De sista bilderna innan döden tog dem!

Visst är det jobbigt att mista någon?
Det liksom skavs bort en bit från hjärtat och kvar finns ett skavande sår som svider och blöder. Man mår nästan illa och det känns som en tjock rök i huvudet som gör att man inte kan tänka riktigt. Man vill liksom gråta, men det hålls tillbaka, men så kommer det i alla fall och sedan slutar det tvärt. Hur ska man hantera något så förjävligt? Jag har aldrig mist någon person, ingen människa. Tack och lov. Men däremot ett antal hundar. Och nu tänker ni "åh vilket trams". Ja, men gör det då. Tänk så. Men en hund, och egentligen vilken levanda varelse som helst, kan faktiskt göra ett starkt avtryck i en. De hundar vi haft hemma, och har just nu, betyder mer för mig än alla människor i Kina, USA, Indien, Spanien, Sverige (förutom mina nära och kära, de delar plats). Och det här låter kanske inte klokt eller humant att jag säger så, men så är det. Man kan komma så nära ett djur.
Mollie var sjukt fin och vi var bästa vänner. Tyvärr stannade hon hos oss alldeles för kort tid, hon blev bara ca 1,5 år innan döden tog henne. Kelly, min systers hund, dog nyligen av en kronisk sjukdom, bara 4 år gammal. Är inte det sjukt och förjävligt. Unga och glada hundar som bara försvinner. Fan!

Innan båda lämnade den här världen tog jag kort på dem. Omedveten om att döden var nära. Tittar man på bilderna så syns det inte att de snart ska ge sig av, lämna oss. Tänk så ovetande man kan vara.
Den här våren har varit tung för många inblandade just för att vi mist något vi älskat så mycket.
Därför säger jag det igen.
Glöm inte att älska. Människa som djur. Bråka inte om skitsaker, se det inte som "en del av livet" att man måste bråka. För det måste man inte, självklart ska man diskutera saker, det är det bästa jag vet. Men bråka inte, okej?



Sista bilderna innan döden tog dem!
Mollie med min, trodde jag, beskyddande hand.
Och Kelly, här var hon dock sjuk och frös, därför
fick hon ha tröja trots det fina vädret.


Förjävligt!


/Mandy

1 mil + knäskada = DÅLIGT RESULTAT!

Hej hej

Uuunderbart väder idag va? ;)
Jag började dock dagen lite annorlunda med att faktiskt försova mig. Ja, ni hörde rätt. Jag som aldrig försover mig måste ha stängt av klockan i sömnen och sovit vidare. Som tur var fick jag ett sms som jag av någon anledning vaknade av och när jag då kollade på klockan insåg jag att jag endast hade en kvart på mig innan jag var tvungen att springa till tuben. Man skulle ju kunna tycka att en kvart är mycket i detta fall, men eftersom jag skulle iväg till skolan och träna så ville jag äta en ordentlig frukost innan.

På torsdagar leder ju jag och Vladimir en fyslektion som heter OS-fys. Vet inte om jag skrivit så mycket om det tidigare, men hur som helst har vi haft en timmes lektion varje torsdag sedan vi började trean (med några undantag då vi gjort andra saker med skolan, varit lediga osv). Namnet kanske egentligen inte passa till den typen av träning som vi håller på med, men namnvalet är en annan historia som är mindre intressant. På OS-fysen tränar vi ganska hårt, vi löper och klättrar upp för branta berg och sluttningar, gör styrkeövningar med varandra på ryggen och när vi springer brukar vi ta oss fram i form av jägarmarch (stavas det så?). Detta är bara en liiten liiten del av vad vi gör.
Idag skulle vi springa en mil. Inte så farlig egentligen men som jag kanske nämnt tidigare så har jag problem med knät sedan 2007 då jag ramlade på det, och att då springa en mil på ett stenhårt underlag gör förstås att mitt knä strejkar. Jag får pissont i hela knät och måste stundtals bryta och gå ett tag... Dåligt!!! Det är faktiskt ganska trist att det blir så där, att jag får ont, för även om min kondition är bra och jag har ork kvar så kan jag inte springa just för att jag har ont. Och om jag då går eller springer sakta så får jag ju en dålig tid. Skulle bara knät sluta göra ont så skulle jag kunna förbättra min tid på minst 10-15 minuter. Det är mycket!



