Äckliga (objudna) gäster

Vet ni vad, igårkväll märkte jag från den ena stunden till den andra att vi hade sjukt mycket bananflugor hemma. Jag vet inte vad dom kommer ifrån för vi har ingen frukt framme (den är i kylskåpet), inte heller matrester i vasken och soporna hade jag tömt precis när jag kom hem från stan. Så var kom dom ifrån, bara sådär?!

Visserligen hade jag altandörren öppen en stund på kvällen, men kan alla dom där äckliga små flugorna hittat in så fort?

Hur som helst började jag bekämpningen på en gång igår. Jag hällde vinäger (hade ingen ättika) och diskmedel i en skål (men läste idag att man skulle ha honung också?). Tydligen ska flugorna landa i vätskan och sjunka pga att ytspänningen försvinner av diskmedlet. MEN... ett stort men!!! De här jäkla flugorna var tydligen för smarta för att gå på den planen, så de satt på kanten och vandrade runt bara.
Tillslut lessnade jag och tog till min egna metod - hårspray! Visserligen ingen bra metod att slösa dyr hårspray på ett gäng bananflugor, dessutom funkade det rätt dåligt också - men några dog.

Så idag blir det en sväng till affären för att köpa flugtejp, eller något motsvarande.

Bilden blev väldigt suddig, men jag kunde inte gå närmre utan att de flög iväg - så jag fick zooma med telefonen.
Ni ser ju själva hur många dom är, och lika många var dom på skålen igen efter att jag dödat en massa.
Usch så äckligt!




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Amanda J Lundell

En del av mitt liv

RSS 2.0