Redo för helg... och kyla

Veckan har rusat fram och det är redan fredag.
Jag har pluggat hemma tis-tor och eftersom jag och min skrivpartner varit så effektiva har vi kunnat vara lediga mycket. Jätteskönt!

Isak har gått heldagar (9-14) på förskolan endast två dagar den här veckan, i måndags och idag, så han har haft en ganska lyxig vecka han också. Dessutom har min mamma och pappa varit på besök hos oss under veckan, så han har varit minst sagt sysselsatt.

Ikväll ska vi åka till Roslagen och därefter väntar en helg i sommarstugan med målning och fix. Det ska bli mysigt, jag har inte vart där sedan i augusti så det gäller att passa på innan det är dags att stänga för vintern.
När vi åkte båt ut till stugan senast behövdes endast en tunn vindjacka för att hålla sig varm, nu måste man komma ihåg att ta med varmare kläder för havsluften såhär års blir riktigt kylig. 

Nu när Isak börjat förskolan har hans förråd av ytterkläder minst sagt utökats, så där går det ingen nöd i första taget. Jag inhandlade ju lite saker för någon månad sedan och nu har vi kompletterat med fler vantar (tunna vantar försvinner som strumpor i tvätten), mössor och sockor. Allt för att vara redo när (om) kylan väl kommer. 

(Riktigt) tjock overall från Kuling
Fodrad overall (tunnare än kuling) från Didriksson
Tjocka täckbyxor och jacka från PoP
Fodrade stövlar från Viking (ska klara -20 med tunn ullstrumpa)

Dessutom har han ett par höga vinterkängor men dom hittade jag ingen bild på.
Så nu är det nog bara en riktigt tjock och varm mössa som saknas, vill hitta en sån där med mjukt inuti och täckmaterial på utsidan som man knäpper under hakan. Men det tar vi sen, det är ju trots allt bara oktober.




Kommentarer
Linda

Vi kör på snarlikt upplägg vi också. Adrian har en skaloverall i 74 samt 86 sen till våren, en galonoverall (blir nog ett boardman set från didriksons sen) får se om det blir overall variant eller tvådelat, vad man fastnar för tillslut.. Sen har han en vinteroverall från didriksons, höstskor i 20 och 21 (efter vintern) i modellen "hammer" från kavat, sen har han vinterskor från kavat i modellen "yxhult", samma slaskstövlar som ni (lööööv them!) haft dem till döttrarna varje vinter! :) sen har han galonvantar och vintervantar som slutar vid armbågen som man har dragkedja och kan spänna åt, toppen.

Angående en sån mössa som ni söker ska vi också skaffa sen. Han får typ panik fortfarande av mössor och att spänna åt en sån under hakan är bara att glömma! ;D Men didriksons har en bra sort. Sen får jag se om det behövs en "sydväst", regnmössa/hatt också.. knäppning där med så jag är lite skeptisk! ;)

men det är så skönt att ha allt klart och att de har rejäla saker så man vet att de är kittade! :) Kommer ni ha dubbla set/extra av något än? eller kommer ni ta hem vid helg osv och tvätta eller så.

kram kram

Svar: Okej ska kolla lite på dom skorna sen då. Tycker skor är så svårt, går man efter mätstickan ska han ha 24, men dom blir superstora. Går man på känsla blir 23 bra och ändå lite plats över. Svårt det där.
Vi har sydväst och hela kittet men har inte fått användning för den än. Den ligger på föris, redo, när regnet kommer. Isak går ju på någon form av ute-fsk så det gäller ju att ha typ ALLT och lite till i klädväg. Haha

Vi har dubbelt av regnkläder, fodrade och ofodrade, på föris. Massa vantar och mössor (förutom en sån där jättevarm mössa) lite extraskor som vi fått av kusiner till Isak och en drös vanliga extrakläder såklart. Men vinteroveraller och det delade setet från PoP får nog åka fram och tillbaka. Dom ska ju vara så bra och användbara så jag vill prova dem hemma också. Men märker vi att något strular så får vi väl köpa extra av något. Fsk ligger bara 200m hemifrån så vi har väldigt nära att släpa iaf. 😄

Hur länge ska du vara hemma med Adrian? När börjar han på föris?
Amanda

2015-10-16 @ 22:16:31
URL: http://www.lindamark.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0