Det där bandaget fick jag ha på mig hela sommaren
2007. Började med att åka till Hultsfred och då var skadan
forfarande ny, så sjukvårdarna på plats fick lägga om bandaget varje
dag. De var nästan glada att de fick ta hand om en riktig skada istället
för alla skavsår och fylleskador som annars strömmade in till sjukvårtstältet.
Därefter åkte jag till Spanien och firade midsommar. Kul att inte kunna sola benet
ordentligt på grund av bandaget. Och sämst av allt. Kul att inte kunna bada.
Är det inte skit att inte kunna bada när man är utomlands och det är
steekhett? Hur som helst ser det bra ut nu i alla fall. Jag har
ett litet ärr bara. Men det syns knappt som tur är.


/Mandy

Orientering, plugg och ....

Hej hej, eller ska jag säga god morgon?

Har varit vaken sedan sju för att målarna skulle hit idag igen. Men de har fortfarande inte kommit och jag ska iväg till Hellasgården och orientera snart. Men de har nyckel så jag kan ju faktiskt åka utan att det blir några problem.

Mamma var ju här igår och lämnade lite sommarklänningar och sånt som jag ville ha med till London. Hon tog även med sig mina blommer eftersom ingen kommer att kunna vattna dem under tiden jag är borta. Buuhuu.. Jag är blommlös! Och jag som fostrat och skött min Clivia så väl att den börjat blomma igen!

Efter orienteringen ska jag hem och plugga och sedan träffa en vän (hihi)....





/Mandy

Underbar helg... och Londonresan närmar sig!!

Hej hej

Hade ni en trevlig helg? Haft en bra start på veckan?

Min helg var underbar och detta mycket tack vare grillfesten i lördags. Vi spelade kubb, grillade, dansade i gräset (precis intill vattnet) och hade så otroligt roligt. För min del slutade festen runt halv tre då jag tog en taxi hem.
På söndagen pluggade jag och träffade en vän.

Idag, tisdag, ska det komma målare hit så jag är hemma för att kunna släppa in dem. Ska även plugga geografi, sista uppgiften innan vi slutar tror jag. Woohoo...!!
Senare idag kommer mamma hit. Hon ska lämna en resväska och komma med lite sommarklänningar och skor som fortfarande ligger hemma hos dem. Eftersom vi åker till London på söndag och jag inte hinner åka och hämta klänningarna m.m. i Hallsta så är hon så snäll och åker hit med dem. Ska bli kul att träffa mami!


Bilder från helgen och förra Londonresan!








London 2009





/Mandy

Övningen, fotograferingen och helgen.

Hej hej hej hej hej....

Visst är det skönt med långhelg? Synd att man behöver plugga som en jävla tok bara!
Måste göra klart projektarbetet tills på måndag då det ska skickas in och måndagkväll ska jag börja skriva på en uppgift i geografi A som ska vara inne på fredag. Efter det kan man säga att det är ganska lugnt faktiskt.
Vi åker ju till London på utlandspraktik nästa helg så det ser man ju fram emot riktigt mycket!!

