Läget idag

Vi kom hem strax innan tre, så lång tid tog det innan Isak kissade en skvätt första gången. Och det var verkligen en liten skvätt.

Vi har givit honom en spruta (utan nål) i munnen med vätskeersättning var femte minut all tid vi varit vakna. Isak sov nästan hela tiden på sjukhuset, men vi gav honom en dos var femte minut ändå. Stackarn trodde väl att han hamnat i någon tortyrkammare.

Sambon sa: Tänk dig själv att bli väckt var femte minut för att någon sprutar sillspad i munnen på dig. 

Jag hatar sill, och ännu värre - spad? 

Isak är inte alls förtjust i vätskeersättningen men eftersom han vägrar äta och dricka överhuvudtaget så måste vi tvinga i honom. För hans bästa.

Isak var hur som helst jätteduktig på sjukhuset, han sov som sagt nästan hela tiden i vagnen, sa ingenting när han blev undersökt eller stucken. Visserligen hade jag i det här läget hellre haft en "besvärlig" aktiv kille, så som han brukar vara, hellre än en avtrubbad sjukling.

Vi har sovit i omgångar till tolv på dagen, det har aldrig hänt förut. Isak är trött men piggare än gårdagen m. Han vill mest sitta i knät, läsa böcker eller kolla på Stora Maskiner på paddan. Och när han inte orkar gosar han in sig i knät och blundar en stund. 

Han har inte kräkts mer, så vi kör på med vätskeersättningen och erbjuder all annan sorts mat och vätska vi kan komma på - men han är helt ointresserad.
Han har aldrig ätit glass men för en stund sedan erbjöd vi piggelin, men han ville inte ha. Jag tror inte han förstod grejen riktigt. Vi får öva på det.


Vår bästa vän just nu








Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0