! Då har man varit dålig på att hälsa på! Jag vet ungefär men det känns som om delar av färden täcks av svarta hål där jag inte alls vet hur vägen kommer se ut eller vart jag ska åka. Blir helt enkelt tvungen att använda GPS'en. Men frågan är vad man skriver för adress, för när man skickar brev är adressen jättekonstig eftersom den är på landet... Finns den i GPS'en tro? Waah! Måste ut och kolla det så jag vet om jag ska ta fram kartan ;) Det tar ju i alla fall några timmar att åka.
Kakan som bakades igår efter ett recept från Halv åtta hos mig var hur söt som helst. Men också väldigt god. Jag tror att om man gör i små formar, muffinsformar eller något så blir det nog en lagom potion, men absolut INTE mer. Det går inte eftersom det är så sött.
Nästa gång jag bakar ska kag försöka baka något som är lite nyttigare tror jag... Annars vet man inte vart detta slutar.
/Mandy

Jag älskar landet

Heeeeey
Hoppas allt är bra med er. Idag har det varit en lugn dag för mig, har suttit ute i solen med Harry och gått på prommenad och så. En ny omgång bakning är på gång nu också. Ska göra det dom gjorde igår på Halv åtta hos mig. Receptet hittar ni här.
I morgon åker jag till min mormor och morfar och sover där en natt. De bor mitt ute på landet i en liten by med ca fyra gårdar, sedan är det bara åkrar och skog till nästa by. Så underbart. Ser fram emot det. Har inte varit där på jättelänge nu så det känns verkligen bra att få komma dit och hälsa på. Mormor fyller desutom år i helgen och släkten kommer dit då, men hon får nöja sig med mig i morgon och en del av fredagen. :)
Helgen kommer för min och babys del spenderas i hemtrakterna, om det blir Norrtälje eller längre ut på någon ö vet man inte. Hemliss! ;)
Här kommer lite bilder från dagarna som varit...
Istappar på huset. Vackra va?
Poserar. Men vad säger ni, naturliga läppar eller röda?
Jag vet i alla fall EN som röstar för naturliga. ;)
En morgon på väg till jobbet var det jättekallt. Bilens termometer visade
-30 grader vid ett tillfälle. Då skruvade jag upp värmen i bilen, som om det
skulle göra det varmare ute, och höjde musiken i bilen. Sedan gasade jag vidare
på de små vägarna till jobbet (som faktiskt är rätt roliga att köra på när man
kan gasa på lite. Tror ni jag har någon framtid som rallybrud?).
Var ute på Singö (Singö brygga) och fikade med älsklingen,
mamma, pappa och bror med
familj. Och hunden Harry. Den stora vita ytan är snö (?) som ligger på isen.
Var i skogen och kollade spår. Hittade detta på ett träd.
Tror ni det är räven? *fniss*
Andra bilden är en liten, liten, del av stället vi matar rådjuren på.
Vi har nog tjugo stora högar utspridda med mat. Renfor kallas den ena
blandningen, som är för klövdjur, gissar jag. Och så har vi en blandning till
som jag inte minns namnet på, men fågelfrön som solrosförn och liknande ingår.
Bra får både rådjur, fåglar och ekorre. Har vi märkt.
Brottades med Harry igår...
;)

Bildmaraton... eller något.

Puss på er!!

 

/Mandy

Bakning!

Halloj!
Bakade Kalle-ankakaka igår, recepet kommer från kokaihop.se .
Så här går det till:
Ingredienser:
2 st ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
50 gram smör
1.5 dl vatten
Smörkräm
6 msk smör
3 dl florsocker
2 st äggulor
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
2. Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt.
3. Blanda mjöl, bakpulver och kakao, rör i det i äggsmeten.
4. Koka upp smöret och vattnet. Häll det i smeten och rör smeten jämn.
5. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 min eller tills den är klar.
6. Stjälp upp och låt kakan svalna helt och dela den i två bottnar.
7. Rör ihop ingredienserna till smörkrämen. Bred den över ena botten, lägg över den andra och pudra med florsocker över kakan.
Tips från mig!
När du kommit till steg 3 och 4. Vänd ner ingredienserna, vispa inte för mycket. Det är bättre att vända lite varsamt för bakpulvrets skull.
Och när du pudrar med florsocker går det jättebra att använda en tesil.
Som extra garnering strösslade jag på lite silverkulor, men AKTA! De är stenhårda och inte trevliga för tänderna att tugga på.
Halva kakan med smörkräm på.
Den gick åt på en gång, som ni ser. Mummms..
/Mandy

Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0