Jag skulle ju berätta för er om övningen jag var på. Den var inte alls märkvärdig. Vi var fem fuguranter och tre som övade. Alla figuranter skulle saneras (spolas med vatten, tvättas med tvål) och när man saneras har man antagligen någon forma av kemikalie på sig, det är ju därför man saneras. Men vi hade ju inte det på riktigt, men eftersom vi ändå övade så gjorde vi som på riktigt. Kläderna vi hade på oss var lånade eftersom de måste klippas upp. Har man en tröja på sig med kemikalier på kan ju dessa komma i ansiktet och.. ja. ni förstår. Jag var den enda i vår grupp som spelade medvetslös. Jag skulle ha buksmärtor bland annat och reagera på berörning, eftersom jag hade ont i hela kroppen. Eftesom jag var medvetslös blev jag sanerad liggandes och fick helt enkelt ligga som en docka, helt stilla och avslappnad. Det hela tog ca 20 min och var minst sagt obehagligt. Jag prioriterades först så vattnet hade inte nått rätt temperatur än (35grader) så det pendlade mellan iskallt och varmt. Gissa om jag frös.

Ja, veckan som varit då? Hmm.. jag måste sluta med dessa veckouppdateringar. Men den har väll varit som vanligt. Vi gjorde beeptest, harres test och brutalbänken. Under beeptestet var jag sist kvar av alla som sprang då och jag sprang tills bandet tog slut.... Eller.. det blev fel på ljudet så den stannade vid 10.3. Men jag fortsatte att springa så klassen fick hålla "räkningen". Dock var det piss att springa utan det riktiga ljudet så jag stannade vid 10.10.

Tidigare i veckan var jag och Olivia och fotograferade oss på The Studio vid stureplan. Var dock otroligt missnöjd med sminkningen och all väntetid osv. Så det är inget ställe jag rekomenderar tyvärr.

I morgon blir det grillfest @ Drottningholm. Ska bli jättekul faktiskt!




Bilder på först beeptestet därefter harres test och sist brutalbänken.







Några bilder från fotograferingen






Nu ska jag kolla på Talang och trycka i mig chips och godis!


/Mandy

Miss av dom och miss av mig!

He hej

Skulle ju rapportera om övningen i går men hann inte riktigt med det. Tänkte berätta mer i morgon och lägga upp bilder då också men vill bara nämna några saker innan.
Övningen blev inte så rolig som väntat då många av deras kursdeltagare hoppat av, dessutom var det inte brandmänn som övade utan snarare sjukvårdspersonal. Så där kan man faktiskt säga att de "tabbade" sig lite, och även jag eftersom jag skrev att det var brannmän som övade. Men mer info om det i morgon, och bilder.

I morgon går jag bara i skolan tre timmar på förmiddagen, slutar tolv. Och efter det ska jag åka till Uppsala och färga håret på salongen syrran jobbar på. Jag tror vi kommer bleka (?) håret i massa massa massa små slingor så att det blir en ljusare helhet. Har ju en mellanfärg på håret just nu efter hösten med brunt hår... vill inte ha så.

Nej, vi hörs i morgon va? ;)


Fast jag trivdes väldigt bra som brunett!
Det var snyggt!




Fast blond? Det är ju också snyggt! Mer sommarlook!
Synd att man inte bara kan knäppa med fingrarna
och få den färgen man vill. Då skulle man kunna byta
färg varje dag. Kul va?




God Natt
/Mandy

Min franska studentklänning!

Hej hej

Vad trist väder det är nu då! Det var ju sol nyss. Dåligt, typiskt dåligt!

Igår träffade jag min älskade pappa och tillsammans gick vi och kollade på studentklänning till mig. Dock fanns den jag tittat på inne på NK i bara för stora storlekar så vi fick leta vidare. Till slut hittade vi en otroligt fin klänning i butiken Cherie, vid stureplan. Det är en klänning från ett franskt märke, närmare bestämt från paris, och enligt damen i butiken har flera kändisar i USA haft detta märke på sina galaklänningar många gånger. Bland annar Paris Hilton. Trevligt, trevligt. Då borde det inte vara någon skräpklänning precis. I och för sig så talade väll priset på klänningen om det. Men dyrt är inte alltid bra. Många gånger, men inte alltid. ;)
Vid ett senare tillfälle ska pappa och jag gå och köpa skor, någon matchande väska (typ kuvertväska eller liknande, något litet hur som helst) och något att ha över axlarna. Typ en kort kavaj? Eller något.. jag har inte kommit på vad som kan vara fint till. En vit kort liten pälsjacka (fake såklart)? Såg  en inne på NK. Fast den är säkert inte fake. Hmm... vi får se vad det blir. Pappa fastnade för ett par skor inne på Karen Millen på Biblioteksgatan där det fanna en jättefin matchande väska också.
När vi hade shoppat klart åt vi middag på East vid stureplan och efter det åkte pappa hem till Hallstavik och jag till vasastan. Älskar verkligen att umgås med pappa. Jag är nog en riktig "pappas-flicka".. fast jag gillar ju att vara med mamma också.. Äh, jag gillar dem båda lika mycket!!

