Solkräm

Jag är rätt dålig på att använda solkräm, trots att jag är rödblond med fräknar i hyn. Jag är noga i omgångar och framförallt när jag var gravid, men annars är jag nog lätt röd i huden hela sommaren. Dumt eftersom malignt melanom-risken är större hos rödhåriga läste jag i en tidning för länge sen, tror den heter medicinsk vetenskap. 

Sambon bränner sig sällan utan blir snyggt brun på en gång. Jag hoppas Isak ärver den typen av pigment, även om man ändå måste vara försiktig med solen såklart. 

Jag har hört något om att man helst ska låta bli solkräm på bebisar under ett, tror jag det var, eftersom deras hud är så tunn (solkrämerna absorberas in i kroppen lättare då) och hellre välja heltäckande kläder och skugga. Men hellre solkräm än risk att bränna sig.
Vi är ju en del i skärgården och vattnet reflekterar solen och gör att det kan vara ännu svårare att skydda sig från strålarna, därför kommer vi smörja Isak när det behövs och där det behövs. Som på kinderna och i nacken. 

Isaks ena kusin reagerade på NIVEA's solkräm för barn med sveda, och även med solkräm från Eucerin. NIVEA's solkräm för barn var även i Expressen för någon vecka sedan med anledning att något annat barn reagerat på den. Isak kanske tål den men jag vill inte chansa, därför åkte två flaskor i soporna (kanske borde givit bort dom istället kom jag på nu).
Min mamma var snäll och beställde ekologisk solkräm från apotea som vi ska prova istället, den levererades på två dagar. Ska bli spännande att prova.





Kommentarer
Anonym

Vi har kört på eko solkräm under juni månad. Funkar jättebra på Lo.
Den sorten du har (samma som mig) innehåller inga nanopartiklar av (tung?)metaller vilket vanliga solkrämer gör. Så ja tycker den känns förhållandevis säker då det är dom (metallerna) som man inte vill ska tränga in i huden då man inte har någon aning om vad de har för inverkan på kroppen i det långa loppet.
Ifall du vilöe ha lite mer uppslag angående solkräm. :) /Lotten

Svar: Åh, toppen. Tack Lotten. Hittills gillar jag den, förutom fläckarna på kläderna. Men den luktar gott och känns dryg. ☺️👍🏻
Amanda

2015-07-04 @ 20:31:19
Anonym

Ja dom är ju ingen hit. Men hellre det än bränd bebis!

2015-07-05 @ 10:59:03


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0