En månad senare...

Hej på er

Känns som att det var en månad sedan jag skrev senast.
Vi fick nästan en chock när vi kom hem från Spanien och det helt plötsligt var kylig höst.
Och nu är det snö. Hoppas den är här för att stanna. Hällre en vit, snöig och kall vinter. Än en slaskig sådan.

Vi har uppdaterat Isaks vintergarderob vad det gäller ytterkläder. Det är lite omställning att ha honom på en förskola där dom är inne också. På förra förskolan gick dom in för att äta när det var kallt ute. Eller när det var 30 minusgrader. Annars var dom ute jämt. Även när dom sov.
Både Isak och vi älskade det.

Men han verkar trivas på sin nya förskola. Även om dom är inne också, och det är ju huvudsaken.
Men det är lite omställning för mig och sambon att inte behöva klä på overall, underställ, fleece med mera direkt på morgonen när vi lämnar. Det går såklart fortare att komma hemifrån. Men det är ändå annorlunda.

Även om nya förskolan inte är ute lika mycket så gäller det ändå att ha bra ytterkläder. Isak ska vara varm, torr och kunna röra på sig och leka. Något annat finns inte!
Vi satsade på att köpa samma modell på fodrade gummistövlar (från Viking) som förra vintern. Dom är varma och klarar slask. Men vi chansade på ett par kängor/stövlar från Sorel. Har sett andra barn med den modellen, och det verkar som en bra sko. Vi ska premiäranvända dem idag. Isak har ett par höstkängor också, men de kändes lite svala i snön. Men vid barmark går det bra.

Förra året hade vi en riktigt tjock overall från Kuling. Den var helt underbar, men slutsåld i år. Sedan hade vi en tunnare från Didrikson, men också den var slutsåld i år. Så vi satsade på en annan modell från Didrikson (Migisi). Den har fått bra recensioner så jag hoppas den kommer bli bra i vinter. Vi har också jacka och termobyxor att byta med. Men den förstnämnda har vi turen att ha fått, och byxorna har Isak fått ärva. Perfekt.

Mössor har vi olika modeller av, men när det snöar och är kallt är Didriksons Biggles riktigt bra.

Vantar är en gåta. Där har vi inget favoritmärke än. Vi provar oss fram, för vantar är nog det svåraste på vintern. Det är svårt att hitta några som är lätta att få på, som håller värmen, står emot väta och som går att greppa saker med. Tips?



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0