Idag har jag, Marcus, Fredric och Olivia varit hemma hos mig och skrivit på ett grupparbete i Geografi A. Inte så jättekul om jag ska vara ärlig och vi fick inte så mycket gjort som vi behövt egentligen. Men så kan det vara ibland...
Snart ska jag gå och handla lite och efter det fortsätta plugga. Woohoo, va tråkigt!

I morgon ska vi dock på övning med skolan. En saneringsövning. Vi kommer vara figuranter åt brandmän.
Berättar mer efter övningen.


Bild på klänningen? Nja, men ni kan få tjuvtitta lite.. men bara lite!


Det röda tillhör inte klänningen, det är bara bakgrunden.


Spännande va?
Den är ljuvlig!



Nä, nu måste jag fasen gå och handla.
Kram på er
/Mandy

Ändrade planer som kanske blev bättre trots allt!

Hej hej

Hoppas ni hade en det roligt igår på Valborgsmässoafton. Det hade i alla fall jag!
Som jag berättade för er tidigare så skulle jag till Uppsala igår och ha mösspåtagning idag. Men vi kände att det antagligen skulle vara bara våran klass som hade mösspåtagning idag så vi hade det igår istället, som alla andra. En del av oss i klassen träffades redan vid lunch och åt tillsammans med mössorna på och tog lite kort. Sedan hade en del lektoner och andra skulle jobba ett par timmar, så jag och fyra till åkte till Rålambshovsparken och satte oss där och väntade på att Boulbar skulle öppna. Och någon eller några timmar senare skulle resten av klassen ansluta sig. Dock gick jag innan alla hann komma för att hinna i tid till Uppsala för vi hade bokat bord på Flustret. Där skulle vi först äta middag och efter det stanna kvar och festa hela natten lång!
Och vilken kväll och natt det blev! En av de roligaste i mitt liv tror jag! Vi kom dit vid halv sju, sju, jag, syrran, Jenna och fem tjejer till och sedan var det full fart hela kvällen fram till två någonting. Tänk er sju timmar med fullt drag! Haha, det är inte illa!
Det som var speciellt kul med gårdagen var att det var så många trevliga människor där. Sociala. Jag och Jenna konverserade med så många att jag oförskämt nog nästan blandade ihop vem som jobbade med vad och hette si och hette så. Jätteoförskämt när man pratar med nya människor! Så det gällde att tänka innan man talade och hålla tungan rätt i munnen!
Idag, lördag, har endast gått åt till att ta det lugnt. I morgon ska jag städa, plugga och tvätta. Kul va? ;)


Bilder:


Mösspåtagning igår


Jenna & Jag
Vad jag tittar på? Varför jag ser näst intill överraskad ut?
Ingen aning.


Min outfit igår på valborgsmässoafton.
Dock ser det ut som om min rouge givit mig en fet smäll på
kinden här. Men så var egentligen inte fallet.
Lovar.
Tröjan köpte jag btw här om dagen på Gina Tricot,
köpte ett par jättefina byxor och lite andra småsaker också
men det får ni kanske se senare.



Nu ska jag kolla klart på körslaget.
PUSS
/Mandy

Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0